AnikoPL 06.07.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Ale chyba musisz mieć i tak zgodę na wjazd ciężkich pojazdów. Upewnij się bo od lipca te przepisy bardzo się zaostrzyly Tak czy inaczej pocieszenie się mieszkać będziesz szybciej niż większość tutaj którzy nie tylko zazaczynaj ale mają już SSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaDo 08.07.2015 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Pytałam naszego kierownika budowy o pozwolenie na wjazd ciężarówek na działkę. Podobno to zależy od gminy, więc muszę upewnić się w swojej czy coś takiego jest wymagane. Z pozytywnych wiadomości: 13.07 wraca z urlopu osoba odpowiedzialna za prace fundamentowe i wtedy wreszcie wyznaczą nam termin wylania fundamentów. Zostaliśmy też zapewnieni że do 30.09.2015r dom będzie gotowy do zamieszkania!!! Żeby oderwać się od ponurych myśli, wczoraj postanowiłam wybrać wreszcie tapety do dziecięcych pokojów. I o ja pierdziele....mam totalny mętlik w głowie! Przejrzałam chyba z 1000 różnych wzorów i ...nie wiem... Czy dla syna tapeta w szarych tonacjach?czy raczej jaśniejsza?A może graffiti na ścianie?A u córki? Kropki? Sówki? Czy jeżyki? Totalnie jestem nieogarnięta z urządzaniem i dekorowaniem wnętrz. W wynajmowanych mieszkaniach raczej skupialiśmy się na tym żeby ingerować jak najmniej, bo przed wyprowadzką wszystko musiało wyglądać jak w dniu w którym się wprowadzaliśmy. A że przeprowadzaliśmy się kilka razy to opanowaliśmy do perfekcji sztukę "niedekorowania" A propos tych przeprowadzek, ciekawe czy będzie mi brakować tych migracji,na razie trudno mi oswoić się z myślą że to już ostatni raz będę się pakować i wreszcie moje dzieci będą mogły nazwać nasz dom Domem Rodzinnym. Już nie tymczasowym. Wszyscy będziemy mieli swoje miejsce na Ziemi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.07.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Dawaj te tapety - coś wybierzemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaDo 08.07.2015 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Ok, no to leci pierwszy rzut:) Oczywiście nie chcę tapetować całego pokoju, tylko jedna ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaDo 08.07.2015 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 I kolejna porcja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 08.07.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 A w jakim wieku są dzieci? Osobiście mi jakoś nie podchodzą. Za bardzo narzucają przestrzeń. Ale każdy lubi coś innego i wybiera pod siebie. Osobiście uwielbiam tapety ferm living Trzymam kciuki by terminów dotrzymali. U nas problemy głównie z tego że działka w dużym mieście (nawet jeśli to już przedmieścia to gminą ma zasady dla całego regionu) a nie wieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaDo 08.07.2015 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Aniko, przejrzalam na szybko tapety ferm living, faktycznie piękne. Mimo ze tez wzorzyste, to nie tak przytlaczajace,no i wzór w sowy tez maja:-) Dzięki za wskazówkę! Jak mowilam, chce tapetowac tylko jedna, krótsza ścianę , dla dodania akcentu, reszta pokoju ma być w stonowanych kolorach. Syn ma 12 lat a córka 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.07.2015 03:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 AgaDo ja niestety też nie napiszę że mnie któraś z tych tapet zachwyciła Poprzegladaj jeszcze tu może? http://www.kidstown.pl/tapety.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 09.07.2015 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Jak syn ma 12 lat to takie graffiti może mu się podobać. No i mocne, tematyczne akcenty u młodzieży nie są niepożądane a wręcz je lubią, nawet jeśli wieją tandeta taki wiek. Co do córki może sówki zostaw w dodatkach. Za chwilę jej się gust ukształtuje, może będzie wolała królewny, baletnice, koniki, sowy to obecnie moda. Będziesz zmieniać ją za 2 lata? Moja córka uwielbia liski - rok temu były to kaczki Tapeta lepiej żeby była neutralna, pasowała na lata i stanowiła eleganckie tło dla aktualnych pasji i kolekcje dziecka. Nawet jak to ma być tylko 1 sciana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 09.07.2015 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Aniko dobrze pisze ja mam 3 latkę i ciągle zmieniam jej tylko dodatki, teraz ma fazę na indian, niedawno były sowy, po drodze jeszcze jakieś ptaszki więc warto z dodatkami szaleć a przestrzeń mieć taką by wszystko pasowało.Co do nastolatka to może go zapytać co się mu podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 09.07.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Jeśli mogę coś podpowiedzieć to pokażę Ci co ja planuje u swojej córci, może Ci się spodoba. Wydaję mi się, że tu łatwo zmieniać dodatki. Ja kropki zastosuje chyba jednokolorowe, może np. czarne na białym tle, dokładnie jeszcze nie wiem. http://images51.fotosik.pl/748/dd7cb1e03a11d8f1med.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaDo 09.07.2015 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Dziewczyny doceniam każdą sugestię! Ja naprawdę jestem nieco niedorozwinięta jeśli chodzi o dekoracje:) Syn właśnie ma jazdę na graffiti i chyba nie przeskoczę tego:) Propozycje które pokazałam do jego pokoju to właśnie jego wybory:) Inka, bardzo podobają mi się kropeczki na tapecie! Też o nich myślałam,ale wydawało mi się że może za mdło będzie? Ale rzeczywiście łatwiej manewrować dodatkami przy takich wzorach. Takie np Oczywiście macie rację że nie ma sensu zmieniać tapety co chwilę bo nic innego pewnie bym nie robiła, tylko tapetowała młodej pokój:) Jeśli będziecie miały jeszcze jakieś propozycje,jestem otwarta! Z innej beczki: mąż dzwonił do gminy i u nas na całe szczęście nie jest potrzebne pozwolenie na wjazd tirów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 09.07.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 (edytowane) Właśnie wchodzisz w etap zabawek 3+ to się zacznie etap pstrokatch wielkogabarytowych zabawek a jeśli jesteś przeciwniczka to zawsze można stawić kolorowe obrazki na ścianach - w sówki na przykład (a potem zmienisz na kotki, potem koniki, myszki, króliki, Indian, samochody A jak syn chce to daj - to jego pokój będzie i niech w nim się dobrze czuje Edytowane 9 Lipca 2015 przez AnikoPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaDo 10.07.2015 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Jeszcze a propos tapet,już ostatni raz Miałyście rację jak cholera, obejrzałam kilka wizualizacji z tymi tapetami które wrzuciłam i rzeczywiście, przez to że wzór jest gęsto powtórzony daje to efekt pstrokacizny i wygląda po prostu źle. Synowi graffiti tez muszę więc wyperswadować, chyba że sama mu trzasnę murala na ścianie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 10.07.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 AgaDo a może kup jedną rolkę, trzy duże antyramy i zrób na jednej ścianie takie małe oszustwo? Wilk syty, owca cała i łatwo się będzie tego pozbyć jak syn zmieni zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaDo 15.07.2015 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Waniliana, i to jest świetny pomysł! Znalazlam w necie świetne grafitti na fototapecie, takie wiecie, prawdziwe porządne grafitti jak na murach, w różnych rozmiarach. I taką zamowię ale włożę w antyramy, co by móc wymienić w miarę ewolucji pomysłów dekoratorskich mojego dziecia. U córki stanęło na beżowych kropach na jasnym tle. Podpowiedzcie, jak przemalować meble? Są do tego jakieś specjalne farby? No i jak się zabrać za to? Ścierać najpierw papierem ściernym? Odtłuścić jakoś? Pytam, bo będę musiała sama się z tym zmierzyć, mąż w pracy od rana do nocy to już dam mu spokój. Bezczynność i niemoc mnie dobija. Ja już chciałabym pakowania, a tu nawet daty wylania fundamentów nie mam. Podglądam bez przerwy Aniko, żeby choć u niej na cieszyć oko postępem prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 15.07.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Waniliana teraz przemalowuje meble. Wszystko zależy od rodzaju farby i tego co było wcześniej na meblu, zawsze się odłuszcza i czyści z kurzu a co potem to już różnie Zadawałaś pytanie o geodetę - mieliśmy własnego, z polecenia znajomej która też teraz się buduje. Z powodu urlopowego ten "z Danwood" (chociaż pewnie wiesz że oni nie mają etatowego geodety, przynajmniej u mnie mieli po prostu zaprzyjaźnionego) mógł wejść najwcześniej za 2 tygodnie. Bardzo współczuje. Taka cisza musi być koszmarnie irytująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaDo 15.07.2015 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Aniko a jeszcze mi tak usciślij, geodeta tylko te ławy drewniane stawiał czy coś jeszcze? Bo nasz twierdzi że musimy we własnym zakresie czarnoziem zdjąć w .miejscu gdzie będzie dom stał. Czyli że musimy zamówić koparkę do zdjęcja tej warstwy ziemi czy to już może Danwood robi? Masakra jak niewiele wiem. Zaraz podejrzeń u Waniliany jak sobie radzi z malowaniem mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 15.07.2015 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Nie wiem jak twoja umowa wyglądała. U nas mamy że mają fundamenty zrobić. Była koparka i zdejmowala humus. Geodeta tylko pokazywał chłopcom gdzie kołki wbijać. Jednak we własnym zakresie mieliśmy przygotowac teren do budowy. W naszym przypadku polegało to na scieciu drzew, uszkodzeniu trawy i zebraniu gałęzi i liści. Co robi danwood to musisz pytać przedstawiciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaDo 15.07.2015 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Dzięki:-) no to tak jak u was pewnie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts