ivy17 10.01.2016 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Ivy, zdam relację, jak się na nim śpi, jak tylko przyjdzie przesyłka Gdyby okazał się niewypałem, to mam nadzieję, że będzie można skorzystać z prawa zwrotu przedmiotu zakupionego na odległość. Ja jedyny materac z I, o którym wcześniej wspomniałam, kupiłam, bo fantastycznie mi się na nim leżało, przez chwilę Spać już niestety nie dało rady.. testujcie, i oby bylo super wygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 10.01.2016 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 świetna lampa!! zrobiłaś obie? kolejny udany projekt na ikea hack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.01.2016 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 testujcie, i oby bylo super wygodnie mam coraz mniej wyraźną minę, bo znalazłam trochę negatywnych opinii I zastanawiam się, czy nie anulować zamówienia.. Tak to raptusy mają świetna lampa!! zrobiłaś obie? kolejny udany projekt na ikea hack Dziękuję Catti Obie są zhakowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.01.2016 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 mam coraz mniej wyraźną minę, bo znalazłam trochę negatywnych opinii I zastanawiam się, czy nie anulować zamówienia.. Tak to raptusy mają Aniu a czego dotyczą opinie ?? Moja wątpliwość to kupowanie bez położenia dupki My kupiliśmy w I. chyba najtańszy jaki był...bo dla nas byl najwygodniejszy Leżeliśmy na rożnych, nawet przez chwilę mieliśmy wątpliwości ze moze to słaba jakoś, bo cena itp ale jak narazie jest na idealnie Zasypiamy w minutkę, nie bolą mnie plecy itp. aaa i nie czytałam opinii, prawie nigdy nie czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 11.01.2016 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 prawo zwrotu masz na pewno, więc tym bym się zupełnie nie martwiła mam nadzieję, że pomyślnie przejdzie testy leżenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 11.01.2016 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 My mamy Hovag z IkEA od roku i bardzo dobrze nam się śpi. Do mnie Ikea przemawia tym żeo masz chyba aż 90 dni na zwrot... my zamówiliśmy twarde HOVAG i dla nas były za twarde... więc zwróciliśmy bez żadnych problemów... natomiast ten średniotwardy jest idealny... bóle pleców jak ręką odjął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.01.2016 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Mugatko, na twardym materacu trzeba kilka dni pospać, wtedy człowiek się przyzwyczaja ja uwielbiam twarde materace, lubie spać bez poduszki - mam tylko takiego flaczka, żeby było mi milutko pod głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.01.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Moja wątpliwość to kupowanie bez położenia dupki No właśnie, kurcze, mnie takie poleżenie nic nie daje Muszę "przespać" materac i wtedy wiem. Po kilku nocach na stronie średnio twardej wiedzieliśmy, że nie. Jedna noc na stronie twardej - i tak, to było to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.01.2016 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Aniu a czego dotyczą opinie ?? Moja wątpliwość to kupowanie bez położenia dupki My kupiliśmy w I. chyba najtańszy jaki był...bo dla nas byl najwygodniejszy Leżeliśmy na rożnych, nawet przez chwilę mieliśmy wątpliwości ze moze to słaba jakoś, bo cena itp ale jak narazie jest na idealnie Zasypiamy w minutkę, nie bolą mnie plecy itp. aaa i nie czytałam opinii, prawie nigdy nie czytam W naszym łóżku mamy kupiony 15 lat(!!) temu materac w sklepie wyłącznie z materacami, nawet nie wiem, kto go wyprodukował Jest potwornie ciężki i średnio twardy. Gdyby nie fakt, że już wypada go wymienić, wcale nie myślałabym o rezygnacji z niego Jaki konkretnie model materace macie? prawo zwrotu masz na pewno, więc tym bym się zupełnie nie martwiła mam nadzieję, że pomyślnie przejdzie testy leżenia! Aha: żadnych testów nie będzie, bo anulowałam zamówienie Jako za bardzo w gorącej wodzie kąpana równie szybko się z zakupu wycofałam, co go dokonałam Kasa już wpłacona, więc mam nadzieję, że ze zwrotem nie będzie problemu. Pan ze sklepu bardzo miły i potwierdził, że to dla nich żaden kłopot. Jestem więc w punkcie wyjścia My mamy Hovag z IkEA od roku i bardzo dobrze nam się śpi. Do mnie Ikea przemawia tym żeo masz chyba aż 90 dni na zwrot... my zamówiliśmy twarde HOVAG i dla nas były za twarde... więc zwróciliśmy bez żadnych problemów... natomiast ten średniotwardy jest idealny... bóle pleców jak ręką odjął Dziś sporo porozmawiałam o materacach dzwoniąc do różnych sklepów i zasadniczo te materace sprężynowe niczym się między sobą nie różnią Ten Hovag, jak większość tego typu ma sprężyny w kieszeniach obłożone pianką poliuretanową. Podają gęstość gąbki, ale już ilości sprężyna na m2 - nie. Jeszcze lepsze są te, w których dodany jest do pianki latex, albo pianka termofleksyjna. Jak widzicie, będę niedługo specjalistą w dziale materacy Kilka osób, niezależnie od siebie poleciło mi TEN materac. Występuje też w twardości H2, czyli średniotwardy. No i dalej sama nie wiem Mugatko, na twardym materacu trzeba kilka dni pospać, wtedy człowiek się przyzwyczaja ja uwielbiam twarde materace, lubie spać bez poduszki - mam tylko takiego flaczka, żeby było mi milutko pod głową No właśnie, kurcze, mnie takie poleżenie nic nie daje Muszę "przespać" materac i wtedy wiem. Po kilku nocach na stronie średnio twardej wiedzieliśmy, że nie. Jedna noc na stronie twardej - i tak, to było to. Mi też poleżenie kilku chwil nic nie daje, bo dalej nie wiem, czy materac jest wygodny. Polegam w zasadzie na opiniach, bo jeżeli ktoś o zbliżonej do mnie wadze mówi, że materac jest wygodny i po 2 latach nie powstało w nim wgłębienie w miejscu spania, to mogę na ten materac zwrócić uwagę Ja chyba wolę materace średniotwarde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 12.01.2016 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 wolę, jak jest twardo a przynajmniej średnio-twardo - w hotelach miękkie materace potrafią być totalną udręką my jak wybieraliśmy materac, to zainspirowaliśmy się radą z jakiegoś forum, by określić sobie budżet prostym sposobem: jedna miesięczna pensja (bo spędza się na materacu jedną trzecią życia, i jest to wydatek na co najmniej kilka lat, i zdrowy kręgosłup to podstawa, więc nie ma co oszczędzać) jak to przeczytaliśmy, oraz po wizytach "z poleżeniem" w trzech salonach typowo materacowych i Ikei, to zwiększyliśmy budżet i kupiliśmy termoaktywny PerDormire (aż do Tempura jednak już zdecydowanie nie chcieliśmy zwiększać ), i po 4 latach nadal uważam to za baaaardzo dobrą decyzję (choć nie bez zastrzeżeń: mój TŻ jest sporo cięższy ode mnie i jednak po jego stronie pianka jest wyraźnie miększa niż była i niż jest na mojej stronie; za to nadal nie mam problemu z wyczuwaniem jego wiercenia się, amortyzacja jest wciąż super) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2016 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Pierwszego ikeowskiego Sułtana 200x200 kupiłam w zamierzchłych czasach, gdy IKEA jeszcze sklepu w PL nie miała. Wytrzymał bez uszczerbku 8 lat i sprzedałam go. Potem miałam 2 sztuki 90x200. Jeden nie wytrzymał kilkuletniego skakania po nim Kaśki i wygniótł się nieznacznie. Drugiego mam ciągle i mimo ukończonych 25 lat jest taki jak był. Mam jeszcze jeden piankowy bez sprężyn 90x200 z łóżkiem elektrycznym. Ma jakieś 12 lat. Służy u nas za tzw. day bed. Okupujemy go oboje oglądając filmy a on to dzielnie znosi. Sypialniany to materac sprężynowy IKEA Sułtan 160x200, raczej średnio twardy, z własną ramą drewnianą i stelażem listewkowym, jako całość. Nie da się go odwrócić inaczej jak tylko zamieniając miejscami nogi z głową. U nas różnica wagi jest jakieś 25-30 kg. Ma już kilka lat i ciągle jest nie wygnieciony i wygodny. IKEA teraz już nie ma tych dokładnie materacy (chodzi o ramę drewnianą) w ofercie. Może mam szczęście, bo to jest w sumie 5-ty materac z IKEA, który mam. A może te 25 lat gwarancji na materace to pewność wytrzymałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 12.01.2016 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Nasz - bardzo podobny do tego http://allegro.pl/materac-sultan-200x200-lateks-kokos-memory-kokos-i5057185077.htmlNajwygodniejszy materac na jakim w życiu spałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.01.2016 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Aga2183 odkryła przede mną firmę Farko z Łomianek, która ma w swojej ofercie materac nieco podobny do tego, który pokazała Pusia, TUTAJJest jeszcze TAKI, który wskazała Aga oraz pracownik producenta, z którym dziś rozmawiałam. Sprzedający stwierdził, że spanie na piance memory w Unikacie może okazać się dla mojego chłopaka za miękkie, a Egzotyk powinien być akurat. Jestem też mądrzejsza o kolejną ważną zasadę w przypadku używania materacy ze sprężynami kieszeniowymi. Ponieważ sprężyny mają średnicę ok 5 cm, to deseczki w stelażu dna łóżka nie mogą mieć między sobą przerw większych niż 3-4 cm. U syna jest najtańszy stelaż Ikea i te prześwity są dużo większe. Tak, czy inaczej czeka mnie dokupienie drugiego stelaża i zagęszczenie deszczułek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 12.01.2016 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Jestem też mądrzejsza o kolejną ważną zasadę w przypadku używania materacy ze sprężynami kieszeniowymi. Ponieważ sprężyny mają średnicę ok 5 cm, to deseczki w stelażu dna łóżka nie mogą mieć między sobą przerw większych niż 3-4 cm. U syna jest najtańszy stelaż Ikea i te prześwity są dużo większe. Tak, czy inaczej czeka mnie dokupienie drugiego stelaża i zagęszczenie deszczułek O tak. Koniecznie stelaż zagęszczony - do materaca kieszeniowego. Od razu zamawiając łózko taki kupiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 12.01.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Tomkowa a skoro masz mu łóżko wymienić za te trzy czy cztery lata na większe to może lepiej teraz. Zamiast kupować materac za nie małe pieniądze na te kilka lat a potem i łóżko i materac po raz kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.01.2016 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Doriko, bardzo bym chciała tak zrobić, ale raczej nie dam rady finansowo Tak gdybam, że szersze łóżko mogłoby pojawić się za 3-4 lata, ale głowy nie dam, czy nie będzie to za 5-6 lat Obecne łóżko to ikeowska Flaxa, kupione 3 lata temu. Gdyby było takie, z szufladami, w rozmiarze 120 cm, to od razu kupiłabym większe. Ta 90-tka ze schowkami, póki co dobrze sprawuje się w niewielkim pokoju syna. Zasadniczo pokój kwalifikuje się do większej metamorfozy Jest tam niezabudowana wnęka, w której ma być szafa itp. A przed nami remont dociepleniowy, więc nic do tego czasu nie zrobię. Materac muszę kupić natychmiast, bo od tego, który jest, dzieciaka plecy bolą. Ten Egzotyk Farko nie wygląda na zły i 319 zł jestem gotowa zapłacić Gdybym dała radę przerobić pokój przy okazji docieplania, myślę, że ze sprzedażą obecnego łóżka wraz z materacem nie będzie większego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 12.01.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Skoro znalazłaś taki jak ci odpowiada za 300zł to pewnie. My właśnie kupiliśmy dla młodego duże łóżko bo jak sam mówi z łóżeczka wyrósł. Ale on jest jeszcze mały więc wzięliśmy dla niego najtańszy materac piankowy z ikea. Mam nadzieję że mu posłuży zanim nie wyrośnie w pełni z pieluch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 12.01.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Aga2183 odkryła przede mną firmę Farko z Łomianek, która ma w swojej ofercie materac nieco podobny do tego, który pokazała Pusia, TUTAJ Jest jeszcze TAKI, który wskazała Aga oraz pracownik producenta, z którym dziś rozmawiałam. Sprzedający stwierdził, że spanie na piance memory w Unikacie może okazać się dla mojego chłopaka za miękkie, a Egzotyk powinien być akurat. Jestem też mądrzejsza o kolejną ważną zasadę w przypadku używania materacy ze sprężynami kieszeniowymi. Ponieważ sprężyny mają średnicę ok 5 cm, to deseczki w stelażu dna łóżka nie mogą mieć między sobą przerw większych niż 3-4 cm. U syna jest najtańszy stelaż Ikea i te prześwity są dużo większe. Tak, czy inaczej czeka mnie dokupienie drugiego stelaża i zagęszczenie deszczułek Tylko, żeby nie było na mnie Oczywiście poleciałam zmierzyć przerwy w moich stelażach i o ile u Majki mają 1-2 cm, to u nas 9-10 cm!!! I teraz się zastanawiam, czy zagęszczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.01.2016 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Tylko, żeby nie było na mnie Oczywiście poleciałam zmierzyć przerwy w moich stelażach i o ile u Majki mają 1-2 cm, to u nas 9-10 cm!!! I teraz się zastanawiam, czy zagęszczać? Zagęszczać, koniecznie! Inaczej materac szybko się zniszczy. Sprężyny, pod naciskiem ciężaru ciała, nie mają w miejscach tak dużych szpar oparcia i się odkształcają. Ja dokupię najprostszy stelaż i takerem przymocuję deski do taśm z drugiego stelaża, wkładając je w zbyt duże przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 12.01.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Zagęszczać, koniecznie! Inaczej materac szybko się zniszczy. Sprężyny, pod naciskiem ciężaru ciała, nie mają w miejscach tak dużych szpar oparcia i się odkształcają. Ja dokupię najprostszy stelaż i takerem przymocuję deski do taśm z drugiego stelaża, wkładając je w zbyt duże przerwy. U mnie chyba to nie przejdzie, bo stelaż jest mocowany na specjalne zaczepy, będę chyba musiała wymienić całkowicie stelaż. A czy przy Twojej opcji nie będzie problemu, jak listewki będą miały różny poziom wygięcie. Bo jakbym u siebie jakoś przymocowała dodatkowe listewki to będą miały inną wysokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts