Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas ten zewnętrzny śmierdzi wędzonką :p

O dymieniu z kominów :)

Ostatnio Piotr Batura u siebie na facebooku wstawił link do pokazu zorganizowanego w Skale przez Społeczność „Rybnik bez dymu”. Warto zobaczyć czym różni się dobre palenie nawet w byle jakiej kozie, od złego zatruwającego atmosferę

http://www.dziennikpolski24.pl/region/region-podkrakowski/a/ucza-zamieniac-dym-w-cieplo,9470608/

http://czysteogrzewanie.pl/ też warto poczytać.

A u mnie co drugi dom ma pompę ciepła, a co drugi gaz z dużych butli i solary. Dymek jedynie z kominków, zawsze wiadomo kto jakim drewnem pali, zapach po okolicy się niesie.:D Mimo, że to mała mieścina to mamy zgraną społeczność. Jest zabytkowy kościółek w którym odbywają się koncerty, wystawy. Robimy wspólnie ogniska, zawody sportowe, zajęcia dla dzieciaków. Niechby tylko ktoś próbował zakopcić, to ma nasze stowarzyszenie dbające o ekologię na karku:lol2:.

Tomkowa -chyba ładniej w pierwszym ustawieniu. A próbowałaś z fotelem "po skosie"?

Sylwia :o:o:o w szoku normalnie jestem, jakbyś opisywała jakieś miasteczko w Dani czy Skandynawii. kosmos normalnie :lol2:

u mnie też filtr właśnie piszczy obejrzę go dzisiaj. Wiatr u mnie wieje od strony lasu i pół. sąsiad pali w piecu drewnem owocowym, ale wiatr od jego strony nie wieje w strone naszego domu. Sąsiedzi z naprzeciwka nie mam pojęcia czym palą, bo ich dymu nigdy nie poczułam. ufff ale po to się na wieś wyprowadziłam. Wcześniej mieszkałam na osiedlu domków, i tam każdy śmieciami palił, na całym osiedlu smog gęsty jak smoła się unosił. Tylko u nas był gaz.

Sylwia :o:o:o w szoku normalnie jestem, jakbyś opisywała jakieś miasteczko w Dani czy Skandynawii. kosmos normalnie :lol2:

Zgadzam się :yes: Niesamowite :yes:

ich dymu nigdy nie poczułam

U nas też nie czuć dymu, ale ta smoła na filtrach ... masakra :sick:

Bardziej mi się podoba jak fotel z boku stal a nie obok ale niech się wypowie kto inny ;)

mi ustawienie z fotelem z boku (w sensie pod kątem do kanapy, a nie tak przytulony do niej) wydaje się lepsze :)

fajnie u Ciebie Tomkowa! Bardzo pozytywny się wydaje ten salon, pewnie przez te ciepłe kolory idealnie zgrane z obrazem ;)

Mnie zdecydowanie bardziej podoba się układ fotel/kanapa w ustawieniu 90 stopni. Jak stoją obok siebie to jakoś tak dziwnie. Może wersja pośrednia - fotel plecami skierowany w róg ?

Zdecydowanie lepiej wygląda z fotelem w układzie pod kątem 90o

Poprzednia wersja lepsza

Tomkowa -chyba ładniej w pierwszym ustawieniu. A próbowałaś z fotelem "po skosie"?

Mnie bardziej podoba się wersja z szarym fotelem, mniej z pufkami i stolkami ceramicznymi.

Kochane jesteście!! :hug: Jednym głosem stwierdziłyście, że wcześniej było lepiej :yes: Ale, wykorzystując radę Sylwii i Migotki ustawiłam fotel pod kątem i.. same oceńcie ;)

zmiana4.jpg

I, uwaga!: regał z książkami wyjechał na ścianę z pianinem :wave: Cieszę się z tego, jak wariatka, ale musiałam sprężyć się maksymalnie, żeby swojego przekonać do tego pracochłonnego przedsięwzięcia :D I się udało!! :D

Bałagan jest dosyć intensywny, więc fotki trochę później ;)

Jutro, jak dam radę, przemalowuję nogi lamp :p

No i dumam nad galerią na ścianie tv, bo wymaga gruntownej przemiany :yes:

Za Waszą radą kupiłam wyciskarkę. Wprawdzie innej marki (mąż wybrał Huroma) ale ogólnie urządzenia tego typu to rewelacja. Od miesiąca pijemy soki praktycznie codziennie i moim zdaniem nie ma w ogóle porównania z sokami z tradycyjnej sokowirówki. Sok da się wycisnąć praktycznie ze wszystkiego. Pycha. Gorąco wszystkim polecam.

Migotko, gratuluję zakupu, bo masz towar naprawdę najlepszej jakości! Super! To Hurom wymyślił wyciskarkę wolnoobrotową i ich sprzęt to mercedes wśród wyciskarek :) Masz powody do zadowolenia :yes:

Mam do Ciebie pytanie odnośnie wieszaka na ręczniki w łazience. Pisałaś mi, ze to Tiger. Nie pamiętam tylko czy model bold czy nomad (a przeszukanie forum w poszukiwaniu tej informacji mnie przerasta) Mogłabyś mi cyknąć zbliżenie - choćby telefonem?

I gdzie Wy dziewczyny kupujecie te dziergane pufy? Tylko błagam nie piszcie, że w zeszłym roku w Biedrze....

Mam Tiger bold :) Zasmucę Cię, ale moje pufy są właśnie z wymienionego przez Ciebie sklepu ;) Podobno szybko się ubijają i flaczeją, ale u mnie jakoś mają się dobrze ;)

Fotki:

wieszak.jpg

P1150011.jpg

wieszak.jpg

Edytowane przez Tomkowa

Mnie się fotel po skosie podoba!

Dziękuję serdecznie za zdjęcia. Nie ma co marudzić - chyba nic lepszego nie znajdę... Pora podjąć decyzję;-) nie potrzeba mi raczej dwuramiennego wieszaka, bo mam je mieć 2, po obu stronach szafki, ale pojedynczych nie widziałam...

Mnie się fotel po skosie podoba!

mi się podoba :yes:

Mam nadzieję, że kolejna wersja też Wam się spodoba, bo dziś rano, przed wyjściem z domu, pozamieniałam fotele stronami :lol2:

Ogarniam całość i jak będzie co pokazać, to pokażę :D

Catti, gdzie Ty się podziewasz?? :hug: Odwzajemniam pozdrowienia i zapytuję jak Twoja dekoracja stołu?? Poczyniłaś coś?

moja dekoracja stołu, że tak powiem....... hm... jeszcze w niebycie, ale poczyniłam jajkowy wianek wejściowy :D

I, uwaga!: regał z książkami wyjechał na ścianę z pianinem :wave: Cieszę się z tego, jak wariatka, ale musiałam sprężyć się maksymalnie, żeby swojego przekonać do tego pracochłonnego przedsięwzięcia :D I się udało!! :D

Jutro, jak dam radę, przemalowuję nogi lamp :p

No i dumam nad galerią na ścianie tv, bo wymaga gruntownej przemiany :yes:

no kochana, nosi cię :yes:

ciekawa jestem co wymyśliłaś :lol2:

zaś galeria, tylko nowa???? :o

co do fotela, to i tak i tak dobrze, ale mnie się podobał zegar, a teraz go nie ma :sick:

z nogami czarnymi może być fajnie, ale będą bardziej agresywne... masz tego świadomość, nie? ;)

a zresztą.... na pewno będzie super!

:hug:

Tomkowa! Witam się u Ciebie i gratuluję wnętrz! Czasem podczytuję, ale czasu brak :bash:

Mam pytanie, jeżeli można, jakie są wymiary wyżej wspomnianych puf, bo potrzebuję czegoś do dzieci na teraz do pokoju, co mogłoby się później przydać w nowych pokojach w domku ;) Będę wdzięczna za info w wolnej chwili

Gocha

moja dekoracja stołu, że tak powiem....... hm... jeszcze w niebycie, ale poczyniłam jajkowy wianek wejściowy :D

Od razu pobiegłam zobaczyć i jak zwykle ślicznie :yes:

no kochana, nosi cię :yes:

ciekawa jestem co wymyśliłaś :lol2:

zaś galeria, tylko nowa???? :o

co do fotela, to i tak i tak dobrze, ale mnie się podobał zegar, a teraz go nie ma :sick:

z nogami czarnymi może być fajnie, ale będą bardziej agresywne... masz tego świadomość, nie? ;)

a zresztą.... na pewno będzie super!

:hug:

Zegar będzie, mam nadzieję, że się zmieści w galerii ;) Tak, planuję nową, bo ta już od dłuższego czasu drażniła mnie swoim "rozdrobnieniem", a ostatnio zyskałam nową motywację, więc czas najwyższy ją zmienić :) To będzie tylko kilka dużych obrazów plus zegar, jeżeli wejdzie ;)

A lampy wiem, że będą bardziej "wyraziste" (agresywne?), ale chyba o to mi chodzi ;) Myślałam nawet o czarnych abażurach :D

Tomkowa! Witam się u Ciebie i gratuluję wnętrz! Czasem podczytuję, ale czasu brak :bash:

Mam pytanie, jeżeli można, jakie są wymiary wyżej wspomnianych puf, bo potrzebuję czegoś do dzieci na teraz do pokoju, co mogłoby się później przydać w nowych pokojach w domku ;) Będę wdzięczna za info w wolnej chwili

Gocha

Cześć Gocha! Witam Cię ciepło i dziękuję za miłe słowa :) Pufy mają średnicę 53 cm i wysokość 30 cm. A w ogóle mam z nimi teraz problem, bo nie mam ich gdzie zdeponować ;) Nigdzie mi nie pasują ;) Masz jakąś dobrą "metę" na te pufki? Moje są biedrzaste i jak patrzę na ceny internetowe oraz w innych sklepach, to włos mi się z lekka jeży ;)

no i gdzie te zdjecia nowego pomyslu ?

zes wymyslila z fotelem , dobrze ze sie wszystkie dziewczyny na Ciebie zucily :yes:

Maniu, ten bałagan nie nadaje się do uwieczniania :lol2: Pewnie macie wychuchane domki na Święta, a ja, szalona, urządziłam sobie małe manewry i dojść do ładu nie mogę.

Z fotelem to była akcja na jeden film :lol2: A na dziewczyny zawsze można liczyć :yes: