Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz Ciasny ale wreszcie Własny!

Recommended Posts

Chodzi o to ze info do fabryki o tym że dom trzeba montować idzie dopiero jak wpłynie nawet nie pierwsza transza bo tą wpłaconą pewnie 6 tyg po podpisaniu umowy a potwierdzenie zabezpieczenia że całą kasę dostaną. Dopiero wtedy twój dom trafia do kolejki. A ze kolejka najwyraźniej duża to i czas długi.

A strona to calimali.com.pl

Polecam bo inicjatywa przesympatycznej pani, w dodatku odważył się prowadzić jeszcze sklep stacjonarny i warto takie miejsca wspierać

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
musimy jeszcze powiadomić archeologa o wykopie fundamentów ....oby tylko niczego nie znalazł.

Oby, :o

Dasz znać czy był?? I jak się odbyło??

U nas musiał być historyk sztuki i nie kilka stówek tylko parę tys.

U znajomych dendrolog ...

ChrońnasPanieBoże przed dziwnymi specjalistami :rolleyes:

Zalewanie betonem

fundament6.jpg

fundament7.jpg

Mini ganek:)

fundament9.jpg

taddaaammm! a tak wygląda po skończonej pracy:)

fundament10.jpg

Ekipę mieliśmy przemiłą i bardzo pracowitą. Pozdrawiamy Panów!!!

Co do archeologa. Był. Zaglądał do wykopu, mierzył, obliczał, przeszukiwał iiiii.....niczego nie znalazł :) hurrrraaaa!!!! Jedynie parę skorupek po ceramicznych naczyniach ale prawdopodobnie z nowożytnych czasów, czyli to w czym 30 lat temu babcia przynosiła posiłek do pracy w polu i niefortunnie jej się stłukło:)

Kurde,maleńkie to wszystko. Trudno mi sobie wyobrazić że na tak małej powierzchni zmieści się tyle pomieszczeń, salon, kuchnia.korytarz, schody, łazienka i pomieszczenie gospodarcze. Ale co tam, nie ważne że ciasny, ważne że własny:) Teraz czeka nas parę tygodni zawieszenia i nie wiem jak to przetrwam, najchętniej zapadłabym w jakiś sen i obudziła się w październiku.

Dla zabicia czasu i narobienia ci stron w dzienniku proponuję rozpocząć rozważania na temat:

- kuchnia

- salon

- pokój dzieci

- sypialnia

Co jeszcze masz? Bo chyba odpadają ci tematy schodów, podłogi i łazienki. Ale i tak pozostanie tysiące decyzji na setki stron ;) jaki piekarnik, jaka sofa, jaki kolor ścian w pokoju dzieci....

Miną ci te 2 miesiące tak szybko że będzie jak u mnie "jak to jak to?! już teraz?! ale ja jeszcze nie mam żadnych podjętych decyzji! dajcie jeszcze 5 min!"

W sumie prawda, parę rzeczy jest do zrobienia, np. prawo jazdy! Już się od tego nie wymigam :cry:

Z rozmyślań odpadają mi schody, kafle w łazienkach i kuchni i wyposażenie łazienek. I dobrze, bo faktycznie jest jeszcze mnóóóstwo tematów do przemyślenia.

Edytowane przez AgaDo