Dalenne 15.06.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Dzień dobry,3 tygodnie temu zamontowano u mnie okno GFO z parapetem wewnętrznym z duromarmuru. I z tym parapetem mamy problem. Wydaje tak nieprzyjemny zapach, śmierdzi po prostu, że ciężko zasnąć przy zamkniętym oknie, a nie zawsze jest pogoda odpowiednia ku temu by okno było otwarte...Podczas kupowania okna i wybierania parapetu ze strony sprzedającej nie było słowa na temat żywicznego" zapachu, o którym dziś usłyszałam. Miałam nadzieję, że po 3 tygodniach zapach się ulotni, tymczasem nic tego nie zapowiada.Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 15.06.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Dzień dobry, 3 tygodnie temu zamontowano u mnie okno GFO z parapetem wewnętrznym z duromarmuru. I z tym parapetem mamy problem. Wydaje tak nieprzyjemny zapach, śmierdzi po prostu, że ciężko zasnąć przy zamkniętym oknie, a nie zawsze jest pogoda odpowiednia ku temu by okno było otwarte... Podczas kupowania okna i wybierania parapetu ze strony sprzedającej nie było słowa na temat żywicznego" zapachu, o którym dziś usłyszałam. Miałam nadzieję, że po 3 tygodniach zapach się ulotni, tymczasem nic tego nie zapowiada. Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie? Pozdrawiam. Na każdy smród pomaga otwarty ogień czyli biokominek czy zwykła świeca . Wypala smród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dalenne 16.06.2015 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Znajomi mają to samo już od dwóch tygodni. Sprzedający im powiedział, że zapach minie po ok. 2 miesiącach. Póki co czekają i pielęgnują go odpowiednimi do tego typu parapetów środkami z intensywnym zapachem. Póki co nic się nie zmieniło. Byłem u nich - przy zamkniętych oknach trudno wytrzymać. Bosko... Ja usłyszałam w Gdańskiej Fabryce Okien, że "inni klienci się nie skarżą", a zaraz potem "że faktycznie niektórym to przeszkadza". Oczywiście smród nie podlega reklamacji... :/ Szlag mnie trafia na takie podejście. Inni to nie my do jasnej... Sposób traktowania klienta w Polsce uważam za skandaliczny. Nie miałam pojęcia, że do tego typu parapetów należy używać odpowiednich środków, nikt mnie o tym w Gdańskiej Fabryce Okien nie poinformował. Tak samo jak o tym, że smród powinien minąć po jakimś czasie. A może to kwestia przyzwyczajenia? Z drugiej strony ile można dodatkowo "tuszować" smród stosując świeczki czy inne odświeżacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dalenne 18.12.2015 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Aktualizuję post, ponieważ sytuacja uległa zmianie tj. po ok. pół roku parapet przestał śmierdzieć. Jeśli więc ktoś ma zamiar montować taki u siebie niech przygotuje się na trwający przez mniej więcej taki czas "zapaszek". I w dalszym ciągu uważam, że należy klienta poinformować o takiej niedogodności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts