Notos 14.06.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Witam!Mam pytanie zarówno do wykonawców jak i użytkowników. Czytałem, że pianę PUR można stosować również do izolacji poziomej murów i fundamentów. Napisałem już o tym w jednym wątku, ale postanowiłem założyć TU nowy temat tylko dla izolacji pionowej i pod ziemią!Mam taki problem: dom stary (ponad 80 lat), izolacja pozioma na poziomie fundamentów, fundamenty (bez jakiejkolwiek izolacji) oraz postawiony na fundamencie mur ceglany zasypany do 1,5 metra ziemią. W piwnicy (podłoga na poziomie minus 1,5 m od poziomu gruntu) zimno, mokro, zrobiłem nowy tynk i wychodzi pleśń w koszmarnym tempie. Planuję odkopać mur do poziomu fundamentów, umyć mur i wysuszyć. I co dalej? Piana czy styropian? Bardziej chodzi mi o izolację przed wodą a nie przed zimnem. Będę BARDZO zobowiązany za wszelkie merytoryczne rady i uwagi! Pozdrawiam!!!Notos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts