Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Miałam w weekend malować szachownicowe bombki, ale nic z tego nie wyszło :mad:

Dla lubiących szarości donoszę, że w Pepco można trafić całkiem niezłe, malowane ręcznie, 15-centymetrowe szklane bombki malowane właśnie w tej kolorystyce. Do tego mają też metalowe stojaki. Na pierwszy rzut oka są tandetne, ale po przemalowaniu na czarny lub srebrny prezentują się bardzo fajnie :D Są też poszewki ze srebrnym nadrukiem, przy których od razu pomyślałam o bratkaf, bo świetnie by się zgrały z jej stołkiem :)

A w Carrefour, o czym dała znać u Mani Ivy, są świetne siatki dekoracyjne :)

Kwiatków z alle od aniqa w kolorze białym i srebrnym już nie ma :(

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale ładne, dzięki Aniu, że o mnie pomyślałaś jak najszybciej wybiorę sie do Pepco:)

:hug:Zajrzyj, może Ci się spodobają :)

hmm na fotce wygląda na jakiś grafit-granat. Muszę sie w koncu do pepco wybrac, od 3 miesiecy nie mogę tam trafic :mad:

Przy moim sprzęcie do zdjęć i umiejętnościach fotografowania co do koloru należy trzymać się tekstu, bo to jest szary :D Fotka pokazuje srebrny wzór :D

Nic się nie dzieje, wątek obrasta pajęczyną, więc tylko powiem, że znalazłam źródło moich cudnych luster hexagonalnych, TU. Cena wraz z transportem powala, więc nadal trwa polowanie na WW. Kupiłam je na Weście za połowę ceny z brytyjskiego sklepu.

A TU też piękny komplecik, niestety do nabycia za oceanem..

A TU, dla miłośniczek luster 15 stron tych przecudnych przedmiotów. I komu by przeszkadzało, żeby i u nas można było takie bez problemu kupić?? ;)

A TU możecie zobaczyć metamorfozę mieszkania z cudownymi lustrami i galerią nad sofą :) Aż sobie jedną fotkę wrzucę, bo przepięknie to wygląda :)

Small-Living-Dining-Area-with-zebra-hide-lucite-ottoman-tulip-table-black-and-white-neutral-apar.jpg

Śliczne te poduchy :jawdrop: matko ja mam parcie na popiele a dom w beżach:cry::cry:

chciałabym na święta jakoś zmienić optycznie dodatkami coś ale nie mam pomysłu. Wiecie co? Może wrzucę fotkę z kanapami i poradzicie?

Ogólnie to srebrny taki to powiela mi się w kuchni z uchwytami,krzesła metalowe nogi takie i ława szklana z szarymi nogami...

a i jeszcze w komodzie uchwyty szare.... buuuuu nie wiem co zmienić.

Od czerwca ponad 137 tys. wejść - obrasta pajęczyną?? :)

Aniu czy Ty czasem nie jesteś za skromna??

Obrasta, bo zaniedbany przeze mnie z braku czasu ;)

Zarumieniłam się ze skromności :D

Śliczne te poduchy :jawdrop: matko ja mam parcie na popiele a dom w beżach:cry::cry:

chciałabym na święta jakoś zmienić optycznie dodatkami coś ale nie mam pomysłu. Wiecie co? Może wrzucę fotkę z kanapami i poradzicie?

Ogólnie to srebrny taki to powiela mi się w kuchni z uchwytami,krzesła metalowe nogi takie i ława szklana z szarymi nogami...

a i jeszcze w komodzie uchwyty szare.... buuuuu nie wiem co zmienić.

Wrzucaj fotek, ile zechcesz :) Dziewczyny z pewnością wymyślą coś fajnego, a ja Cię zarzucę poduszkami :lol2:

cześć Aniu :) po intensywnym sezonie budowlanym wreszcie wracam na forum :) juz będę częściej odwiedzać Twój wątek :) buziaki!!

Cześć Kendra :) Opowiadaj i pokazuj, co zdziałałaś :) Zapraszam jak najczęściej!

W LM widziałam czarne siateczki dekoracyjne za 15 zł. I już miałam się skusić, na opakowaniu jest napisane 200 cm. tylko rulonik za cienki mi się wydawał.

Rozwinęłam i metr miała. Zrezygnowałam z zakupu, bo sknera się we mnie włączyła :cool:

http://zrobswiece.pl/pl/p/1-METR-12-cm-WSTAZKA-TASMA-DIAMENTOWA-ZLOTA-SREBRNA-DIAMENT-PAS-OZDOBNY-DEKORACYJNY-DIAMENTOWY-CYRKONIE-DZETY-SWAROVSKI-WESELE-SLUB-DEKORACJE/363

Wiecie że są stołki ceramiczne na WW? Dla tych co polują ;)

Wiemy!! :D Ponieważ poluję na lustro, to codzienni punkt ósma się tam melduję ;) Co mnie zadziwia za każdym razem to to, że niektóre przedmioty są od razu wykupione na starcie. Jak oni to robią?? ;) Tak dziś było ze stołkiem ażurowym. Kilka sekund po ósmej już był wykupiony.

Waniliana, za kilka dni będzie do kupienia stołek w takim kolorze:

NL-IM212WWAQX0NNL-1-catalog.jpg

Jak go zobaczyłam, od razu o Tobie pomyślałam :)

W LM widziałam czarne siateczki dekoracyjne za 15 zł. I już miałam się skusić, na opakowaniu jest napisane 200 cm. tylko rulonik za cienki mi się wydawał.

Rozwinęłam i metr miała. Zrezygnowałam z zakupu, bo sknera się we mnie włączyła :cool:

http://zrobswiece.pl/pl/p/1-METR-12-cm-WSTAZKA-TASMA-DIAMENTOWA-ZLOTA-SREBRNA-DIAMENT-PAS-OZDOBNY-DEKORACYJNY-DIAMENTOWY-CYRKONIE-DZETY-SWAROVSKI-WESELE-SLUB-DEKORACJE/363

Fajoska ta taśma :) W opisie z linka jest długość 1m i cena 3 razy niższa, czyli w LM wprowadzają w błąd? ;)

Do mnie zaś jadą takie tasiemki do dekoracji świątecznych:

tasiemki.jpg

Jako stały poczytywacz czuję się zobowiązana co jakiś czas dać znać, że czuwam, czytam i podziwiam nieustająco :rolleyes:

No i od jakiegoś czasu nurtuje mnie pytanie, ktore dla Ciebie będzie zapewne nieco dziwne :confused:

Bo chciałam zapytać, co robisz z tymi wszystkimi pięknymi handmade'ami pózniej? Tzn np. Skoro na ten rok nowe wstążki na nowe ozdoby, to gdzie są ubiegłoroczne?

robienie nalewek - rozumiem :lol2: co roku trzeba koniecznie nowe, bo stare "zużyte", ale gwiazdeczki, wianuszki, kokardki itp to też niby zużyte ?..:o

mamik, bardzo mi miło :hug:

Z nalewkami prosta sprawa, to jasne :D Co do ozdób, to wianki robię w ten sposób, że zawsze je mogę przerobić na zupełnie inne :) Bombkom malowanym też zawsze można zmienić kolor ;) Zaś wszystkie akcesoria, czyli kwiaty, serwetki, wstążeczki, tkaniny przechowuję pod schodami w sekretnych pudłach :D Są też, naturalnie, ozdoby, które zawsze pozostaną takie, jakimi je zrobiłam: wyjątkowo udane pisanki, równie ładne bombki czy inne cudaki ;) Wtedy co roku układam je w innych "aranżacjach" i dorabiam kilka nowych :) Choinkę, odkąd nie ozdabiam jej wyrobami moich dzieci, ubierałam zwykle srebrno + jakiś wiodący kolor, którym zwykle był oranż ;) A nie, w zeszłym roku do srebrnych bombek dorzuciłam trochę złotych i też było okej :) A w tym chcę ją mieć srebrno-biało-czarną. Nie wszystkie ozdoby wyciągam też rok w rok. Niektóre czekają trochę dłużej. Gdybym ozdobiła dom wszystkim, co mam, zamieniłabym chatę w targ różności :lol2:

Pokażę Wam odgapiony od Lucy patent na kolejne wykorzystanie ceramicznego stołka :) Ażurowy fantastycznie prezentuje się jako lampion :D Koniecznie muszę kupić ledową świecę, bo z tym prawdziwym ogniem, to lepiej nie igrać ;)

stołek.jpg