certa 14.06.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 witam,Nie wiem czy odpowiedni dział na tego typu problem ale .....Musze dospawać wąsy do kilkunastu słupków pod ogrodzenie bo są za krótkie. Pytanie: czy ma znaczenie jakiej grubości fi będzie pręt żebrowany który będzie wraz ze słupkiem zabetonowany?Ile powinienem tego pręta dospawać do słupka ażeby była to dość stabilna konstrukcja? Oczywiście mógłbym kupić nowe słupki no ale/Wąsy zamierzam po dwa na słupek dospawać ....thz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 14.06.2015 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Najlepiej dospawać taki sam materiał z jakiego wykonany jest słupek a więc profil lub rura wydłużając w ten sposób ten słupek tak aby w zależności od gruntu i rodzaju ogrodzenia był on zalany betonem w ziemi na ok 0,6 m a z prętów dospawać można wąsy poprzeczne pod katem by nie było potrzeby drążenia dużego dołu w ziemi.Jeżeli chcesz przedłużyć słupki drutem żebrowanym t.j zbrojeniowym to im grubszy tym lepszy min. 16 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 15.06.2015 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Dzięki za odpowiedź ogrodzenie będzie z siatki i też się zastanawiałem nad profilem ale z uwagi ze mi zostało troszkę pręta żebrowanego to pomyślałem że po kosztach się obejdzie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 15.06.2015 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 a jaki masz ten pręt żebrowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 15.06.2015 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 (edytowane) fi 8, 10, 12, 16 ok, temat można zamknąć - przedłużki zrobimy z katownika ewentualnie dodatkowej rury o tym samym przekroju Edytowane 16 Czerwca 2015 przez certa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts