AnikoPL 17.10.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Hej. Wpadłam się tylko przywitać by o mnie nie zapomnieliście bardzo fajna łazienka Kolejny śliczny projekt tej projektantki Teraz spadam spać dobranoc, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.10.2015 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Przynoszę do niedzielnej kawki chmurkę Na przekór tym deszczowym i smutnym na niebie, częstuję słoneczną i słodką - malinową chmurką Wreszcie się udało złapać choć jeden kawałek Smacznego i dobrej niedzieli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.10.2015 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Przynoszę do niedzielnej kawki chmurkę Na przekór tym deszczowym i smutnym na niebie, częstuję słoneczną i słodką - malinową chmurką Wreszcie się udało złapać choć jeden kawałek Smacznego i dobrej niedzieli! [ATTACH=CONFIG]334374[/ATTACH] Aniu idealna do porannej kawki Ja ze słodkości piekę dla Mamy ...boczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 18.10.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Przynoszę do niedzielnej kawki chmurkę Na przekór tym deszczowym i smutnym na niebie, częstuję słoneczną i słodką - malinową chmurką bierę pysznie wygląda!! a u mnie piękne słoneczko wysyłam wam trochę http://id.joe.pl/sub_images/pictures/7bcb95d1349bac94caebc5f4f5cd8c53_th2.gif Ja ze słodkości piekę dla Mamy ...boczek taaa, mój ojciec mówi, że ze słodkości najbardziej lubi frankfuterki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.10.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Podeślij trochę tego słoneczka, PLEASE wolę od ciacha, choć pysznie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 18.10.2015 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Ale ślicznie ciasteczko prezentuje się na tym talerzyku . Mmm... ależ musi być pyszzzzne Czy można prosić przepis? Talerzyk mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.10.2015 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Chmurka smakuje wybornie Oto przepis, który tylko z pozoru wygląda skomplikowanie Zasady, żeby poszło sprawnie są takie: zagniatamy z podanych składników ciasto i wkładamy je do lodówki na godzinę. Od razu bijemy białka z dodatkami na bezę i przez tę godzinę pieczemy. W trakcie, gdy ciasto się chłodzi, a beza się piecze przygotowujemy galaretkę z malinami (ja daję trochę więcej wody niż w przepisie, żeby masy malinowej było więcej). Niech stygnie. Gdy beza się upiecze, wkładamy do piekarnika ciasto i pieczemy spód. Gdy galaretka zacznie dobrze tężeć wykładamy ją na wystygnięty upieczony spód i przygotowujemy krem, który wykładamy na galaretkę i całość przykrywamy bezą. Całość powinna wylądować w lodówce i przebywać tam przez noc Spód: 3 żółtka, 150g mąki pszennej, 100g masła, 30g cukru pudru, łyżka cukru waniliowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać cukry, żółtka i masło. Posiekać nożem, po czym zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie ciastem wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy do pieczenia o wym. 23x33cm. Nakłuć widelcem i piec około 15-20 minut w temp. 190st. Ostudzić. Malinowa galaretka: 600g malin, 2 galaretki o smaku malinowym, 3 szklanki wrzątku. Galaretki rozpuścić we wrzątku i przestudzić. Dodać maliny. Tężejącą masę wylać na przestudzone ciasto. Wstawić do lodówki, by masa całkiem zastygła. Krem śmietanowy: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, laska wanilii, 3 łyżki cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, pod koniec ubijania dodając po łyżce serka mascarpone oraz nasiona wanilii. Masę rozsmarować od razu na cieście. Beza: 3 białka, 150g cukru, 2 czubate łyżeczki kisielu cytrynowego, 40g płatków migdałowych. Białka ubić na sztywno z cukrem. Pod koniec ubijania dodać sypki kisiel. Masę rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej. Posypać płatkami migdałowymi. Piec około godziny w temp. 140st. Ostudzić i wyłożyć na wierzch ciasta. Wstawić na całą noc do lodówki. Żródło przepisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.10.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Tomkowa, pozwolę sobie dołączyć coś ode mnie z wczorajszego święta. Niestety uchowała się tylko jednoosobowa porcja Resztę łakomie pochłonęłiśmy. Za to mam jeszcze 2 butelki Karpika, więc jedną się dzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.10.2015 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 taaa, mój ojciec mówi, że ze słodkości najbardziej lubi frankfuterki.... u mnie Mama tez tak powtarza ...ze ze słodkości woli boczek:-) Podeślij trochę tego słoneczka, PLEASE wolę od ciacha, choć pysznie wygląda chyba wyszlo pysznie bo dużo zniknęło Tomkowa, pozwolę sobie dołączyć coś ode mnie z wczorajszego święta. Niestety uchowała się tylko jednoosobowa porcja Resztę łakomie pochłonęłiśmy. Za to mam jeszcze 2 butelki Karpika, więc jedną się dzielę [ATTACH=CONFIG]334413[/ATTACH] Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 18.10.2015 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Podeślij trochę tego słoneczka, PLEASE wolę od ciacha, choć pysznie wygląda wysłałam już razem z gratulacjami i życzeniami szczęścia, ale chyba idzie piechotą wszystkiego dobrego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.10.2015 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Tomkowa, pozwolę sobie dołączyć coś ode mnie z wczorajszego święta. Niestety uchowała się tylko jednoosobowa porcja Resztę łakomie pochłonęłiśmy. Za to mam jeszcze 2 butelki Karpika, więc jedną się dzielę Pestko, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !! Ciacho wygląda przepysznie, a za Karpika dziękuję i z wielką chęcią przygarniam, bo jestem miłośniczką i wina, i ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.10.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Dziękuję Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 18.10.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Malinową chmurkę robiłam i smakuje niebiańsko jedno z lepszych jak nie najlepsze ciasto jakie jadłam. Co prawda coś tam mi nie wyszło, ale .... pyszna była! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 19.10.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Ale pyszne ciacho, również moje ulubione:) Tak jak obiecałam podaję namiary na lampę: http://www.festlampy.pl/kolekcja/wszystkie-lampy/trapez Pozdrawiam, ja miałam wczoraj zakręcony dzień, wybrałam się na weekend do domu, zmieniłam kurtkę na cieplejszą, a w poprzedniej zostawiłam klucze do mieszkania w Warszawie:/ i spałam dzisiaj u znajomych, a klucze przyjadą sobie dzisiaj autobusem. Ale co się nastresowałam to moje:/ dodatkowo mąż jest za granicą i nie ma ze sobą klucza:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.10.2015 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Wpadam na chwilkę z małym, własnoręcznym poczęstunkiem http://images68.fotosik.pl/1269/0a4d5a5ed2636eb1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.10.2015 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Jakie pyszności . Dziękuję Aniu za przepis. Całą noc trzeba czekać - nie wiem czy damy radę . U nas ciasta znikają zanim ostygną Muszę gdzieś znaleźć maliny. Jak rozumiem mrożone też mogą być (?) Pesteczko ja cierpię z niedoinformowania . Jakieś ważne święto? Mimo braku tej niezbędnej wiedzy gratuluję z całego serca i ślę moc serdeczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.10.2015 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Malinową chmurkę robiłam i smakuje niebiańsko jedno z lepszych jak nie najlepsze ciasto jakie jadłam. Co prawda coś tam mi nie wyszło, ale .... pyszna była! Ale pyszne ciacho, również moje ulubione:) Tak jak obiecałam podaję namiary na lampę: http://www.festlampy.pl/kolekcja/wszystkie-lampy/trapez Pozdrawiam, ja miałam wczoraj zakręcony dzień, wybrałam się na weekend do domu, zmieniłam kurtkę na cieplejszą, a w poprzedniej zostawiłam klucze do mieszkania w Warszawie:/ i spałam dzisiaj u znajomych, a klucze przyjadą sobie dzisiaj autobusem. Ale co się nastresowałam to moje:/ dodatkowo mąż jest za granicą i nie ma ze sobą klucza:/ Malinowa chmurka to u nas ciasto nr 2 Na pierwszym miejscu jest placek czeski robiony na wzór oryginalnej Marlenki. Jedenaście warstw kruchego ciasta przełożonego kremem na bazie masy kajmakowej. Gdy to wszystko nasiąknie jak trzeba jest niemożliwie pysznym przysmakiem. Ze względu na nakład pracy robię je nie częściej niż dwa razy w roku Przygoda z kluczami przednia Wpadam na chwilkę z małym, własnoręcznym poczęstunkiem http://images68.fotosik.pl/1269/0a4d5a5ed2636eb1med.jpg Ale piękne, dzięki!! Co to i jak to się robi? Jakie pyszności . Dziękuję Aniu za przepis. Całą noc trzeba czekać - nie wiem czy damy radę . U nas ciasta znikają zanim ostygną Muszę gdzieś znaleźć maliny. Jak rozumiem mrożone też mogą być (?) U nas też był z tym całonocnym czekaniem kłopot Raz nawet okazało się, że ktoś niegrzeczny dobrał się do ciasta w środku nocy Jak robię malinową chmurkę, to wszyscy szybką idą spać, żeby noc minęła szybko Oczywiście mrożone maliny mogą być i z takich właśnie zrobiłam ostatnią chmurkę Trzeba jednak pamiętać, że mrożone mają w sobie jakoś więcej wody i w gorącej wodzie wraz z galaretkami warto rozpuścić dodatkowo dwie łyżki stołowe żelatyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.10.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Ale piękne, dzięki!! Co to i jak to się robi? Rozrywkowy cynamonowiec http://nikolodkuchni.blogspot.com/2011/09/rozrywkowy-cynamonowiec.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.10.2015 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Rozrywkowy cynamonowiec http://nikolodkuchni.blogspot.com/2011/09/rozrywkowy-cynamonowiec.html Pusiu, na samą myśl, że rozpachnię dom cynamonem mam go ochotę zrobić natychmiast Wygląda rewelacyjnie. Z pewnością zrobię na najbliższą niedzielę Moja córka, wszystko co można posypuje cynamonem, więc z pewnością będzie zachwycona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 19.10.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 ale super przepis, chyba też skuszę się na tego cynamonowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.