pestka56 18.01.2016 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Nie szukałam głębiej. Fajnie, że są. Zapisuję sobie linki przyszłościowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 19.01.2016 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Maniu, z nieba mi spadasz z tą tkaniną!! :hug:Dziękuję!! Z radością donoszę, że znalazłam w Polsce farby Rust Oleum Painter's Touch 2x Ultra Cover Powiedz mi tylko, czy do niej potrzebne jest pomalowanie wcześniej podkładem? Też mają w sprzedaży Primer. Zaproponowali mi też dodatkowo zakup pistoletu nakładanego na pojemnik. Takie coś: [ATTACH=CONFIG]343702[/ATTACH] Dokupić to? Nieśmiało wyglądam zza krzaka Witam się i zadaję pytanie o farby, możesz podać gdzie je znalazłaś? Podglądam u Mani i też ich szukam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 19.01.2016 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Dzień dobry,\ witam się po raz pierwszy w tym wątku Trafiłam tu poszukując fotela, ale moja uwaga skupiła się na sposobie zawieszenia firanek i zasłon w salonie. Czy możesz pokazać sposób mocowania osłony szyn ? Jakie to szyny ? Jakie osłony ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 19.01.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Materiał Mani jest przepiękny. Aż żałuję, że cena za 2 jardy zwala mnie z nóg. Mam jeszcze 2 fotele do odnowienia. Moja ławeczka stoi i mnie wnerwia, nogi wygladzilam papierem ściernym, 2 x bejca były potraktowane i polakierowane i dostały "gesiej skórki " Znów papierem ściernym wypolerowalam i nie wiem czy jutro nie zmienią koloru z brązowego na biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.01.2016 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Nieśmiało wyglądam zza krzaka Witam się i zadaję pytanie o farby, możesz podać gdzie je znalazłaś? Podglądam u Mani i też ich szukam. Pozdrawiam Witam serdecznie! Farby Rust Oleum Painter's Touch 2 x Ultra Cover ma już w swojej ofercie TA firma Nie ma ich jeszcze w ofercie sklepu internetowego, ale zamówienia można dokonać przez korespondencję mejlową. Painter's Touch ma także w sprzedaży TEN sklep, ale nie są to te 2x Ultra Cover, a na nich mi zależało Niestety pierwszy sklep nie ma w ofercie czarnego podkładu, który zaleca Mania. Mają jedynie podkład biały, ale twierdzą, że też będzie okey. Do malowania bez podkładu polecają farbę Rust Oleum Universal, TUTAJ artykuł. Musiałaby na jej temat wypowiedzieć się Mania, ale pamiętam, że miała uwagi co do jakości sprayu po ponownym użytkowaniu tej samej puszki. Chyba spust się lekko zatyka i nie ma jak go wyczyścić. Mam nadzieję, że wybierzesz coś dla siebie i podzielisz się wrażeniami i malarskimi wyczynami Dzień dobry,\ witam się po raz pierwszy w tym wątku Trafiłam tu poszukując fotela, ale moja uwaga skupiła się na sposobie zawieszenia firanek i zasłon w salonie. Czy możesz pokazać sposób mocowania osłony szyn ? Jakie to szyny ? Jakie osłony ? pozdrawiam Witam, witam! Szyny są zamocowane za maskownicą wykonaną z płyty g-k grubości 6 mm. Całość ma wysokość 13 cm i grubość 5 cm. Szyna to jakiś plastikowy zwyklak kupiony na alle. Nie polecam, gdyż dałam się namówić na krótsze kawałki, aby było jak najmniej odpadów i na łączeniach źle się przesuwają żabki. Jeżeli kupować, to jak najdłuższe, aby łączeń było jak najmniej. Szyna zamontowana jest ok 3 cm od maskownicy, na której jest jeszcze zamontowana taśma led na aluminiowym profilu (nie za bardzo go widać, bo jest pomalowany na biało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 19.01.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Bardzo dziękuję ! Jak tylko zmaluję to się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 19.01.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Tomkowa, bardzo dziękuję za szybką odpowiedź Mam jeszcze pytanie o sposób mocowania maskownicy do sufitu i czy się sprawdza? Nie wiedziałam, że takiej grubości płyty k-g mamy na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.01.2016 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Bardzo dziękuję ! Jak tylko zmaluję to się pochwalę Koniecznie! Będę wyglądać fotek niecierpliwie Tomkowa, bardzo dziękuję za szybką odpowiedź Mam jeszcze pytanie o sposób mocowania maskownicy do sufitu i czy się sprawdza? Nie wiedziałam, że takiej grubości płyty k-g mamy na rynku Maskownica jest zbudowana z profili do płyt g-k, które zostały obłożone tą cienką płytą. Te profile zostały przymocowane do sufitu. Zależało mi na tym, żeby konstrukcja była jak najcieńsza i przy użyciu profili oraz 6-milimetrowej płyty udało się uzyskać niecałe 5 cm Wszystko się trzyma idealnie i jestem zadowolona z efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 19.01.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Aniu i wszystkie kobiety udzielające się w tym temacie skoro mowa o strojeniu okna bardzo Was proszę o poradę. Jakbyście rozwiązały sprawę powieszenia zasłon i firany na takim oto oknie? Problematyczna jest tu sprawa grzejnika sięgającego poza okno. Wydaje mi się, że dobrze byłoby go zasłonić w całości, tylko co wtedy z różnicą w szerokościach zasłon po lewej i prawej stronie? Z prawej strony wieszać 2 szt zasłon, żeby były mniej więcej równo marszczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.01.2016 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Casuall!! A gdzie Ty się podziewałaś?? Dobrze, że jesteś. Jak łazienka?? Opowiadaj, co u Ciebie Co do okna, to wcale nie wieszałabym zasłon po obu stronach okna, a jedynie po tej szerszej. Dwie wyłącznie z prawej w zupełności wystarczą i po rozsunięciu zasłonią całe okno. Karnisz na całą szerokość sufitu, najlepiej mocowany bezpośrednio do niego. Planujesz jakąś zabudowę karnisza? Możesz też postarać się o taki efekt, ale też z zasłonami wyłącznie po prawej Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 19.01.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Ach, szkoda gadać życie ostatnio nie rozpieszcza Łazienka odłożona na lepsze czasy Ale staram się bywać U Ciebie, bo tu taka dobra energia i mobilizacja żeby jednak coś w domu działać. Ciągle do tyłu względem Ciebie (kto by nadążył?)ale czasem coś się uda stworzyć, choćby w Nowy Rok upiec gąskę, wyszła przepyszna, robiona ściśle wg Twojego przepisu, dziękuję Nie brałam pod uwagę opcji z dwiema zasłonami z prawej, nawet mi nie przyszła do głowy. Karnisz akurat na całą długość sufitu mierzyłby 250 cm i chyba raczej sufitowy, bo nad oknem coś mało tego nadproża i nie rzucałoby się to tak w oczy I raczej do zabudowy, bo innej opcji chyba nie ma? Tylko nie chciałbym już bawić się w zabudowy k-g jak u Ciebie,(jesteśmy po malowaniu) raczej coś gotowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.01.2016 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 A zrobienie wgłębienia na karnisz w skosie i suficie, w którym można by schować karnisz wchodzi w grę? Wtedy byłby taki efekt jak na inspiracji powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 19.01.2016 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Pisząc na całą szerokość sufitu masz na myśli też skos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 19.01.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 A zrobienie wgłębienia na karnisz w skosie i suficie, w którym można by schować karnisz wchodzi w grę? Wtedy byłby taki efekt jak na inspiracji powyżej Nierealne, na to już za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.01.2016 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Pisząc na całą szerokość sufitu masz na myśli też skos? Zależy, czy chcesz aby zasłony wisiały tradycyjnie - to wtedy tylko sufit, a jeżeli tak, jak na obrazku, to także skos. Na skosie wtedy zasłony są cięte, tak jak skos i są upięte z blokadami żabek, żeby się całość na dół nie zsunęła. Ruchoma jest tylko część zasłon upięta w poziomie Nierealne, na to już za późno... To nic Karnisz bezpośrednio do sufitu też będzie dobrze wyglądał Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 19.01.2016 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 To raczej zostanę przy wersji tradycyjnej, tym bardziej, że to pokój dorastającej córki. A gdzie kupowałaś swoje karnisze i czym kierować się przy zakupie( oprócz tego żeby były w jednym kawałku;))?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.01.2016 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 A gdzie kupowałaś swoje karnisze i czym kierować się przy zakupie( oprócz tego żeby były w jednym kawałku;))?? Ja kupowałam TUTAJ , dwutorową, są w długości 250 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 19.01.2016 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Dzięki za namiar i za jak zwykle fachowe porady:hug:Wiedziałam, że można na Ciebie liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.01.2016 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Dzięki za namiar i za jak zwykle fachowe porady:hug:Wiedziałam, że można na Ciebie liczyć jak chcesz szyne i zeby byla mało widoczna bo nie robicie zabudowy to polecam szyne gardinia ygrek sie chyba nazywa lub pod haslem szyna sufitowa aluminiowa w LM na stronie sa stalowe ale sa tez biale i chyba casto je ma sa bardzo subtelne i mało widoczne, cieńsze od tych plastikowych... jedynie cena wyzsza ok 100zl za 250 cm + akcesoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.01.2016 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Dzięki za namiar i za jak zwykle fachowe porady:hug:Wiedziałam, że można na Ciebie liczyć Jestem ciekawa co kupisz i końcowego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts