Emila3000 20.06.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 jesuu Pestka, ale rozpierducha u Ciebie, duże sie dzieje. SUPER. w końcu wykończysz wnętrza z którymi sie tyle czasu męczysz. A teraz duuuuuzo cierpliwości :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.06.2015 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Jak Pestka założy wątek, to dopiero będzie czad Justynka, ja mam słabość do luster Także w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.06.2015 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Aaaaaaa..., to przejadę się po pudełeczka. W garderobie mam nieustanny brak takich. Pudła po butach trochę wytrzymały, ale pora je zmienić. Sluchajcie, Kobitki. Nic nie zawiesiłam Leży zwinięty w rulon, razem z drugim, ktory ma zalec pod stołem w salonie. Koty na nich siadują z upodobaniem. W domu rozpierdziucha kosmiczna, bo robi się poddasze. Wszystko zasypane pyłem, nawet nie sprzątam. Dachu malować nie będę, bo mi p. Monika wybiła z głowy. Za to dom dostanie piękne metalowe rynny, przemalujemy kominy na szaro i założymy im czapeczki. Potem przyjdzie posadzkowy i skuje mi kafelki w kuchni i wiatrołapie. Potem będzie kominek budowany. Potem.... a dopiero potem zmiany w sypialni. Na razie dokupiłam sobie na Vivre pasującą do dywanu pościel. Sorry, jadę na stację odebrać moje szczęście wracające z W-wy po imprezce. Pestko, jak ja Cię rozumiem z tym bałaganem i całą remontową zawieruchą. Nie ma nic gorszego niż mieszkać w remontowanym domu. Nam radzono wyprowadzkę, ale nie bardzo było gdzie, więc mordowaliśmy się z tym niemiłosiernie. No i jest to także utrudnienie dla ekipy, bo codziennie musieli po sobie jako tako sprzątać, osłaniać, odkurzać itd. Trzymam kciuki i liczę na to, że coś nam wreszcie pokażesz Pękam z ciekawości jaki ten Twój wymarzony kominek będzie U mnie ściana z kominem zmieniła się na tak: Edytowane 21 Czerwca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.06.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 (edytowane) remontowałam kiedyś mieszkanie, koszmar. Ale efekt mi się podobał co to za mebel pod tą mapą? Aniu, zmiany dokonane w Twoim domu są diametralne, pewnie jesteś z siebie dumna. powinnaś Edytowane 20 Czerwca 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.06.2015 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Stan przed był koszmarny, z różnych powodów Cieszę się, że w miarę dogoniłam cywilizację Pod mapą stoi pianino Córka gra, ja jestem samoukiem. Motyw nauki - melodie filmowe Edytowane 20 Czerwca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 20.06.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Witam się i przyznaję, to ja jestem skrytożercą orzeszków i rodzynek w czekoladzie no i podpijam wam drineczki z ukrycia Zapomniałabym pochwalić zmiany są A łazieneczki twoje to ja wprost uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.06.2015 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Doriko :hug:Ostatnimi dni posucha jakaś Słodkości są na stole non stop Dziś cały dzień wcinam orzeszki z miodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.06.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 przypomnaiało mi się, że super orzeszki w czekoladzie są w kauflandzie- w takich niepozornych opakowaniach. są tam kokosowe kosteczki w czekoladzie, migdały w kilku rodzajach czekolady i takie w czekoladzie posypane wiorkami koko, orzechy laskowe, orzechy wloskie, ziemne - wszystko w róznych kofiguracjach czekoladowych - gorzka, mleczna, deserowa, biała. i to czekolada prawdziwa a nie wyrób czekolodobobny jak u innych producentów i gruuuba. i cena też miła zawsze przy tym regale dostaję oczopląsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.06.2015 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Emila, już sprawdzam gdzie mam najbliższy Kaufland! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.06.2015 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 szukam zdjecia opakowania http://swiatslodyczy.blox.pl/resource/migdaly_mix.jpg coś w tej deseń mają opakowanie - cena 2-4 zł w zależności od rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.06.2015 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 ja uwielbiam takie draże z Kauflanda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.06.2015 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Stan przed był koszmarny, z różnych powodów Cieszę się, że w miarę dogoniłam cywilizację Pod mapą stoi pianino Córka gra, ja jestem samoukiem. Motyw nauki - melodie filmowe ładnie to wszystko wkomponowałaś, salon wielofunkcyjny łączy Rodzinę. Poradziłaś sobie doskonale z całym domem. Nie wątpię że z sypialnią także sobie poradzisz, a jak już pomalujesz meble w jadalni to skorzystam z Twoich rad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 21.06.2015 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 (edytowane) kolejna metamorfoza.... świetnie! kominek super.... raczej na pewno dogoniłaś trendy wnętrzarskie a może nawet przegoniłaś Catti, możemy sobie uścisnąć dłonie z tymi pudełkami Podczas mojej ostatniej wizyty w Pepco obkupiłam się po uszy Mają tam bardzo fajne pudełka i koszyki. oj tak uwielbiam ten sklep nie tylko za pudełka oni też są trendy wnętrzarsko i wyjątkowo przyjaźni dla kieszeni wprawdzie co bardzo tanie to z reguły badziewie, ale co może się stać z pudełkiem włożonym do szafki, poszewką, kubkiem... ?? koc za 40 zł piorę często i się z nim nie cackam.... na razie niezniszczalny do osłonek na doniczki i szklanych świeczników z kokardką powkładałam cały bajzel łazienkowy... koszyki, miski, piękne talerze, ciuszki, kocyki i inne pierdoły.... oj! obkupiłam się ostatnio i raczej powinnam omijać ten sklep z daleka Pestko, jak ja Cię rozumiem z tym bałaganem i całą remontową zawieruchą. Nie ma nic gorszego niż mieszkać w remontowanym domu. Nam radzono wyprowadzkę, ale nie bardzo było gdzie, więc mordowaliśmy się z tym niemiłosiernie. my tak samo prawie pół roku mieszkaliśmy jak na budowie w stanie surowym :bash: współczuję Ania, a co z tą sypialnią jest takiego trudnego, że dopiero za rok się za nią bierzecie? aaaaaaa.... i jeszcze lustra! genialne i potrzebne są a pytał ktoś ile takie z lustrzaną ramą kosztuje u lokalnego rzemieślnika? Edytowane 21 Czerwca 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 21.06.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 o wow ... no więc nadrobiłam, zbieram szczękę z podłogi i się witam! metamorfozy rewelacyjne, nawet w konkursie Tomkowa vs Tomkowa vs Tomkowa (itd.) trudno wskazać zwyciezcę. Gratulacje PS - lustra to na tanio i szybko można nawet w ikea (tylko wtedy bez takich czaderskich ramek) przykład 1 - zwykłe przykład 2 - heksagony PS2 - pestka, nie bądź wiśnia, załóż wątek trzymam kciuki za ten ogrom prac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 21.06.2015 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Tomkowa, przegapiłam Twój wątek Piękna metamorfoza Łazienki super, je już widziałam na szczęście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 21.06.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Tomkowa mąż mój pyta czym masz połączone kafle z regipsem Na farbę akrylową trzeba jakiś zapas zostawiać czy warstwa jest tak minimalna że nie tezeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.06.2015 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Wiwik, mi_mała, witajcie!! Z okazji rozpoczęcia lata zapraszam wszystkich do słodkości, do wyboru, do koloru Kaufland zdobyty!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.06.2015 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 ładnie to wszystko wkomponowałaś, salon wielofunkcyjny łączy Rodzinę. Poradziłaś sobie doskonale z całym domem. Nie wątpię że z sypialnią także sobie poradzisz, a jak już pomalujesz meble w jadalni to skorzystam z Twoich rad Dla mnie malowanie mebli to już wyższa szkoła jazdy Nie wiem, czy mi odwagi wystarczy. Dodatkowo muszę podpytać dardurdkę lub Agę11 jak przygotować do malowania meble, które są pokryte olejem oj tak uwielbiam ten sklep nie tylko za pudełka oni też są trendy wnętrzarsko i wyjątkowo przyjaźni dla kieszeni wprawdzie co bardzo tanie to z reguły badziewie, ale co może się stać z pudełkiem włożonym do szafki, poszewką, kubkiem... ?? koc za 40 zł piorę często i się z nim nie cackam.... na razie niezniszczalny do osłonek na doniczki i szklanych świeczników z kokardką powkładałam cały bajzel łazienkowy... koszyki, miski, piękne talerze, ciuszki, kocyki i inne pierdoły.... oj! obkupiłam się ostatnio i raczej powinnam omijać ten sklep z daleka Ania, a co z tą sypialnią jest takiego trudnego, że dopiero za rok się za nią bierzecie? aaaaaaa.... i jeszcze lustra! genialne i potrzebne są a pytał ktoś ile takie z lustrzaną ramą kosztuje u lokalnego rzemieślnika? Z Pepco mam sporo Potrzebuję jeszcze sporo koszyków do pralnio-kotłowni, więc zawitam tam niebawem Z sypialnią jest ten problem, że nie mam pieniędzy Ściany kwalifikują się do położenia na nowo, nowa gładź, nowe łączenia.. Ale przypomniałam sobie, że Pestka gdzieś kiedyś pisała o takiej specjalnej tapecie do równania ścian. Może to odnajdę. Obawiam się jednak, że z moimi niewprawnymi i niecierpliwymi rękoma efekt nie będzie zadowalający I uwaga!! Kupiłam dziś na Weście takie oto cuda Trzy sztuki luster o jakże mi bliskiej nazwie "Hexa" Oraz 12 szt. ślicznych gałeczek do zabudowy sypialnianej, którą przemaluję na biało PS - lustra to na tanio i szybko można nawet w ikea (tylko wtedy bez takich czaderskich ramek) przykład 1 - zwykłe przykład 2 - heksagony Też myślałam o ikeowskich, ale szczególnie zależy mi na tych czaderskich ramach Tomkowa mąż mój pyta czym masz połączone kafle z regipsem Na farbę akrylową trzeba jakiś zapas zostawiać czy warstwa jest tak minimalna że nie tezeba? Chyba u Ciebie pisałam, że tam jest zaciągnięty gips. Zostawili minimalną szczelinę między płytką a regipsem, zabezpieczyli płytki taśmą i zacierali. Nie wygląda na to, że na cieniutką warstwę farby zostawiali jakiś zapas. Mogę zadzwonić do mistrza i zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.06.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 To wpis wczorajszy, który jakoś się nie wysłał: Moje Słoneczko już dostarczone do domku i zakopane w kołderkę pochrapuje Uciekam z domu do ogrodu. Nie mam paznokci Nie mogę znaleźć nikogo do ciężkiej ogrodniczej harówki. A J jest dostępny tylko chwilami, jak zaczynam jojczyć, że nie daję rady. Wypada z domu, wbije kilka razy łopatę i już go nie ma. I jak zawsze, gdy znajdę sobie coś miłego do zrobienia, to pojawia się jakaś praca dla pieniędzy. Dobrze, tylko dlaczego wtedy, gdy ja potrzebuję mieć wolne? do jutra do 7 rano muszę zdążyć. OProszę nie piszcie za wiele, bo utknę znowu w zaległościach, zamiast porobić obiecane pomysły dla forumek Tomkowa, śliczne zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.06.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 te big ben orzeszki uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts