Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja wszystkie te masy nazywam „Śmig”, bo to był pierwszy, który kupiliśmy. Tego Bravena nie znam, ale pewnie taki sam jak inne. Ja przynajmniej poza ceną różnicy w tych, które w naszej budowlanej Mrówce się przewijają, nie widzę. Ostatnio kupiliśmy Ceresit.

Fajne są, bo dość długo - w przeciwieństwie do gipsu – zachowują plastyczność, a nie spływają ze ściany.

Dziura załatana na miarę moich umiejętności, czyli pozostawia wiele do życzenia :lol2: Do tego nie mogę znaleźć słoiczka z resztką farby. Skoro nie ma, to najprawdopodobniej wyrzuciłam, więc do najbliższego malowania będzie biała plama na szarym tle :D Mało ją widać w sztucznym świetle, zobaczymy, jak jutro rano ;) Bo na plamie wisi lustrzana ramka :D Casting na zawartość trwa, więc póki co są wzorki ;)

ramka.jpg

ramka1.jpg

Dziękuję za adres :hug:

Śliczna jest ta lustrzana rama.

Niedawno masą Rapid gładziliśmy ściany, kurczę, ze 3 wiadra poszło na ściany, a po tarciu ze 2 wiadra pyłu do śmieci :mad:

Niestety zamaskowanie puszki po gniazdku nam nie wyszło, mamy wklęsłe kółeczko tam. :sick:

Ramką lustrzaną jestem niezmiennie zachwycona :) Gdy zapalam światło w kuchni pięknie się w niej odbija oranż mebli, więc i tu mam element tego koloru ;)

Podczas ubiegłorocznego remontu naprawiane były wszystkie ściany parteru i klatki schodowej. Wszystko niestety mam wyłożone płytą g-k, więc wyobraź sobie, co się działo ;) Do tego wszędzie położona gładź. Wyobrażasz sobie te kilogramy pyłu? Panowie mieli ogroooomny "okurzacz", ale i tak pył dotarł dosłownie wszędzie. My, naturalnie, mieszkaliśmy wtedy w domu..

Po tym ogromnym wysiłku w doprowadzeniu ścian do porządku dobrze rozumiem, że każdy mój pomysł powieszenia czegokolwiek, co wiąże się z naruszeniem ściany, spotyka się z załamywaniem rąk i rozpaczą ;) Najtrudniejsza jest wspólna decyzja pod tytułem "wiercimy" :lol2: Poza tą dziurą na tyle komina, żadnego wkręconego kołka nie żałujemy :D

Niniejszym DONOSZĘ, że różne tkaninki, wstążeczki i inne duperele świąteczne znajdują się TU

Pestko, dziękuję :) Próbowałam tam znaleźć kompozycje biało-czarne i natknęłam się na regulamin ;) Przy sporach, których zawsze się boję przy zakupach internetowych, obowiązują przepisy czeskie. Więc na oglądaniu raczej poprzestanę, a asortyment mają ogromny :)

Poszukując elementów biało-czarnych natknęłam się na TEN sklep. Znalazłam kropki, kratkę, paski i zygzak, czyli to, czego potrzebuję ;) Też sporo tego wszystkiego :)

Tomkowa, ramka lustrzana PIĘKNA

Dziękuję mamik :hug:

Tomkowa rozumiem że Ty sama tą ramę poczyniłaś? :jawdrop:

Wanilka, przeceniasz moje możliwości :D Ale, owszem, byłam u szklarza, żeby zapytać o cenę wykonania ramek lustrzanych. Chciałam do tego wykorzystać ramki drewniane, na które naklejone by zostało lustro. Nie pytaj, ile mi szklarz zaśpiewał za ramę z kawałków lustra fazowanego. Bez fazowania nie ma żadnego efektu. Jeszcze fajniej jest, jak lustro jest wklejone pod kątem, ale szklarz się nie chciał w to bawić.

Szukałam więc intensywnie ramy gotowej. I znalazłam świetny sklep. Ma nieprzebrane ilości dekoracji do domu, łącznie z biało-czarnymi szklanymi bombkami, których też poszukiwałam :D A ramek do zdjęć całe multum, zajrzyjcie TUTAJ :)

Wanilka, przeceniasz moje możliwości :D Ale, owszem, byłam u szklarza, żeby zapytać o cenę wykonania ramek lustrzanych. Chciałam do tego wykorzystać ramki drewniane, na które naklejone by zostało lustro. Nie pytaj, ile mi szklarz zaśpiewał za ramę z kawałków lustra fazowanego. Bez fazowania nie ma żadnego efektu. Jeszcze fajniej jest, jak lustro jest wklejone pod kątem, ale szklarz się nie chciał w to bawić.

Szukałam więc intensywnie ramy gotowej. I znalazłam świetny sklep. Ma nieprzebrane ilości dekoracji do domu, łącznie z biało-czarnymi szklanymi bombkami, których też poszukiwałam :D A ramek do zdjęć całe multum, zajrzyjcie TUTAJ :)

Aniu bardzo podobną ramkę widzialm przelotem w Auchan ... cena 99 zł wiec można zajrzeć też w takie miejsca czasem :D

Oj, ale ja w tym sklepie to zasadniczo wcale nie bywam :( Będziesz tam znów przelotem? Cykniesz fotkę? ;)

Może być trudno bo byłam w Częstochowie :D Może będę jakoś u nas to zobaczę czy mają, wymiar sie zgadza z tymi ze strony bo zapamiętałam tylko tyle bo byłam popędzana " szybciej, szybciej" i nie mialam jak foto zrobić :sick:

Z tymi sklepami, to czasem na cudo można trafić. W Auchan kiedyś kupiłam wielką marmurową deskę, piękna czerń, może 40x40 za ok. 50zł.

Ucho od koszyka noszonego się wyginało, taka ciężka była. A Tesco w Wigilię wyprzedawali za grosze przepiękne szklane bombki.

Dzisiaj trafiłam na szklankowo szklane bombki. W środku jest drucik z koralikami, wyjmę i okleję tą koronką. Teraz pytanie- jakim klejem?