Tomkowa 06.01.2016 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 ocieplenie dachu to priorytet, ostatnio przyglądałam się dachom, przy takiej warstwie śniegu bardzo dobrze widać, który jest dobrze ocieplony, czy są jakieś miejscowe niedociągnięcia w izolacji, dobry test bez kamery termowizyjnej Znam ten "tester", ale wyobraź sobie, że u mnie śnieg leży sobie na dachu spokojnie Od wczoraj jest 2-centymetrowa warstewka i cały dach jest biały, zero ciemnych plam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.01.2016 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 U mnie nawet wokół kominów leży biała kołderka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 07.01.2016 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Znam ten "tester", ale wyobraź sobie, że u mnie śnieg leży sobie na dachu spokojnie Od wczoraj jest 2-centymetrowa warstewka i cały dach jest biały, zero ciemnych plam W sumie to nawet logiczne, masz dach tak zimny, że nawet śnieg się nie topi J A bardziej poważnie, może masz inne miejsca, gdzie Ci ciepło ucieka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.01.2016 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Mamiku, ucieka sufitami i skosami źle ocieplonymi Jak wchodzę do szafy, tej zabudowanej pod skosem, to prawie jak do kriokomory Na szczęście mróz trochę zelżał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.01.2016 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Znam ten "tester", ale wyobraź sobie, że u mnie śnieg leży sobie na dachu spokojnie Od wczoraj jest 2-centymetrowa warstewka i cały dach jest biały, zero ciemnych plam Bo jest duży mróz. Ten test najlepiej widać tak ok. 0 stopni. Na szczęście mróz trochę zelżał No, już była zima i wystarczy. Teraz niech już będzie ciepełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.01.2016 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Tak jest, ja też tęsknię do ciepełka A póki co, dziś rozebrała się choinka i.. pusto bez niej się zrobiło Postanowiłam więc zrealizować pomysł, który od jakiegoś czasu chodził mi po głowie, czyli "podrasowanie" lamp podłogowych Często wydawały mi się mdłe i bez wyrazu, a jak wyjechała choinka, to już zupełnie straciły w moich oczach To abażury Ikea, których już w sprzedaży nie ma i ciągle wyglądam w tym sklepie nowości biało-czarnych. Jednak bezskutecznie Chwyciłam więc za pisak permanentny i wymalowałam na czarno całe wyszycie, które było szaro-srebrne. Do tego tasiemka czarna i.. abażury zyskały trochę wyrazistości Zmiany wzoru są raczej nieodwracalne, zaś tasiemkę można zdjąć Lampa przed: Lampa po: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 09.01.2016 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Ty to jesteś burza. Od myśli do realizacji 5 minut albo mniej. Jak ja ci zazdroszczę. Metamorfoza lampy bardzo udana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2016 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Ślicznie wyszło. Tomkowa, a nie można abażuru podnieść trochę do góry – wyżej nad nóżki tripoda. Mam takie wrażenie jakbym patrzyła na człowieka, który wciągnął głowę w ramiona, skurczył się. Pozwoliłam sobie pomalować, żeby pokazać o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.01.2016 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Super metamorfoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.01.2016 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Tomkowa ale fajna zmiana Nie zwóciłabym uwagi na zawieszenie abażura ale jak Pestka pokazała swoją opcję to się zgadzam że tak lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.01.2016 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Bardzo się cieszę, że Wam się podoba Ja też jestem zadowolona Pestko, temat podniesienia abażura, tak, aby było widać rurkę tripoda przerabiałam, jak tylko kupiłam te podstawy. Takiego efektu, jak zaproponowałaś nie uzyskam, bo całość, niestety, jest zrobiona zbyt krótka i jedyne co, to mogę coś podłożyć pod nakrętkę mocującą abażur do oprawy żarówki i trochę abażur podnieść. Zmotywowałaś mnie do tego, dziękuję! :hug:Podniosłam do granic, tak aby mocowanie zahaczyło choć raz o gwint i całość się trzymała "Szyję" już trochę widać Teraz wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Od razu lepiej A nie da się wymienić tej rurki na dłuższą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Do tripodów fotograficznych można montować nie tylko kamery, ale też lampy, albo parasole. Służą do tego takie przedłużki Ta akurat nie jest najpiękniejsza, bo dużo w niej plastiku. Cena 20 zł. Pokazuję Ci, bo może coś Ci to podpowie i znajdziesz lepszą możliwość podniesienia klosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 09.01.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 No i jak ta Tomkowa to robi. Jeeeeeeezu czego sie nie dotknie to udoskonala. Ty powinnas miec nick Metamorfoza doskonala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.01.2016 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Do tripodów fotograficznych można montować nie tylko kamery, ale też lampy, albo parasole. Służą do tego takie przedłużki[ATTACH=CONFIG]342797[/ATTACH] Ta akurat nie jest najpiękniejsza, bo dużo w niej plastiku. Cena 20 zł. Pokazuję Ci, bo może coś Ci to podpowie i znajdziesz lepszą możliwość podniesienia klosza. Nie wiem, czy tutaj nie trzeba wymienić całości na to samo, tylko na dłuższej sztycy. Zrobiłam fotkę jak to wygląda pod abażurem. Ta rurka jest mocowana od spodu na śrubę i wystarczyłoby, żeby była trochę dłuższa. Boję się to rozbierać, bo obawiam się, że zepsuję Może i przydałoby się jeszcze z centymetr do góry No i jak ta Tomkowa to robi. Jeeeeeeezu czego sie nie dotknie to udoskonala. Ty powinnas miec nick Metamorfoza doskonala Raczej "metamorfoza niedoskonała, czyli jak okiełznać ADHD" Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.01.2016 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Muszę kupić materac synowi, 90x200 cm. Rzecz jasna taki idealny, nie za miękki, nie za twardy Macie sprawdzone materace? Sprawa na cito!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 09.01.2016 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Moja siostra kupiła rewelacyjny w agata meble ale 160X200 ale pewnie maja różne rozmiary tego typu. Nie znam nazwy ale mogę się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.01.2016 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Doriko, będę wdzięczna za nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 09.01.2016 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Ja mam z jyska, niestety nie pamiętam nazwy, kupowałam parę lat temu, więc nawet nie wiem, czy jeszcze takie są, ale po prostu poszliśmy do sklepu, wyłożylismy się na kilku wstępnie wybranych i po sprawieten był sprężynowy, opisany jako dość twardy i taki był, ma stronę letnią i zimową, choć przyznam, że różnicy nie widzęreasumujac - może po prostu w ten sposób wybierz, jysk lub ikea, tam bedą "od ręki"mogę jutro poszukać, czy mam gdzieś nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2016 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Ja mam wszystkie materace z IKEA, Sułtany. Kupowane od lat. Pierwszego kupiłam, kiedy proddukowali je dla IKEA w Swarzędzu, ale sklepu jeszcze w PL nie było. jestem z nich niezmiennie zadowolona. Po pierwsze wygodne, po drugie pancerne. Jeden mam już ze 20 lat i nic mu nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts