Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

taaak, nic się nie dzieje, nie ma czasu ....

i dzień później ...

nowy "projekt" :lol2::lol2::rotfl::wave:

No przecież wiadomo, że stan "nic się nie dzieje" u Ciebie może trwać ... ewentualnie tydzień :lol2:

A krzesła świetne, jak gęsto nabijać, to ja nie wiem, takie gęste mi się podobają, co nie znaczy, że inne nie będą :-)

:lol2: Mamik, ja tylko mam nadzieję, że te odrapańce nie będą stać takie miesiącami :lol2: Właśnie usłyszałam od Mężowskiego, że nie są takie złe i kolorem pasują do sofy i fotela w salonie :rotfl: To może ich nie tapicerować?? :lol2:

krzesła super!

a może zrobić je w takim kolorze jak siedziska krzeseł? pisałaś, że to szary plusz.... chyba :rolleyes:

(sorry, mogę być trochę do tyłu ;) )

.... żeby jednak były bardziej jaśniejsze niż bardziej ciemniejsze :D

Catti, no naturalnie, że taka była pierwsza myśl :yes: Ale czy nie będzie za bardzo dużo tego jasnego weluru?? Siedziska krzeseł, zasłony no i siedziska taboretów w kuchni :) Do tego jeszcze krzesła szczytowe?? To dlatego pomyślałam o kontraście, bo zrobi się za bardzo perłowo-szaro ;)

Większość znalezionych inspiracji to rzeczywiście krzesła w tej samej kolorystyce i tonacji:

chairs.jpg

chairs2.jpg

chairs3.jpg

chairs4.jpg

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomkowa ale plecy też pikowane zrobić? Przyznaję że mi się bardziej gładkie podobają...

No właśnie myślałam o pikowanych plecach :yes: Ale nie tak puchatych, jak na tych "inspiracyjnych" krzesłach ;) Bardziej delikatnie :)

Krzesła orange?

chyba jednak głosuję za jednolitym :p jasnym zasłonowo-siedziskowym :cool:

Orange raczej nie (choć myślałam o takich lamówkach :)) Ja się boję, że przy tej wersji, co piszesz będzie za bardzo szaro, szaro, i szaro ;)

bite gwoździe osobno zawsze wyglądają lepiej :yes: ale zabawy przy tym (można kupić tai specjalny celownik żeby przybijać je w równych odstępach), natomiast listwy stosuje się przy kształtach w których może być problem z utrzymaniem linii prostej np. te krzesełka z łukowatą górą.

Venuska, mam już doświadczenie w biciu ;) Celownik made by Tomkowa spisał się wyśmienicie i wyszło idealnie równo :) Łukowata góra to też żaden problem dla utrzymania linii prostej, serio :D

Wiadomość z ostatniej chwili ;) Ponieważ na piwniczkę w najbliższym stuleciu szans nie ma, jutro kupuję chłodziarkę na wino!! :wave:

Nową w cenie 1/2 ceny sklepowej :) Trochę zamieszania logistycznego, ale mam nadzieję, że warto :)

Wiadomość z ostatniej chwili ;) Ponieważ na piwniczkę w najbliższym stuleciu szans nie ma, jutro kupuję chłodziarkę na wino!! :wave:

Nową w cenie 1/2 ceny sklepowej :) Trochę zamieszania logistycznego, ale mam nadzieję, że warto :)

Szkoda piwniczki :(

Ale i tak czekam na zdjęcia zamiennika - pewnie coś fajnego wymyśliłaś :)

To mogą być bardzo ciekawe krzesełka:yes: Ja bym zrobiła lekko pikowane bez gwozdzi albo gładkie z gwozdzikami. Kołatki z tyłu na plecach też mi się podobają. Czasem mniej znaczy więcej chociaż bardzo często olewam tą zasadę u siebie:) Tak naprawdę full opcja jest za strojna i nie wiem czy pasuje do Twojego domu.

Obudowy i roleta wyszły bardzo ładnie. Niby tak mało a dom od razu wygląda na bardziej dopracowany:)

Szkoda piwniczki :(

Ale i tak czekam na zdjęcia zamiennika - pewnie coś fajnego wymyśliłaś :)

Myśląc "piwniczka" zawsze mam w głowie piwnicę BasiKRK i o takiej będę zawsze marzyć i na taką właśnie nie mam szans :)

Mój zamiennik to skromniutka chłodziarka na 12 butelek :D Musi wystarczyć i bardzo się cieszę, że ją wreszcie mam :) Na górze leżą czerwone w temperaturze 16 stopni, a w części dolnej białe w 10 stopniach. Oto moje maleństwo :D

winko.jpg

Buteleczki już leżakują, więc wieczorem zapraszam na łyczek :D

To mogą być bardzo ciekawe krzesełka:yes: Ja bym zrobiła lekko pikowane bez gwozdzi albo gładkie z gwozdzikami. Kołatki z tyłu na plecach też mi się podobają. Czasem mniej znaczy więcej chociaż bardzo często olewam tą zasadę u siebie:) Tak naprawdę full opcja jest za strojna i nie wiem czy pasuje do Twojego domu.

Obudowy i roleta wyszły bardzo ładnie. Niby tak mało a dom od razu wygląda na bardziej dopracowany:)

Aga, cieszę się i dziękuję :)

Krzesła chciałabym, żeby wyglądały mniej więcej tak:

krzeseł11.jpg

To o takie bicie gwoździ mi chodzi :) Do tego delikatne pikowanie na tyle i mam nadzieję, że będzie ładnie. Kołatek na tyłach nie lubię i one zdecydowanie nie pasują do mojego domu ;) Już bardziej uchwyty, coś takiego:

krzeseł4.jpg

Wtedy jednak pikowanie odpada lub ewentualnie przechodzi na drugą stronę :) Ze względu na to, że nie mogę znaleźć żadnej realizacji/inspiracji z krzesłami z guzikami na tylnej stronie oparcia, to właśnie takie chcę mieć :D

Tomkowa a mogłabyś wkleić zdjęcie z widokiem na cały salon, stół, krzesła. Osobiście wolałabym wszystkie krzesła w jednym kolorze, ale jeśli masz stonowane wnętrze, może faktycznie jakiś kolor i delikatny kontrast byłyby ciekawe... To jak? Pokażesz więcej? :)

lw!! Ale się cieszę z Twoich odwiedzin :hug: Gdzieś się ostatnio przewijały zdjęcia i salonu, i jadalni, ale specjalnie dla Ciebie wrzucę, choć z drżącym sercem, bo wiem, jakie Ty robisz zdjęcia, a jakie wychodzą mi ;) No trudno, raz kozie śmierć :lol2: A może mi się poszczęści i dostanę od Ciebie rady, jak dobrze fotografować wnętrza :rolleyes:

Salon:

met6.jpg

met8.jpg

met15.jpg

Jadalnia:

jada2.jpg

jada3.jpg

Jak widzisz, moim wnętrzom daleko do "stonowanych" :D Dziś robiłam testy z tkaninami i chyba macie rację, że najlepiej będzie ze wszystkimi krzesłami jasnymi :)

Wiszą welurowe zasłony!! :) Udało mi się je "uszyć" nie używając ani maszyny, ani igły, ani nitki :D Taśma SY jest super! :D

Po pierwsze: krzesła tylko i wyłącznie jasne.

Po drugie: jakie ty masz niebanalne wnętrza! W pierwszej chwili myślałam, że salon to inspiracja z internetu! Chyba tylko zegar bym zdjęła ;) Ale podoba mi się bardzo, bo jest nieszablonowo, widać życie.

A ze zdjęciami to jest tak, że dużo robi światło.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=359335&d=1466933927

met6.jpg