Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kompozycja ściany - proszę o doradztwo

Josifiasz

Recommended Posts

Jestem w trakcie remontu jednego z pokoi, a właściwie przy jego końcu. Brakuje mi jednak pomysłu jak zestawić kolory z elementem ze styropianu (ów element będzie czarny).

Sufit w tym pomieszczeniu będzie koloru białego, jedynie nie jestem pewien co do ścian myślałem, aby pomalować je na szaro, a dla elementu zrobić jakby tło czerwone ( o jakimś nieregularnym kształcie).

Jest to jedynie "jakaś tam" myśl, która mnie w pełni nie przekonuje, stąd też piszę tutaj z nadzieją, iż ktoś mi pomoże, doradzi coś.

Element:

orzel.jpg

Przykład:

orzel1.jpg

P.S. Jak to oceniacie (Przykład) ?

mnie sie to nie podoba. szara ściana jest jak najbardziej okej, ale takie malowidło na niej już nie. znaczy samo malowidło, też by uszło. ale ten czerwony kolor w ogóle nie pasuje. na obrazku wygląda to agresywnie i mi się nie podoba. ale to moje zdanie. Ja bym po prostu położyła jaś ciekawą szarą tapetę. Zawsze to szary a i nie będzie nudno.

Idąc za Twoją uwagą, wpadłem na pomysł, aby użyć dwóch odcieni szarości, które zostałyby rozdzielone paskiem bieli. W centrum zaś umieściłbym inny element, chociaż o tej samej tematyce :)

Całość wyglądałaby mniej więcej jak na tej grafice (obrazek załączony). Jak to oceniacie ? Przyznam, że osobiście mi się o wiele bardziej podoba ;)

{ Od góry również jest pas bieli }

Orzelek 1a.jpg

• 2 weeks później...