Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oczywiście wisi na haczyku Command :D Haczyk jest po drugiej stronie drzwi, niemal pod samą futryną i jest przyklejony do góry nogami :D O niego zaczepiłam przewieszoną przez drzwi wstążkę, na której końcu z drugiej strony wisi wianek :D
a żywy wianek trzeba byłoby zrobic na gąbce kwiaciarskiej i podlewać regularnie, tylko czy drzwi nie zgniją od tego? :lol2:

Gąbka się nada do wianka pływającego :D

żywe dekoracje do wianka:

kasztany

żołędzie

orzechy

szyszki

miniaturowe dynie - suszone, kiedyś takie ususzyłam

może mini kolby kukurydzy - suszone

suszone mini słoneczniki będą pasować?

oczywiście miechunki

liście kolorowe suszone

hmmmmm co tam jeszcze???

można gałązkę jarzębiny wsadzić w malutką kolbę z wodą i zamaskować listkami, dolewać jej wody co jakiś czas :)

e tam Julka ostatnio całe wiadro kasztanów przyniosła :D

a jarzębinę i inne jakieś duże owocki, może dziką różę?? można ususzyć i przykleić do gałązek.

ciekawe jak długo by wisiała? już widzę oczami wyobrażni doczepione do niej moje koty. Kolejny pomysł dla Wanilii na żywe dekoracje do wianka :rotfl:

dziękować, kiełbasy nie tykam ;)

Trawy ozdobne też się nadadzą. A z żywych owoców rajskie jabłuszka długo są twarde i gładkie.

Glicynia, którą skróciłam o 2/3 zakwitła ponownie. Wprawdzie ma tylko jedną kiść, ale przy samym oknie kuchennym.