Tomkowa 03.09.2015 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Aniko, samym octem to czasami lustra i szyby myję Do zacieków z mega twardej wody i osadów z mydła jest za słaby. A tak na górze (przed i po). Baterie same wysychały. Nie robiłam więcej fotek wanny i umywalek, ale na drugim świetnie widać jak są czyste, bo w umywalce odbija się płytka. Dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 03.09.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 No taki urok ze mi sam ocet daje radę miękka woda. Piękne te kafelki. Wiem że to wiadomo ale i tak podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 03.09.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Tomkowa ile ja się naczytałam, przez mój urlop. Wszystko podziwiam i ten stołek pod prysznicem i lampy w sypialni (mój typ na przyszłość).A granat ma u mnie w sypialni być podstawą, ale kiedy???Możesz pokazać ten suuuper środek do czyszczenia, ja teraz używam z Lidla w5 w takiej małej niebieskiej butelce, też super czyści, ale zawsze poleruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.09.2015 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Aga, ten "super środek" to normalny płyn do mycia naczyń Dawn Amerykański, ja go kupiłam TU. Teraz czekam na extra oryginał, który ma do mnie przypłynąć od znajomej zza wielkiej wody. Razem z panelami do przeróbki komód Malm. Nie mogę się doczekać Przeklejam, co napisała na wątku slonko Mania, która go używa i zna wiele zastosowań Może umyję jeszcze nim dziś włosy?? dobra, mialam napisac o roznych uzyciach Dawn plynu ale musialam najpierw skonczyc sofke. Przedewszystkim - kazdy Dawn jest bezpieczny dla skory, wlosow , zwierzakow i - dla oczyszczalni. Mimo to jest duzo mocniejszy niz inne. Na kazdej butelce gdzie jest jakis zwierzak - znaczy mozna uzywac nawet jak jest oczyszczalnia. podam kilka przykladow gdzie i jak mozna go uzywac, kilka z nich jak pisalam wykorzystuje, czy wszystko dziala? nie wiem, nie probowalam. Nie wiem tez czy inne plyny tez tak zadzialaja Tym plynem myja ptaki i zwierzaki wylowione z oceanow i morz jesli gdzies byl wylany olej ze statkow. Nadaje sie do robienia baniek dmuchanych dla dzieci - zamiast ydla - lepsze banki, tylko trzeba troche gliceryny dodac dzieci - lubia sie upaciac. jakis smar, wazelina we wlosach itp - spokojnie mozna zmyc to tym plynem - jest na tyle delikatny ze bezpieczny a na tyle mocny ze zmyje na przetluszczajace sie wlosy i na wlosy na ktore sie naklada duzo pianek, lakierow itp - raz na miesiac kuracja - mozna nim glowe umyc - bardziej wydajny niz szampon a nie zawiera phosphates jak wiekszosc szamponow mieszanka z woda - najlepszy rozmiekczacz skorek przy paznokciach plus - usowa olej z plytek przez co lakier lepiej sie trzyma mieszanka z woda - nalepsza wojna wystawiona mszycom i innym robakom - zabija je a nie kwiaty/drzewka walka na mrowki np na podjezdzie lub w tawie cienka warstwa plynu przy wejsciu - robactwo nie wejdzie do domu 3 krople plynu na galon wody - do mycia okien do mycia psow - jak ma pchly - zabije robactow, wymieszany z woda i spryskany na dywany - zabija tez pchly jak pies naniosl czyszczenie samochodowych srubokretow itp - zanurzyc w plynie - sciagnie caly olej i smary latwo i zapobiegnie rdzy ice pack - czyli zimne oklady, w woreczki zamykane wlany i zamrozony - trzyma dluzej zimno i mozna wielokrotnie uzywac. to co pisalyscie - czyszczenie plytek: pol butelki octu podgrzac do goraca w mikrofali (badz w garnku i przelac) dolac drugie pol plynu, wymieszac, spryskac i zostawic na kilka minut zeby przezarlo kazde naloty po mydlach, szamponach itp zatkany kibelek - pol kubka wlac do kibelka i zostawic, potam zalac wrzatkiem plamy po oleju na podjezdzie tlusta cera - umyc twarz z woda i plynem rece po smarach i olejach - wymieszac z olejem mycie plastykowych dzieciecych basenikow czy zabawek plamy z pomadek, oleju , niektore dlugopisy - nalozyc kropelke, wetrzec-rozetrzec a potem normalnie wyprac przesuwane drzwi, zawiasy skrzypiace itp - dluzej trzyma niz w arerozolu oblodzone schody: lyzeczka plynu, lyzka spirytusu i pol galona goracej wody i wylac na schody - nie beda tak szybko zamarzalay i zachodzily lodem - nie trzeba niszczyc ich sola zeby sie nie polamac basen w lecie - nakropic na srodek wody i odsunie wszystkie pozostalosci po kremach, olejkach itp na brzegi okulary zeby nie zachodzily mgla - nalozyc na szkla i wytrzec do sucha, zrobi sie cienka powloka podlogi w prysznicach rozetrzec warstwe , zostawic na noc, rano umyc mszyce na drzewkach owocowych - dwie lyzki plynu na galon wody i spryskac po obu stronach liscie, po 15 min splukac czysta woda - bo nikt nie chce jest owocow i czuc smaku plynu. gabeczki do nakladania fluidu lub pedzle - umyc w plynie, usunie tluste mazie i beda dluzej jak nowe jak za dlugo sie farbe na wlosach trzymalo i wyszly za ciemne - umyc w plynie, zmyje wiecej niz szampon malujac cos - np w spray'u - zeby sie nie upaciaci - wysmarowac sie plynem i zostawic do wyschniecia, powstanie pancerzyk przed farba namoczyc pedzle po malowaniu przed myciem chwasty - lyzeczka plynu, kubek soli plus galon octu - to najlepiej lac tam gdzie trawy nie ma, np jak chwasty wyrastaja miedzy kostka, kamieniami itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.09.2015 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Z dobrych wiadomości jest jeszcze kolejna: spotkałam dziś mojego tapicera, który zupełnie zapomniał, że czekam na niego z wyjazdem z doborem tkanin na fotel Pogadaliśmy, przypomniał sobie o fotelu i mu mówię, że mam ambitny plan obić sobie skrzynię do sypialni. A on mi na to "chce się pani? Ja to pani na jutro zrobię" I co byście zrobiły na moim miejscu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 03.09.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 O ludzie a ja byłam pewna, że żartujesz z tymi włosami a na gołębie pod dachem też się nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.09.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 a za ile chce to zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.09.2015 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Emila, nawet jak napiszę, to nie uwierzysz Mam z jego żoną poszyć sobie poduchy do kompletu Ludzie z pasją, to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.09.2015 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 O ludzie a ja byłam pewna, że żartujesz z tymi włosami a na gołębie pod dachem też się nadaje? Ubrudziły się gołębie, czy dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.09.2015 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 O rety ale blysk! Nooo to ja sie juz raduje na ten plyn.... jeszcze nie teraz ale w przyszlym roku poprosze mojego wujka z USA zeby mi taki zakupil i przywiozl jak bedzie sie do PL wybierac albo jak my do niego polecimy, bo mamy zaproszenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.09.2015 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Ivy, no wieszTy co?! zeby samej tyle oproznic? tam gdzie butelek najmniej to chyba te najsmaczniejsze....albo te najtansze Podczas tego wyjazdu wypiłam duuuuzo pysznego wina Boziu jakie cudo Taka piwniczka to nasze marzenie Jak tylko trafię szóstkę, to taką sobie urządzę, w dworkowych piwnicach Jak byści echcialy ją odwiedzić to TUTAJ namiary Piwniczka boska, a zawartość pewnie jeszcze lepsza. U nas w ogrodzie od pewnego czasu czeka na wymurowanie piwniczki dół Ale taka piękna nie będzie . Pestko zawartość przepyszna, w tej piwniczce mysle ze sprobowalam z 6-7 gatunków wina, a to był tylko obiad/lunch, po powrocie była jeszcze kolacja. Gruzińska gościnność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.09.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Aniu jaki błysk, super czyści Muszę sobie zamówić takie cudo , bo o ile z kamieniem nie mam problemu to jak reszte tez tak fajnie czyści to będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 04.09.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Tomkowa a tam gdzie zamawiałaś to jest oryginalny z USA? rozumiem, że z kamieniem na bateriach wszelkiego typu sobie poradzi, do tej pory używałam samego octu, namaczałam chusteczkę i przykładałam na parę godzin. Najtrudniej wyczyścić u mnie baterię przy umywalce w łazience bo jest kaskadowa i tam w środku się zbiera kamień. Był to mój nieprzemyślany zakup, wizualnie bardzo mi się podoba, ale zlew mam do tego płaski i jak goście do nas przychodzą to się wiecznie ochlapują my już z mężem mamy sposób. Do jakiego tkmaxa w Wawie mogę podjechać i zobaczyć te stołki ceramiczne? Od poniedziałku w biedronce będą fajne rzeczy m.in te kule cotton... i te lamki nocne mi się podobają gdyby tylko miały ciemniejszy odcień drewna. Załączam link do gazetki: http://www.biedronka.pl/pl/press,id,326,title,Domowe-metamorfozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.09.2015 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 teraz wiadomo dlaczego w USA maja taki blysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.09.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Niesamowita gama możliwości zastosowania tego płynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.09.2015 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Tomkowa a tam gdzie zamawiałaś to jest oryginalny z USA? Do jakiego tkmaxa w Wawie mogę podjechać i zobaczyć te stołki ceramiczne? Od poniedziałku w biedronce będą fajne rzeczy m.in te kule cotton... i te lamki nocne mi się podobają gdyby tylko miały ciemniejszy odcień drewna. Załączam link do gazetki: http://www.biedronka.pl/pl/press,id,326,title,Domowe-metamorfozy Mam nadzieję, że to oryginalny płyn, chociaż kto tam ich wie Jeżeli chodzi o stołki, to nigdy ich w warszawskich tkmaxach nie widziałam. Ostatnio widziałam piękny zielony i mniejszy czerwony w toruńskim sklepie Dzięki za cynk do gazetki Zapoluję na koc dwustronny, światełka i żarówki ledowe A nóżki lampki możesz zabejcować na pożądany odcień drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 04.09.2015 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Ja też poluje na światełka i może na tą lampkę nocną, ale muszę zobaczyć na żywo Też Wam dziś tak forum szwankuje? Nie mogłam się zalogować cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.09.2015 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 (edytowane) Wpisać cokolwiek to bardzo trudne dziś zadanie, ale spróbuję Gdyby ktokolwiek wiedział, że gdzieś u nas można kupić taką pościel, to funduję nagrodę za polecenie źródła Ta jest z Pottery Barn.. Edytowane 4 Września 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.09.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 boska :o:o:o:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 04.09.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Ubrudziły się gołębie, czy dach? Trzeba tak wymyć gołębie na dachu, żeby zniknęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts