Tomkowa 13.12.2015 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Zadzwonię do nadleśnictwa jutro, jak tylko wrócę z Lidla, bo do kupienia taka pościel będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 13.12.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Zawodowo?? Bardzo to ciekawe. Ty też umiesz? Zawodowo znaczy się sprzedaje (bo to chyba znaczy zawodowo) od ozdóbek z okazji urodzin dzieci po śluby czy rocznice ale nie ma strony ani w sieci nie sprzedaje (bardziej drogą pantoflową). Ja nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.12.2015 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Aniko, szkoda, że nie można obejrzeć wyrobów Twojej Mamy, nie chciałaby się dać namówić na prezentację gdzieś w internecie? Domyślam się, że tworzy cudeńka i na brak pracy nie narzeka, ale tym bardziej trzeba by to pokazać światu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 13.12.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Może na PW prześle ale raczej strony nie planuje - problem jest taki że ona się boi że będzie miała za dużo roboty (nie o to że ona mało-komputerowa bo jest grafikiem komputerowym ) a robi dużo oprócz tego - i małe szydełkowe zabaweczki które ponoć mają swoją nazwę, i papierowe figurki i rysunki na zamówienie czyli od portretów do ilustracji książek (artysta tak zwany ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 13.12.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 A ja nie potrafie tych rurek z papieru zrobic :cry::cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 13.12.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Wianek z gazet skończony, zawisł w kuchni [ATTACH=CONFIG]340398[/ATTACH] Biorę się za szycie spódniczki do choinki NIe mogę uwierzyć, ze takie cudo można samemu wyczarować. Super to wyszło. Może tak lampe do sypialni mi zrolujesz? A pościel to ja też chętnie bym wzięła tą szarą, a Ty na którą polujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.12.2015 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Może na PW prześle ale raczej strony nie planuje Bardzo chętnie! A ja nie potrafie tych rurek z papieru zrobic :cry::cry: Doriko, to tylko na początku wydaje się skomplikowane Obejrzałaś filmik? Grunt to wykałaczka do szaszłyków. Zaczyna się nawijać róg bardzo ścisło, żeby móc okręcać gazetę wokół tej wykałaczki, kręcąc tylko wykałaczką. Ja doszłam do wprawy przy piątym podejściu NIe mogę uwierzyć, ze takie cudo można samemu wyczarować. Super to wyszło. Może tak lampe do sypialni mi zrolujesz? A pościel to ja też chętnie bym wzięła tą szarą, a Ty na którą polujesz? Aga, lampa to nic skomplikowanego Kroisz materiał z koła, ale kilka centymetrów dłuższe niż długość stelaża. Na dole i górze szyjesz tunel, aby wciągnąć tam gumkę. I gotowe Tak jest zrobiony np. klosz Hemsta Też mam chęć na szarą pościel Ciekawa jestem również tej bordowej. Nie podoba Ci się ta z granatem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 13.12.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 wymiękłabym na skręcaniu rurek :lol2:tym większy mam respekt dla osób, które nie wymiękają - a na YT widzę, że niezłe cuda można z tego robić. Przypuszczam, że pewnie tutorial na klosz dla Agi też by się znalazł ciekawe, czy da się gdzieś kupić zwykłą wiklinę i tę technikę wypróbować bez zabawy z gazetą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 13.12.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 W empiku można było dostać z certyfikatem jakimś że nie skręcamy ich chińskie dzieci umierającego przy tym ale nie wiem czy dalej są dostępne. Tak czy inaczej jak się ma wyprawę to wygląda niemal na relaksujące zajęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 13.12.2015 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 [..] Doriko, to tylko na początku wydaje się skomplikowane Obejrzałaś filmik? Grunt to wykałaczka do szaszłyków. Zaczyna się nawijać róg bardzo ścisło, żeby móc okręcać gazetę wokół tej wykałaczki, kręcąc tylko wykałaczką. Ja doszłam do wprawy przy piątym podejściu [..] Trenuje Wcześniej wymiękłam przy trzecim który mi zresztą w mig porwał mój ukochany prawie trzylatek:bash: Mój problem chyba w tym że chciałabym by były równe a to za cholerę nie chce mi wyjść. Perfekcjonizm to okropna wada szczególnie jak za wymaganiami nie idą umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 13.12.2015 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Kroisz materiał z koła Dla mnie to już jest wyczyn o czym mowa, ale cieszę się, że mogę popatrzeć, co ludzie (czyt. Tomkowa) potrafią Ta z granatem nie do końca w moim guście, szara bardziej do mnie przemawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.12.2015 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Trenuje Wcześniej wymiękłam przy trzecim który mi zresztą w mig porwał mój ukochany prawie trzylatek:bash: Mój problem chyba w tym że chciałabym by były równe a to za cholerę nie chce mi wyjść. Perfekcjonizm to okropna wada szczególnie jak za wymaganiami nie idą umiejętności. Ale one nie mogą być równe Muszą być trochę szersze na jednym końcu, żeby z łatwością połączyć jeden z drugim. Przy pleceniu każda rurka przecież się skraca i żeby ją przedłużyć nakłada się na nią kolejną w ten sposób, że jedna wchodzi w drugą, nakładasz na cieńszy koniec jednej rurki drugą rurkę jej szerszym końcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 13.12.2015 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Fajne rzeczy można z tej papierowej wikliny zrobić. Kurcze jakie to fajne. A niby jak proste do zrobienia Tomkowa ile czasu zajęło Ci zrobienie tego wianka (tak z ciekawości)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.12.2015 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 ja też kreatywnie spędziłam weekend teraz sprzątam i końca nie widać. Jutro pokaże co zmajstrowałam papierowa wiklinateż mi się podoba, muszę kiedyś spróbować coś zrobić. mam tylko jeden problem - nie kupujemy gazet ale wymyśliłam inny patent - przejdę się do drukarni, może uda mi się zdobyć niezadrukowany papier, może też nie pociety, to paski wyjdą dłuższe i nie będzie problemu z malowaniem widziałam gdzieś filmik jak babka kręciła rurki na wiertarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.12.2015 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Fajne rzeczy można z tej papierowej wikliny zrobić. Kurcze jakie to fajne. A niby jak proste do zrobienia Tomkowa ile czasu zajęło Ci zrobienie tego wianka (tak z ciekawości)? Bardzo fajne Zaczęłam się bawić w piątek wieczorem. Dokończyłam w sobotę wieczorem W sumie ze trzy godziny. Grunt to skręcić odpowiednio dużo rurek. Plecenie idzie błyskawicznie ja też kreatywnie spędziłam weekend teraz sprzątam i końca nie widać. Jutro pokaże co zmajstrowałam papierowa wiklinateż mi się podoba, muszę kiedyś spróbować coś zrobić. mam tylko jeden problem - nie kupujemy gazet ale wymyśliłam inny patent - przejdę się do drukarni, może uda mi się zdobyć niezadrukowany papier, może też nie pociety, to paski wyjdą dłuższe i nie będzie problemu z malowaniem widziałam gdzieś filmik jak babka kręciła rurki na wiertarce Ja też gazet nie kupuję, zdobyczne mam Z papieru nie wyjdą takie same. Gazeta jest bardzo cienka i idealnie się dzięki temu skręca i łatwo klei. Jednocześnie prawidłowe skręcenie powoduje, że rurki są twarde. Z papieru (chyba, że zdobędziesz cieniuteńki) może nie wyjść okej. TA fotka to wianek z naturalnej gazety Na filmiku jest mowa o tym, jak osiągnąć efekt białej rurki z zadrukowanej gazety Gotowy wianek popsikałam białym sprayem tylko dlatego, żeby był lekki połysk Koniecznie pokaż fotki Julkowego domku!! Edytowane 13 Grudnia 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.12.2015 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Emi, drukarnie mają różnej grubości papiery. Pytaj o tzw. gazetowy, albo grubość 70-80 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.12.2015 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 gazetowy papier chce od nich brać posprzątałam wszystkie trocinyi skrawki drewna... jest już w miarę czysto w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.12.2015 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Fotel super! Spodniczka wyszla przepieknie! Wianek az jape rozdzialwilam Udalo Ci sie wspaniale :yes: Co do choinki to jest tak ze nie ma nic znaczenia kiedy byla scieta. Problem jest w tym ze wnoszac do domu odrazu zaczyna schnac bo jest cieplo. Na dworzu moze sobie lezec scieta i dwa miesiace i jesli mrozu nie bedzie i suchych wiatrow nadal bedzie zielona. Grzejniki i suche powietrze to zabojstwo dla scietej choinki. Dlatego nadal sie dziwie ze nie jest to u wa spopularne trzymac ich w stojakach gdzie sie wode dolewa a w samych zwyklych. Ja do swojego stojaka musialam lac co 2-3 dni bo pila jak glupia. Do tego mamy tu jeszcze preparaty ktore sie mieszalo z ta woda i on pomagal uwolnic zapach z choinki. Dla mnie to jednak nie dzialalo ale lalam. Moze przyzwyczajona bylam i nie czulam zapachu? Wiesza sie tez specjalne zapaszki choinkowe ze daja zapach choinki - jak naturalny wyparuje. Pozatym kazda choinka jest inna tez, jedna dluzej postoi druga zzuca igly. Ale wniesienie choinki scietej bez korzenia do domu to zabojstwo dla nie. Pamietajcie ze choinki jak inne drzewa "ida spac" na zime, ale nie spia i nadal ciagna wode i soki z gruntu, dlatego tez sa zawsze zielone w zimie, bez wody i w gruncie uschnie a wnoszac ja z zimnego do cieplego domu bez korzenia to przeciez zabojstw dla niej. Specjalny stojak do choinki na wode a na to spodniczka - po to to wymyslili. I nie sugerowac sie co sprzedawca mowi ani skad choinka jest - nie ma korzenia to bedzie zdychac. I mozna die kupic takie same i jedna dluzej postoi a druga zdechnie, kazde drzewko tez jest inne i nie ma gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 14.12.2015 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 [ATTACH=CONFIG]340398[/ATTACH] Nie mam pojęcia co napisać, żeby się nie powtarzać Mówiłam już o Twoich talentach i o swojej ewentualnej karze gdyby coś... matko, jakby mi tak kazali takie rurki skręcać Aniu, kolejny raz z całą szczerością i pełna podziwu padam na twarz przed Tobą Zadzwonię do nadleśnictwa jutro, jak tylko wrócę z Lidla, bo do kupienia taka pościel będzie Nie wiem czy to jest dobry pomysł, bo jutro w Lidlu karpie maja być Chyba, że wybierasz się powalczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.12.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Karpie w pościeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts