Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Udało mi się dorwać na minutę do kompa, więc wrzucę obiecany salon ;) Są tu lustra zupełnie gładkie, które są piękne same w sobie. Całość jest, moim zdaniem, mistrzowska i gdyby dać po obu stronach kominka lustra w ramach lub zrobić na tych, co są, jakieś szprosy, efekt nie byłby już tak doskonały, jak jest. Elegancja na najwyższym poziomie :) Autorka to oczywiście Chris Hamoui, której projekty wrzucałam wcześniej ;)

chris.jpg

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wrzucam fotkę na której widać oba lustra w jadalni :) Lustro na komodzie jest głównym punktem, lustro na słupie jest tylko małym akcentem :) Szerszego kadru, ze względu na gabaryty zrobić się nie da ;)

jadalnia.jpg

Wrzucam fotkę na której widać oba lustra w jadalni :) Lustro na komodzie jest głównym punktem, lustro na słupie jest tylko małym akcentem :) Szerszego kadru, ze względu na gabaryty zrobić się nie da ;)

Da sie, w wersji panorama :D

a tak na serio to bardzo mi sie podoba i bym nie zdobila lustra na slupie :no:

i nawet to to cos wijacego sie w prawym rogu jakos mnie nie razi jak ostatnio :D :lol2:

Da sie, w wersji panorama :D

a tak na serio to bardzo mi sie podoba i bym nie zdobila lustra na slupie :no:

i nawet to to cos wijacego sie w prawym rogu jakos mnie nie razi jak ostatnio :D :lol2:

Meliska, miło mi bardzo :hug:

Rzeczywiście mam funkcję panorama w telefonie :D Czlowiek się uczy całe życie :lol2:

Tomkowa :p

z calym szacunkiem ale...ales sie nakrecila :p

a po co??? tak samo bylo z krzeslami jak zwrocilam uwage na kwiatki.

Po co rozwijac temat? byly luzne propozycje, czesc byla za obrobka slupa, czsc wraz z Toba za nie, Twoj dom i decyzja - pomyslow sie tu zuca mase ale po co az tak to rozwijac? skoro nie chcesz to nie robisz i juz.

Juz raz Ci pisalam ale napisze jeszcze raz - za duzo sie sugerujesz zdjeciami z netu z wystawek jakichs projektantow, juz Ci mowilam ze to co tam pasuje niekoniecznie pasuje u nas :no: A powyzsze zdjecie samo za siebie mowi - to jest zupelnie inny styl niz masz Ty, to jest nowoczesny wiec czyste lustra pasuja. Nie mozna patrzec na kawalek czegos ale na calosc i na detale razem do kupy wziete.

Zakoncz temat slupa a zacznijmy temat grzejnika - mialas konsolke robic, czy bedziesz cos tam roic czy zostawiasz go jak jest?

no jakis nastepny project musi byc.

Jeśli mogę to ten słupek z lustrem wydaje mi się po prostu niedokończony. Na zasadzie "zakleje lustrem i później pomyślę jak to dokonczyc". Inspiracją jest ekstra ale te lustra nie mają boków. Ich ramka jest kominek, oświetlenie i inne kolory wokół nich. Może zamiast na lustrze należałoby się skupić na słupku? By go wykończyć i przestał sprawiać wrażenie przypadkowosci? Albo mi się tak wydaje bo widzę tylko zdjęcie a w naturze wygląda dobrze?

lustro na słupie jest ok :p

Cała jadalnia jest cudowna, i piszę to ja, która płakałam za nadstawką :D

Zamiast projektu odpoczynek i oczekiwanie na WYGRANĄ ŻYCIA :yes:

A ja wsadzilam dzisiaj dwie choinki, zgodnie z instrukcjami, teraz będę zaglądać, czy się przyjmą i wyrosną jak należy :stirthepot:

Aniko, masz rację. Wyartykułowałaś i moje wrażenie. Lustro wygląda na tym słupie źle, bo jakby było przypadkowo wlepione. Mam też skojarzenie z jedną z perelowskich restauracji w Warszawie przy PL. Powstańców. Tam były filary oklejone lustrami od strony sali restauracyjnej. Nijak moja estetyka nie mogła tego przyswoić. I tak mi zostało. No, co ja poradzę, że jadalnia u Ciebie, Tomkowa jest urodziwa, a to lustro nie z tej bajki :(

Chyba rzeczywiście pora zakończyć temat mojego "nieucywilizowanego", "niewykończonego", łysego i mającego prl-owskie konotacje słupka.

Zostaje taki, jaki jest, dopóki jest.

Jestem cokolwiek zdziwiona, że po takim czasie od jego prezentacji wywołał takie reakcje :confused: I stał się, ku mojemu zaskoczeniu, głównym tematem metamorfozy jadalni. A to nie to lustro jest tu głównym bohaterem ;)

To ruszamy słupa czy nie :-) bo ja już młot mam w bagażniku!

Aniu tu nie słupa chodzi tu chodzi o kolejną metamorfozę. Po prostu musisz nam coś serwować, a że wszystko masz już dopracowane w 200 % to uczepiłyśmy się tego słupa, bo co możesz jeszcze ruszyć? :-)

oj, zle to odbierasz ;)

glownym bohaterem jest lustro, krzesla i razem wziete do kupki - cala jadalnia ktora wyszla Ci rewelacyjnie , mialas tyle pochwal - i nadal masz - ze nie powinnas miec watpliwosci. Tylko przedtem mialas tam mirsz marsz plus i sie ten slupek gubil, kazdy sie koncentrowal - i czekal!! - na lustro i cala reszte.

Wyszla Ci piekna bajka z jadalni po mozolnej pracy i wielu przemyslaniach itp itd i ten slupek jak sie gubil - dla nas nagle wyskoczyl i sie ujawnil - dlatego ze kilkoro nam teraz wygladam i stylem nie pasuje do PIEKNEJ jadalni. Chcialas slupek niby schowac zalustrzajac go a on psikusa robi i sie ujawnia.

Przeciez nikt Ci nie kaze go robic, zostaw. Ale sama kazalas pisac prawde, ja nie lubie slodzic dla zasady zeby sie komus przypodobac a w glebi myslec inaczej, szczegolnie jak uwazam ze mogloby byc lepiej.

Jadalnia jest i byla i bedzie zwyciezca, a slupek omijamy, wiec sie nie doluj :hug:

jesli Tobie sie podoba to jest najwazniejsze - ja tez czasem Waszych rad nie slucham :p Jak kazda z nas

Dajmy spokój temu biednemu słupowi ;)

Padły trzy szóstki!! Mamik, Pestka szykujcie się :lol2:

Aga, przyjeżdżaj z młotem. Sporo rzeczy rzeczy bedziemy rozwalać :lol2:

Przesyłam uściski z Salonu Win Karpackich :bye:

IMG_20160507_151825.jpg

Edytowane przez Tomkowa
Tomkowa, wieki mnie nie było. Na dodatek jestem mało spostrzegawcza, bo 3 minuty szukałam na zdjęciu lustra na słupie:) jadalnia rewelacja :) muszę się cofnąć do zdjęcia "przed" Uściski!
Tomkowa, wieki mnie nie było. Na dodatek jestem mało spostrzegawcza, bo 3 minuty szukałam na zdjęciu lustra na słupie:) jadalnia rewelacja :) muszę się cofnąć do zdjęcia "przed" Uściski!

I tak jestes dobra, bo ja nadal nie wiem o jaki słup chodzi, a kratkę zobaczyłam dopiero jak Mania o niej napisała :lol2:

Wykrakalyśmy, że 3. Tylko... u mnie pudło :mad:

nie "wykrakałyśmy", tylko przepowiedziałyśmy :lol2:

Następnym razem musimy jeszcze przepowiedzieć numery i będzie git:lol2:

Pusia, a słupa nie widzisz, bo zamiast słupa jest lustro :D

wow....ja to sie juz wiecej nie bede wypowiadac bo wychodzi ze zamiast pomyslow "czepiam" sie i ze jestem jedyna co to robie.

Miałam na myśli, że jesteś spostrzegawcza, a ja roztrzepana i na niczym nie umiem się skupić :yes: