pestka56 04.11.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 W naszej okolicy pod Czerskiem produkują świetne cydry jabłkowy i gruszkowy. Gruszkowy nawet smaczniejszy. Ciekawe, że tu w żadnym sklepie ich kupić nie można. Wiem jakie są, bo wizytowali nasze gminne dożynki, które były w tym roku w mojej wsi. Piliśmy oba cydry i kupiliśmy kilka butelek do domu. My w zeszłym roku zrobiliśmy własny cydr. Ciekawe, że w jednej butli zoctował się, a drugi nadal popijamy (resztki ) i jest niezły. Ma więcej smaku niż te sklepowe, nawet francuskie, tylko nie jest taki przyjemnie zgazowany. Oni to gazowanie robią niestety dodatkowo. W domu się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.11.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 my niestety kupujemy ten najzwyklejszy sklepowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.11.2015 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Spróbuj zrobić własny Akurat dobra pora na jabłka. Emila, zostawiłam ci coś u Mani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 04.11.2015 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 a ja wyciskarki nadal nie kupiłam ale uwaga po roku medytacji mam w końcu karnisze. Wczoraj uprawiałam ostre akrobacje na drabinie i wieszałam zasłony. Wspomagałam się cydrem, dla odwagi Dziewczyny powiedzcie ile u Was zasłony leżą na podłodze? (albo leżały, póki nie doprowadziło Was to do szału ) Ja po pierwszym myciu mopem , podwinęłam zasłony i są tak ok 3 cm nad podłogą A koleżanka dalej przyniosła dziś do pracy "Kubusia" zrobionego Thermomixem :rolleyes: niebo w gębie ! Tak ten Thermomix chodzi za mna , ale cena zabija (((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.11.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 jestem w stanie poświęcić się przy myciu podłogi jak dla mnie thermomix jest przereklamowany. Już dużo lepiej kupić mikser planetarny, np kenwood cooking chef z przystawkami. dużo wieksza moc, dużo większa pojemność, dużo większe możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.11.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Tylko nie gotuje Znajomi mają termomiksa od kilku lat. Stał długo używany tylko od czasu do czasu. Teraz sie naprawdę przydaje, bo starsza córka ma kłopoty z cukrzycą i tarczycąa na dodatek poważne skłonności do tycia. Specjalne posiłki dla niej robią termomixem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.11.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Tak ten Thermomix chodzi za mna , ale cena zabija (((( Tak jak za mną, ale jestem zaparta i uciułam na niego Uwielbiam cydr, też mamy w planach własny wyrób, ale to nie w tym roku jeszcze. Póki co też raczymy się kupnym (lubelski) - uwielbiam Pestko podzielisz się przepisem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.11.2015 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Tylko nie gotuje Znajomi mają termomiksa od kilku lat. Stał długo używany tylko od czasu do czasu. Teraz sie naprawdę przydaje, bo starsza córka ma kłopoty z cukrzycą i tarczycąa na dodatek poważne skłonności do tycia. Specjalne posiłki dla niej robią termomixem . ten kenwood akurat gotuję, ma indukcje wbudowaną i specjalne mieszadło do mieszania gotowanych potraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.11.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Poszukam, Pusiu. To mój nastawiał , więc muszę go przycisnąć. Wiem, że robił wg dwóch różnych przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.11.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 http://www.emga.com/img/products/large/901400.jpg a tu taka ciekawostka - haki do wyrabiania z różnych mikserów planetarnych ten od kiciusia wygląda masakrycznie licho, bałabym się nim ciasto na chleb wyrabiać Haki w kenwoodzie są takie same we wszystkich modelach platimum, mój zwykły chef też taki ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 04.11.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Pestko,przy produkcji piwa naturalnego gazowanie się robi dodając 10 dkg cukru przegotowanego z odrobiną wody na 20 litrów piwa w końcowym etapie, czyli tuż przed rozlaniem do butelek i sterylnym zakapslowaniem. Po 2 tygodniach stania w temp pokojowej pojawiają się prawdziwe bąbelki jak w szampanie. Może w przypadku cydru też by zadziałało, ale ja się na produkcji cydru nie znam, tak tylko podpowiadam. A nuż się w przyszłości przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.11.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 a tu taka ciekawostka - haki do wyrabiania z różnych mikserów planetarnych ten od kiciusia wygląda masakrycznie licho, bałabym się nim ciasto na chleb wyrabiać Haki w kenwoodzie są takie same we wszystkich modelach platimum, mój zwykły chef też taki ma [ATTACH=CONFIG]336166[/ATTACH] Kiciusiowemy sie nic nie dzieje bo to chyba nie hak a silnik jest dość ważny w tych urządzeniach Chociaz przyznam ze ten kenwoodowy wyglądan na mocarny Fajne urządzenie w ogóle , jakoś nigdy si emu bliżej nie przyglądałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.11.2015 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 muszę go przycisnąć.. Ciśnij (tylko bez soku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.11.2015 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Ten marchewkowy wypijam jednym duszkiem i dziękuję Ale z buraków nienawidzę Na zdrowie! A z buraków i ja nie cierpię, ale zrobiłam dla testu sokowirówki i szkoda było wylać a ja wyciskarki nadal nie kupiłam ale uwaga po roku medytacji mam w końcu karnisze. Wczoraj uprawiałam ostre akrobacje na drabinie i wieszałam zasłony. Wspomagałam się cydrem, dla odwagi Dziewczyny powiedzcie ile u Was zasłony leżą na podłodze? (albo leżały, póki nie doprowadziło Was to do szału ) U mnie nigdy zasłony nie leżały na podłodze i raczej nigdy nie będą Te leżące jakoś mi się nawet nie podobają Uciążliwość jest nie tylko podczas mycia, czy odkurzania podłogi. Pół biedy, jeśli mają tylko być dekoracją. U mnie zasłony pełnią też swoją funkcję, czyli dwa razy dziennie jeżdżą po szynach Nie jestem aż taką pedantką, żeby codziennie dbać o to, żebym to ja, zamiast zasłon wycierała kurze z podłogi Uwielbiam cydr, też mamy w planach własny wyrób, ale to nie w tym roku jeszcze. Póki co też raczymy się kupnym (lubelski) - uwielbiam Pestko podzielisz się przepisem?? Ja też przepis poproszę A piłyście cydr dobroński? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.11.2015 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 I są wreszcie! Nakładki O'verlays przepłynęły ocean i trafiły do mojego domu Powiem Wam, że spodziewałam się czegoś solidniejszego i stabilniejszego A to są cienkie, delikatne, wykonane z PVC rameczki, z którymi trzeba się obchodzić nader delikatnie, bo mam wrażenie, że przy gwałtowniejszym ruchu pękną. No cóż, człowiek się napalił, to się i przekonał Nie mogłam wytrzymać i na chwilę przymocowałam je do szafki na kawałkach taśmy dwustronnej Szafka docelowo ma być biała i zastanawiam się, czy tych nakładek nie zrobić leciusieńko szarych Dostałam też malutką buteleczkę płynu Dawn Raczej ten, który kupiłam w Drogerii USA jest oryginalny, bo pachną identycznie i są identycznie cudowne. Trzy krople obskakują całe zmywanie (co niektórzy wiedzą, że mimo posiadania zmywarki, często zmywam ręcznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.11.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 oooo będą nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.11.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 po ile na nasze takie nakładki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.11.2015 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 oooo będą nowości Oj, chyba nieprędko zrobię te meble Zimno i krótkie dni po ile na nasze takie nakładki? Drogo, jak cholera. Za 7 nakładek 78 USD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.11.2015 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Ciśnij (tylko bez soku) Jak bez soku ? Chyba wolę z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.11.2015 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Jak bez soku ? Chyba wolę z Hahahahahaha :rotfl: No cóż... z tej strony Ciebie nie znałam :rotfl: A piłyście cydr dobroński? Nie, a co to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts