Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kobitki, szybka akcja!! ;) Znalazłam za świetne pieniądze taki fotel:

uszak1.jpg

uszak2.jpg

Mogłabym po niego jutro jechać :) Brać?? Oczywiście tapicerka do wymiany na czerń i Iman Sultana po bokach i z tyłu :)

Chociaż jak zobaczyłam ten fotel, to zaczynam myśleć o całości w Imanie ;)

fotel.jpg

BIERZ bo wspaniały kształt ma, ale nie całość w Imamie. Zrób plecy i zewnętrzne boki czarne.
Pestko, no właśnie, kształt ma super :yes: Ja myślałam o środku czarnym, a Iman na bokach i tyle, proponujesz odwrotnie? Wtedy, robiąc tak, jak piszesz, pięknie na Imanie odcinałyby się te elementy drewniane, ale obawiam się o szybkie zabrudzenie siedziska i oparcia, gdyby były biało-czarne ;) Boki i tył tak się nie brudzą ;)

boki i tyl Iman, srodek czarny :yes:

Nie dlatego ze byloby za duzo (dla mnie tak, dla Ciebie nie :lol2: bo lubisz pstrokato) ale dlatego ze Iman lubi lapac kazdy paproch.

Moje dwa krzeselka owszem maja na sidziskach ale ich nie uzywam do siedzenia :no:

Krzeselka stoja jako dekoracja i ciesza oko , jednak polozyc cos na to - zaraz paprochy. Czarne nie prawdziwy aksamit wiec latwo sie czepia a do jasnego tez sie czepia wiec wieczne odkurzane. Siasc i siedziec tylkiem - bylaby masakra. No i ciezko uprac bo nie wolno zbytnio. Dawaj na boki, a jak zostanie kawalek uszyj poduszke dekoracyjna i walnij na czarne.

Bierz fotel!

I wszystko jasne. Argumenty są nie do zbicia :D Będzie na pewno cudnie, bo i fotel kapitalnego kształtu

Fotel super. Mam nadzieję, że kupiony:popcorn:

Mmikka, jak będziesz kupowała lustra w Obi to niech Ci sprawdzą czy całe. U mnie jedna paczka walnięta i do wymiany. Na drugi dzień dzwonią z Obi z informację, że reklamacja rozpatrzona pozytywnie:wtf: Jaka reklamacja, ja ich nawet nie odebrałam tylko zapłaciłam. "A czy Pani zależy? Jak tak to będą w drugiej połowie czerwca":mad:Myślałam, że mnie szlag trafi. Czy zależy?, pewnie, że tak, po to przyjechałam. Więc uzbrój się w cierpliwość i nie daj się spławić.

Cieszę się, że fotel kupiłaś, będzie kolejna metamorfoza :)

Sylwia, w Obi nie było z kim rozmawiać, chłopak wykladajacy towar, powiedział że jest tylko to co na regale i nawet jak kogoś ze stoiska poprosi , to powie mi to samo. Jedne opakowanie też było na półce trzasniete. Znalazłam na stronie producenta z kim współpracują i jest sklep z sąsiedniego miasteczka , jutro tam zadzwonię i zapytam o te lustra. Wczoraj ramę chcieliśmy powiesić na ścianie i okazało się, ze jest wypaczona. Jeden róg z 10 cm odstaje od sciany :(

Ramę owiń wilgotnym materiałem. Połóż na idealnie płaskim miejscu bez dostępu słońca. Niech poleży ze 2-3 doby, potem powinna już być lekko elestyczna i dać się naprostowywać. dbaj by materiał był leciutko wilgotny. Niech paruje i nawilża ramę. W sumie im cieplej tym lepiej, ale nie może wyschnąć. Trzeba położyć deski na ramie i przycisnąć. Nacisk zwiększa się powoli z wyczuciem, bo inaczej może trzasnąć. Pamiętaj o nawilżaniu aż do czasu, gdy rama będzie leżała równo, dotknie cała powierzchnią podłoża. Wtedy zwiększ jeszcze nacisk i zostaw do skutku. Nie wiem ile to potrwa. Robiłam takie coś z dechą grubości 3 cm. Wystarczyło latem 2 miesiące na całą operację. Edytowane przez pestka56
Cieszę się, że fotel kupiłaś, będzie kolejna metamorfoza :)

Sylwia, w Obi nie było z kim rozmawiać, chłopak wykladajacy towar, powiedział że jest tylko to co na regale i nawet jak kogoś ze stoiska poprosi , to powie mi to samo. Jedne opakowanie też było na półce trzasniete. Znalazłam na stronie producenta z kim współpracują i jest sklep z sąsiedniego miasteczka , jutro tam zadzwonię i zapytam o te lustra. Wczoraj ramę chcieliśmy powiesić na ścianie i okazało się, ze jest wypaczona. Jeden róg z 10 cm odstaje od sciany :(

No to wprowadził Cię w błąd. Musisz iść do stanowiska z art. łazienkowymi i zamówić lustra. Najlepiej jeśli masz spisany nr produktu lub wydrukowaną stronę z art. np. 30x30

https://www.obi.pl/decom/product/Dubiel_Vitrum_Fliza_lustrzana_fazowana_kwadratowa_30_cm_x_30_cm_6_sztuk/1083278

i muszą przyjąć zamówienie. Robisz wpłatę zaliczki i czekasz. Czas oczekiwania od 2 do 3 tygodni. Przyjdzie SMS kiedy towar będzie do odbioru.

Przykro mi ramą, ale może się jakoś da naprostować. Musisz pogrzebać w internecie.

Mmikka, z lustrami dokładnie tak zrób, jak pisze Sylwia :yes: Ja akurat potrzebowałam tylko dwie paczki i obdzwoniłam wszystkie najbliższe Obi i udało się znaleźć taki, w którym te dwie paczki były na stanie. Nie wytrzymałabym czekać tyle tygodni ;) A przygodę z odbiorem odłożonych dla mnie lusterek opisywałam wcześniej :D

Pestce się udało grubą deskę naprostować, a mnie ramy niestety nie :( Wypaczyła się od stania na podwórku oparta o ścianę. Dzień leżała w wodzie, aż całkiem namiękła, a potem na płaskim ją ułożyłam, obciążyłam maksymalnie i stała tak kilka tygodni na słońcu. Niestety nie udało się. Dodatkowo tam, gdzie coś na niej leżało, a rama była mokra, wdała się pleśń, bo spod obciążenia woda nie mogła odparować. Ale jestem dobrej myśli, że Tobie się uda :)

Metamorfoza fotela nie tak prędko bo kolejka jest taka: najpierw roleta do kuchni, potem osłony grzejników, potem szycie zasłon do jadalni i dopiero fotel ;)

Aha: i jeszcze granitowe deski do krojenia do kuchni :D Ręce pełne roboty :lol2:

Aniko! :hug::hug:

Jak by co, to tkanina w paski to ikeowska Sofia z warstwą plastiku ;) Spisuje się znakomicie! Jest sztywna, wiatr nią nie targa (z ubiegłorocznymi drzewiastymi zasłonkami wiatr robił, co chciał ;) ) i pięknie się prezentuje związana, jak i powieszona swobodnie :) Bardzo polecam! :)

Dziękuję za rady jak wyprostować ramę:hug:

Z lustrerkami chyba się wstrzymam do czasu wyprostowania. Nad krzywizną nie rozpaczam, bo podoba mi się także pusta oparta o scianę :)

Aniu, ta tkanina jako obrus na stół w ogrodzie ( pod swierkiem bez zadaszenia- malo pada tam deszcz) chyba byłaby ok.?

Aniu, ta tkanina jako obrus na stół w ogrodzie ( pod swierkiem bez zadaszenia- malo pada tam deszcz) chyba byłaby ok.?

Będzie super :yes: U siebie też ją mam jako obrus na okrągły stolik na tarasie :)

Tomkowa, może za mocno namoczyłaś. Ja robilam drobnymi krokami. Eksperymentowałam wiedząc jak drukarze przygotowując papier do robienia znaków wodnych i tłoczeń. Udało się, ale to sposób wymagający delikatnego podejścia.

Czekam z dużą ciekawością na fotel :wiggle: