PusiaKssawery 15.10.2015 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Bratfkaf - piękna, cudna łazienka, nie mogę się napatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 15.10.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 kto Ci robił projekt? może być priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 15.10.2015 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Boże dziewczyny dzięki, mnie też się bardzo podoba, no i nawet mojemu mężowi, który do wszystkiego podchodzi bardzo sceptycznie. Marta mnie tez się podobają te płytki, te szare widziałam na żywo u koleżanki, muszę się przejść jeszcze do jakiegoś sklepu i zobaczyć porcelanose, czy kolorystycznie ok z ościeżnicą drzwi Pestka tak to projekt Agnieszki, jestem bardzo zadowolona, że zdecydowałam się na jej pomoc, bo teraz z mężem wiemy że sami nie dalibyśmy rady stworzyć funkcjonalnej łazienki. Mieliśmy zupełnie inną koncepcję, prysznic w innym miejscu, a ona w mig wymyśliła inny układ. Skuszę się na te droższe farby, i tę ścianę zrobić białą, czy jaśniutką szarą jak płytki? Aniu zwrócę uwagę majstrom jak ma być. Podwieszany sufit z wnęką na led ściągnęłam od ciebie. Podoba mi się, a mój mąż już w ogóle jest zachwycony, bo on by wszędzie w domu ledy pomontował Macie rację z tym grzejnikiem, w tej łazience jest już biały, ale to taki standardowy wielka landara dlatego wydawało mi się, że węższy będzie lepszy. Sufity podwieszane, zabudowa geberitu i doprowadzenia wody będzie robił mój mąż z ojcem swoim, bo się na tym znają, a resztę zlecę ekipie, najważniejsze by dobrze zrobili odpływ liniowy, będę strasznie tego pilnowała, o ile się da upilnować, aha na wizce jest prysznic na tej ścianie drewnopodobnej, ale musi być jednak na ścianie szarej, na tej co umywalka, tamta jest za cienka, a nie chcę robić grubszej, bo mi miejsce w garderobie zabierze. Z lampą to zrobię tak, że mąż mi zostawi kabel w podwieszanym suficie i jak się zdecyduję na lampę to wywierci otwór i mi ją zamontuje. Bardzo ją lubię, szkoda że nie mogę mieć dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 15.10.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Aha: dokładnie wszystko wydrukuj wykonawcy i pokaż, że tak właśnie mają iść wszystkie fugi, jak na obrazkach. Jak znam majstrów, zacznie kłaść pełną płytkę od rogu i potem będzie Ci wmawiał że będzie dobrze A u Ciebie, np. tam gdzie wc, pełna płytka jest na środku, żeby fugi zgrywały się z frontami szafek Na pewno dostaniesz od Agnieszki rzut z rozrysowaniem ułożenia płytek na podłodze (bo z nimi zgrywają się płytki na ścianach) i tego się trzymaj! AAA jak to przeczytałam od razu pobiegłam do łazienki na górze. I co??!! Nie zgrywają się podłogowe ze ścianą. Co prawda tylko w jednym miejscu pod wc i bidetem, ale jednak nie dopatrzyłam tego I jak do tej pory tego nie widziałam, tak teraz, aż w oczy kole bratkaf łazienka przepiękna, grzejnik koniecznie zostaw biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 15.10.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Inka daj spokój z tymi łączeniami, ja sprawdze w swojej pierwszej łazience jak mam, ale chyba się zgrywa, mąż gonił naszego majstra, ale i tak nie wszytsko dało się upilnowąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.10.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 AAA jak to przeczytałam od razu pobiegłam do łazienki na górze. I co??!! Nie zgrywają się podłogowe ze ścianą. Co prawda tylko w jednym miejscu pod wc i bidetem, ale jednak nie dopatrzyłam tego I jak do tej pory tego nie widziałam, tak teraz, aż w oczy kole bratkaf łazienka przepiękna, grzejnik koniecznie zostaw biały Czasem jest więcej zmiennych i nie da się żeby wszystko się zgadzało, więc trzeba zobaczyć szerzej czy ogólny wygląd jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 15.10.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 łazienka pierwsza klasa!z tymi łączeniami to najlepsze jest, że w wielu 'kompletach" ścienno-podłogowych ni w ząb płytki nie pasują rozmiarami. To jest słabe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 15.10.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 łazienka pierwsza klasa! z tymi łączeniami to najlepsze jest, że w wielu 'kompletach" ścienno-podłogowych ni w ząb płytki nie pasują rozmiarami. To jest słabe ... Albo jak się kupuje na ścianę inne a na podłogę inne, z innej firmy. U mnie się chyba jednak nie zgrywają w tej pierwszej łazience, aż sobie zdjęcia obejrzałam, a pal go licho:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.10.2015 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Piękna łazienka, nic bym w niej nie zmieniała. w wielu 'kompletach" ścienno-podłogowych ni w ząb płytki nie pasują rozmiarami taaa nie widziałam nigdy takiego kompletu, żeby płytki ścienne pasowały do tych podłogowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.10.2015 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 AAA jak to przeczytałam od razu pobiegłam do łazienki na górze. I co??!! Nie zgrywają się podłogowe ze ścianą. Co prawda tylko w jednym miejscu pod wc i bidetem, ale jednak nie dopatrzyłam tego I jak do tej pory tego nie widziałam, tak teraz, aż w oczy kole bratkaf łazienka przepiękna, grzejnik koniecznie zostaw biały Inka daj spokój z tymi łączeniami, ja sprawdze w swojej pierwszej łazience jak mam, ale chyba się zgrywa, mąż gonił naszego majstra, ale i tak nie wszytsko dało się upilnowąc. Czasem jest więcej zmiennych i nie da się żeby wszystko się zgadzało, więc trzeba zobaczyć szerzej czy ogólny wygląd jest ok łazienka pierwsza klasa! z tymi łączeniami to najlepsze jest, że w wielu 'kompletach" ścienno-podłogowych ni w ząb płytki nie pasują rozmiarami. To jest słabe ... Albo jak się kupuje na ścianę inne a na podłogę inne, z innej firmy. U mnie się chyba jednak nie zgrywają w tej pierwszej łazience, aż sobie zdjęcia obejrzałam, a pal go licho:P Piękna łazienka, nic bym w niej nie zmieniała. taaa nie widziałam nigdy takiego kompletu, żeby płytki ścienne pasowały do tych podłogowych A weźcie mnie nie denerwujcie To po co człowiek zleca projekt, płaci a projektant dopieszcza pomieszczenie w najmniejszych szczegółach?? Chyba nie po to, żeby poustawiać jakoś sprzęty, tylko opracować zagadnienia, na które inwestor nie zwróciłby uwagi, lub na których się nie zna? Teraz akurat bardzo rzadko kupuje się zestawy płytek z tej samej kolekcji na podłogi i ściany. Przeżytkiem są kolekcje z płytkami na ściany 30x60, a na podłogę 40x40. A jeżeli tak jest, to omijać trzeba te kolekcje z daleka Inka i Bratkaf mają w projekcie akurat płytki na podłodze idealnie spasowane z płytkami na ścianach i projektantka tak wymyśliła ich ułożenie oraz ustawienie sprzętów, baterii i wnęk, żeby się wszystko pięknie zgrywało i dawało odpowiedni efekt. To dlatego tak się zachwycamy tymi projektami. Dać potem wykonawcy swobodę i pozwolić układać wszystko jak "uważa" to, moim zdaniem, wielki błąd. Wiadomo, że zrobi tak, jak mu najwygodniej. Mi bardzo zależało na tym, żeby wszystko, dosłownie wszystko było tak, jak na projekcie. Dlatego wydruki wizualizacji wykonawcy traktowali jak relikwie, bo zapowiedziałam, że w przypadku "samowoli" będą skuwać i ponosić koszty ponownych zakupów towaru. I bardzo się pilnowali. Oczywiście łatwiej jest glazurnikowi, w łazience o szerokości 100 cm, położyć podłogę w ten sposób, że kładzie całą płytkę 60 cm, a drugą docina do 40 cm. Ale na projekcie fuga była przez środek podłogi, bo tak łazienka wyglądała super i musieli ciąć obie płytki, nie było zmiłuj Szkoda, że u Inki się nie udało, dlatego może chociaż bratkaf mnie posłucha i przypilnuje wykonawców, żeby było dokładnie tak, jak w projekcie, za który zapłaciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 15.10.2015 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Aniu zrobię wszystko co w moje mocy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.10.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 taaa mój glazurnik był nieźle wytresowany przeze mnie, tak samo jak panowie od innych podłóg, stałam nad nimi i pilnowałam każdego centymetra podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 15.10.2015 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 A ja do górnej łazienki mam 25 x 36 cm na ścianę a na podłogę 33,3X33,3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.10.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 dasz fugę 3 centymetry i styknie albo w karo połóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.10.2015 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Skuszę się na te droższe farby, i tę ścianę zrobić białą, czy jaśniutką szarą jak płytki? Białą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 15.10.2015 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 dasz fugę 3 centymetry i styknie albo w karo połóż Śmiej sie z nieszczęścia kuliżanki :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.10.2015 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 A ja do górnej łazienki mam 25 x 36 cm na ścianę a na podłogę 33,3X33,3 albo w karo połóż A co to za płytki konkretnie? Może pomysł Emili jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 15.10.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Seria Gris, ale mam tylko bazową jasnoszarą i trochę ciemnoszarej na ściany, nie brałam dekorów. Na podłogę tylko ciemnoszara.klikPodłogowe są w podłogowych, jakoś tak dziwnie serie pokazują.klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.10.2015 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 (edytowane) Doriko, z tego, co się orientuję, w LM istnieje możliwość zwrotu zakupionego towaru bez względu na termin jego zakupu. Różnica w cenie między płytkami jest minimalna. Ja na Twoim miejscu, jeżeli masz dużo miejsc, w których łączenie wypłytkowanej ściany z podłogą będzie widoczne, zwróciłabym płytki prostokątne i zakupiła wyłącznie płytki kwadratowe 33,3x33,3 cm. Ten gres tej wielkości nadaje się i na ściany i na podłogi. I wtedy wszystko Ci się idealnie zgra Edit: znalazłam regulamin, w którym potwierdzają możliwość zwrotu kiedykolwiek. TU Edytowane 15 Października 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 15.10.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 To jeszcze przekonaj mojego męża żeby to zawiózł do sklepu. Do tego jeszcze problem ze zwrotem bo to kupowane w 2013 i zwrot części podatku vat. Jakoś nie widzą mi się te płytki podłogowe na ścianach Prędzej właśnie te gresy oddam jeśli jeszcze ich nie rozliczyłam co jest możliwe. I kupię drewnopodobne. Jeśli dam rade je wtachać do samochodu. Albo będę mieć niegustowną łazienkę Co pewnie czy ze spasowanymi fugami czy bez jest bardzo prawdopodobne. Jestem koronnym dowodem na to że nie kupuje się materiałów wykończeniowych pod presją czasu i męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts