Inka87 02.12.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Tomkowa zobacz to: http://www.abeautifulmess.com/2015/03/gem-mirror-diy-easy-glass-cutting-technique.html Dla Ciebie takie diy to pewnie bułka z masłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.12.2015 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Inka, świetne, dziękuję! Nie trzeba samodzielnie ciąć szkła, bo takie oktagonalne lustro jest do kupienia w LM Pomysł przedni! Może kiedyś spróbuję z mniej skomplikowanym wzorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.12.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 spotkałyście gdzieś małe czarne bombki? albo chociaż ciemno-grafitowe? Catti, ja mam czarne bombki Kupowałam w sklepie firmowym fabryki bombek w Złotoryi. http://vitbis.com/pl/produkty/bombki-gladkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.12.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Catti, ja mam czarne bombki Kupowałam w sklepie firmowym fabryki bombek w Złotoryi. http://vitbis.com/pl/produkty/bombki-gladkie widziałam tez czarne bombki w którymś z marketów, trzeba poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.12.2015 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Pusia ktos tam miał fantazję :http://vitbis.com/images/stories/virtuemart/product/ogorki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.12.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Pusia ktos tam miał fantazję : http://vitbis.com/images/stories/virtuemart/product/ogorki.jpg te z pewnością nie są czarne Na naszym terenie wycieczka szkolna do fabryki bombek to standard. Dla dzieciaków radocha, dla rodziców zakupy w sklepie firmowym. A ze ile ludzi tyle gustów - więc jak widać na załączonym obrazku - dla każdego coś dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.12.2015 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 te z pewnością nie są czarne Na naszym terenie wycieczka szkolna do fabryki bombek to standard. Dla dzieciaków radocha, dla rodziców zakupy w sklepie firmowym. A ze ile ludzi tyle gustów - więc jak widać na załączonym obrazku - dla każdego coś dobrego Czarne musiały by byc na innym dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 03.12.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Dziewczynki, czy mogłabym uzyskać od was poradę techniczną. Chodzi mi o drzwi prysznicowe na wymiar, będę je dopiero zamawiała. Wysłałam zapytania do firm z prośbą o poradę, ale na razie nie uzyskałam żadnej informacji. Mąż właśnie z teściem będą stawiali ścianki pod prysznic i mamy zagwostkę. Na projekcie poniżej widac, że drzwi będą narożne (ścianka stała + drzwi zamykane). Według projektu drzwi domykają się na takim ściętym rogu 7 cm. Moje pytanie brzmi, czy trzeba robić taki róg scięty, czy można tez dać na prosto kąt 90 stopni i szklarz nie będzie mial problemu z wykonaniem takiego rozwiązania. Boję się, że takie paski płytek dociętych będą brzydko wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.12.2015 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Catti, ja mam czarne bombki Kupowałam w sklepie firmowym fabryki bombek w Złotoryi. http://vitbis.com/pl/produkty/bombki-gladkie Już się ucieszyłam, ale w ich sklepie internetowym czarnych nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.12.2015 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Dziewczynki, czy mogłabym uzyskać od was poradę techniczną. Chodzi mi o drzwi prysznicowe na wymiar, będę je dopiero zamawiała. Wysłałam zapytania do firm z prośbą o poradę, ale na razie nie uzyskałam żadnej informacji. Mąż właśnie z teściem będą stawiali ścianki pod prysznic i mamy zagwostkę. Na projekcie poniżej widac, że drzwi będą narożne (ścianka stała + drzwi zamykane). Według projektu drzwi domykają się na takim ściętym rogu 7 cm. Moje pytanie brzmi, czy trzeba robić taki róg scięty, czy można tez dać na prosto kąt 90 stopni i szklarz nie będzie mial problemu z wykonaniem takiego rozwiązania. Boję się, że takie paski płytek dociętych będą brzydko wyglądały. [ATTACH=CONFIG]339484[/ATTACH] A jaki problem jest ze zrobieniem ściętego rogu ściany? Jak zrobicie 90 stopni, to nie będzie możliwości przymocowania profila, do którego mają się domykać drzwi prysznica. Płytki będą wyglądać ładnie, nie masz się o co martwić To będzie 7-centymetrowy pas dociętych płytek ułożonych idealnie tak, jak płytki na ścianach obok, więc będzie okej. Nie będzie tych płytek niemal widać, bo będzie do nich przymocowany profil do domykania drzwi Edytowane 3 Grudnia 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 03.12.2015 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Wani, dziękuję bratkaf, napiszę co mi się wydaje, więc raczej nie pomogę, ale jest tyle rodzajów uszczelek, że raczej nie powinno być problemu z takim dopasowaniem, żeby zamknięcie było szczelne mam pytanie z pogranicza kulinarnego - w lidlu będzie robot planetarny, ma ktoś może jakieś doświadczenia? Warto? Nie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 03.12.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Tomkowa co człowiek to opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.12.2015 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Tomkowa co człowiek to opinia Owszem, ale uszczelki nie pomogą jeżeli zrobią ścianę w kąt prosty, bo do rogu nikt profila nie przykręci Profil do domykania drzwi musi być przymocowany do płaszczyzny, choćby tak wąskiej, jak on sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.12.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 moim zdaniem, nie ma innego wyjście, musi być ten ścięty róg... patrzyłam wczoraj te miksery w gazetce, maja bardzo dobrą moc. ale trzeba koniecnie pomacać czy są solidnie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika mm1719511751 03.12.2015 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Witam się i przyglądam zza winkla : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 03.12.2015 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Dzięki Emila, a uszczelka chyba mogłaby być przyczepiają pod kątem, na rysunku uszczelka jest pod kątem, chyba można znaleźć taki zestaw uszczelek, ktore byłyby pod odpowiednim kątem, tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.12.2015 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 moim zdaniem, nie ma innego wyjście, musi być ten ścięty róg... patrzyłam wczoraj te miksery w gazetce, maja bardzo dobrą moc. ale trzeba koniecnie pomacać czy są solidnie zrobione No pewnie, że musi być ścięty I ja zajrzałam do gazetki i fajnie wygląda ten mikser Mam od dawna opiekacz do kanapek i maszynkę do mini donatów Silver Crest i na razie są całe Na ten mikser chyba jednak się nie skuszę, bo nie mam powierzchni do przechowywania Witam się i przyglądam zza winkla : ) Witaj Monika Za rogiem proszę się nie chować, tylko śmiało wchodzić do środka Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.12.2015 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Dzięki Emila, a uszczelka chyba mogłaby być przyczepiają pod kątem, na rysunku uszczelka jest pod kątem, chyba można znaleźć taki zestaw uszczelek, ktore byłyby pod odpowiednim kątem, tak mi się wydaje Mamik, ale uszczelka nie może być przyczepiona bezpośrednio do ściany Uszczelka może być założona na szkło. Profil, do którego domykają się drzwi jest zwykle bez uszczelki, ma tylko magnes. Tutaj obrazek, na którym takie drzwi, jak u bratkaf, tyle że proste. U bratkaf ten profil po lewej stronie musi być na ściętym rogu, bo można go przykręcić do ściany wyłącznie pod kątem prostym. Więc jeśli chcemy drzwi po skosie, to profil musi być zamontowany do ściętego narożnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 03.12.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 a jakby zamontować profil na tej ścianie "ze szlafrokiem": lub po lewej i prawej stronie zrobić ścianki stałe a po środku drzwi? oczywiście ta ścianka po lewej byłaby węższa. pytam się bo mój mąż zwany "nie da się" mówi, że majster będzie miał problem z cięciem takich małych kawałków, że będą mu się płytki szczerbiły itp. Trochę ma racji, my po prostu mamy zawsze pecha do fachowców, a po drugie nadal szukamy fachowcy, bo ostatecznie nikt nie chciał się podjąć małego projektu, nawet z doskoku lub tez polecane osoby pracują już za granicą. Najwcześniej zgłosi się ktoś w styczniu:/ Mąż z teściem stawiają teraz ścianki i nie mają oczywiście narzędzi żeby zrobić ten skos z cegieł:/ więc to jest pewnie drugi powód, dla którego mój mąż prosił bym dowiedziała się czy można zrobić na prosto. Czekam jeszcze na odpowiedź od producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.12.2015 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 (edytowane) a jakby zamontować profil na tej ścianie "ze szlafrokiem": [ATTACH=CONFIG]339494[/ATTACH] lub po lewej i prawej stronie zrobić ścianki stałe a po środku drzwi? oczywiście ta ścianka po lewej byłaby węższa. pytam się bo mój mąż zwany "nie da się" mówi, że majster będzie miał problem z cięciem takich małych kawałków, że będą mu się płytki szczerbiły itp. Trochę ma racji, my po prostu mamy zawsze pecha do fachowców, a po drugie nadal szukamy fachowcy, bo ostatecznie nikt nie chciał się podjąć małego projektu, nawet z doskoku lub tez polecane osoby pracują już za granicą. Najwcześniej zgłosi się ktoś w styczniu:/ Mąż z teściem stawiają teraz ścianki i nie mają oczywiście narzędzi żeby zrobić ten skos z cegieł:/ więc to jest pewnie drugi powód, dla którego mój mąż prosił bym dowiedziała się czy można zrobić na prosto. Czekam jeszcze na odpowiedź od producentów. Chodzi z koncepcję szklanych stałych ścianek "po lewej i po prawej stronie"? Ale przecież lewej ścianki też nie przymocujesz do ostrego kanta winkla Też trzeba będzie zrobić ścięty róg. Wyjdzie drożej i zmniejszysz sobie drzwi pod prysznic. Nie możesz zrobić mocowania profila domykającego drzwi na ścianie ze szlafrokiem, bo jak domkniesz drzwi? Ten skos nie musi być taki maleńki, jeżeli się boicie o wyszczerbienie płytek. Jak przyjrzysz się łazienkom w sieci, to wykonawcy potrafią zrobić jeszcze mniejsze docinki płytek Twoi domowi murarze nie mogą po prostu zbić rogu cegieł, żeby wyszedł skos, zamiast kąta prostego? Takie jest moje zdanie, ale może rzeczywiście poczekaj na odpowiedź producentów. Edytowane 3 Grudnia 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts