Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja dziś zupełnie zgłupiałam i robię wianek do powieszenia w oknie z papierowej wikliny :lol2: Paski z gazet zwijam w rulony, a z rulonów plotę wianek. Czy to już się kwalifikuje do leczenia? :rotfl:

absolutnie nie.... :D

raczej normalka ;)

przyzwyczaiłaś nas, że działasz codziennie... :yes:

i codziennie coś nowego.... :eek:

dostałam ostatnio właśnie takie serducho od chrześniaka....

fajnie wyszły ci choinki :yes:

Wpadnę w kompleksy :D

:lol2: Zakładaj własny wątek, to my wszystkie wpadniemy :D A widziałaś jakie cudne bombki robi admete?

Moja mama robi takie bajery zawodowo z wikliny papierowej. Od małych figurek po żyrandole więc to mało dziecinne zabawa ;)

Zawodowo?? Bardzo to ciekawe. Ty też umiesz?

Tomkowa, no weź, no przecież tak nie można, skąd Ty bierzesz tyle energii :eek:

Wianek rewelacyjny, chyba najbardziej pracochłonne jest zrobienie tych rurek, wyplatanie wyglada na dość relaksujące, choć Twoja wersja z tym milionem kryształków ... szacun :D

mamik :hug:

A ja cięgle z prespektywą zaśnięcia przy wigilijnych gościach :bash:

Wczorajszy dzień poszedł na straty jeśli chodzi o prace domowe. Leje deszcz, więc jak ja, niech to szlag :(, umyję okna tarasowe. Otwierają się na zewnątrz.

Lecę popatrzeć u Admete.

poszukać miejsca gdziemozna podjechać wybrać, własnoręcznie ściąć i przytargać do domu :cool:

No i polecam jodłę kaukaską, długoooooooo stoi ;-)

Chyba z tym własnoręcznym ścinaniem nie będę ryzykować :cool:

Dwa lata temu postanowiłam zainwestować w jodłę kaukaską. Po trzech tygodniach uschła calusieńka zmieniając kolor na brązowo-szary :) Co pocieszyło mnie w tym smutku najbardziej, to to, że nie spadła jej ani jedna igła :D Kupowałam od znajomego, który co roku przywozi je z Danii ;)

W ubiegłym roku miałam zwykły świerk. Sprzedający zapewniał, że dopiero co ścięty. Po dwóch tygodniach zaczęła się sypać niemiłosiernie. Po trzech nie miała igieł zupełnie, odpadały niemal od naszego oddychania ;)

Wyszło więc na to samo, tylko po jodle nie miałam tyle sprzątania ;) Nie pachnie jednak tak pięknie, jak świerk :)

Edytowane przez Tomkowa

Tomkowa, są takie szkółki, że wchodzisz między choinki i mówisz "ta" i pan Ci ścina tą właśnie

ja tak kupuję od lat, choinkę wyrzucamy co roku 2 lutego, a kupujemy około tydzień przed świętami, jak wyrzucamy, to ma jeszcze prawie wszystkie igły, aż żal wyrzucać

ooo o to mi chodziło ;) My zainwestowaliśmy w pile i siekierę bo to cały fun własnoręcznie sciąć ale za "piątkę" pan z piłą mechaniczną ścinał co chcialaś :cool:

Jodła faktycznie mniej pachnie ale nie oblatuje, nasza stala ....hmmm nie będe sie przyznawać. Do końca miala igły i byla piekna, jedynie mniej sprężyste ze zdjęłam te najdłuższe sople z CD bo bałam się ze spadną ;-) Ni sie sypało, jak wyrzucalam to wyglądała jak sztuczna , nic sie nie sypala prawie ;-)

Jedynie stojak mam z możliwością wlania wody :yes:

aaa i troche nie wierzę tym co mówią ze dopiero co ścięta...już pod warszawa od 3 tygodni leża na paletach te dopiero co ścięte na Wigilię :cool:

Tomkowa, lasy państwowe prowadzą sprzedaż drzewek świątecznych. Z tego co wiem u nich w szkółce możesz palcem pokazać co chcesz żeby dla ciebie wycięli.

Ja będę mieś sosnę :) Igły nie spadają i wygląda puchato.