Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Co ja pacze z rana :p

Moja mama też nie kupuje gazet. Bierze te gazety z marketów. Nikt w jej klatce tego nie czytuje i leży a jak się zdezaktualizuje to zbiera wszystkie i ma i na koszyk jeża i na łabędzia dla młodej pary i jeszcze jakąś małą zabawkę ;)

Myślałam o żyrandolu z takiej wikliny ale jakoś nie mam serca ją prosić bo za dużo roboty ma :p

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzięki dziewczyny

deski to brzoza - naturalnie deski były bardzo jasne, lekko różowawe, praktycznie bez żadnego usłojenia. Każdą deskę malowałam pigmentem, tym co się dodaje do farby, żeby zabarwić - wychodziło taniej niż bejca i bardzo wydajne. Żeby ożywić kolor zabezpieczyłam pokostem lnianym. Chciałam mocno postarzyć drewno, żeby wyglądało jak stuletnie. Ani pigment, ani poskost nie są mocno chemiczne i śmierdzące, to było najważniejsze kryterium, Julka jest alergikiem i nie chciałam, żeby przez kilka miesięcy wdychała opary farby spiąc w domku.

Do domku dojdą jeszcze okna z cienkich pieńków brzozowych, kolorowe okiennice z łuszczącą się farbą a ściany porosnę bluszczykiem...

Wianek z gazet skończony, zawisł w kuchni ;)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=340398&d=1449950350

doprawdy, mistrzostwo!!!

wygląda świetnie i elegancko

super!!

ale to dopiero jest mistrzostwo!! :eek:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=340596&d=1450083383

Do domku dojdą jeszcze okna z cienkich pieńków brzozowych, kolorowe okiennice z łuszczącą się farbą a ściany porosną bluszczykiem...

Emi, przepięknie!

gratulacje tym większe, że sami własnymi ręcyma....

pełen profesjonalizm :yes:

uważam, że twoje dzieło powinno rozpocząć twój własny wątek, bo masz się czym chwalić, a za chwilę zdjęcia zaginą w różnych wątkach na forum wśród innych jakże ważnych tematów jak pościele :D pierniki :D prezenty :D porządki :D i inne pierdoły składające się na naszą codzienność :D

Emi, załóż swój wątek, bo pokój z domkiem na to zasługuje :)

a pewnie inne pomieszczenia też :cool:

Wow, wow, wow, strach tu zaglądać, serio można się kompleksów nabawić :cool:

Ozdoby świąteczne piękne, ja się przyznaję że nie robię nic, Nawet na choinkę nie mam ochoty, wystarczyłoby mi pozaklejanie dziur w ścianach, pomalowanie salonu i mogą być święta. Na szczęście wyjeżdżamy.

Emila jest PrzepięKnie !!!!

Julki domek - w przyszłości leśniczówka. Póki co w stanie surowym otwartym, ale mieszkać już można :lol2: [ATTACH=CONFIG]340596[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]340597[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]340598[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]340599[/ATTACH]

O rety!! Emila, zbudowałaś chałupę własnymi rękami!! :D Rewelacja! Tam w środku będzie się spało? To jest dom z wentylacją? ;)

Tomkowa wianek cudny :) dużo czasu Ci to zajęło ?? czy powieszony nie traci kształtu ?? nie rozrywa się ??

a jak zrobić te patyczki ? nawijasz jakąkolwiek gazetę i sklejasz czy jak ? jakiej szerokości ma być gazeta ??

Slonko, wszystko robiłam tak, jak uczy pani w

filmiku :) Powieszony nie traci kształtu i się nie rozrywa :)

Nie wiem czy to jest dobry pomysł, bo jutro w Lidlu karpie maja być :lol2:

Chyba, że wybierasz się powalczyć :lol2:

Karpie w pościeli :rotfl:

Byłam rano i zero karpi!! :lol2: Pościel była, wzięłam szarą i tę w "mandale" bordową. Nie jest to super śliska satyna z połyskiem, ale pomyślałam sobie, że za tę cenę pościeli na dwumetrową kołdrę z grubej bawełny nigdzie nie kupię ;)