Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Ja nie mam żadnego z Ikea, wszystkie kupowałam w sklepach z materacami, oprócz jednego: Sultan Harestua, który kiedyś kupiłam, do wąskiego łóżka dziecięcego. I.. nie dało się na nim spać :( Tak sprężynował i się zapadał, że po kilku nocach go zdjęliśmy i kilka lat leżał w garażu. Do niedawna, bo uszyłam z niego, po wyciągnięciu sprężyn, legowisko dla psa ;)

Teraz chyba sultanów już w ofercie sklepu nie ma. No nic, ruszam dziś na poszukiwania

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zawęziłam wybór do trzech (nie znając jeszcze nazwy materaca od Doriko):

Hovag Ikea cena 495 zł TUTAJ

Plus S50 Jysk cena 475 zł (spora promocja!) TUTAJ

Wenus Janpolu cena 500 zł TUTAJ

Najmniej informacji mam na temat tego pierwszego, jest z nich wszystkich najwyższy ;) Drugi z opisu zapowiada się dobrze, ale trzeci ma więcej sprężyn na m2, no i jest polskiej produkcji :)

I który wybrać??

a mają jakieś opinie np. na ceneo czy skąpcu, albo sklepach z materacami? a może są jakieś rankingi?

Najlepsze opinie ma chyba Janpol

Aniu, ale podałaś tylko rozmiar, a nie napisałaś, jaki rodzaj materaca Ciebie interesuje (kieszeniowy, bonelowy, lateks itp).

Bo ja nie wiem, jaki jest najlepszy ;) Nie chcę wydać więcej niż 500-600 zł i w tej cenie znaleźć najlepszy. Do tego Wenus przekonuje mnie jeszcze to, że uznany został za rehabilitacyjny

Zawęziłam wybór do trzech (nie znając jeszcze nazwy materaca od Doriko):

Plus S50 Jysk cena 475 zł (spora promocja!) TUTAJ

wyglada na to, że ja mam właśnie ten, który rozważasz :-)

znalazlam paragon, nr materaca 3313078 - http://jysk.pl/sypialnia/materace/materace-sprezynowe/plus/materac-160x200-plus-s50-dreamzone

tylko mój 160, mam go 5 lat, ja jestem zadowolona :-)

wyglada na to, że ja mam właśnie ten, który rozważasz :-)

znalazlam paragon, nr materaca 3313078 - http://jysk.pl/sypialnia/materace/materace-sprezynowe/plus/materac-160x200-plus-s50-dreamzone

tylko mój 160, mam go 5 lat, ja jestem zadowolona :-)

Mamiku, nie za twardy on jest? Bo część opinii na stronie sklepu jest o tym, właśnie

Bo ja nie wiem, jaki jest najlepszy ;) Nie chcę wydać więcej niż 500-600 zł i w tej cenie znaleźć najlepszy. Do tego Wenus przekonuje mnie jeszcze to, że uznany został za rehabilitacyjny

Czyli kieszeniowy. Ten Wenus jest średnio twardy jak wynika z opisu.

Dla nas szukałam materaca kieszeniowego, twardego, koniecznie z matą kokosową (ze względu na kręgosłup mojego męża). Powiem Ci, że twardy ciężko znaleźć, w większości są średnio twarde.

Nasz ma dwie opcje, z jednej strony jest średnio twardy - i ta strona nie jest dla nas odpowiednia, po odwróceniu na stronę twardą - to jest to.

To zawsze jest sprawa indywidualna, jest dość twardy, ja taki chciałam, przestały mnie plecy boleć odkąd na nim śpimy

pamietam, że jak w sklepie sie na nim wykladalismy, to trochę sie baliśmy, że może za twardy, ale dla mnie się sprawdził :-)

Dziękuję mamik, do tego ta promocja jest kusząca :)

Czyli kieszeniowy. Ten Wenus jest średnio twardy jak wynika z opisu.

Dla nas szukałam materaca kieszeniowego, twardego, koniecznie z matą kokosową (ze względu na kręgosłup mojego męża). Powiem Ci, że twardy ciężko znaleźć, w większości są średnio twarde.

Nasz ma dwie opcje, z jednej strony jest średnio twardy - i ta strona nie jest dla nas odpowiednia, po odwróceniu na stronę twardą - to jest to.

Wenus jest też dostępny w wersji twardej, TUTAJ

Dziś na WW takie lustereczka ;) Trochę małe (14x18 cm), ale prześliczne:

DE-TW586WWAOZGRDE-1-newproduct.jpg

oraz komplet trzech lustrzanych ramek ;)

my też mamy materac z jyska. obecnie chyba piankowy(?) twardy ale nie wiem czy bardzo. dla mnie pierwsza noc była szokiem, ale spi się sie dobrze, szybko się przyzwyczaiłam i plecy nigdy mnie nie bołały. Julka ma chyba lateksowy, wybrała sobie najdroższy w sklepie :lol2:

wcześniej też mieliśmy chyba tego s50. sprężynowy. Po 4 latach stracił swoją spręystość :( ale i tak był do wywalenia, bo tony kurzu w nim siedziały a my jesteśmy alergikami i często musimy wymieniać materace..

Pestko - 20 lat :jawdrop::jawdrop:

Aaaa...Tomkowa - zanim przebrnę przez te 200 stron, w przerwie między wątkami "czego nie zrobiłbym ponownie i lista porad":lol2: zajrzałam na pierwszą stronę i nie mogę się otrząsnąć i muszę pisać: BOSKIE ŁAZIENKI!!!!! Cudne, absolutnie, aż wierzyć się nie chce, że to te same kąty:jawdrop::)

oj...będę sukcesywnie podczytywać....!!

spodziewaj się mnie ciągle;)

my też mamy materac z jyska. obecnie chyba piankowy(?) twardy ale nie wiem czy bardzo. dla mnie pierwsza noc była szokiem, ale spi się sie dobrze, szybko się przyzwyczaiłam i plecy nigdy mnie nie bołały. Julka ma chyba lateksowy, wybrała sobie najdroższy w sklepie :lol2:

wcześniej też mieliśmy chyba tego s50. sprężynowy. Po 4 latach stracił swoją spręystość :( ale i tak był do wywalenia, bo tony kurzu w nim siedziały a my jesteśmy alergikami i często musimy wymieniać materace..

Jak go mam wyrzucić po 4 latach, to chyba jednak go nie chcę ;)

Janpol ma jakieś otwory wentylacyjne i jest dla alergików ;)

Aaaa...Tomkowa - zanim przebrnę przez te 200 stron, w przerwie między wątkami "czego nie zrobiłbym ponownie i lista porad":lol2: zajrzałam na pierwszą stronę i nie mogę się otrząsnąć i muszę pisać: BOSKIE ŁAZIENKI!!!!! Cudne, absolutnie, aż wierzyć się nie chce, że to te same kąty:jawdrop::)

oj...będę sukcesywnie podczytywać....!!

spodziewaj się mnie ciągle;)

Aniu! :hug:Łazienki bardzo dziękują :) Już rok minął od remontu, ale ten czas leci!!

Zapraszam, zaglądaj ciągle, ale do czasu remontu sypialni niezbyt wiele tu się może dziać.. ;)

Materac LIMBA klik wkleiłam link do 90-tki ale jak pisałam siostra ma 160-tkę. Szwagrowi bardzo zależało na dużej ilości kieszeni i sprężyn żeby materac się nie bujał i się nie buja. Nie mają go zbyt długo więc o wytrzymałości nic nie powiem ale wygodniejszego nie testowałam.

Dziękuję!

No, to teraz już sama nie wiem..

Inka, myślałam, ale ja jakoś nie jestem za materacami z tego sklepu ;) W sumie bez żadnego uzasadnienia.

Decyzja podjęta, a to za sprawą znalezienia materaca Wenus Janpolu w cenie 450 zł :) Przeważyło też krajowe pochodzenie :)

Bardzo, bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady :hug:

Przy okazji remontu sypialni wymienimy pewnie też nasz materac i bardzo mnie kusi ten polecony przez Doriko :)

Inka, myślałam, ale ja jakoś nie jestem za materacami z tego sklepu ;) W sumie bez żadnego uzasadnienia.

Decyzja podjęta, a to za sprawą znalezienia materaca Wenus Janpolu w cenie 450 zł :) Przeważyło też krajowe pochodzenie :)

Bardzo, bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady :hug:

Przy okazji remontu sypialni wymienimy pewnie też nasz materac i bardzo mnie kusi ten polecony przez Doriko :)

a udalo sie na nim poleżeć ?? bo poza opiniami dla mnie to najważniejsze kryterium :cool:

Ivy, zdam relację, jak się na nim śpi, jak tylko przyjdzie przesyłka ;) Gdyby okazał się niewypałem, to mam nadzieję, że będzie można skorzystać z prawa zwrotu przedmiotu zakupionego na odległość. Ja jedyny materac z I, o którym wcześniej wspomniałam, kupiłam, bo fantastycznie mi się na nim leżało, przez chwilę ;) Spać już niestety nie dało rady..