Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Catti, inspirację pokazałaś fantastyczną, siedzę i wzdycham :D Aż mi się chce znów zdjąć nadstawkę z kredensu ;) Tyle, że mebel mam za głęboki, a tu trzeba płytkiej komody ;) Ja bym najchętniej dom cały w lustrach obwiesiła :lol2:

wiem, wiem....

na poprzedniej stronie masz adres bloga, z którego to zdjęcie ;)

masz rację, że efekt taki uzyska się tylko w przypadku wąskiego bufetu.... więc kredens zostaw w spokoju :)

a poza tym niechcemisię nawet myśleć ile takie cudo może kosztować :cool:

ale pomysł przedni... i faktycznie świetnie się komponuje z dywanem :D

P.S.

powyższe zdjęcie z tego bloga: http://moojconcept.com/

zerknijcie, bo bardzo fajny (myślę, że będzie ci się tam Aniu podobać)

Zerknęłam, podoba mi się :) Przeczytałam właśnie o prostej metamorfozie świecznika TU i muszę Wam pokazać, jak ja w ubiegłą sobotę "upiększyłam" sobie stary wazonik :) Oto on:

wazonik.jpg

matko! ta zaraz ma pomysł :rotfl:

torpeda normalnie!!

skąd wiedziałaś, że to tyle kosztuje?? :jawdrop:

a może jeszcze do kupienia u nas? :eek:

Link do sklepu jest obok podanej ceny ;) Niestety chwilowo niedostępne ;)

przecież to właśnie ten blog :eek:

czyli trafiłaś już na niego wcześniej.... :rolleyes:

fajnie, fajnie, fajnie :wiggle:

No przecież napisałam właśnie o tym blogu, że się podoba i co na nim znalazłam. Nie, nie znałam go wcześniej, dopiero Ty mi go teraz pokazałaś i znalazłam tam teraz to, co ja zrobiłam w ubiegłym tygodniu :D Fajnie :)

Edytowane przez Tomkowa

Nie, nie znałam go wcześniej, dopiero Ty mi go teraz pokazałaś i znalazłam tam teraz to, co ja zrobiłam w ubiegłym tygodniu :D Fajnie :)

no pięknie! :eek:

:rotfl:

twój wazonik z tym srebrem podoba mi się bardziej, niż ten na blogu ;)

niby taka pierdoła, taki sobie pasek.... a dodało smaczku

naprawdę fajny pomysł :wiggle:

Inspiracja na metamorfozę wazonika pochodziła z TEGO bloga

zapisuję adres :D

Edytowane przez Catti

Zerknęłam, podoba mi się :) Przeczytałam właśnie o prostej metamorfozie świecznika TU i muszę Wam pokazać, jak ja w ubiegłą sobotę "upiększyłam" sobie stary wazonik :) Oto on:

[ATTACH=CONFIG]333574[/ATTACH]

Link do sklepu jest obok podanej ceny ;) Niestety chwilowo niedostępne ;)

Aniu ślicznie wyszło :) srebrne bardziej mi sie podobają niż złote :rolleyes:

ale dla beztalenci jak ja ostatnio widzialam tego typu wazony tansze niz w BBhome - TUTAJ

na stronie tylko jeden ale w sklepie jest wiekszy wybór :-) Cena wyższa niż DIY ale wiel taniej niż "oryginał"

Ivy, bardzo ładne te naczynia z BRW :) Są dostępne w każdym stacjonarnym? Ja niby kupiłam farbę, która miała być koloru chromu, ale niestety wychodzi srebro. Przemalowałam też dwie tace z lustrzanym dnem, ale chrom na niczym, niestety, nie wyszedł ;)

Aniu tak, widziałam tez w jakimś mniejszym ale ja jeżdżę do tego dużego w Al. Jerozlimskich bo tam największy wybór i sa czasem rożne perełki ;-)

:) Nie pamiętam, czy się już witałam w tym wątku, więc dla pewności się witam :)

Zagląda tu sporo osób, więc o ile gospodyni pozwoli chciałabym umieścić ogłoszenie, a tu wiele uzdolnionych osób to może i chętni się znajdą. Przenieśliśmy z mężem stary drewniany dom w dobrym stanie, w którym było aż jedenaście okien i jestem w posiadaniu ponad 40 skrzydeł ze szprosami w dobrym stanie (do wyszlifowania, pomalowania, woskowania ...). Mąż za chwilę potnie je i spali :(, a mi szkoda, bo na pewno można je wykorzystać, np. do zrobienia luster, opraw na obrazy, zdjęcia (możliwości nieograniczone). Chętnie oddam za darmo w dobre ręce jakieś 30 szt pojedynczych skrzydeł. Pozostaje do zorganizowania transport, może jakiś wspólny :rolleyes:

Okna przed rozbiórką domu wyglądały tak DSC00060.JPG DSC00067.JPG DSC00003.JPG DSC00007.JPG

Możecie przesyłać tego tego posta dalej, może ktoś się skusi. Rzadko zaglądam na forum, ale będę sprawdzać wiadomości.

PS.

Wymiary połówki okna, to około 160cmx50cm.

Edytowane przez Romana101

Witaj Romana :)

Jakie są wymiary skrzydeł? To okna podwójne, rozumiem, że futryny zostały w domu?

Futryny były elementem konstrukcyjnym domu (łątki) i siłą rzeczy zostały w domu :yes: W łątkach były zawiasy i powieszone na nich skrzydła okienne podwójne, otwierane na zewnątrz. Nie mogę obiecać, że uda mi się poskładać komplet skrzydeł np. z jednego okna, bo kilka razy je przekładaliśmy, ale były cały czas zabezpieczone pod dachem.

Wymiary pojedynczego skrzydła (połówki) to około 160cmx50cm.

Nie sądziłam, że sztuczne kwiaty kupię w B.. :p Lubię bardzo lilie, ale że mój ma "alergię" na ten zapach musiałam podziwiać je z daleka ;) Do dziś, bo w rzeczonym sklepie pojawiły się dziś sztuczne kwiaty, wykonane w sumie nie wiem z czego :D Ni to silikon, ni to guma, w każdym razie wyglądają bardzo ładnie. Były tulipany, róże, storczyki (te wyjątkowo ładnie zrobione, ale nie lubię), chryzantemy, peonie.. Jak zobaczyłam lilie, to musiałam je wziąć, bo nie natknęłam się dotąd na wykonane tak, że wyglądają niemal jak świeże kwiaty. Koszt 10 zł sztuka ;)

kwiaty1.jpg