Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jednak nie będę dodawać kordonka, bo zapalone wyglądają bardzo ładnie :) Zaraz spróbuję cyknąć fotkę ;)

Tak, 4 W, 449 lm ;)

Bardzo słabiutkie :no: Do czego chcesz je użyć?

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Do żyrandola w sypialni :) Jak zerkniesz na wizki, to jest tam istniejący żyrandol na 8 żarówek. Właśnie chodziło mi o takie słabiutkie, wystarczy, jak włożę trzy, a dwie pójdą do lamp przy łóżku, bo te, co mam ledowe są za mocne ;)

Edit: żarówki powkręcane :) Jest to, o co mi chodziło :)

Edytowane przez Tomkowa

Tomcia, czy próbowałaś już odklejać te taśmy do wieszania obrazów? zastanawiam się czy "pójdą" od razu z tynkiem:)

będziemy wieszać obrazy w salonie i nie wiem czy tradycyjnie wiercić w ścianie czy jednak taśmy... co będzie z mniejszą szkodą jak koncepcja ulegnie zmianie:)

Martusia, próbowałam, bo pod jeden obrazek źle przykleiłam ;) Nie odchodzi z tynkiem :D Trzeba po prostu powoli wyciągać taśmę z klejem ciągnąc prostopadle w dół, zgodnie z instrukcją. Gdyby mnie nakierowano na te taśmy wcześniej, nie miałabym żadnej dziury w ścianie, poza tymi na mapę, bo jest bardzo ciężka. Moja rada jest więc taka, żeby zdecydowanie nie wiercić, jeżeli obraz nie jest cięższy niż 5 kg :)

Nawet lustra nad schodami są na taśmach i pierwsze dwie noce nasłuchiwałam, czy nic nie spada :lol2: Wiszą do dziś (odpukać w niemalowane) :)

Edytowane przez Tomkowa

Dziękuję za odpowiedź:) będą taśmy, też mam do nich większe przekonanie niż do dziurawienia ścian:)

muszę w końcu zabrać się za galerię na betonowej ścianie i powiesić plakaty, które czekają pod ścianą od 4 miesięcy:)

Przyjrzyj się najpierw plecom plakatów, czy da radę przykleić taśmy rzepowe, czy w grę wejdzie tylko haczyk :) Do rzepowych plecy muszą być pełne, lub rama musi być na tyle szeroka, aby można było do niej przykleić taśmę (ok. 2 cm)
Jakbyś przypadkiem strzeliła zdjątko, gdy żyrandol świeci :) Mam w kuchni nad stołem żyrandol z 5 żarówkami. Może by mi wystarczyły te z b...
...

4 W, 449 lm ;)

Bardzo słabiutkie :no: ...

to wcale nie jest mało przy ledach... mam w łazience żarówkę 2W i spokojnie daje radę do korzystania z łazienki... wiadomo makijażu przy tym niebardzo, ale ciemno wcale nie jest - zależy do czego się chce i jak bardzo jasno się lubi mieć ;) ja chyba z tych co ciemniej wolą :lol2:

Pestko, w kuchni musi być zupełnie inne natężenie światła, niż w sypialni. Wydaje mi się, że musiałabyś włożyć 5 ;) Moja sypialnia jest niska i nie potrzebuję tam super jasności. Zdjęcie nijak nie odda jak bardzo doświetla pomieszczenie, ale trzy raczej wystarczą. No, może wkręcę jeszcze jedną ;) Dodatkowo światło jest skierowane w sufit, a u Ciebie nad stołem też?

żyrandol.jpg

Dobre spostrzeżenie ... chyba się nie da, mam czarne ramki z Ikei.

Też mam stamtąd kilka ramek wokół telewizora i wiszą na haczykach. Oczywiście przyklejonych :D

Też mam stamtąd kilka ramek wokół telewizora i wiszą na haczykach. Oczywiście przyklejonych :D

Przyklejone haczyki? O tym bym nie pomyślała :rolleyes: Przymierzam się do wieszania plakatów u dzieci, możesz przypomnieć nazwę tasmy plizzzz ?

Bratka pysznie wygląda, jak smakowało? ciekawe czy dałabym radę zrobić? :wiggle: ? Mój M. ma we wtorek urodziny, ale obawiam się,że to przekracza moje możliwości:)

Ale fajnie, moja chmurka na jutrzejsze urodziny Mojego już gotowa :D

chmurka.jpg

Ja rano pojechałam do Biedry, zobaczyłam, ze te cotton nie za ciekawe, więc nie kupiłam, poczytałam na forum, że jednak kupiliście, więc pojechałam jeszcze raz i zostały tylko niebieskie, więc kupiłam dla syna i jestem bardzo zadowolona. A teraz żałuję, że szarych dla córki nie kupiłam :-( jutro spróbuję w innej, może się uda...

Mój kuchenny świeci w tej chwili tak. IMG_3029w.jpg Zdjęcie z iPhona ;(

Lampa jest z IKEA i ma zwykłe ledy tylko 2,5 raza silniejsze tylko 2,5 raza silniejsze od Twoich edisonek. Mam jeszcze lampy wiszące przy oknie nad blatem, ale póki co zdjęliśmy, bo trzeba zrobić belkę podsufitową i przeszkadzałyby.

Mój kuchenny świeci w tej chwili tak. [ATTACH=CONFIG]329907[/ATTACH] Zdjęcie z iPhona ;(

Lampa jest z IKEA i ma zwykłe ledy tylko 2,5 raza silniejsze tylko 2,5 raza silniejsze od Twoich edisonek. Mam jeszcze lampy wiszące przy oknie nad blatem, ale póki co zdjęliśmy, bo trzeba zrobić belkę podsufitową i przeszkadzałyby.

Jak teraz jest okej z 2,5 raza silniejszymi od moich, to nie ma sensu wymieniać :) Ja w kuchni mam mega jasno :) W suficie 8 ledowych żarówek G10 6 W każda + lampa led nad stołem 900 lumenów :D I uwielbiam, jak wszystko się świeci jednocześnie :) W sypialni to już insza inszość ;)