Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wejściowe od południa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A z jakiego drewna te drzwi Węgrzyna? Bo jeśli sosna, to brałabym Wikęd.

nie wnikając w niuanse to w tych wikędach jest coraz więcej drewna

ale ich zamek automatic hoho cudo techniki

niestety tp są przeszacowane

no i trzeba mieć świadomość że wikęd nawet w tp nie wyklucza skraplania[ale z góry twierdzi że to wina wilgotności wewnątrz a słońce absolutnie nie wchodzi w grę

jak ja widze przy drzwiach za 4 tyś hasło typu

windstoper -uszczelnienie liwidujące EWENTUALNE przedmuchy w części progowej

to wiadomo co myśleć

Edytowane przez malux20

• 4 weeks później...

Zdecydowanie nie powinno nic im się stać. Ani Wikęd ani żadna inna firma w określonych warunkach nie unikną tego tematu. Wiadomo - im cieńsze drzwi (bardziej przepuszczające ciepło i/lub o wyższym współczynniku Ud) tym niżej będzie ustawiony próg roszenia.

Blacha użyta do produkcji drzwi Wikęd (i nie tylko) jest to blacha ocynkowana więc nic się nie stanie. U mnie coś się pochrzaniło z podłogówką w wiatrołapie i również zauważyłem wyroszenie na drzwiach oraz wodę we wkładce (kroplę wody dla ścisłości). Nic nie nie stało i tyle. Model jaki mam to Premium 26 na ościeżnicy 11 więc nic co jest jakąś kosmiczną półką.

• 2 weeks później...

Czy po kilku miesiącach od ukazania się w CAL'u serii "lekka jazda" może się wypowiedzieć o nich jakiś użytkownik?

Bowiem szukam jakichś drzwi do siebie - najlepiej drewnianych, jakiś prosty wzór bez nierdzewki w kolorze złoty dąb lub coś bardzo do tego podobnego ;)

Mają być ciepłe - w granicach U=1.

"lekka jazda" wydaje się być tym co szukam i do tego w niezłej cenie.

Edytowane przez drapek

Zacząłem ten temat, więc i chciałbym pochwalić się wynikiem całej zagwozdki.

Niedawno zagościły u mnie drzwi firmy Cal, model Zyndram.

Z tej okazji chciałbym podziękować w szczególności użytkownikowi Finlandia, dzięki któremu dokonałem takiego a nie innego wyboru.

http://i1270.photobucket.com/albums/jj620/goralto/budowa/drzwi-1_zpsfiu8bfmp.jpg