Tomkowa 22.06.2016 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 taaak, nic się nie dzieje, nie ma czasu .... i dzień później ... nowy "projekt" :lol2: No przecież wiadomo, że stan "nic się nie dzieje" u Ciebie może trwać ... ewentualnie tydzień A krzesła świetne, jak gęsto nabijać, to ja nie wiem, takie gęste mi się podobają, co nie znaczy, że inne nie będą Mamik, ja tylko mam nadzieję, że te odrapańce nie będą stać takie miesiącami Właśnie usłyszałam od Mężowskiego, że nie są takie złe i kolorem pasują do sofy i fotela w salonie To może ich nie tapicerować?? krzesła super! a może zrobić je w takim kolorze jak siedziska krzeseł? pisałaś, że to szary plusz.... chyba (sorry, mogę być trochę do tyłu ) .... żeby jednak były bardziej jaśniejsze niż bardziej ciemniejsze Catti, no naturalnie, że taka była pierwsza myśl Ale czy nie będzie za bardzo dużo tego jasnego weluru?? Siedziska krzeseł, zasłony no i siedziska taboretów w kuchni Do tego jeszcze krzesła szczytowe?? To dlatego pomyślałam o kontraście, bo zrobi się za bardzo perłowo-szaro Większość znalezionych inspiracji to rzeczywiście krzesła w tej samej kolorystyce i tonacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.06.2016 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Kontrastowe rozwiązania, zwłaszcza z ciemnymi krzesłami na krańcach, znaleźć trochę trudniej, ale się zdarzają I co teraz?? Robić w kolorze siedzisk? A może zrezygnować z taboretów i zostawić ciemne pokrowce? Dobiję im gwoździ i będą jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 23.06.2016 03:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Tomkowa ale plecy też pikowane zrobić? Przyznaję że mi się bardziej gładkie podobają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 23.06.2016 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Krzesła orange? chyba jednak głosuję za jednolitym jasnym zasłonowo-siedziskowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.06.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 bite gwoździe osobno zawsze wyglądają lepiej ale zabawy przy tym (można kupić tai specjalny celownik żeby przybijać je w równych odstępach), natomiast listwy stosuje się przy kształtach w których może być problem z utrzymaniem linii prostej np. te krzesełka z łukowatą górą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.06.2016 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Tomkowa ale plecy też pikowane zrobić? Przyznaję że mi się bardziej gładkie podobają... No właśnie myślałam o pikowanych plecach Ale nie tak puchatych, jak na tych "inspiracyjnych" krzesłach Bardziej delikatnie Krzesła orange? chyba jednak głosuję za jednolitym jasnym zasłonowo-siedziskowym Orange raczej nie (choć myślałam o takich lamówkach ) Ja się boję, że przy tej wersji, co piszesz będzie za bardzo szaro, szaro, i szaro bite gwoździe osobno zawsze wyglądają lepiej ale zabawy przy tym (można kupić tai specjalny celownik żeby przybijać je w równych odstępach), natomiast listwy stosuje się przy kształtach w których może być problem z utrzymaniem linii prostej np. te krzesełka z łukowatą górą. Venuska, mam już doświadczenie w biciu Celownik made by Tomkowa spisał się wyśmienicie i wyszło idealnie równo Łukowata góra to też żaden problem dla utrzymania linii prostej, serio Wiadomość z ostatniej chwili Ponieważ na piwniczkę w najbliższym stuleciu szans nie ma, jutro kupuję chłodziarkę na wino!! Nową w cenie 1/2 ceny sklepowej Trochę zamieszania logistycznego, ale mam nadzieję, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.06.2016 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Wiadomość z ostatniej chwili Ponieważ na piwniczkę w najbliższym stuleciu szans nie ma, jutro kupuję chłodziarkę na wino!! Nową w cenie 1/2 ceny sklepowej Trochę zamieszania logistycznego, ale mam nadzieję, że warto Szkoda piwniczki Ale i tak czekam na zdjęcia zamiennika - pewnie coś fajnego wymyśliłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 24.06.2016 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 To mogą być bardzo ciekawe krzesełka:yes: Ja bym zrobiła lekko pikowane bez gwozdzi albo gładkie z gwozdzikami. Kołatki z tyłu na plecach też mi się podobają. Czasem mniej znaczy więcej chociaż bardzo często olewam tą zasadę u siebie:) Tak naprawdę full opcja jest za strojna i nie wiem czy pasuje do Twojego domu. Obudowy i roleta wyszły bardzo ładnie. Niby tak mało a dom od razu wygląda na bardziej dopracowany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.06.2016 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Szkoda piwniczki Ale i tak czekam na zdjęcia zamiennika - pewnie coś fajnego wymyśliłaś Myśląc "piwniczka" zawsze mam w głowie piwnicę BasiKRK i o takiej będę zawsze marzyć i na taką właśnie nie mam szans Mój zamiennik to skromniutka chłodziarka na 12 butelek Musi wystarczyć i bardzo się cieszę, że ją wreszcie mam Na górze leżą czerwone w temperaturze 16 stopni, a w części dolnej białe w 10 stopniach. Oto moje maleństwo Buteleczki już leżakują, więc wieczorem zapraszam na łyczek To mogą być bardzo ciekawe krzesełka:yes: Ja bym zrobiła lekko pikowane bez gwozdzi albo gładkie z gwozdzikami. Kołatki z tyłu na plecach też mi się podobają. Czasem mniej znaczy więcej chociaż bardzo często olewam tą zasadę u siebie:) Tak naprawdę full opcja jest za strojna i nie wiem czy pasuje do Twojego domu. Obudowy i roleta wyszły bardzo ładnie. Niby tak mało a dom od razu wygląda na bardziej dopracowany:) Aga, cieszę się i dziękuję Krzesła chciałabym, żeby wyglądały mniej więcej tak: To o takie bicie gwoździ mi chodzi Do tego delikatne pikowanie na tyle i mam nadzieję, że będzie ładnie. Kołatek na tyłach nie lubię i one zdecydowanie nie pasują do mojego domu Już bardziej uchwyty, coś takiego: Wtedy jednak pikowanie odpada lub ewentualnie przechodzi na drugą stronę Ze względu na to, że nie mogę znaleźć żadnej realizacji/inspiracji z krzesłami z guzikami na tylnej stronie oparcia, to właśnie takie chcę mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 25.06.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Tomkowa a mogłabyś wkleić zdjęcie z widokiem na cały salon, stół, krzesła. Osobiście wolałabym wszystkie krzesła w jednym kolorze, ale jeśli masz stonowane wnętrze, może faktycznie jakiś kolor i delikatny kontrast byłyby ciekawe... To jak? Pokażesz więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.06.2016 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 lw!! Ale się cieszę z Twoich odwiedzin Gdzieś się ostatnio przewijały zdjęcia i salonu, i jadalni, ale specjalnie dla Ciebie wrzucę, choć z drżącym sercem, bo wiem, jakie Ty robisz zdjęcia, a jakie wychodzą mi No trudno, raz kozie śmierć A może mi się poszczęści i dostanę od Ciebie rady, jak dobrze fotografować wnętrza Salon: Jadalnia: Jak widzisz, moim wnętrzom daleko do "stonowanych" Dziś robiłam testy z tkaninami i chyba macie rację, że najlepiej będzie ze wszystkimi krzesłami jasnymi Wiszą welurowe zasłony!! Udało mi się je "uszyć" nie używając ani maszyny, ani igły, ani nitki Taśma SY jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.06.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Wiszą welurowe zasłony!! Udało mi się je "uszyć" nie używając ani maszyny, ani igły, ani nitki Taśma SY jest super! Aniu a co to za cudo ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.06.2016 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Ivy, to taśma do obrębiania z Ikea, TA Zarówno boki, jak i dół i górę zrobiłam wyłącznie przy użyciu tej taśmy i żelazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.06.2016 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Jasne, czy ciemne kontrastowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.06.2016 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 do twoich mebli jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.06.2016 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Dziewczyny, co pijemy? Koniak, czy krowiak? http://psiakosc.com/emoty/emoty-1/happy1.gif http://psiakosc.com/emoty/emoty-1/alcoolique.gif http://yelims1.free.fr/Alcooliques/Alcooliques21.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 25.06.2016 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 głosuję na jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 25.06.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Mnie też jasne krzesło bardziej się podoba. I cieszę się z nowych zasłon Cokolwiek to jest, krowę poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.06.2016 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Jasne A winko... dla mnie sezon na białe. Może być w wersji szprycer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 26.06.2016 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Po pierwsze: krzesła tylko i wyłącznie jasne. Po drugie: jakie ty masz niebanalne wnętrza! W pierwszej chwili myślałam, że salon to inspiracja z internetu! Chyba tylko zegar bym zdjęła Ale podoba mi się bardzo, bo jest nieszablonowo, widać życie. A ze zdjęciami to jest tak, że dużo robi światło. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=359335&d=1466933927 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts