Darek Volke 22.07.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Stan surowy otwarty też można ubezpieczyć ale nie od kradzieży natomiast SSZ od kradzieży wandalizmu i innych takich można ubezpieczyć pod warunkiem posiadania drzwi docelowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 22.07.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Wandalizmu ?????Jaki ubezpieczyciel ubezpiecza od aktów wandalizmu ??? SSO ubezpieczyłem! Nawet jak wiatr zwiał kilka bloczków kominowych, a nie było jeszcze dachu, to dostałem jakiś drobny zwrot, za te dwa bloczki które spadły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 23.07.2015 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Wandalizmu ????? Jaki ubezpieczyciel ubezpiecza od aktów wandalizmu ??? SSO ubezpieczyłem! Nawet jak wiatr zwiał kilka bloczków kominowych, a nie było jeszcze dachu, to dostałem jakiś drobny zwrot, za te dwa bloczki które spadły... Alianz ubezpiecza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 23.07.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Alianz ubezpiecza Nieprawda, Alianz nie ubezpiecza domu od aktów wandalizmu i nie ubezpiecza ruchomości w domach w budowie ... OWU "Bezpieczny Dom" paragraf 6. Wyłączenia odpowiedzialności Allianz Ochroną ubezpieczeniową nie są objęte: ... 13) ruchomości domowe znajdujące się w budynkach/lokalach w budowie; ... Allianz nie ponosi odpowiedzialności za szkody powstałe na skutek: ... 14) wandalizmu polegającego na pomalowaniu, porysowaniu, umieszczeniu napisów na ubezpieczonych budynkach/lokalach (graffiti); Owszem można ubezpieczyć materiały budowlane, ale nie obejmuje to narzędzi i maszyn budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.07.2015 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Owszem można ubezpieczyć materiały budowlane, ale nie obejmuje to narzędzi i maszyn budowlanych. I jeszcze miliona innych rzeczy, które mamy na budowie, mają dla nas wartość, a można je zniszczyć, ukraść, a ubezpieczyć się nie da. Poza tym podczas budowy jeszcze tylko do kompletu potrzeba użerania się z firmą ubezpieczeniową. A od "aliansa" to niech nas Opatrzność broni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 23.07.2015 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Nie wiem jakie macie doświadczenia z aljanzem ale mój agent chciał mi ubezpieczyć budynek kompleksowo łącznie z wandalizmem, a ja powiem że pzu omijać szerokim łukiem, a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 24.07.2015 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 A ja trzymam się właściwie PZU, jeżeli chodzi o ubezpieczenia nieruchomości i wszystkim ich polecę. Znam z praktyki ich sposób likwidacji szkód. Jak dotąd nie było z tym problemu. Wiele już razy miałem np. zalane mieszkanie, piwnicę, okradzioną piwnicę, rodzice mieli zalane mieszkanie, dziecko miało złamaną rękę, zaliczyłem stłuczkę sprawca miał OC właśnie w PZU i zawsze, we wszystkich przypadkach nie było problemu z uzyskaniem odszkodowania. Na mojej budowie już 2 x bez problemów wypłacili odszkodowanie, fakt, że były to drobne sprawy... Nie wiem jak likwidują szkody inne towarzystwa, ale bazując na własnym doświadczeniu, dla 100 zł oszczędności na składce rocznie, nie będę ryzykował - tylko tyle chcę napisać bazując na własnym doświadczeniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 28.07.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Przed rokiem szukałam oferty na moją budowę i skromną polisę zawarłam w Ergo Hestii. Skromną, bo mała suma jest na kradzież w budowanym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts