Tomkowa 12.01.2016 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Aga, najwyżej kupię dwa nowe stelaże Luroy i zrobię z nich jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 12.01.2016 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 [ATTACH=CG]343218[/ATTACH] to dla lusterkowej gospodyni i dla pestki obiecana fotka:) Muszę dokupić jeszcze pineskowa listee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2016 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Piękny fotel i jaki świetny kolor! Jak obiłas tam gdzie podparcia podłokietników wchodzą w tapicerkę siedzenia? Wygląda zawodowo Kącik z tym lustrem uroczy, aż szkoda, że to kącik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 13.01.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Pestko, kolor trochę przeklamany, to jest turkus. Podłokietniki czekają na dokupienie pineskowej taśmy. Ona jest super, co 5 pineske się wbija i można je wyginac. Kupiłam 3 metrowej długości i brakuje jeszcze 1,5 metra. Muszę się zabrać za jeszcze jeden fotel. Wymyśliłam sobie, że z reszty tkaniny zrobię stolko- laweczke do tego kącika butowego. Jak trafie na patykowate nogi, to kupię, siedzisko dorobie z jakiejs starej półki kuchennej i dam grubą gąbkę. Pochwale sklep Fargotex z tkaninami, jak kupowalam 2 tkaniny w sklepie, na dworze zobaczyłam, że mój szary wpada w braz, wróciłam do sklepu i miły pan przyjął 1,2 ucietej tkaniny spowtotem. Z probnikiem wyszliśmy razem przed sklep i wybrałam nowy kolor, chociaż mówił mi, że w zamian nic nie muszę kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2016 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 To też piękny kolor Widzę, ze brak pinesek na podłokietnikach ale ja pytałam o to miejsce, gdzie pionowa część drewniana zagłębia się w siedzeniu ? Jak dałaś sobie z tym radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.01.2016 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 [ATTACH=CG]343218[/ATTACH] to dla lusterkowej gospodyni [ATTACH=CONFIG]343219[/ATTACH] i dla pestki obiecana fotka:) Muszę dokupić jeszcze pineskowa listee. mmikka, świetna robota!! Krzesło prezentuje się rewelacyjnie, a lustrzany kącik jest przeuroczy I jak tu nie kochać luster Zmotywowałaś mnie do zabrania się za moje dwa zapomniane krzesła! W trakcie remontu wywiozłam je do rodziców i zupełnie z głowy mi wyleciało, że je mam Są drewniane, z rafią w oparciu i z pewnością nadają się do odnowienia. Muszę je koniecznie przywieźć, sfotografować i powiecie mi, czy będą pasowały na krótsze końce stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 13.01.2016 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Pestko, tkaninę wycinałam wg starej tapicerki. Gabki również pozostawilam stare. One byly jakoś fabrycznie wyprofilowane. Koło tych oparc nie mam jeszcze pinesek ale widać, że powinno się ładnie wykończyć.Takerem nie przybilam tam na razie tkaniny.Właśnie, macie/znacie taker z Netto? Jest teraz w ofercie i się zastanawiam czy warto kupic. W Krakowie byłam w sklepie domex, Aniu, rafie widziałam w sprzedaży i jak ktoś poszukuje "krysztalowych " gałek to mają ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 I tak wyszło bardzo ładnie nawet bez pinesek. Tomkowa, chcesz pozbyć się rafii? Ja mam krzesła a'la Thonet z rafiową siatką na siedzeniach i bardzo tego nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.01.2016 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Nie, nie chcę pozbyć się rafii Jest ona tylko na oparciu, jest raczej w dobrym stanie i bardzo mi się to podoba Chciałabym pomalować je na czarno i zmienić tapicerkę siedziska. Martwię się tylko, że chyba są trochę niższe, niż krzesła, które są przy stole. Jutro może je przywiozę, to się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.01.2016 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 W śnieżycy, w której nic niemal nie widać, wyruszyłam po krzesła i przywiozłam Tak, jak przypuszczałam, jest niższe od obecnych, więc raczej przy stole nie stanie. Tam powinno być duże krzesło z tapicerowanym siedziskiem i oparciem. Może się kiedyś takich dorobię Krzesła jednak odnowię i pójdą przed toaletki, moją i córki Wygląda tak (przepraszam za jakość zdjęć): Na szczycie stołu: Z boku stołu: Nie pasuje Za to wygląd moich podwórkowych choinek bardzo mi dziś pasuje To malutkie pod nimi, to huśtawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.01.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Świerki przepiekne.(Wigilia by była piękna Krzesło mi się podoba, ale masz rację, nie pasuje do tego stołu. Dzisiaj kupiliśmy nogi do ławeczki, nie było patykowatych, wzięliśmy bukowe ludwiki. Zastanawiam się na jaki kolor je pomalować, biały czy czos z brązowow. Góra będzie turkusowa a stołek stanie w kąciku korytarzowym z tą białą szafką na buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.01.2016 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 mmikka, to prawda, wszyscy tęskniliśmy za takim widokiem w Święta Nogi do ławeczki może brązowe? Drzwi takie masz i nie muszą pasować kolorem do komody, bo i stylem są różne. Więc właśnie mają być inne i w innym kolorze Tak mi się, przynajmniej, zdaje Pokaż koniecznie, co wyszło A krzesło, póki co, postawiłam przy kredensie, czasami trafia się ktoś podczas naszych posiłków i nie ma gdzie usiąść, a przy stole się krępuje Na szybko zarzuciłam resztki z tapicerowania krzeseł. Może tak przetrwa do wiosny, bo dopiero wtedy będę mogła się wziąć za malowanie. Oprócz garażu nie mam innego pomieszczenia, w którym mogłabym malować, a teraz jest tam za zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 15.01.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 No i już miejsce dla krzesła jest Ale masz rację do pozostałych krzeseł i stołu nie bardzo pasuje. A jaki masz plan na odnowienie tych krzeseł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 15.01.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 A ten widok za oknem magiczny, ale i u nas popadało i na sankach pierwszy raz byliśmy. Tylko teraz to ja się obawiam, czy wyjedziemy, jak tak będzie padało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.01.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Jakie ładne meble u Ciebie . Sama robiłaś wzorek w tej nadstawce? - nie wiem jak fachowo nazwać. Jest taka dostojna, że pewnie ma nie mniej dostojne określenie, a to co ja bym nazwała szybą pewnie jest kryształem . Mnie krzesła tam pasują - tym bardziej jak mają takie samo obicie , ale wiesz, że ja chciałam u siebie każde inne . W zasadzie to połowa moich krzeseł jest inna, choć na pierwszy rzut oka te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 15.01.2016 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 To zdjęcie jest super, pięknie po prostu http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=343454&d=1452879753 Co do krzesła to mi się podoba ale to obicie które mu narzuciłaś na szybko jakoś mi do niego nie pasuje, mimo że takie jak na reszcie krzeseł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.01.2016 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Jakie ładne meble u Ciebie http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif. Sama robiłaś wzorek w tej nadstawce? - nie wiem jak fachowo nazwać. Jest taka dostojna, że pewnie ma nie mniej dostojne określenie, a to co ja bym nazwała szybą pewnie jest kryształem http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif. Mnie krzesła tam pasują - tym bardziej jak mają takie samo obicie http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif, ale wiesz, że ja chciałam u siebie każde inne http://forum.muratordom.pl/images/smilies/biggrin-2.gif. W zasadzie to połowa moich krzeseł jest inna, choć na pierwszy rzut oka te same. Jak ja te dwa postawię naprzemiennie z tymi co są przy stole, to też jest wrażenie, że każde jest inne, bo tam pod oknem stoi sobie jeszcze biedaczek przemalowany w afekcie na szaro Nie wiem, jak inaczej może się nazywać ta nadstawka A ta szyba, to chyba faktycznie jest kryształowa, ale nigdy się tym nie przejmowałam Plecki oklejałam sama przy okazji przemeblowań, ustawień i przymiarek, których, z ogromną pomocą kochanych Forumek, dokonałam w jadalni To zwykłe kartki A4 samodzielnie zadrukowane, a potem spasowane, docięte i przyklejone. TU znalazłam fotkę jeszcze przed, a TU już po odmianie plecków Edytowane 15 Stycznia 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.01.2016 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 To zdjęcie jest super, pięknie po prostu http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=343454&d=1452879753 Co do krzesła to mi się podoba ale to obicie które mu narzuciłaś na szybko jakoś mi do niego nie pasuje, mimo że takie jak na reszcie krzeseł Chodzi o to, że wreszcie udało mi się zrobić w miarę ładną fotkę, czy o ustawienie krzeseł? Tak, czy inaczej miło mi bardzo z powodu pochwały. Wani, Ty jesteś specjalistką od pięknych tkanin i dobierania wzorów. Jaki byś na tym krześle widziała deseń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 16.01.2016 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Tomkowa żadna ze mnie specjalistka, aż się uśmiałam Ale myślę Ja bym dała bez wzoru albo wzór drobny, ewentualnie rozmyty Dla siebie wybrałabym ten może. Do Towjego salonu chyba gładki jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.01.2016 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 No i już miejsce dla krzesła jest Ale masz rację do pozostałych krzeseł i stołu nie bardzo pasuje. A jaki masz plan na odnowienie tych krzeseł? Takie miejsce, że ciągle mnie drażni, jak na to patrzę Plan jest taki, że pomaluję je na czarno, całość. A na obicie siedziska nie mam pomysłu, może szare? Albo czarno-biała kratka Tomkowa żadna ze mnie specjalistka, aż się uśmiałam Ale myślę Ja bym dała bez wzoru albo wzór drobny, ewentualnie rozmyty Dla siebie wybrałabym ten może. Do Towjego salonu chyba gładki jednak Specjalistka, bo wyszukujesz przepiękne tkaniny Ta powyżej jest bardzo ładna, ale ja chyba jestem zwolenniczką większej wyrazistości Też myślałam o gładkim, może szarym, albo zupełnie wyraźnym, czyli biało-czarnej pepitce, albo coś w podobie Krzesło pomaluję na czarno. A może taka tkanina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts