PusiaKssawery 17.11.2015 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Hej Mmeliska! Szkoda, że masz mało czasu na fm, a zwłaszcza na te zabawy Meliska jak nie poświntuszy to nie wie, że żyje Pusiu, jak byś zrobiła coś bardzo złego, to wezmę Cię do siebie na odbycia kary Oj, żałowałabyś, że to jednak nie kamieniołomy Zgadzam się Jak tylko coś zmaluję to zgłaszam się do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.11.2015 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Tomkowa te pierniczki z tego przepisu bardzo polecam, są idealne, bardzo aromatyczne, wypełnione bakaliami, Po upieczeniu są mięciutkie. Piekę je zawsze tydzień przed świętami. Możemy z Julką na spokojnie dekorować je i robić z nich piernikowe budowle. Na święta są idealne do jedzenia - jak biszkopty U nas znikają od razu, Julka je uwielbia. Tydzień po świętach pyta się kiedy znowu pieczemy mam jeszcze kilka sprawdzonych świątecznych wypieków, później wstawię linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.11.2015 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 mam jeszcze kilka sprawdzonych świątecznych wypieków, później wstawię linki Podpinam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.11.2015 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Aniu, kiedyś w pepco kupiłaś zegarek stojący, chyba do sypialni, choć nie mogę go znaleźć, możesz pokazać jeszcze raz? Też chce kupić i zastanawiam się czy to ten sam. TUTAJ jest fotka Nadal jestem z niego zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.11.2015 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Tomkowa te pierniczki z tego przepisu bardzo polecam, są idealne, bardzo aromatyczne, wypełnione bakaliami, Po upieczeniu są mięciutkie. Piekę je zawsze tydzień przed świętami. Możemy z Julką na spokojnie dekorować je i robić z nich piernikowe budowle. Na święta są idealne do jedzenia - jak biszkopty U nas znikają od razu, Julka je uwielbia. Tydzień po świętach pyta się kiedy znowu pieczemy mam jeszcze kilka sprawdzonych świątecznych wypieków, później wstawię linki Chyba nie będzie innego wyjścia, jak tylko je upiec Sprawdzone przepisy są najlepsze, więc już się na nie cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.11.2015 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 tylko już jutro ciasto ukręć, bo musi dojrzewać. Moje już od 2 tygodni leżakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.11.2015 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 tylko już jutro ciasto ukręć, bo musi dojrzewać. Moje już od 2 tygodni leżakuje To na pierniczki?????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.11.2015 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 tylko już jutro ciasto ukręć, bo musi dojrzewać. Moje już od 2 tygodni leżakuje To one mają być z pleśnią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.11.2015 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Nie, no aż poszłam poczytać ten przepis Emilka, potworze!! Jak mogłaś dać nam przepis zaczynający się od słów "...ciasto zagnieść pod koniec października..." w połowie listopada??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.11.2015 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 to ciasto pamiętam z dzieciństwa. Znikało błyskawicznie. Długo szukałam przepisu idealnego i ten właśnie jest. http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-chatka-puchatka. Robiłam kilka smakowych - kokosowo-czekoladowy, mietowo-czekoladowy itp. udało mi się namierzyć herbatniki w kaulfandzie - w zielonym opakowaniu taki duży wagon - pełnoziarniste, bez tłuszczy trans. Julka sie na nim twórczo wyżywa przy dekoracji http://www.mojewypieki.com/przepis/makowe-babeczki dla dorosłych za to polecam takie babeczki makowe. szybkie do zrobienia, zwłaszcza kiedy Julka pomaga. grunt do domowa masa makowa. Można kupić mielony suchy mak, więc nie ma żadnej wymówki. Dla mnie te babeczki są zbawieniem, bo tradycyjny makowiec mi nie wychodzi. Na świeta nie ma lepszych babeczek - czekoladowo-piernikowych powidłami. Przepyszne są aromatyczne, bardzo świateczne ciasteczka http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciastka-pomaranczowo---orzechowe przepyszne, delikatne, takie fajne aksamitne ciasteczka cynamonowe - jako pierwsze znikają http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-cynamonowe-gwiazdki-w-mlecznej-czekoladzie na święta robię też krówki czekoladowo-pistacjowe. Są zawsze ukryte i porcje skrupulatnie wydzielane http://nigella-ekspresowo.blogspot.com/2009/01/odcinek8-witeczne-smakoyki-czekoladowe.html błyskawicznie się je robi i są genialne w swojej prostocie. to taki mój zestaw który zawsze robię na święta. Piekę wszystko w potrójnej ilości i obskakuje nimi 2 wigilie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.11.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Emi, do tych krówek dodajemy mleko słodzone? Pewnie tak, ale chcę się upewnić. Pierniczki Aganiok idą chyba łeb w łeb z krajanką bajaderki na forach kulinarnych od lat A za chatkę puchatka bardzo dziękuję, moja mama robiła ją nam jak byliśmy mali, aż się rozczuliłam, bo zapomniałam o tym cieście całkowicie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.11.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 To one mają być z pleśnią?? etam pleśń nie ma prawa się pojawić, to tradycyjne ciasto na piernik staropolski. Dzięki leżakowaniu ciasto jest bosko plastyczne a pierniczki wychodzą mieciutkie po upieczeniu. Emi, do tych krówek dodajemy mleko słodzone? Pewnie tak, ale chcę się upewnić. Pierniczki Aganiok idą chyba łeb w łeb z krajanką bajaderki na forach kulinarnych od lat A za chatkę puchatka bardzo dziękuję, moja mama robiła ją nam jak byliśmy mali, aż się rozczuliłam, bo zapomniałam o tym cieście całkowicie:) tak mleko słodzone No własnie tą chatkę też pamietam. Tylko u mnie robiło się ją chyba z serków homo i surowych jajek, tak mi się wydaje. A tu masa serowa z jajkami jest gotowana warto ten serek ktory powstanie z blendować, wtedy będzie aksamitny jest przepyszny jak lody a teraz uwaga!! właśnie mi położyli blat na wyspę !!!!!!!!!!!! :wave: prawie rok czekałam na niego, stał w salonie i mnie wnerwiał. Piękny z piaskowca, 2x1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 17.11.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 (edytowane) TUTAJ jest fotka Nadal jestem z niego zadowolona O ten wlasnie mi chodzilo. Czy slychac jak on tik tika? Do mnie będzie pasowal? Edytowane 17 Listopada 2015 przez aga2183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.11.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 na nowy rok piekę zawsze taki torcik http://www.mojewypieki.com/przepis/kostka-cappucino Ta sklepowa kawa w proszku to sam syf, więc robie sobie do niego domową kawę z tego przepisu http://szufladakuchenna.blogspot.com/2012/03/domowe-cappuccio.html - Julka ją łyżką wyżera ze słoika przepyszne ciasto, blaty są mocno czekoladowe, a krem na bazie marscapone i śmietany, mocno kawowy, ahhh nasze ulubione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.11.2015 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 a teraz uwaga!! właśnie mi położyli blat na wyspę !!!!!!!!!!!! :wave: prawie rok czekałam na niego, stał w salonie i mnie wnerwiał. Piękny z piaskowca, 2x1m Już miałam napisać, żebyś wrzuciła fotki, ale jak mam czekać tyle, co na fotki łazienki, to nie napiszę O ten wlasnie mi chodzilo? Czy slychac jak on tik tika? Do mnie będzie pasowal? Niestety słychać jak tyka i nie jest to ciuchuteńkie tykanie Wydaje mi się, że ładnie by się prezentował na jednym z Twoich nowych stolików na nowy rok piekę zawsze taki torcik http://www.mojewypieki.com/przepis/kostka-cappucino Ta sklepowa kawa w proszku to sam syf, więc robie sobie do niego domową kawę z tego przepisu http://szufladakuchenna.blogspot.com/2012/03/domowe-cappuccio.html - Julka ją łyżką wyżera ze słoika przepyszne ciasto, blaty są mocno czekoladowe, a krem na bazie marscapone i śmietany, mocno kawowy, ahhh nasze ulubione Emila, stajesz się moim guru od wypieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.11.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 zdjecia zaraz wrzucę ale kuchnia nadal nie gotowa za to gotować nie potrafię (a może po prostu ne lubie) jak mam coś na obiad zrobić to wrzucam do piekarnika w postaci tarty, zapiekanki, pizzy, lasagne czy cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.11.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 no dobra mam fotki. W wyspie brakuje jeszcze frontów wszędzie dookoła - bedą z bielonego drewna jak regały przy wyspie. Blat zciemnieje troche jak go jutro zaimpregnuję - wtedy kompletnie nie chłonie tłuszczu ani wody, a myję się go lepiej niż blat z pażdziochu dupne te zdjecia po cimku wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.11.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Idealny do pierniczków Emi, ale Ty masz wielką kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.11.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 kuchnia moja wymarzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.11.2015 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Emi, piękna kuchnia, super blaty A gdzie łazienka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.