waniliana 24.10.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 O jaaaaa, nie masz serca tak mnie katować Zasłony kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.10.2015 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 W samą porę ten cynamonowiec Właśnie posadziłam takie cudo http://www.e-katalogroslin.pl/plants/4659,sosna-kosodrzewina-carsten_pinus-mugo-carsten i jeszcze co nieco Głodna jestem jak wilk, a to ciasto pachnie aż u mnie. Przypomniały mi się ciasteczka mojej babci. Babunia nazywała je nie wiem czemu amoniaczki. Przepis zaginął wraz z jej śmiercią ponad 34 lata temu, ale zapach cynamonu ciągle czuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.10.2015 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Zasłony kupiłaś? Nie Zajęłam się rozejmem przy cieście i w tym czasie ktoś je kupił W samą porę ten cynamonowiec Właśnie posadziłam takie cudo http://www.e-katalogroslin.pl/plants/4659,sosna-kosodrzewina-carsten_pinus-mugo-carsten i jeszcze co nieco Głodna jestem jak wilk, a to ciasto pachnie aż u mnie. Przypomniały mi się ciasteczka mojej babci. Babunia nazywała je nie wiem czemu amoniaczki. Przepis zaginął wraz z jej śmiercią ponad 34 lata temu, ale zapach cynamonu ciągle czuję. To prawda, zapach wypełnił cały dom. A ciasta już nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 24.10.2015 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Cynamonowiec właśnie się piecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.10.2015 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Lustrzyca ustępuje miejsca cynamonicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.10.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 u mnie szarlotka, też z dużą ilością cynamonu. Teściu 30 km po jabłka jechał Ale za 2 lata będę mieć swoje, tydzień temu posadziliśmy jabłonkę, cudem upolowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 24.10.2015 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Ja z kolei jadlam dzisiaj tort z bita smietana. Synek mojej siostry konczyl dwa latka:) Mam do was jeszcze prosbe. Czy wiecie moze na co zwrocic uwage kupujac odplyw lliniowy. Jaka on ma miec dlugosc? Jest to mieszkanie w bloku takze nie moze byc za gleboki. Musi sie zmiescic w posadzce. Moglybyscie mi cos doradzic. Bylabym bardzo wdzieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.10.2015 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Cynamonowiec właśnie się piecze Jak poszło? Ja dziś robię kolejny Lustrzyca ustępuje miejsca cynamonicy Musimy koniecznie opracować inną nazwę dla naszej miłości do luster, bo "lustrzyca" nie za bardzo mi pasuje ze względu na określanie tą chorobą zbyt dużego męskiego brzucha:cool: Wtedy do oglądania własnych walorów takiemu grubaskowi potrzebne jest lustro i stąd nazwa tej przypadłości u mnie szarlotka, też z dużą ilością cynamonu. Teściu 30 km po jabłka jechał Ale za 2 lata będę mieć swoje, tydzień temu posadziliśmy jabłonkę, cudem upolowaną Moja Mama piecze najpyszniejszą szarlotkę z jabłek, które rosną w jej ogrodzie Ja z kolei jadlam dzisiaj tort z bita smietana. Synek mojej siostry konczyl dwa latka:) Mam do was jeszcze prosbe. Czy wiecie moze na co zwrocic uwage kupujac odplyw lliniowy. Jaka on ma miec dlugosc? Jest to mieszkanie w bloku takze nie moze byc za gleboki. Musi sie zmiescic w posadzce. Moglybyscie mi cos doradzic. Bylabym bardzo wdzieczna. Najlepiej jest dobrać rozmiar jak najbardziej zbliżony do szerokości ściany, przy której będzie odpływ, bo wtedy łatwiej jest przyciąć płytki zachowując spadek. Spadek musi być po całości kabiny prysznicowej w kierunku odpływu, a przy odpływie jeszcze dochodzi spadek po jego bokach, jeżeli jest krótszy niż ściana. Krótko mówiąć odpływ jest "dziurą", w kierunku której idą spadki ze wszystkich jego stron Możesz dać, oczywiście odpływ sporo krótszy od ściany i wtedy glazurnik będzie musiał odpowiednio wyprofilować podłogę, a potem ładnie dociąć płytki. Są odpływy płytkie, z płytkim syfonem. Proponuję skontaktować się z TYM sklepem. Ja u nich kupowałam odpływ i jestem bardzo zadowolona. Miły pan doradził i wytłumaczył Tak to u mnie jest zrobione (polałam podłogę wodą, żeby fugi były dobrze widoczne): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.10.2015 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Bratkaf, TU znalazłam odpływ z bardzo niskim syfonem i dobrą przepustowością, w świetnej cenie. Nie piszą, niestety, kto to wyprodukował. Zawsze przy takich cenach zapala mi się czerwona lampka Trzeba by ich wypytać, czy sam odpływ też ma spadek (bo ta rynna też powinna być wyprofilowana ze spadkiem w kierunku syfonu), z czego zrobiony jest syfon itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 25.10.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Dziekuje Aniu za wszystkie porady i zdjecie bardzo sie przyda. Czyli jak moja sciana na ktorej bedzie odplyw ma 90cm to kupuje najlepiej odplyw 80cm? Jestesmy teraz na etapie wyboru majstra. Od Szocika dostalam fajny namiar ale oni nie robia niestety takich malych projektow. Dzisiaj przychodzi wieczorem jeden koles i zobaczymy jak z nim sie bedzie gadalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.10.2015 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 (edytowane) Ja mam ścianę 110 cm i odpływ 90 cm. Możesz dać 90 cm, wtedy będzie na całej szerokości. Ja tak chciałam, ale wychodziło za drogo za odpływ Zapytaj majstra, czy będzie umiał zrobić odpływ od ściany do ściany. Odpływ ma taki kołnierz wokoło i będzie go musiał umieć schować w bocznych ścianach, jeżeli zrobisz na całą szerokość. Dobry fachowiec poradzi sobie bez problemu I dopilnuj, bezwzględnie, żeby wysmarował całą kabinę: podłogę i wszystkie (!) ściany taką specjalną izolacją przeciwwilgociową w płynie. To bardzo ważne! U mnie, ponieważ łazienka jest bardzo mała i wilgoć szybko się gromadzi, mam wysmarowaną całą łazienkę. Nie wystarczą jedynie zielone płyty gk. Wiele widziałam, nawet tu na FM, fotek źle wykonywanych kabin prysznicowych, także tych z odpływem, gdzie płytki przyklejano bezpośrednio na wylewkę i płyty gk bez tej izolacji. Za jakiś czas będą mieli ogromy problem.. Edytowane 25 Października 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.10.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Bratkaf, jak będziesz wybierać odpływ, zwróć uwagą na łarwość podnoszenia tej płytki-pokrywy, bo to trzeba w środku czyścić i to pewnie nie rzadziej niż raz w tygodniu. Tomkowa, jak to u Ciebie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.10.2015 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Bratkaf, jak będziesz wybierać odpływ, zwróć uwagą na łarwość podnoszenia tej płytki-pokrywy, bo to trzeba w środku czyścić i to pewnie nie rzadziej niż raz w tygodniu. Tomkowa, jak to u Ciebie jest? Tak, trzeba podnosić całą pokrywę i czyścić syfon. Do odpływu zwykle dołączają hak, którym tę pokrywę się unosi. Gdy jest ona wypełniona płytką, tak, jak u mnie, waży ona trochę i trzeba to robić ostrożnie. W syfonie pływa sobie filtr, który zatrzymuje nieczystości, np. włosy. Banalnie prosto się go wyjmuje, myje i wkłada z powrotem. Rzeczywiście, robię to raz na tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 25.10.2015 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Jak poszło? Ja dziś robię kolejny o tak Lustrzyca ustępuje miejsca cynamonicy Musimy koniecznie opracować inną nazwę dla naszej miłości do luster, bo "lustrzyca" nie za bardzo mi pasuje ze względu na określanie tą chorobą zbyt dużego męskiego brzucha:cool: Wtedy do oglądania własnych walorów takiemu grubaskowi potrzebne jest lustro i stąd nazwa tej przypadłości Właśnie się zastanawiałam jak cynamonica ma zastąpić lustrzycę skoro ją może powodować Dopiero po chwili załapałam jaką "lustrzycę" ma na myśli Pestka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.10.2015 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Doriko, ale piękne!! Moje właśnie wyrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 25.10.2015 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Tomkowa dziękuję za to, że mnie zmobilizowałaś do upieczenia chmurki, wcześniej już widziałam przepis, ale wyglądał na megatrudny. Nie odważyłam się. Jak zobaczyłam Twoje wyczyny pomyślałam, że spróbuję i nie żałuję Pyyyyyycha i łatwe, dziękuję A jutro próbuję cynamonowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.10.2015 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Casuall, bardzo się cieszę :hug:A Twoje przepiękne zdjęcie pozwolę sobie powiększyć SUPER! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 25.10.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 wow, nie spodziewałam się takiego zaszczytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.10.2015 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 To zaszczyt dla mnie A po drugim, upieczonym dziś, cynamonowcu zostały jedynie okruszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 25.10.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 i kwiatuszki jakieś znajome na zdjęciu, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts