Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piękny fotel :) i jaki świetny kolor! Jak obiłas tam gdzie podparcia podłokietników wchodzą w tapicerkę siedzenia? Wygląda zawodowo :)

Kącik z tym lustrem uroczy, aż szkoda, że to kącik. :)

Pestko, kolor trochę przeklamany, to jest turkus. Podłokietniki czekają na dokupienie pineskowej taśmy. Ona jest super, co 5 pineske się wbija i można je wyginac. Kupiłam 3 metrowej długości i brakuje jeszcze 1,5 metra. Muszę się zabrać za jeszcze jeden fotel. Wymyśliłam sobie, że z reszty tkaniny zrobię stolko- laweczke do tego kącika butowego. Jak trafie na patykowate nogi, to kupię, siedzisko dorobie z jakiejs starej półki kuchennej i dam grubą gąbkę. Pochwale sklep Fargotex z tkaninami, jak kupowalam 2 tkaniny w sklepie, na dworze zobaczyłam, że mój szary wpada w braz, wróciłam do sklepu i miły pan przyjął 1,2 ucietej tkaniny spowtotem. Z probnikiem wyszliśmy razem przed sklep i wybrałam nowy kolor, chociaż mówił mi, że w zamian nic nie muszę kupić.

To też piękny kolor :)

Widzę, ze brak pinesek na podłokietnikach :) ale ja pytałam o to miejsce, gdzie pionowa część drewniana zagłębia się w siedzeniu ? Jak dałaś sobie z tym radę?

[ATTACH=CG]343218[/ATTACH] to dla lusterkowej gospodyni :)[ATTACH=CONFIG]343219[/ATTACH] i dla pestki obiecana fotka:) Muszę dokupić jeszcze pineskowa listee.

mmikka, świetna robota!! :yes: Krzesło prezentuje się rewelacyjnie, a lustrzany kącik jest przeuroczy :) I jak tu nie kochać luster :D

Zmotywowałaś mnie do zabrania się za moje dwa zapomniane krzesła! W trakcie remontu wywiozłam je do rodziców i zupełnie z głowy mi wyleciało, że je mam :eek: Są drewniane, z rafią w oparciu i z pewnością nadają się do odnowienia. Muszę je koniecznie przywieźć, sfotografować i powiecie mi, czy będą pasowały na krótsze końce stołu ;)

Pestko, tkaninę wycinałam wg starej tapicerki. Gabki również pozostawilam stare. One byly jakoś fabrycznie wyprofilowane. Koło tych oparc nie mam jeszcze pinesek ale widać, że powinno się ładnie wykończyć.Takerem nie przybilam tam na razie tkaniny.

Właśnie, macie/znacie taker z Netto? Jest teraz w ofercie i się zastanawiam czy warto kupic.

W Krakowie byłam w sklepie domex, Aniu, rafie widziałam w sprzedaży i jak ktoś poszukuje "krysztalowych " gałek to mają ładne.

Nie, nie chcę pozbyć się rafii :) Jest ona tylko na oparciu, jest raczej w dobrym stanie i bardzo mi się to podoba :) Chciałabym pomalować je na czarno i zmienić tapicerkę siedziska. Martwię się tylko, że chyba są trochę niższe, niż krzesła, które są przy stole. Jutro może je przywiozę, to się okaże ;)

W śnieżycy, w której nic niemal nie widać, wyruszyłam po krzesła i przywiozłam :) Tak, jak przypuszczałam, jest niższe od obecnych, więc raczej przy stole nie stanie. Tam powinno być duże krzesło z tapicerowanym siedziskiem i oparciem. Może się kiedyś takich dorobię ;)

Krzesła jednak odnowię i pójdą przed toaletki, moją i córki :)

Wygląda tak (przepraszam za jakość zdjęć):

krzesło1.jpg

Na szczycie stołu:

krzesło3.jpg

Z boku stołu:

krzesło.jpg

Nie pasuje :no:

Za to wygląd moich podwórkowych choinek bardzo mi dziś pasuje ;) To malutkie pod nimi, to huśtawka :D

śnieg.jpg

Świerki przepiekne.(Wigilia by była piękna :) Krzesło mi się podoba, ale masz rację, nie pasuje do tego stołu. Dzisiaj kupiliśmy nogi do ławeczki, nie było patykowatych, wzięliśmy bukowe ludwiki. Zastanawiam się na jaki kolor je pomalować, biały czy czos z brązowow. Góra będzie turkusowa a stołek stanie w kąciku korytarzowym z tą białą szafką na buty.

mmikka, to prawda, wszyscy tęskniliśmy za takim widokiem w Święta :)

Nogi do ławeczki może brązowe? Drzwi takie masz i nie muszą pasować kolorem do komody, bo i stylem są różne. Więc właśnie mają być inne i w innym kolorze :) Tak mi się, przynajmniej, zdaje ;) Pokaż koniecznie, co wyszło :)

A krzesło, póki co, postawiłam przy kredensie, czasami trafia się ktoś podczas naszych posiłków i nie ma gdzie usiąść, a przy stole się krępuje ;) Na szybko zarzuciłam resztki z tapicerowania krzeseł. Może tak przetrwa do wiosny, bo dopiero wtedy będę mogła się wziąć za malowanie. Oprócz garażu nie mam innego pomieszczenia, w którym mogłabym malować, a teraz jest tam za zimno.

krzesło4.jpg

Jakie ładne meble u Ciebie :). Sama robiłaś wzorek w tej nadstawce? - nie wiem jak fachowo nazwać. Jest taka dostojna, że pewnie ma nie mniej dostojne określenie, a to co ja bym nazwała szybą pewnie jest kryształem :).

Mnie krzesła tam pasują - tym bardziej jak mają takie samo obicie :), ale wiesz, że ja chciałam u siebie każde inne :D. W zasadzie to połowa moich krzeseł jest inna, choć na pierwszy rzut oka te same.

Jakie ładne meble u Ciebie http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif. Sama robiłaś wzorek w tej nadstawce? - nie wiem jak fachowo nazwać. Jest taka dostojna, że pewnie ma nie mniej dostojne określenie, a to co ja bym nazwała szybą pewnie jest kryształem http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif.

Mnie krzesła tam pasują - tym bardziej jak mają takie samo obicie http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif, ale wiesz, że ja chciałam u siebie każde inne http://forum.muratordom.pl/images/smilies/biggrin-2.gif. W zasadzie to połowa moich krzeseł jest inna, choć na pierwszy rzut oka te same.

Jak ja te dwa postawię naprzemiennie z tymi co są przy stole, to też jest wrażenie, że każde jest inne, bo tam pod oknem stoi sobie jeszcze biedaczek przemalowany w afekcie na szaro :rolleyes:

Nie wiem, jak inaczej może się nazywać ta nadstawka :D A ta szyba, to chyba faktycznie jest kryształowa, ale nigdy się tym nie przejmowałam ;) Plecki oklejałam sama przy okazji przemeblowań, ustawień i przymiarek, których, z ogromną pomocą kochanych Forumek, dokonałam w jadalni :) To zwykłe kartki A4 samodzielnie zadrukowane, a potem spasowane, docięte i przyklejone. TU znalazłam fotkę jeszcze przed, a TU już po odmianie plecków :)

Edytowane przez Tomkowa

To zdjęcie jest super, pięknie po prostu :)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=343454&d=1452879753

Co do krzesła to mi się podoba ale to obicie które mu narzuciłaś na szybko jakoś mi do niego nie pasuje, mimo że takie jak na reszcie krzeseł

Chodzi o to, że wreszcie udało mi się zrobić w miarę ładną fotkę, czy o ustawienie krzeseł? :D Tak, czy inaczej miło mi bardzo z powodu pochwały.

Wani, Ty jesteś specjalistką od pięknych tkanin i dobierania wzorów. Jaki byś na tym krześle widziała deseń? :)

No i już miejsce dla krzesła jest :-)

Ale masz rację do pozostałych krzeseł i stołu nie bardzo pasuje.

A jaki masz plan na odnowienie tych krzeseł?

Takie miejsce, że ciągle mnie drażni, jak na to patrzę :lol2:

Plan jest taki, że pomaluję je na czarno, całość. A na obicie siedziska nie mam pomysłu, może szare? Albo czarno-biała kratka ;)

Tomkowa żadna ze mnie specjalistka, aż się uśmiałam ;):p Ale myślę :) Ja bym dała bez wzoru albo wzór drobny, ewentualnie rozmyty

9c57bc822398ace5c8435db0b7ae0e9a.jpg

Dla siebie wybrałabym ten może. Do Towjego salonu chyba gładki jednak

Specjalistka, bo wyszukujesz przepiękne tkaniny :yes: Ta powyżej jest bardzo ładna, ale ja chyba jestem zwolenniczką większej wyrazistości ;)

Też myślałam o gładkim, może szarym, albo zupełnie wyraźnym, czyli biało-czarnej pepitce, albo coś w podobie ;) Krzesło pomaluję na czarno. A może taka tkanina?

siena.jpg