pestka56 17.09.2016 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Ach, ci mężczyźni :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.09.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Może posłuchać pana majstra? we wszystkich tych ciuchach chodzisz? Wywal 3/4.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.09.2016 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Majstry :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.09.2016 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Maciejka2, mamik, Pestka, przesyłam Wam gorące podziękowania, uściski i buziaki http://yelims1.free.fr/Bisous/Bisous04.gifhttp://yelims1.free.fr/Bisous/Bisous04.gifhttp://yelims1.free.fr/Bisous/Bisous04.gif Wiadomość od Redakcji przyjęłam z wielkim zaskoczeniem i wzruszeniem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.09.2016 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Mam podobne odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.09.2016 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Pestko, ja nie miałam pojęcia o takiej akcji. Dziś, po tym szczególnym zawiadomieniu, dokładnie przeczytałam wcześniejsze wiadomości Redakcji z zaproszeniem na Spotkanie forum. Być może inni też nie wiedzą? No, to szczegóły: 8 października organizowane jest Spotkanie Forum Muratora w Warszawie. Program wydarzenia jest TUTAJ, a TU więcej Organizatorzy postanowili też wyróżnić Forumowiczów. Szczegóły TUTAJ. Ręka do góry, kto będzie na spotkaniu Ja, ze względu na obowiązki służbowe, nic niestety nie mogę zaplanować na 100 procent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.09.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Dowiedziałam się (kilka dni wcześniej niż dostałam priv od Redakcji) od TAR, która puściła na forum pytanie o hotele w Warszawie. Zaproszenie od Redakcji na priv przyszło 28 sierpnia. Dziś przysłali info tych dyplomach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.09.2016 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Serdecznie gratuluję Wam nominacji Będę kibicować z daleka, ale bądźcie kochane i zdjęć chociaż napstrykajcie dla takich jak ja co nie mogą przyjechać - pewnie będzie takich sporo. Zrobicie nam relację?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 22.09.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Dziękuję Aniu za informacje w sprawie farb. Mąż kupił w końcu w budowlanym tikkurile do łazienki. Ta nasza mała łazienka też jest bez okna i zależało mi na dobrej farbie, mam nadzieję, że będzie ok. W zasadzie to nigdy nie malowaliśmy dobrymi farbami, zawsze jakoś "po taniości", nawet nie zdawałam sobie sprawy jakie to ważne. O Benjaminie zapomniałam, ale on chyba jeszcze droższy od tikkurili ale pewnie lepszy. Nie znam się kurde. Powodzenia w twoim remoncie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 23.09.2016 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 ... No i moje dzisiejsze dokonanie Nie jestem zadowolona i trochę żałuję, że się na to porwałam. Co prawda Córka bardzo się cieszy, ale ja widzę same niedoróbki i mimo poprawek nie jest tak, jak sobie wyobrażałam. Powiem jedno: skutecznie się kiedyś wyleczyłam z tapet i lubię je oglądać wyłącznie u innych (obecnie pozbywam się ich z dwóch pokoi na górze), tak teraz obiecuję sobie, że nigdy więcej szablonów!! To był pierwszy i ostatni raz Mam nadzieję, że jak dojdzie łóżko, coś tam zawiśnie, to ujdzie w tłoku Teraz wygląda tak: [ATTACH=CONFIG]366937[/ATTACH] chyle czoła!!! i nie gadaj że źle bo niedokładnie - to jest właśnie UROK szablonów widać że ręczna robota! pamiętam jak na blogu jakimś kiedyś było też o szablonach i babeczka pisała że to cały urok tych krzywych linii - i pokazywała że "tu cieniej a tu grubiej" - tak ma być :) pamiętasz jak ja malowałam hexy? nawet były zbliżenia że nie jest perfekcyjnie ale i tak jest pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.09.2016 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Dziękuję Aniu za informacje w sprawie farb. Mąż kupił w końcu w budowlanym tikkurile do łazienki. Ta nasza mała łazienka też jest bez okna i zależało mi na dobrej farbie, mam nadzieję, że będzie ok. W zasadzie to nigdy nie malowaliśmy dobrymi farbami, zawsze jakoś "po taniości", nawet nie zdawałam sobie sprawy jakie to ważne. O Benjaminie zapomniałam, ale on chyba jeszcze droższy od tikkurili ale pewnie lepszy. Nie znam się kurde. Powodzenia w twoim remoncie:) Beatko, Tikkurila też dobra, mam w pozostałych pomieszczeniach w domu. Tyle, że jak ścieram zabrudzenia "magiczną" gąbką, to zostają plamy. Myć należy więc normalną wilgotną ściereczką, wtedy wysycha w miarę równomiernie. Benjamin rzeczywiście drogi. Ja kupiłam najmniejszą puszkę i nakazałam tak się gimnastykować, żeby starczyło. I starczyło chyle czoła!!! i nie gadaj że źle bo niedokładnie - to jest właśnie UROK szablonów widać że ręczna robota! pamiętam jak na blogu jakimś kiedyś było też o szablonach i babeczka pisała że to cały urok tych krzywych linii - i pokazywała że "tu cieniej a tu grubiej" - tak ma być :) pamiętasz jak ja malowałam hexy? nawet były zbliżenia że nie jest perfekcyjnie ale i tak jest pięknie Pamiętam, pamiętam Twoje super hexy Skoro tak ma być, to tak ma być A co u Ciebie?? Jak Dzieciaczki? Jak domek? Jak wszystko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.09.2016 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Dziś OSTATNI dzień remontu!!! Taka była wiadomość od majstrów na rano Trzymajcie kciuki, żeby wieczorem nie okazało się inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 24.09.2016 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Bardzo dobra wiadomosc dot. zakonczenia remontu. Mam nadzieje, ze do swiat bedziemy ogladac dziesiatki zdjec z metamorfozy pietra:) Bardzo ladny wzor na scianie. Jakies niedoskonalosci, daj spokoj, glupi sie nie domysli a madry uzna, ze tak wlasnie ma wygladac dzielo artysty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.09.2016 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Aga, dzieło artysty Dzięki, tego się będę trzymać Potwierdzam, że prace remontowe dobiegły końca, a przede mną etap dla mnie najcięższy: doprowadzić wszystko do stanu używalności Dziesiątek zdjęć z metamorfozy nie obiecuję, ale mam kilka Oto moja ściana z oknami połaciowymi: Tak wyglądała "przed" Poniżej demolka w trakcie. Widać starą watę, miejscami czarną, oraz całą naszą "fachowość". Sami kładliśmy te wełny i płyty 18 lat temu Prace w trakcie: I stan ścian na dzień wczorajszy: Widać jakąś różnicę?? :lol2: Jeszcze tylko podłoga (sama nie wiem, po co ją wymieniam) i mogę się urządzać Pracy przede mną całe mnóstwo i nie wiem, ile czasu minie, zanim Wam pokaże zdjęcie, które będzie podobne do tej wizualizacji, bo tak ma wyglądać moja sypialnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 25.09.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Aniu gratulacje, wszystko co najgorsze już za Tobą Przetrwałaś Teraz będzie już tylko lepiej i piękniej I myślę, że znając Ciebie to znowu nie tak dużo czasu upłynie zanim pokażesz nam tu piękną sypialnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 27.09.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Aniu pięknie zazdroszczę końca, ja u siebie widzę światełko w tunelu, ale po dzisiejszym dniu bardzo niewyraźnie. Dziewczyny byłabym wdzięczna za porady, co do mojej wnęki w prysznicu, bo się dziś załamałam. Wy macie większe doświadczenie więc może coś poradzicie. zdjęcie wizualizacji półki w prysznicu zdjęcia realizacji Tam płytki powinny być docinane pod kątem 45 stopni. Majster nam tego nie wykonał mówiąc, że jest to kamień i dwóch kamieniarzy z którymi rozmawiał nie chce się podjąć takiego cięcia, a płytki i tak wychodzą poszarpane. Według producenta płytek jest to gres: http://www.tubadzin.pl/concrete-1-1. więc teoretycznie powinien być kładziony na podłodze, ale nasi znajomi mają takie płytki na ścianach i jest ok. Nie mają tylko takiej problematycznej półeczki/wnęki. Moje pytania brzmią: 1. Czy zostawić tak jak jest? 2. Czy majster ma rację i cięcie gresu pod katem 45 stopni jest takie problematyczne, czy to kwestia odpowiednich narzędzi? Jeżeli tak to jakich? 3. Może zlikwidować tę półkę? 4. Zastosować tam inny materiał, inne płytki, mąż proponuje mozaikę - dla mnie najgorsza opcja. Aniu przepraszam że zaśmiecam twój wątek, ale się podłamałam dzisiaj. Napiszę jeszcze w dziale technicznym. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie i wskazówki od każdej z was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 27.09.2016 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Niektóre płytki są trudne do przycięcia pod kątem ale czy twoje to tylko w praniu wyjdzie. Jeśli masz jeszcze płytki nawet nie całą to podjedź do jakiegoś marketu budowlanego, w większości z nich można dociąć płytki. Jeśli się podejmą to sama ocenisz czy efekt cię zadowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 27.09.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Aniu pięknie zazdroszczę końca, ja u siebie widzę światełko w tunelu, ale po dzisiejszym dniu bardzo niewyraźnie. Dziewczyny byłabym wdzięczna za porady, co do mojej wnęki w prysznicu, bo się dziś załamałam. Wy macie większe doświadczenie więc może coś poradzicie. zdjęcie wizualizacji półki w prysznicu [ATTACH=CONFIG]368619[/ATTACH] zdjęcia realizacji [ATTACH=CONFIG]368620[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]368621[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]368622[/ATTACH] Tam płytki powinny być docinane pod kątem 45 stopni. Majster nam tego nie wykonał mówiąc, że jest to kamień i dwóch kamieniarzy z którymi rozmawiał nie chce się podjąć takiego cięcia, a płytki i tak wychodzą poszarpane. Według producenta płytek jest to gres: http://www.tubadzin.pl/concrete-1-1. więc teoretycznie powinien być kładziony na podłodze, ale nasi znajomi mają takie płytki na ścianach i jest ok. Nie mają tylko takiej problematycznej półeczki/wnęki. Moje pytania brzmią: 1. Czy zostawić tak jak jest? 2. Czy majster ma rację i cięcie gresu pod katem 45 stopni jest takie problematyczne, czy to kwestia odpowiednich narzędzi? Jeżeli tak to jakich? 3. Może zlikwidować tę półkę? 4. Zastosować tam inny materiał, inne płytki, mąż proponuje mozaikę - dla mnie najgorsza opcja. Aniu przepraszam że zaśmiecam twój wątek, ale się podłamałam dzisiaj. Napiszę jeszcze w dziale technicznym. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie i wskazówki od każdej z was. Hej Aniu ciekawa jestem realizacji sypialni lampa do córki śliczna a ta na wysięgniku to też był mój typ nad biurko. Co do cięcia płytek można ciąć wodą gres też sama szukałam nawet w salonie płytek polecali można zrobić mozaikę itp. U mnie jest taka firma ale nie wiem skąd jesteś poszukaj w necie najlepiej w okolicy. Jak się da to wymienić zresztą mam w dwóch prysznicach takie półki i kafelkarz zrobił obie w gresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 27.09.2016 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Ewentualnie można też użyć listew. Te obecnie dostępne nie są już tak tandetne jak kiedyś. http://sklepdomfloor.pl/12588-home_default/listwa-krawedziowa-effector-a51-10mm-najwiekszy-wybor-kolorow.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.09.2016 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 (edytowane) Aniu gratulacje, wszystko co najgorsze już za Tobą Przetrwałaś Teraz będzie już tylko lepiej i piękniej I myślę, że znając Ciebie to znowu nie tak dużo czasu upłynie zanim pokażesz nam tu piękną sypialnię Dziękuję Kochana Od najbliższego weekendu biorę się za generalne sprzątanie Aniu pięknie zazdroszczę końca, ja u siebie widzę światełko w tunelu, ale po dzisiejszym dniu bardzo niewyraźnie. Dziewczyny byłabym wdzięczna za porady, co do mojej wnęki w prysznicu, bo się dziś załamałam. Wy macie większe doświadczenie więc może coś poradzicie. zdjęcie wizualizacji półki w prysznicu [ATTACH=CONFIG]368619[/ATTACH] zdjęcia realizacji [ATTACH=CONFIG]368620[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]368621[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]368622[/ATTACH] Tam płytki powinny być docinane pod kątem 45 stopni. Majster nam tego nie wykonał mówiąc, że jest to kamień i dwóch kamieniarzy z którymi rozmawiał nie chce się podjąć takiego cięcia, a płytki i tak wychodzą poszarpane. Według producenta płytek jest to gres: http://www.tubadzin.pl/concrete-1-1. więc teoretycznie powinien być kładziony na podłodze, ale nasi znajomi mają takie płytki na ścianach i jest ok. Nie mają tylko takiej problematycznej półeczki/wnęki. Moje pytania brzmią: 1. Czy zostawić tak jak jest? 2. Czy majster ma rację i cięcie gresu pod katem 45 stopni jest takie problematyczne, czy to kwestia odpowiednich narzędzi? Jeżeli tak to jakich? 3. Może zlikwidować tę półkę? 4. Zastosować tam inny materiał, inne płytki, mąż proponuje mozaikę - dla mnie najgorsza opcja. Aniu przepraszam że zaśmiecam twój wątek, ale się podłamałam dzisiaj. Napiszę jeszcze w dziale technicznym. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie i wskazówki od każdej z was. Beatka, ja też mam wnękę pod prysznicem i też gres na ścianach, który jest dedykowany dla podłóg. Moi wykonawcy cięli te płytki pod kątem 45 stopni maszyną wodną do cięcia płytek. Też narzekali, że ciężko, ale dali radę. Twój majster być może nie ma takiego sprzętu i dlatego ma z tym problem. Ale to dziwne, bo na zdjęciu widać, że pod kątem przycięte są płytki na tym ściętym kawałku do zamontowania drzwi prysznicowych. Jak sobie poradził? Półki nie likwiduj, to bardzo przydatna sprawa. Trzeba też przy niej pamiętać, żeby dolna półka wnęki była zrobiona ze spadkiem, aby nie stała tam woda. Nie wiem, jak mogłaby pomóc mozaika, bo i przy mozaice te płytki na ścianie też powinny być raczej przycięte pod kątem. Ale chyba te płytki to już przyklejone są? Jeżeli tak, to zastanówcie się, czy warto niszczyć. Bo pod kątem powinny być też przycięte wszystkie płytki wokół wnęki, te, które są położone na ścianie. Czyli trzeba by zdjąć też trzy płytki ze ściany. Wydaje mi się, że Twój majster marudzi i za bardzo mu się nie chce bawić, bo tak, jak zrobił jest najłatwiej, choć skos na drzwi prysznicowe zrobił ładnie. Jeżeli jednak się uprze, a wnęka ma zrobiony odpowiedni spadek, a boki płytek są pokryte w całości tak samo, jak wierzch, to ja bym zostawiła. Dojdą fugi i nie będzie źle Poza tym płytki są tak ładne, a te "drewniane" przepiękne, że nie będziesz potem zwracała uwagi na taki szczegół Niech porządnie zasilikonuje wnękę i raczej nie rozwalaj, bo być może ucierpiałyby też płytki położone na sąsiednich ścianach, bo tej jasne są schowane za drewniane. Hej Aniu ciekawa jestem realizacji sypialni lampa do córki śliczna a ta na wysięgniku to też był mój typ nad biurko. Hej, hej A wiesz, jak ja jestem ciekawa co z tego wszystkiego mi wyjdzie? Na razie uczę się cierpliwości, bo gdyby to wszystko tylko ode mnie zależało, to już bym podłogę ułożyła, szafy zmontowała i aranżowała wystawkę na komodzie Edytowane 27 Września 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts