Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Fale złapałam, więc szybko nadaję :) Emila, nie wyrzucaj namiarów na tego kafelkarza, najważniejszy jest talent! :lol2:

Dziś wlazłam na cztery górki wyższe niż kilometr i czuję, że forma już nie ta :lol2: I znalazłam cztery czterolistne koniczynki!! Jadłam pysznego pstrąga, ale tylko jednego :D

I mam nową chorobę: owczą skórę :p Nie, nic mi się z moją własną nie stało, ale zamarzyłam o takiej białej, a jeszcze lepiej szarej milutkiej skórce na fotelu :lol2: Może być na tym czarnym, co teraz stoi w salonie ;) Albo na podłodze przed kominkiem.. No widzę ją tam w mroźne zimowe wieczory. Wybić ją sobie z głowy, czy szukać po góralskich kramach? :)

owca1.jpg

owca2.jpg

owca4.jpg

owca3.jpg

Edytowane przez Tomkowa
  • Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:lol2: I znalazłam cztery czterolistne koniczynki

Byłoby nietaktem poprosić o pożyczenie jednej ;) bardzo by mi się przydała ;) A owcze skóry podobają mi się od dawna. I z wyglądu i w dotyku ale jakoś gryzą mi się z filozofią życiową ;P

oj ja akurat z tych wege, nawet kosmetyki wegańskie stosuję więc skóra owcza jak dla mnie odpada, ale jeśli Tobie się podoba i chciałabyś taką to Twój wybór :)
Z moją filozofią pozostają w zgodzie i równowadze oraz jako posiadaczka skór owczych i bydlęcej jestem na tak:) Zastanawia mnie tylko jedno. Jakie skóry rzeczywiście są na fotelach lub sofach na zdjęciach? Raczej sztuczne albo specjalnie garbowane bo takie naturalne kupowane np. w górach są grube i puchate więc nie za bardzo nadają się na meble. Na zdjęciach np. na allegro skóry owcze leżą niby na fotelach ale w rzeczywistości nie wygląda to dobrze. Po drugie zapach. Kupowałam niby te bez zapachu ale zapewniam, że nie byłabyś w stanie wysiedzieć na tym przez pierwsze miesiące a potem też nie:)) Skóry kozie wyglądają za to ładnie, są subtelniejsze i mają piękne kolory:) A tak pomijając wszystko to lubię zwierzęta a najbardziej moją kochaną sunię:)

Ojej, ja z tych, co ubrania i buty skórzane noszą, mięsko jedzą itd. I sofę mam skórzaną :eek:

Kompletnie, pod żadnym pozorem, nie używacie czegokolowiek, co ma pochodzenie zwierzęco-ptasio-rybne??

W takim razie liczę na Waszą wielką wyrozumiałość ;)

Aga, te, które tu widzę na miejscu są i grube i puchate i miękkie i delikatne. Tłumaczyli mi sposobem wyprawienia i przeznaczenia. I masz rację, co do zapachu ;) Jaki jest sposób na jego eliminację?

Edytowane przez Tomkowa
A to ja nie dotarłam do takich delikatnych:( Na zapach nie znam sposobu. U mnie po kilku miesiącach przeszły zapachami domowymi ale jak się nisko nad nimi pochylę to czuć zwierzaka;) Dla odmiany bydlęca super, nic a nic nie czuć. Kozie u mojej mamy też rewelacja.
Ojej, ja z tych, co ubrania i buty skórzane noszą, mięsko jedzą itd. I sofę mam skórzaną :eek:

Kompletnie, pod żadnym pozorem, nie używacie czegokolowiek, co ma pochodzenie zwierzęco-ptasio-rybne??

W takim razie liczę na Waszą wielką wyrozumiałość ;)

Masz moją pełną wyrozumiałość. Nigdy nikomu nie narzucam swoich przekonań.

Zresztą moje polegają na zasadach feng shui przy urządzaniu wnętrz - czyli np. nie mam lustra w sypialni, nie mam luster "dzielonych" w domu - tylko z jednego kawałka, nie mam skór martwych zwierząt na ścianie i przed kominkiem. Myślę, że to nieszkodliwe i bez narzucania innym.

Ogólnie jestem bardzo tolerancyjna jeśli chodzi o przekonania wszelakie - co do trybu życia, polityki, religii, wyznania itp. - dopóki ktoś nie próbuje mi swoich, innych niż moje, przekonań na siłę wpajać.

Tomkowa moge uzyczyc Ci moich wlosow na dywanik, obiecuje ze nie zobaczysz roznicy;););) owce to moje ziomki:cool::cool::cool: http://emotikona.pl/emotikony/pic/0ulan.gif
buhahaha :lol2::lol2::lol2:Czesc Tomkowa :bye:Ja tez lubie miecho a skora za mna jakis czas temu tez chodzila...Ruch u Ciebie, a ze sporadycznie zagladam na fm, to nadrobilam tylko ostatnia strone :-D

hahaha, owcaania ale się uśmiałam :D

Tomkowa ja taką postawę mam tylko w stosunku do mojej osoby, mój mąż np.je wszystko, mięso lubi najbardziej więc mu potrafię nawet ugotować ale sama nie zjem :) Jestem tolerancyjna bardzo w tym zakresie i też się spotykam z tolerancją moich filozofii jak to dziewczyny ładnie nazwały :) Nie przeszkadza mi to że ktoś ma meble, ciuchy itd ze skóry, po prostu nie mam tego u siebie ( tzn dostałam kiedyś kurtkę skórzaną więc muszę sprostować - nie kupiłabym dla siebie ;) )

Tomkowa moge uzyczyc Ci moich wlosow na dywanik, obiecuje ze nie zobaczysz roznicy;););) owce to moje ziomki:cool::cool::cool: http://emotikona.pl/emotikony/pic/0ulan.gif

:rotfl::rotfl: A nie chciałabyś się poganiać z moim borderkiem? :rotfl:

A to ja nie dotarłam do takich delikatnych:( Na zapach nie znam sposobu. U mnie po kilku miesiącach przeszły zapachami domowymi ale jak się nisko nad nimi pochylę to czuć zwierzaka;) Dla odmiany bydlęca super, nic a nic nie czuć. Kozie u mojej mamy też rewelacja.

Wczoraj macałam taką milutką jak śnieżek, ale niestety jak śnieg biała nie była ;) Brązu dużo miała, a ja chcę białą, albo szarą. Widziałam też spore stado i wiele tam było futerek, które bardzo mi się podobały :D

Jutro festyn będzie, to może przywiozą kozie? ;)

Masz moją pełną wyrozumiałość. Nigdy nikomu nie narzucam swoich przekonań.

Zresztą moje polegają na zasadach feng shui przy urządzaniu wnętrz - czyli np. nie mam lustra w sypialni, nie mam luster "dzielonych" w domu - tylko z jednego kawałka, nie mam skór martwych zwierząt na ścianie i przed kominkiem. Myślę, że to nieszkodliwe i bez narzucania innym.

Ogólnie jestem bardzo tolerancyjna jeśli chodzi o przekonania wszelakie - co do trybu życia, polityki, religii, wyznania itp. - dopóki ktoś nie próbuje mi swoich, innych niż moje, przekonań na siłę wpajać.

Pusia :hug: No co ja poradzę, że pstrągi są takie pyszne? ;)

buhahaha :lol2::lol2::lol2:Czesc Tomkowa :bye:Ja tez lubie miecho a skora za mna jakis czas temu tez chodzila...Ruch u Ciebie, a ze sporadycznie zagladam na fm, to nadrobilam tylko ostatnia strone :-D

Hej Meliska :bye: Ja to nawet mam odzwierzęcy komplet na głowę i szyję, jak z Pana Wołodyjowskiego :lol2: Jak wakacje? :)

U mnie nie jada się królików, ale zające już tak. Królika Tuptusia kiedyś miałam. Miało to być zwierzątko mojej córki, ale jak zawsze....

Przeciwko skórom i futrom nic nie mam. Może nawet kiedyś u siebie położę coś przed kominkiem.

Jeśli chodzi o zapach, to z czasem – długim czasem – ginie prawie ;) Ale np. skórki jagnięce nie zajeżdżają tak nie miło jak dorosłe.

Coś dla miłośniczek skór i kolorów https://www.kylebunting.com/en/projects/living-area Kyle Bunting robi ze skór cuda :)

KYLE BUNTING__SMC5024_edit.jpgKyle Bunting seats2.jpgKYLE BUNTING_colorful-confusion.jpgKyle Bunting seats3.jpgKyle Bunting seats.jpg

Byłoby nietaktem poprosić o pożyczenie jednej ;) bardzo by mi się przydała ;) A owcze skóry podobają mi się od dawna. I z wyglądu i w dotyku ale jakoś gryzą mi się z filozofią życiową ;P

Aniko, nie pożyczam, ale daję :D Dziś znalazłam kolejną :D

Stało się, skóra kupiona :) Trafiłam do maleńkiej bacówki. Skóra wywietrzona, milutka, mięciutka. Wcale nie śmierdzi, tylko ją wyczesać trochę trzeba. I znakomita cena ;) Była też kozia, ale miała wadę i musiałam zrezygnować. Jutro polowanie na jarmarku! :)

To niech ci dobrze służy :)

Nawet jak jestem wege to.nikomu nie zabraniam. Byleby sama nie musiała słuchać jaką to zła jestem bo swoje dzieci głodzie ;)

Może konieczna się przydała bo pojawiło się u nas światełko w tunelu. Nic nie mówię by nie zapeszac ale jutro jedziemy sprawdzac