mmikka 22.12.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Upieklam:) Chyba za duża blachę miałam (23x33) bo po 30 minutach patyczek przy sprawdzaniu był suchy. Na szybko odkroilam kawałek i ...jest pyszne ciasto. Uroslo na ok. 5 cm. Teraz stygnie i dorobie potem mase. Rodzynki w rumie namoczylam i chlusnelam calosc ze szklanki do ciasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kimkat 22.12.2015 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Również skorzystałem z przepisu i wyszło przepysznie Wrzuciłbym tu zdjęcie ale jeszcze nie ogarniam jak to sie robi za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.12.2015 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Dzień dobry, dziękuję za przepis, zapisałam, na swieta już raczej nie zrobię, bo i tak będzie dużo ciast, ale w przyszłym roku na pewno Tym cynamonowcem ciągle kusicielki, a ja nie przepadam za cynamonem wieęc jestem rozdarta Namawiam, żeby nie czekać z upieczeniem aż cały rok Upieklam:) Chyba za duża blachę miałam (23x33) bo po 30 minutach patyczek przy sprawdzaniu był suchy. Na szybko odkroilam kawałek i ...jest pyszne ciasto. Uroslo na ok. 5 cm. Teraz stygnie i dorobie potem mase. Rodzynki w rumie namoczylam i chlusnelam calosc ze szklanki do ciasta Również skorzystałem z przepisu i wyszło przepysznie Wrzuciłbym tu zdjęcie ale jeszcze nie ogarniam jak to sie robi za bardzo Bardzo się cieszę, że można stwierdzić, że przepis sprawdzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 23.12.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.12.2015 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Wszystkim odwiedzającym mój wątek życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 29.12.2015 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 heloł, budzimy po świętach chciałam zameldowac, że chmurka wzbudziła ogólny zachwyt, już oczywiście nie ma po niej śladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 29.12.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 wesołego po świętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.12.2015 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Wracam do życia. Święta mnie wykończyły, a na dodatek ubieranie choinki okazało się wyczerpujące. Nałaziłam się po drabinie jak dzika wiewiórka. W sumie schudłam, nie do uwierzenia (!) 4 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 29.12.2015 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Chyba jesteś jedyną osobą w Polsce na którą święta działają odchudzajaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.12.2015 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 heloł, budzimy po świętach chciałam zameldowac, że chmurka wzbudziła ogólny zachwyt, już oczywiście nie ma po niej śladu Ten czas zdecydowanie za szybko mknie!! Ale świąteczny nastrój mnie nie opuszcza Cieszę się, że chmurka smakowała U mnie też nawet po okruszkach zostało wspomnienie wesołego po świętach Oby nam się!! Wracam do życia. Święta mnie wykończyły, a na dodatek ubieranie choinki okazało się wyczerpujące. Nałaziłam się po drabinie jak dzika wiewiórka. W sumie schudłam, nie do uwierzenia (!) 4 kg. Chyba jesteś jedyną osobą w Polsce na którą święta działają odchudzajaco Pestko, Aniko dobrze Cię zdiagnozowała I najpewniej te Twoje zrzucone kilogramy przywędrowały do mnie, bo mniej więcej o tyle wskazówka wagi poszła w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 29.12.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Ten czas zdecydowanie za szybko mknie!! Ale świąteczny nastrój mnie nie opuszcza U nas podobnie. Dzisiaj były małe pizze w kształcie gwiazdek ale te święta były wybitnie pracujące. Rozpakowalismy w końcu ostatnie pudła więc w końcu można powiedzieć że przeprowadzka zakończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.12.2015 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Aniko, ale się cieszę!! Zuchy z Was niesamowite Dziś mam zamówienie na pancakes i gdybym miała odpowiednio duże foremki w kształcie gwiazdek, to naleśniczki też by były świąteczne, bo pomysł świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.12.2015 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Ja się po prostu narobiłam po kokardę i jeszcze wyżej. 3 dni miałam gości bez przerwy, a byłoby jeszcze więcej, gdyby mój brat cioteczny nie zaliczył bliskiego spotkania 3-go stopnia ze schodami do piwnicy. Skutkiem wybił bark, a zagipsowany od szyji po biodra nie miał się w co ubrać. Nie miałam kiedy się pochwalić dziełem choinkowym, więc... ...przyjmij życzenia już na Nowy Rok Niech 2016 będzie pełen dobrych pomysłów, szczęśliwie zrealizowanych. Przyjaciół gotowych na uciechy i w razie potrzeby spieszących z pomocną dłonią. Wina, muzyki i radości w dużych ilościach, ale w stosownych momentach. Moja choinka zamiast fajerwerków. Lepsza od nich, bo zwierzaków nie straszy Edytowane 30 Grudnia 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 30.12.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Pestka, wow, pięknie! ile to drzewko ma wysokości?!? chyba cały dzień na ubieranie Wam zszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.12.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Dzięki Wiwik Na żywo wygląda ładniej. Szczególnie, gdy w kominku napalone i ognie błyskają w szklanych bombkach, soplach i kryształkach. Tego się nie dało sfotografować. Jak chcesz kilka szczegółów zobaczyć, to zajrzyj do wątku Mani. Świerk ma razem z gwiazdą jakieś 3,70, ale odcięliśmy z niego dobre 80 cm z góry, żeby trochę w róg wsunąć. Poza tym inaczej musiałabym go chyba na podłodze położyć i górę ubrać, bo nie mamy aż takiej wysokiej drabiny. Oprawienie w stojaku, wtaszczenie do salonu, przyniesienie drabiny i ucięcie czuba, to wkład mojego J. Resztę ja zrobiłam i to było pół dnia skakania po drabinie. W ogóle, to okazało się, że mam takie zapasy duperel i ozdób świątecznych, że mogłabym jeszcze 3 takie drzewka ubrać, chociaż każde trochę inaczej. To się nazywa chomikowanie , np. kompletnie nie pamiętałam, że kupiłam kilka lat temu i zadołowałam w paczkach ze starymi świecidłami kryształy i sople szklane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 30.12.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 wooow Pestuś zaszalałaś! :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 30.12.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Wyszła naprawdę bomba. Chociaż mi osobiście szkoda byłoby niszczyć takie wielkie drzewo nawet dla tak fenomenalnego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.12.2015 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 To świerk z Lasów Chojnowskich. Park Krajobrazowy je wycina, gdy zbyt gęsto rosną. Nie zniszczyliśmy drzewa dla kaprysu, co mnie, Aniko, cieszy tym bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 30.12.2015 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Podejrzewam że to z wycinki nadmiarowych drzew. W życiu bym nie założyła że poszłaś sama piracki ścigać czy kupowała od podejrzanego stoiska. Jednak osobiście byłoby mi szkoda ze świadomością ile z takiego kawałka można zrobić. Ale to ja nie mam świątecznych zwyczajów. Moja "choinka" jest pierwszą w życiu która miałam. Szkoda ze ledwo się je zrobiło a już trzeba rozbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.12.2015 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Z rozbieraniem jeszcze ciut. Zwyczajowo do Trzech Króli, ale ja to olewam. Postoi dokąd mnie to będzie bawić i nie będzie strasznie się sypać.Zrobić to się z takiego świerka nie da nic. Za cienki pień ma. Oczywiście fachowcy mogliby go przesadzić, ale leśnicy tak nie działają. Poszedłby do pieca, a tak zanim go spalę, to będę mieć trochę radości. Aniko, posadź w ogrodzie i żywą ubieraj. Ja zakładam lampki na śliwę, wierzbę i krzew trzmieliny. W tym roku dowiesiłam też co nieco na sośnie wejmutce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts