mamik 10.04.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Tomkowa, lustro z 20x25 mi się podoba, 20x20 tez byłoby ładne, można by było je wieszać pionowo albo, tak jak proponuje Catti poziomo No to kiedy będziemy oglądać nowe lustro Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.04.2016 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Uwaga, test słupowy lusterka 15x15: lusterka 20x20: lusterka 20x25: Wybaczcie, proszę, jakość zdjęć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2016 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Wszystkie ladnie wygladaja hmm...ale musisz inny test zrobic. Juz nie o lusterka chodzi ale o wielkosc.U mnie sa mniejsze i kwadratowe ale u mnie to pasuje bo nie wyglada jak okiennica.Jak Pestka zauwazyla - moje jest obudowane gora kominka - inaczej bym miala wielka sciane i lustro by sie zgubilo.Ty wlasnie bedziesz miala duza sciane wiec te wieksze lepsze beda. No i zeszlam z tematu. Nakresl sobie kratki testowe na tej scianie nad komoda. Zrob plansze i przylep do sciany, wtedy bedziesz miala lepszy podglad ktory rozmiar i jak powiesic i jakie szerokie ramy wyjda lub jakie zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.04.2016 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Mania, a ja nabieram coraz więcej wątpliwości, że to lustro nie będzie u mnie dobrze wyglądało nad komodą.. Kocham to lustro, bardzo, ale jak posiedziałam sobie z kratką na słupie, to jakoś nie za bardzo.. To lustro wymaga przestrzeni, żeby się pięknie prezentować, a u mnie jej nie ma.. Chcę żeby było lekko i przejrzyście, a to lustro narzuca się sobą ogromnie. U Ciebie, tak jak pisałaś, cała ściana z kominkiem jest dla niego stworzona, a u mnie nie będzie takiego efektu, niestety.. Lustro jest piękne, bez wątpienia, ale nie wiem, czy do mojego domu edit: wkleiłam Twoje, żeby zobaczyć jak by wyglądało w poziomie z lusterek 15x15.. Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2016 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 smyrnij w pionie goja chcialam w pionie ale mam za wysoki kominek wiec jest horyzontalnie. Lampy po boku, kratka obok i mozesz powiesic go wyzej. Kratka wkurza ale nic z nia nie zrobisz.A jakbys go zrobila w lekkim rdzawym kolorze? bedzie lzej - masz inne kolory niz ja. Sprobuj przemalowac, zgra sie z komodka i z lampami i reszta. Wiesz, na kolor mosiadzu, nie musi byc czarne ze srebrem. Nic nie szkodzi poprobowac. A jak nie - trudno, obraz badz nadstawka wraca na miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.04.2016 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Opowiadasz Masz całą ścianę jeszcze bardziej niż Mania. To co zrobiłaś na słupie nie jest adekwatne. Mania ma rację - zrób planszę z uwzglednieniem szerokości ramy głównej i ramek wewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.04.2016 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 smyrnij w pionie go A jakbys go zrobila w lekkim rdzawym kolorze? bedzie lzej - masz inne kolory niz ja. Sprobuj przemalowac, zgra sie z komodka i z lampami i reszta. Wiesz, na kolor mosiadzu, nie musi byc czarne ze srebrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2016 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 dobra, juz lepiej, tylko kolorek sraczkowaty wyszedl ale wiesz o co chodzi POWIES go wyzej i nie patrz na zadne cm od sufitu , jedna kratka wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.04.2016 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Za jasne.Pionowo jest najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.04.2016 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.04.2016 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Lepiej z kolorem. I do góry, jak napisała Mania, o jeden rządek lusterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2016 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 no i teraz widzisz ze na scianie testowac lepiej - wieksze lustra lepsze u Cibie bo masz sciane po bokach, ale nadal bym go pwiesila, 10-15cm nad komoda. A jesli ma stac to szersza rame zeby wygladalo na wyzsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2016 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 kilka przykladow, zobacz jakie ladne....ladniejsze od czarnucha egana...a do niego swiecznik w tym odcieniu i pieknie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.04.2016 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Maniu, naturalnie, że najładniej by wyglądało powieszone. Lustro będzie ważyć ok 10 kg, więc wymaga solidnego umocowania na ścianie. Znając moje umiłowanie do zmian, zaraz wymyślę coś nowego i ściana do robienia. I tak już ją trochę zniszczyłam Farba Tikkurilla Super Matt jest beznadziejna do czyszczenia. Zostają smugi i plamy. Już w tej chwili ściana nadaje się do malowania To dlatego z uporem stawiam to lustro na komodzie, bo wiem, że nie pozwolą mi borować ściany Jeżeli chodzi o kolor ramy, to ja, poza czarnym, nie wyobrażam sobie innego. Powieszone wyglądałoby tak: I z lusterkami 30x30: Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 11.04.2016 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Pierwsze jak dla mnie ładniejsze. Ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.04.2016 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Lusterka mniejsze. Te duże jakoś nie wyglądają ładnie. A może lustro na nóżkach, żeby powstała przerwa między nim a bufetem? Kolor ramy czarny jednak, masz rację. Dobrze wyglądałaby zewnętrzna co najmnie 2 razy szersza od tych wewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 11.04.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Tomkowa coś dla Ciebie: http://jysk.pl/sypialnia/komplety-poscieli/satyna/plus/posciel-bendie-satyna-160x200 http://jysk.pl/sypialnia/komplety-poscieli/satyna/plus/posciel-bendie-satyna-160x200 U mnie w sklepie poduszka jest po 22 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.04.2016 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 teraz jak "wisi" ladniej wyglada, no ale jak nie mozesz to trudno. I teraz to czarne ladne. Ramke zrob szersza, ja tez mam szersza. Zrob stojaki na lustro i zamaluj je na kolor sciany to tez jest pomysl. I skad wzielas 15kg?? nie rob takiego ciezkiego jak ja co ostatnio kupilam. Moje jest prawie tej samej wielkosci co bedziesz robic a sama go wieszalam i to wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.04.2016 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Tomkowa coś dla Ciebie: http://jysk.pl/sypialnia/komplety-poscieli/satyna/plus/posciel-bendie-satyna-160x200 http://jysk.pl/sypialnia/komplety-poscieli/satyna/plus/posciel-bendie-satyna-160x200 U mnie w sklepie poduszka jest po 22 zł Dzięki Kózko!! Na razie już się "zapościelowałam", ale dziękuję za pamięć!! Bardzo ładny ten komplet teraz jak "wisi" ladniej wyglada, no ale jak nie mozesz to trudno. I teraz to czarne ladne. Ramke zrob szersza, ja tez mam szersza. Zrob stojaki na lustro i zamaluj je na kolor sciany to tez jest pomysl. I skad wzielas 15kg?? nie rob takiego ciezkiego jak ja co ostatnio kupilam. Moje jest prawie tej samej wielkosci co bedziesz robic a sama go wieszalam i to wysoko. Maniu, gdzieś Ty znalazła 15 kg?? Napisałam ok. 10 kg i tyle niemal wyjdzie. Jedno lusterko waży 400 gram, TU, 16 sztuk daje 6,5 kg. Do tego plecy, rama, listwy, czyli dojdzie ze 3 kg. Jak by nie patrzeć, będzie ciężkie. Jednak przemyślałam sprawę na wszystkie strony i jestem takiego zdania, jak napisałam wcześniej: to lustro u mnie nie będzie wyglądało dobrze Za mała przestrzeń. Eagan musi mieć powierzchnię, żeby się odpowiednio prezentować, a u mnie jej nie będzie miał. Jadalnia musiałaby być dwa razy większa. Komoda jest potężna i jak dam nad nią jeszcze bardzo dominujące lustro, to efekt może być przytłaczający. Moja miłość do tego lustra pozostanie więc platoniczna Na zdjęciach tego nie widać, bo zaburzają proporcje, ale to naprawdę mała jadalnia: 3,5 x 4 metry. To niektórzy mają takie łazienki Tak więc bye, bye Eagan, my love Obraz wędruje nad grzejnik, a ja nadal się głowię co nad komodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 11.04.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 A może nad komodą jakieś małe akwarelki? Tak np. 5 rożnych? W ramkach drewnianych, trochę ozdobnych?przemawia do Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts