Tomkowa 10.01.2016 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Ja nie mam żadnego z Ikea, wszystkie kupowałam w sklepach z materacami, oprócz jednego: Sultan Harestua, który kiedyś kupiłam, do wąskiego łóżka dziecięcego. I.. nie dało się na nim spać Tak sprężynował i się zapadał, że po kilku nocach go zdjęliśmy i kilka lat leżał w garażu. Do niedawna, bo uszyłam z niego, po wyciągnięciu sprężyn, legowisko dla psa Teraz chyba sultanów już w ofercie sklepu nie ma. No nic, ruszam dziś na poszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.01.2016 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Zawęziłam wybór do trzech (nie znając jeszcze nazwy materaca od Doriko): Hovag Ikea cena 495 zł TUTAJ Plus S50 Jysk cena 475 zł (spora promocja!) TUTAJ Wenus Janpolu cena 500 zł TUTAJ Najmniej informacji mam na temat tego pierwszego, jest z nich wszystkich najwyższy Drugi z opisu zapowiada się dobrze, ale trzeci ma więcej sprężyn na m2, no i jest polskiej produkcji I który wybrać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 10.01.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 a mają jakieś opinie np. na ceneo czy skąpcu, albo sklepach z materacami? a może są jakieś rankingi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.01.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 I który wybrać?? Aniu, ale podałaś tylko rozmiar, a nie napisałaś, jaki rodzaj materaca Ciebie interesuje (kieszeniowy, bonelowy, lateks itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.01.2016 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 a mają jakieś opinie np. na ceneo czy skąpcu, albo sklepach z materacami? a może są jakieś rankingi? Najlepsze opinie ma chyba Janpol Aniu, ale podałaś tylko rozmiar, a nie napisałaś, jaki rodzaj materaca Ciebie interesuje (kieszeniowy, bonelowy, lateks itp). Bo ja nie wiem, jaki jest najlepszy Nie chcę wydać więcej niż 500-600 zł i w tej cenie znaleźć najlepszy. Do tego Wenus przekonuje mnie jeszcze to, że uznany został za rehabilitacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 10.01.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Zawęziłam wybór do trzech (nie znając jeszcze nazwy materaca od Doriko): Plus S50 Jysk cena 475 zł (spora promocja!) TUTAJ wyglada na to, że ja mam właśnie ten, który rozważasz znalazlam paragon, nr materaca 3313078 - http://jysk.pl/sypialnia/materace/materace-sprezynowe/plus/materac-160x200-plus-s50-dreamzone tylko mój 160, mam go 5 lat, ja jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.01.2016 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 wyglada na to, że ja mam właśnie ten, który rozważasz znalazlam paragon, nr materaca 3313078 - http://jysk.pl/sypialnia/materace/materace-sprezynowe/plus/materac-160x200-plus-s50-dreamzone tylko mój 160, mam go 5 lat, ja jestem zadowolona Mamiku, nie za twardy on jest? Bo część opinii na stronie sklepu jest o tym, właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 10.01.2016 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 To zawsze jest sprawa indywidualna, jest dość twardy, ja taki chciałam, przestały mnie plecy boleć odkąd na nim śpimy pamietam, że jak w sklepie sie na nim wykladalismy, to trochę sie baliśmy, że może za twardy, ale dla mnie się sprawdził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.01.2016 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Bo ja nie wiem, jaki jest najlepszy Nie chcę wydać więcej niż 500-600 zł i w tej cenie znaleźć najlepszy. Do tego Wenus przekonuje mnie jeszcze to, że uznany został za rehabilitacyjny Czyli kieszeniowy. Ten Wenus jest średnio twardy jak wynika z opisu. Dla nas szukałam materaca kieszeniowego, twardego, koniecznie z matą kokosową (ze względu na kręgosłup mojego męża). Powiem Ci, że twardy ciężko znaleźć, w większości są średnio twarde. Nasz ma dwie opcje, z jednej strony jest średnio twardy - i ta strona nie jest dla nas odpowiednia, po odwróceniu na stronę twardą - to jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.01.2016 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 To zawsze jest sprawa indywidualna, jest dość twardy, ja taki chciałam, przestały mnie plecy boleć odkąd na nim śpimy pamietam, że jak w sklepie sie na nim wykladalismy, to trochę sie baliśmy, że może za twardy, ale dla mnie się sprawdził Dziękuję mamik, do tego ta promocja jest kusząca Czyli kieszeniowy. Ten Wenus jest średnio twardy jak wynika z opisu. Dla nas szukałam materaca kieszeniowego, twardego, koniecznie z matą kokosową (ze względu na kręgosłup mojego męża). Powiem Ci, że twardy ciężko znaleźć, w większości są średnio twarde. Nasz ma dwie opcje, z jednej strony jest średnio twardy - i ta strona nie jest dla nas odpowiednia, po odwróceniu na stronę twardą - to jest to. Wenus jest też dostępny w wersji twardej, TUTAJ Dziś na WW takie lustereczka Trochę małe (14x18 cm), ale prześliczne: oraz komplet trzech lustrzanych ramek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.01.2016 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 my też mamy materac z jyska. obecnie chyba piankowy(?) twardy ale nie wiem czy bardzo. dla mnie pierwsza noc była szokiem, ale spi się sie dobrze, szybko się przyzwyczaiłam i plecy nigdy mnie nie bołały. Julka ma chyba lateksowy, wybrała sobie najdroższy w sklepie wcześniej też mieliśmy chyba tego s50. sprężynowy. Po 4 latach stracił swoją spręystość ale i tak był do wywalenia, bo tony kurzu w nim siedziały a my jesteśmy alergikami i często musimy wymieniać materace.. Pestko - 20 lat :jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.01.2016 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Pestko - 20 lat :jawdrop: Nasz Sułtan ma 30 lat gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 10.01.2016 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Aaaa...Tomkowa - zanim przebrnę przez te 200 stron, w przerwie między wątkami "czego nie zrobiłbym ponownie i lista porad":lol2: zajrzałam na pierwszą stronę i nie mogę się otrząsnąć i muszę pisać: BOSKIE ŁAZIENKI!!!!! Cudne, absolutnie, aż wierzyć się nie chce, że to te same kąty:jawdrop: oj...będę sukcesywnie podczytywać....!! spodziewaj się mnie ciągle;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 10.01.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Materac LIMBA klik wkleiłam link do 90-tki ale jak pisałam siostra ma 160-tkę. Szwagrowi bardzo zależało na dużej ilości kieszeni i sprężyn żeby materac się nie bujał i się nie buja. Nie mają go zbyt długo więc o wytrzymałości nic nie powiem ale wygodniejszego nie testowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.01.2016 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 my też mamy materac z jyska. obecnie chyba piankowy(?) twardy ale nie wiem czy bardzo. dla mnie pierwsza noc była szokiem, ale spi się sie dobrze, szybko się przyzwyczaiłam i plecy nigdy mnie nie bołały. Julka ma chyba lateksowy, wybrała sobie najdroższy w sklepie wcześniej też mieliśmy chyba tego s50. sprężynowy. Po 4 latach stracił swoją spręystość ale i tak był do wywalenia, bo tony kurzu w nim siedziały a my jesteśmy alergikami i często musimy wymieniać materace.. Jak go mam wyrzucić po 4 latach, to chyba jednak go nie chcę Janpol ma jakieś otwory wentylacyjne i jest dla alergików Aaaa...Tomkowa - zanim przebrnę przez te 200 stron, w przerwie między wątkami "czego nie zrobiłbym ponownie i lista porad":lol2: zajrzałam na pierwszą stronę i nie mogę się otrząsnąć i muszę pisać: BOSKIE ŁAZIENKI!!!!! Cudne, absolutnie, aż wierzyć się nie chce, że to te same kąty:jawdrop: oj...będę sukcesywnie podczytywać....!! spodziewaj się mnie ciągle;) Aniu! Łazienki bardzo dziękują Już rok minął od remontu, ale ten czas leci!! Zapraszam, zaglądaj ciągle, ale do czasu remontu sypialni niezbyt wiele tu się może dziać.. Materac LIMBA klik wkleiłam link do 90-tki ale jak pisałam siostra ma 160-tkę. Szwagrowi bardzo zależało na dużej ilości kieszeni i sprężyn żeby materac się nie bujał i się nie buja. Nie mają go zbyt długo więc o wytrzymałości nic nie powiem ale wygodniejszego nie testowałam. Dziękuję! No, to teraz już sama nie wiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.01.2016 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Z drugiej strony, głośno myśląc, to łóżko 90 cm posłuży jeszcze góra 2-3 lata i trzeba będzie pomyśleć o szerszym Więc do wyboru mam albo Jysk, albo Janpol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 10.01.2016 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Tomkowa, a nie myślałaś o dziele sprzedaży okazyjnej w Ikea. Zazwyczaj jest tam spory wybór materacy 90. Ceny są dużo niższe bo to towar poekspozycyjny, ale myślę, że po wypraniu pokrowca taki materac jest niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.01.2016 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Inka, myślałam, ale ja jakoś nie jestem za materacami z tego sklepu W sumie bez żadnego uzasadnienia. Decyzja podjęta, a to za sprawą znalezienia materaca Wenus Janpolu w cenie 450 zł Przeważyło też krajowe pochodzenie Bardzo, bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady Przy okazji remontu sypialni wymienimy pewnie też nasz materac i bardzo mnie kusi ten polecony przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.01.2016 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Inka, myślałam, ale ja jakoś nie jestem za materacami z tego sklepu W sumie bez żadnego uzasadnienia. Decyzja podjęta, a to za sprawą znalezienia materaca Wenus Janpolu w cenie 450 zł Przeważyło też krajowe pochodzenie Bardzo, bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady Przy okazji remontu sypialni wymienimy pewnie też nasz materac i bardzo mnie kusi ten polecony przez Doriko a udalo sie na nim poleżeć ?? bo poza opiniami dla mnie to najważniejsze kryterium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.01.2016 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Ivy, zdam relację, jak się na nim śpi, jak tylko przyjdzie przesyłka Gdyby okazał się niewypałem, to mam nadzieję, że będzie można skorzystać z prawa zwrotu przedmiotu zakupionego na odległość. Ja jedyny materac z I, o którym wcześniej wspomniałam, kupiłam, bo fantastycznie mi się na nim leżało, przez chwilę Spać już niestety nie dało rady.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts