Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parapet Duromarmur i jego zapach

Recommended Posts

Dzień dobry,

3 tygodnie temu zamontowano u mnie okno GFO z parapetem wewnętrznym z duromarmuru. I z tym parapetem mamy problem. Wydaje tak nieprzyjemny zapach, śmierdzi po prostu, że ciężko zasnąć przy zamkniętym oknie, a nie zawsze jest pogoda odpowiednia ku temu by okno było otwarte...

Podczas kupowania okna i wybierania parapetu ze strony sprzedającej nie było słowa na temat żywicznego" zapachu, o którym dziś usłyszałam. Miałam nadzieję, że po 3 tygodniach zapach się ulotni, tymczasem nic tego nie zapowiada.

Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie?

Pozdrawiam.

Dzień dobry,

3 tygodnie temu zamontowano u mnie okno GFO z parapetem wewnętrznym z duromarmuru. I z tym parapetem mamy problem. Wydaje tak nieprzyjemny zapach, śmierdzi po prostu, że ciężko zasnąć przy zamkniętym oknie, a nie zawsze jest pogoda odpowiednia ku temu by okno było otwarte...

Podczas kupowania okna i wybierania parapetu ze strony sprzedającej nie było słowa na temat żywicznego" zapachu, o którym dziś usłyszałam. Miałam nadzieję, że po 3 tygodniach zapach się ulotni, tymczasem nic tego nie zapowiada.

Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie?

Pozdrawiam.

Na każdy smród pomaga otwarty ogień czyli biokominek czy zwykła świeca . Wypala smród

Znajomi mają to samo już od dwóch tygodni. Sprzedający im powiedział, że zapach minie po ok. 2 miesiącach. Póki co czekają i pielęgnują go odpowiednimi do tego typu parapetów środkami z intensywnym zapachem. Póki co nic się nie zmieniło. Byłem u nich - przy zamkniętych oknach trudno wytrzymać.

Bosko...

Ja usłyszałam w Gdańskiej Fabryce Okien, że "inni klienci się nie skarżą", a zaraz potem "że faktycznie niektórym to przeszkadza".

Oczywiście smród nie podlega reklamacji... :/

Szlag mnie trafia na takie podejście. Inni to nie my do jasnej...

Sposób traktowania klienta w Polsce uważam za skandaliczny.

Nie miałam pojęcia, że do tego typu parapetów należy używać odpowiednich środków, nikt mnie o tym w Gdańskiej Fabryce Okien nie poinformował. Tak samo jak o tym, że smród powinien minąć po jakimś czasie. A może to kwestia przyzwyczajenia? ;)

Z drugiej strony ile można dodatkowo "tuszować" smród stosując świeczki czy inne odświeżacze.

• 6 months później...

Aktualizuję post, ponieważ sytuacja uległa zmianie tj. po ok. pół roku parapet przestał śmierdzieć.

Jeśli więc ktoś ma zamiar montować taki u siebie niech przygotuje się na trwający przez mniej więcej taki czas "zapaszek".

I w dalszym ciągu uważam, że należy klienta poinformować o takiej niedogodności.