martaMarcia 05.09.2015 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 przepiękne tkaniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.09.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Świetny zestaw wybrałaś. Mnie Londres bardziej się podoba Faceci chyba mają coś poprzestawiane jak nie w tę to w drugą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.09.2015 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Ale się cieszę, że mówicie, że ładne To może kupię, bo jak za rok nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 06.09.2015 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 (edytowane) chciałam pochwalić lampki w sypialni, zacytować co nieco, ale nie da rady coś nie chce ze mną to forum współpracować ostatnio piękne te lampy!! zostaw takie jak są.... skoro post się pojawił, to pochwalę jeszcze perfekcyjnie wyczyszczone łazienki o tkaninach się nie wypowiem, bo się nie znam... wszystkie piękne najpiękniejszą prawdziwą piwniczkę widziałam tu na forum u Basi_krk.... cudo! zdecydowałaś się na skrzynię u tapicera czy sama obijasz? i pytanko z serii... prywata zostały mi suszone morele... co z nimi można zrobić prócz faszerowania schabu, bo mi się nie chce do sklepu gnać? Edytowane 6 Września 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.09.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Przepis na KARKADE, czyli napój z kwaitów hibiskusa sudańskiego: 10 litrów wody zagotować;wsypać 2-4 duże garście hibiskusa (ilość zależy od tego, czy ma być bardziej esencjonalny); gotować na małym ogniu (jak rosół) około pół godziny; wrzucić garść rodzynek, 2 przekrojone na pół limonki i sporą garść suszonych morelek; gotować dalej aż morelki zmiękną; na koniec posłodzić do smaku. Podawać schłodzone, albo z lodem. Pyszny jest też na gorąco. U nas karkade zastąpiło świąteczny kompot ze śliwek, którego nikt jakoś nie lubił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 06.09.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 [*]wsypać 2-4 duże garście hibiskusa (ilość zależy od tego, czy ma być bardziej esencjonalny); taaaa..... bardzo śmieszne znaczy nie mam żadnych garści hibiskusa, nie mówiąc już o dużych :rolleyes: ale dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 06.09.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Tkaniny przepiękne. a ja melduję, że beza do ciasta się piecze, ciasto zagniecione w lodówce, a potem tylko malinki w galaretce i bita smietana:) catti a kurczaka masz? tzn np. podudzia lub udka, mam fajny przepis na kurczaka duszonego w suszonych owocach. Podaje przepis bo jest pyszny a mięsko rozpływa się w ustach:Udka posolić, dodać czosnek i zioła (różne: cząber, bazylie, majeranek...). Opiec na patelni na rumiano. W międzyczasie do brytfanki wlać trochę wody - pół szklanki, dodac bulionu lub kostkę rosołową oraz marchewkę, pietruszkę, seler (warzywa mają być starte i raczej ich ilośc niewielka, pokrojona cebula). Na to ułozyć udka i na wierzch suszone owoce: opakowanie Sliwek, morele, trochę rodzynek. Przykryć i dusic ok. godz. (możesz dać więcej moreli zamiasta rodzynek, czy sliwek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.09.2015 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 O matusiu, jaka jestem głodna Ponieważ znów jestem zmuszona do gotowania, to u mnie dziś mielone Do tego kalafior z pomidorami i jajkiem na twardo. Może się nie pochorujemy Bratkaf, będę wdzięczna za kawałeczek ciasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 06.09.2015 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Bratka, ja bym się chętnie i kurczaczkiem poczęstowała i ciastem )) aż zgłodniałam, mój M. właśnie mango lassi robi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.09.2015 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 chciałam pochwalić lampki w sypialni, zacytować co nieco, ale nie da rady coś nie chce ze mną to forum współpracować ostatnio piękne te lampy!! zostaw takie jak są.... skoro post się pojawił, to pochwalę jeszcze perfekcyjnie wyczyszczone łazienki o tkaninach się nie wypowiem, bo się nie znam... wszystkie piękne najpiękniejszą prawdziwą piwniczkę widziałam tu na forum u Basi_krk.... cudo! zdecydowałaś się na skrzynię u tapicera czy sama obijasz? i pytanko z serii... prywata zostały mi suszone morele... co z nimi można zrobić prócz faszerowania schabu, bo mi się nie chce do sklepu gnać? Lampy i czyste łazienki dziękują Cieszę się tym, jak małe dziecko Piwniczka Basi to dla mnie najcudowniejsze miejsce Pomysł z tapetą z beczkami i cała reszta to mistrzostwo świata Czekam na sygnał od tapicera, bo obijanie i szycie ma być wspólne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.09.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Catti, będziesz miała na pszyszłość. to naprawdę bardzo dobre Oryginalny przepis sudański. A u mnie dziś pieką się żeberka w suszonych pomidorkach i piwku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 06.09.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 ciastem oczywicie ze poczestuję. Kurczaczka nie mam, to była tylko inspiracja do wykorzystania suszonych owocow, gości często u nas na wszelkiego rodzaju imprezach rodzinnych. Na obiad mam tylko rosół, mąż wczoraj gotował, bo po kilku dniach "grypy żołądkowej" chciało mu się czegos normalnego do jedzenia. Mango lassi uwilbiam i żeberka tez:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.09.2015 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 (edytowane) Mieloniaki zostały ocenione jako "pyszne", więc jestem szczęśliwa Przy kolejnym osobistym pitraszeniu wypróbuję przepis bratkaf, bo ten kurczak brzmi pysznie Pestko, skąd bierzesz hibiskusa?? Żeberka uwielbiam, więc poproszę o wskazówki, jak z tymi pomidorami i piwem A mango lassi nigdy nie robiłam Koniecznie muszę spróbować Edytowane 6 Września 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 06.09.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 ja też chcę repis na żeberka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.09.2015 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Hibiskus... mam jeszcze resztkę przywiezionego przez przyjaciela z Sudanu i oszczędzam, bo takiego się w PL nie kupi. Czasem bywa w torebkach półkilowych w Tesco, ale ostatnio dokupiłam w naszej górokalwaryjskiej „kawie i herbacie”. Podobno też sudański, ale nie ma takich dużych płatków jak oryginalny ;( To taki prywatny sklepik z kawą, przyprawami, herbatą i wszystkim co potrzebne do produkcji domowych napitków wyskokowych Pewnie też masz taki w pobliżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.09.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 A jak robisz mielone?Ja biorę 3 różne mięsa, dodaję posiekanego pora (zamiast cebuli). Reszta standard. Obsmażam na patelni i potem duszę pod przykryciem w garnku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 06.09.2015 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Ja też chętnie skorzystam z Waszych przepisów, żeberka i kurczak muszą być pyszne:)a mango lassi polecam, to od dłuższego czasu mój ulubiony koktajl:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 06.09.2015 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 (edytowane) catti a kurczaka masz? tzn np. podudzia lub udka, mam fajny przepis na kurczaka duszonego w suszonych owocach. Podaje przepis bo jest pyszny a mięsko rozpływa się w ustach: Udka posolić, dodać czosnek i zioła (różne: cząber, bazylie, majeranek...). Opiec na patelni na rumiano. W międzyczasie do brytfanki wlać trochę wody - pół szklanki, dodac bulionu lub kostkę rosołową oraz marchewkę, pietruszkę, seler (warzywa mają być starte i raczej ich ilośc niewielka, pokrojona cebula). Na to ułozyć udka i na wierzch suszone owoce: opakowanie Sliwek, morele, trochę rodzynek. Przykryć i dusic ok. godz. (możesz dać więcej moreli zamiasta rodzynek, czy sliwek) bardzo dziękuję szkoda, że nie zagadnęłam wcześniej, bo na pewno byłyby pałeczki kurczaka takie właśnie trudno, zrobiłam tradycyjne, a przepis na pewno wykorzystam, bo lubię mięsko ze słodko-ostrym Pesteczko, tobie też dziękuję.... jak dorwę to ziele, to spróbuję... spróbujcie kiedyś dodać do mielonych łyżeczkę ostrej musztardy.... u mnie była dziś też zupa dyniowa od wczoraj.... bardzo lubimy Edytowane 6 Września 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.09.2015 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 A ja mielone robię tak: do pół kilograma mięsa wołowo-wieprzowego dodaję jedno jajko i jedno białko, dwie kopiaste łyżki siekanego koperku, sól i pieprz. W pół szklanki gorącej wody rozpuszczam kostkę rosołową, łyżkę masła. Dodaję kopiastą łyżkę bułki tartej i łyżkę koncentratu pomidorowego. Dokładnie mieszam. Łączę z mięsem i wyrabiam. Potem obtaczam mieszance bułki tartej i mąki krupczatki (pół na pół) i smażę Aha: przed smażeniem rumienię na tłuszczu pokrojone w plastry 2 ząbki czosnku. Jak się mocno zrumienią, to wyławiam i wtedy kotleciki Następnym razem dodam musztardę, jak radzi Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.09.2015 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 ja jestem wegetariańskiem Ciasteczkowym Portworem, więc pierwsze co mi przyszło do głowy to ciasteczka z bakaliami o np takie http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasteczka-pelnoziarniste-z-bakaliami pysznościowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.