Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Spray na naklejki? To tam są też takie specyfiki?? Jak on się nazywa?

:yes:

http://naforum.zapodaj.net/images/d6a77706e2a7.jpg

Tak mi się spodobał, że kupiłam drugi. Naklejki schodzą idealnie i bez śladu.

Bywają na regałach z przedmiotami do sprzątania. Kupiłam też silikonowy środek smarujący tej samej marki. Jest świetny.

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Naklejki schodzą idealnie i bez śladu.

Usuwam nim wszystkie naklejki i do tej pory radził soebie super

O matko, to takie cuda cywilizacja wymyśliła na mój koszmar??

Nigdy jeszcze żadnej naklejki nie oderwałam bez steku przekleństw. To dla mnie istna droga przez mękę.

Ale to tak jest jak się czyta bez zrozumienia, dopiero dzisiaj załapałam o czym piszecie. Genialne.

Ewa, Iwonka, dziękuję!! Koniecznie muszę to kupić :yes:

Słuchajcie, czy to możliwe, żeby nie móc umieścić kołka w ścianie z kominem?? Chciałam wczoraj powiesić lustro obok kredensu. Wzięłam się za wiercenie dziury, ale nie mogłam się wwiercić głębiej niż na 2 cm :( W desperacji zaczęłam centymetr obok i wywaliłam sobie potężną dziurę w ścianie http://emotikona.pl/emotikony/pic/0girl_cray2.gif W mojej dopiero co wygładzonej ścianie :bash: Nie mam pojęcia co jest grane, ale na więcej prób z dziurami nie mam ochoty :(

Pomyślałam, że na tę złość najlepszy będzie młotek :lol2: Więc chwyciłam za niego, gwoździe, miarkę przygotowaną z bardzo twardej tektury i .. dokończyłam hackerskie dzieło na szafce Lack :p To też w ramach treningu przed skrzynią ;)

gwoździe1.jpg

gwoździe2.jpg

Projekt pod tytułem tapicerowana ławka do wiatrołapu można uznać za skończony :D

Ewa, Iwonka, dziękuję!! Koniecznie muszę to kupić :yes:

Słuchajcie, czy to możliwe, żeby nie móc umieścić kołka w ścianie z kominem?? Chciałam wczoraj powiesić lustro obok kredensu. Wzięłam się za wiercenie dziury, ale nie mogłam się wwiercić głębiej niż na 2 cm :( W desperacji zaczęłam centymetr obok i wywaliłam sobie potężną dziurę w ścianie http://emotikona.pl/emotikony/pic/0girl_cray2.gif W mojej dopiero co wygładzonej ścianie :bash: Nie mam pojęcia co jest grane, ale na więcej prób z dziurami nie mam ochoty :(

Cos musiało być twardego, może jakiś kamien w zaprawie czy coś :jawdrop: albo wiertło za tępe ??

duze straty ?

Pomyślałam, że na tę złość najlepszy będzie młotek :lol2: Więc chwyciłam za niego, gwoździe, miarkę przygotowaną z bardzo twardej tektury i .. dokończyłam hackerskie dzieło na szafce Lack :p To też w ramach treningu przed skrzynią ;)

Projekt pod tytułem tapicerowana ławka do wiatrołapu można uznać za skończony :D

każdy gwoźdź osobno ?????

Cos musiało być twardego, może jakiś kamien w zaprawie czy coś :jawdrop: albo wiertło za tępe ??

duze straty ?

Dla mnie duże, bo na środku ściany mam wywierconą dziurę średnicy 2 cm, naokoło której odpadła gładź :sick: Zasłoniłam to zdjęciami, które wisiały wcześniej. Są na taśmie, ale jakoś tak wiszą na słowo honoru, bo z tyłu nie ma za bardzo do czego tej taśmy przykleić.

Myślałam, żeby lustro na najmocniejszych taśmach dać, ale ono ma cały tył, łącznie z ramą wyklejony papierem i bałam się, że taśma przyklejona do tego nie spełni swojego zadania. Co innego, gdy się przykleja bezpośrednio do ramy. Bałam się ruszać ten tył, żeby i lustra przy okazji nie zniszczyć.

Strasznie mnie to przygnębiło :(

każdy gwoźdź osobno ?????

Tak :yes: Są rozmierzone co 2 cm :)

Tomkowa, TY Bestio :wiggle:

A naklejki można usunąćz pomocą zwykłej nafty. Robiłam to wielokrotnie pozbywając sięton naklejek, które moja córa lepiła na lodówce i gdzie się dało. Uważała, że skoro matka je projektuje, to ona musi oklejać tym co się da.

Ale w Leroy Merlin, w dziale pomiędzy specyfikami do drewna a farbami, na półce vis a vis środków Starwax i Soluvert (a może nawet obok nich) jest kilka specyfików do zmywania resztek klejów. U mnie w kuchni stoi taki firmy Mellerud.

Oooooo...... właśnie pojawiła się fotka w poście Ivy :rotfl:

Taa.. doradź proszę jak tę dziurę w ścianie zalepić :( Albo lepiej nie będę tego ruszać sama. Bo próbując to zagipsować pewnie bardziej pogorszę sytuację :p

Moja nowa choroba na dziś: obrazy w lustrzanych ramach :lol2: Mam już nawet pomysła jak nie wydać na to majątku ;) Rozum mi podpowiada, że szybko powinnam się wyleczyć :lol2:

chic-mirror-loft-frames-west-SHRRg.jpg

Edytowane przez Tomkowa

My przestaliśmy używać gipsu. Kupujemy gotową masę szpachlową. Jest kilku firm. Różnią się ciut odcieniem bieli.

Tym da się zrobić wszystko bardzo łatwo. Ona nie zastyga natychmiast jak gips. Zależnie od grubości jaką kładziesz i temperatury otoczenia „stygnie” nawet godzinę.

Zrobiłam tym w wiatrołapie całą strukturę pod bejcowanie, żeby uzyskać efekt tynku strukturalnego.

Dasz radę każdą dziurę sama zaszpachlowaćbez problemu.

Piękne te ramy i chyba wiem jak chcesz to zrobić :) Też mi to kiedyś wpadło do głowy.

i wywaliłam sobie potężną dziurę w ścianie

Dlatego nigdy taki rzeczy nie robię, mam tyle innych uzdolnień, że ryć w ścianach nie muszę a i bron boże prądu się tykać :sick:

[ATTACH=CONFIG]331811[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]331812[/ATTACH]

Pestka chyba najlepiej to określiła. Nie ma tu emotki padającej na twarz a taka jest jedyna słuszna w tym przypadku.

Witam się Aniu, dawno tu nie zaglądałam, bo mnie choroba położyła na łopatki, byłam u trzech lekarzy i dopiero ten trzeci wypisał odpowiednie leki i od dwóch dni dużo lepiej funkcjonuję, mogę spać normalnie w nocy:)

Ty jak widzę działasz jak burza, co chwilę coś nowego:) zazdroszczę już nie tylko talentu ale przede wszystkim powera

Dlatego nigdy taki rzeczy nie robię, mam tyle innych uzdolnień, że ryć w ścianach nie muszę a i bron boże prądu się tykać :sick:

Pestka chyba najlepiej to określiła. Nie ma tu emotki padającej na twarz a taka jest jedyna słuszna w tym przypadku.

Pusiu, jaka Ty jesteś miła :hug: Nie wiem, co mi strzeliło do głowy z tą wiertarką. Powinnam była dać spokój, jak tylko zobaczyłam, że nie idzie. Ale wiesz, jaka ja jestem, dziś pomysł - dziś akcja ;) A lustro dalej nie wisi ;)

Witam się Aniu, dawno tu nie zaglądałam, bo mnie choroba położyła na łopatki, byłam u trzech lekarzy i dopiero ten trzeci wypisał odpowiednie leki i od dwóch dni dużo lepiej funkcjonuję, mogę spać normalnie w nocy:)

Ty jak widzę działasz jak burza, co chwilę coś nowego:) zazdroszczę już nie tylko talentu ale przede wszystkim powera

Beatko, jak to dobrze, że już lepiej się czujesz. Wokół mnie też wszyscy jacyś kaszlący i zakatarzeni. Wracaj szybko do dobrego zdrowia :hug:

Przyjechała pościel Westowa i.. jest bardzo ładna! :wiggle: Czyli zostaje i zaraz ubiorę łóżeczko ;) Biorę się też za gwoździe na skrzyni. Będą pasowały te same, co na ławce? Nie znalazłam stacjonarnie nic ciemnego poza kwiatkami w kolorze zardzewiałym ;)

Taa.. doradź proszę jak tę dziurę w ścianie zalepić :( Albo lepiej nie będę tego ruszać sama. Bo próbując to zagipsować pewnie bardziej pogorszę sytuację :p

Moja nowa choroba na dziś: obrazy w lustrzanych ramach :lol2: Mam już nawet pomysła jak nie wydać na to majątku ;) Rozum mi podpowiada, że szybko powinnam się wyleczyć :lol2:

[ATTACH=CONFIG]331853[/ATTACH]

jakie dużych ramek szukasz ??

tutaj ładne

http://cdn2.next.co.uk/COMMON/Items/Default/Default/Publications/X6D/shotzoom/1134/940-535-X56s.jpg

ale numer :D

mój by mi powiedział, że tak to jest jak baba w gorącej wodzie kąpana :hug:

skoro nie wierciłaś pierwszy raz, to normalny pech(!!) i złośliwość rzeczy martwych(!!??)

nie smutaj się, coś wymyślisz..... ale jak widzę, nie ma tego złego.... ;)

super!!

jesteś nieziemska :)

a gdzie pościel... ja się pytam? :cool:

lustra, lusterka, lustereczka ;)

mam coś!

http://www.desiretoinspire.net/storage/allpostphotos/Fiona-Barratt-Interiors-Abbey-Gardens-6.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1443054606051

tyż fajne, nie?

i nie trzeba patrzeć czy równo poprzyklejane :rotfl:

Edytowane przez Catti