Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Emila, u mnie jest tak ocieplone poddasze (a sypialnia jest na górze), że nawiew świeżego powietrza mam nieustanny :mad: Koniecznie to musimy naprawić, ale wentylacji mechanicznej raczej nie zrobimy. Oczywistym jest, że przy mechanicznej, dobrze ustawionej wentylacji powietrze w domu jest znakomite :) W każdym pomieszczeniu :)

U nas grawitacyjna, ale my nie przegrzewamy domu. Lubię spać w 15 stopniach. Jedno z drugim – naturalna wentylacja i nie za wysokie temperatury i jest bdb. Tylko łazienka ma 22 stopnie i wyciąg, który właczamy w razie potrzeby.

Lusterka możesz wymieszać. Będzie super :)

Stojak choinka, który kilka lat temu kupiłam bardzo promocyjnie w Ikei, torebki papierowe z Ikie z tego roku. Numerki robiła Julka. A w środku moc łakoci, drobiazgów, dekoracji choinkowych na Julkową choinkę, przydasi craftowych.

Jutro bedzie cały dzień macała, zajrzeć nie da rady :D

P1090465.JPG P1090502.JPG kalendarz%u0025252520adwentowy.jpg kalendarz%u0025252520adwentowy1.jpg P1090482.JPG

Edytowane przez Emila3000

Ja uwielbiam tak. Opatulę się cieplutką kolderką, przytulę do J i wtedy się wysypiam. J nauczył się ode mnie i jest bardzo zadowolony. Tylko nie mogę go przekabacić na otwieranie okna na noc, oczywiście nie zimą :)

Emi, zdjęcia się nie pokazują :(

poprawiłam... może bedzie widać

Pestko ja potrafię spać pod dwiema kołdrami a i tak dygoczę z zimna :p

Przez kilka dni latem były otwarte okna w sypialni - w te masakryczne upały. Czułam się strasznie nieswojo, i małobezpiecznie. Zwłaszcza, że byłam sama w domu, bo mąż z Julką do namiotu ze spaniem uciekli :p Zapłaciłam to poranną alergią... ale chociaż w domu trochę się wychłodziło wtedy

Edytowane przez Emila3000

Lusterka możesz wymieszać. Będzie super :)

Też mam takie wrażenie :)

Co do wentylacji - w mechanicznej mam przede wszystkim ten komfort, że nie usze wietrzyć domu - a to z kolei powoduje, że nie mam robali (much, komarów i innych pająków) oraz nie muszę się martwic o koty.

Jeśli chodzi o temperaturę to 20-21 stopni jest dla mnie optymalne. Poniżej marznę.

Ja mam słabość do programów braci Scott, w których dokonują metamorfoz domów :) Największe moje zdziwienie zawsze budzi "solidność" konstrukcyjna tamtejszych amerykańskich ścianek, podłóg, zabudów itd. Wyburzenie ściany działowej to dla nich dwa razy uderzyć młotkiem. Łazienki rozbierają jak by były z papieru. Nie widziałam dotąd żadnych elementów które przerabiali murowanych, zupełnie inna technologia i ideologia budowania. I za każdym razem szczęka mi opada co Jonathan i Drew potrafią z tych domów wyczarować :)

widziała te programy nie raz ........... faktycznie burzą ścianki "ot tak" ........ raz trafiłam na odcinek, gdzie była ścianka z cegły, sami mówili, że teraz to u nich nie spotykane i będzie to spore wyzwanie ;) i serio ciężko im to szło ;)

zgadza się potrafią wyczarować cuda z tych domów, mają dobre projekty, dobre materiały i umieją połączyć to co sami proponują z gustem właścicieli

jednak ja nie wierzę, że wilgoć czy inne problemy, które napotykają na początku, są trwale wyeliminowane ........... chyba obawiałabym się, że pod tym całym pięknym wnętrzem coś tam jeszcze "siedzi" :(

pomijam koszty samych domów patrząc na to z czego i jak są wykonane