Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jej! Ale się u Ciebie dzieje :). Jak kiedyś u Justy. Wiesz co u Niej? Cicho się zrobiło :(.

Piękne poduszki - bardzo doceniam talent i technikę wykonania poduszek z bloga. Twoje też świetne :yes:

Już się nie mogę doczekać kiedy moja maszyna znajdzie swój kącik. Dawno nie szyłam, ale mam zamiar wrócić :).

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przestańcie żartować :) Przez ostatnie dwa miesiące wyklarowała się sypialnia, doszły trzy stołki, dwie poduszki plus milion marzeń :D No, chyba, że o czymś zapomniałam ;)

Szocik, może w przyszły weekend będę w Olsztynie :rolleyes:

Wiwik, dziękuję, moja niezdarna robota poszła w świat :D

Przegapilam sypialnie hahaha a myślałam że jestem w miarę na bieżąco hahahaha

A mnie ten blog nie rusza. Jakbym po houzz biegała. Większość zbyt trąci hameryką, a ja tego nie lubię. Ciężkie zabudowane kuchnie i łazienki :no:

29 zł [ATTACH=CONFIG]330539[/ATTACH] https://www.bonami.pl/p/poszewka-na-poduszke-spring-birds-40-x-40-cm

https://www.bonami.pl/p/poszewka-na-poduszke-argyle-45x45-cm

https://www.bonami.pl/p/poszewka-na-poduszke-sparkow-45x45-cm

Jak to wspaniale, że każdą z nas rusza co innego ;) Mnie te wnętrza bogatych nowojorczyków i styl Hamptons uwodzą, czarują i przenoszą w cudowny świat marzeń :)

Co do poduszek z Bonami, to zachodzę w głowę, jak mogli nazwać marokańską koniczynę "Spring birds" ;) Ale z kolei na pierwszej fotce są niby wiosenne ptaszki, więc w sumie nie wiem, co się kupuje ;) Co do dwóch kolejnych, to już zupełnie nie. Zwłaszcza porównując je do cudnych poduszek Lucy, w niższej cenie ;)

Jej! Ale się u Ciebie dzieje :). Jak kiedyś u Justy. Wiesz co u Niej? Cicho się zrobiło :(.

Piękne poduszki - bardzo doceniam talent i technikę wykonania poduszek z bloga. Twoje też świetne :yes:

Już się nie mogę doczekać kiedy moja maszyna znajdzie swój kącik. Dawno nie szyłam, ale mam zamiar wrócić :).

Już sobie wyobrażam te cudności, które powstaną spod Twoich rąk :) Gdyby nie moja maszyna, szycie byłoby dla mnie odprężeniem :lol2:

Też czekam na odwiedziny Justyny :confused:

Przegapilam sypialnie hahaha a myślałam że jestem w miarę na bieżąco hahahaha

:lol2: TU jest :)

Edytowane przez Tomkowa

Pewnie, cudownie :) , a ileż uczymy się od siebie wzajemnie i jak nam się zmienia spojrzenie :)Z Hamptons niektóre elementy mi się oczywiście podobają, a już na pewno lubię połączenia kolorów, szczególnie z granatowym w roli głównej :-D Natomiast jako całość nie pasuje mi.Bonami - w opisie jest wyjaśnione i to się zgadza. Poza tym wybierasz i zawsze możesz zadać pytanie gdy nie jesteś pewna.

Naprawdę Lucy ma niższe ceny niż ta żółta poducha? No, to chylę czoła! Przebiła też Dianę.

Edytowane przez pestka56
Jak to jest z malowanymi poduszkami, jak te Lucyny? Co się dzieje z nimi w praniu?

Naprawdę Lucy ma niższe ceny niż ta żółta poducha? No, to chylę czoła! Przebiła też Dianę.

Ale ja wcale tak nie napisałam :D Napisałam, że są tańsze od tych dwóch ostatnich przecenionych na 59 zł, do których dałaś linki :)

Lucyna szyje naprawdę śliczne poduszki, miałam kiedyś jedną :)

Cieszę się, że potwierdzasz dobrą jakość :) Obie jesteście Artystkami :)

Jak to jest z malowanymi poduszkami, jak te Lucyny? Co się dzieje z nimi w praniu?

Autorka poduszek zapewnia, że są nie do zdarcia :)

Tomkowa koralowca kupilam na allegro. Oprawilam w punkcie oprawy obrazów - jest idealnie dopasowane.

O, fajnie :) Wyglądają pięknie :)

Tomkowa, popieramy Szocik :wiggle:

Dziewczyny, bywalczynie wątku
Szocik została zgłoszona do konkursu na BabęFest 2015.
GŁOSOWAĆ
proszę
http://babafest.pl/konkurs

Należy jej się ten tytuł. Póki co jest 4-ta, a była 3-cia. Żwawo, Kobitki
:)

Tomkowa, popieramy Szocik :wiggle:

Dziewczyny, bywalczynie wątku
Szocik została zgłoszona do konkursu na BabęFest 2015.
GŁOSOWAĆ
proszę
http://babafest.pl/konkurs

Należy jej się ten tytuł. Póki co jest 4-ta, a była 3-cia. Żwawo, Kobitki
:)

Pestko jesteś niemożliwa! Dziekuje!:hug:

Mogę Wam pokazać moją skrzynię ;)

Nie jestem do końca zadowolona z tego wspólnego dzieła, ale jak na projekt niemal bezkosztowy, to chyba może być ;)

Skrzynia, jak kiedyś wspominałam, powstała z fragmentów starych mebli z pokoi dzieci. Krótkie boki są z półek, długie boki są z drzwi szafy, a wieko jest z jakiejś części łóżka. Żeby nie trzeba było tego ciąć na maszynie, której nie mamy, wyszły wymiary wynikające z gotowych elementów. Tak wyglądała po zbiciu wszystkich części:

skrzynia1.jpg

skrzynia2.jpg

A tak wygląda już w sypialni, po ciężkiej walce z tkaniną, watoliną, gąbką i odbijającymi ciągle nie tak podnośnikami ;) Wyszła trochę za wysoka, ale zawsze mogę jej odkręcić nóżki, które powstały po przycięciu starych słupków balustrady schodów :D Dojdzie niedługo gruba kołdra i się wyrówna ;)

Przepraszam za jakość zdjęć, ale z lampą wychodzi zupełnie biała, więc robiłam bez ;)

skrzynia3.jpg

skrzynia8.jpg

skrzynia7.jpg