Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Tomkowa,Twoja jadalnia to prawdziwy skarbiec, a stół to już w ogóle super.Wiesz ,ja się nie znam ale na początek poczarowałabym właśnie z nim.

Troszkę chyba zgrzytają te ozdobniki przy podstawie stołu ,może gdyby udałoby się je usunąć i przemalować dół stołu ,tak żeby uprościć jego formę to potem stopniowo będziesz decydowała co z komodą(chociaż w jadalni tego typu mebel to chyba nazywa się pomocnik) i z kredensem.

Wielka prośba,powiedz czy te lampy dają radę oświetlić całe pomieszczenie?Bardzo mi się podobają .

Twoje słowa o tych meblach, to miód na moje serce :lol2: Pewnie by się dało oderwać ozdobnik z podstawy stołu, ale on mi jakoś pasuje do tego kredensu i reszty ;) Sama nie wiem. Podobają Ci się takie połamane lampy przez zawiązaną żyłkę? :lol2: Jadalnia ma ok 16 m2 i lampy nad stołem wystarczają. Dodatkowo mam tuż obok hol z dodatkowym oświetleniem sufitowym

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czyli ta szklana witrynka jest nakładana? i można ją wyeksmitować? :rolleyes: Moim zdaniem za bardzo meble skupiają uwagę, za mało dodatki. Rozejrzyj się za sztuką :yes: tylko musi być duża :yes:

Jaka tkanina? Cóż, kocham welur :rolleyes: jednak tutaj mogłoby się zrobić zbyt królewsko. Lubisz wzory? super! może jakiś klasyczny trellis? ostrzegam, nie będzie łatwo :lol: Jeżeli to możliwe to pozbyłabym się brązu z krzeseł, czyli zastąpiła je nowym modelem (ale pomagam niech to piorun :lol2: ) albo tapicerowanym w jasnym kolorze np. z lekko zaokrąglonymi plecami albo całkiem niewidocznymi duchami :yes:

Czyli ta szklana witrynka jest nakładana? i można ją wyeksmitować? :rolleyes: Moim zdaniem za bardzo meble skupiają uwagę, za mało dodatki. Rozejrzyj się za sztuką :yes: tylko musi być duża :yes:

Jaka tkanina? Cóż, kocham welur :rolleyes: jednak tutaj mogłoby się zrobić zbyt królewsko. Lubisz wzory? super! może jakiś klasyczny trellis? ostrzegam, nie będzie łatwo :lol: Jeżeli to możliwe to pozbyłabym się brązu z krzeseł, czyli zastąpiła je nowym modelem (ale pomagam niech to piorun :lol2: ) albo tapicerowanym w jasnym kolorze np. z lekko zaokrąglonymi plecami albo całkiem niewidocznymi duchami :yes:

Mam nadzieję, że "sztuka duża" to chodzi o wymiar, a nie co innego :lol2: Na oryginały dzieł wielkich za płytki mam portfel ;) Ale mam takie jeden obraz, który jest dla mnie dużą sztuką. Piękny jest i malowany przez cudną niewiastę. Chodzi o obraz Alfreda Gockela

obrazy5.jpg

Nawiązywałby do obrazu nad sofą :)

Trellis uwielbiam i z przyjemnością wymienię obicia. Z wymianą krzeseł może być gorzej :lol2: Duchy do mnie zupełnie nie przemawiają, a wręcz za nimi nie przepadam :rolleyes:

Ja Ciebie bardzo przepraszam ale zostawiłam okulary na biurku:lol2:i nie dojrzałam żyłki,byłam pewna,że to jest tego typu lampa(słonko ,zdjęcie zwinęłam z Twojego wątku,wybacz)

a to tam jest żyłka? http://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif http://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif

Tak, tak są związane żyłką, bo inaczej zawadzaliśmy głowami :lol2: Albo przerobię kable na suficie, albo kupię łamańce odkryte w wątku słonko :)

Lampa-wisz--ca-Blitz-I-stal-bez-klosza.jpg

A ja też pomyślałam, a skąd ona takie super lampy wytrzasnęła (połamane).

Bardzo podoba mi się ten stół i te ozdobniki na dole też :-)

Może przemalować krzesła na szaro i wtedy zobaczysz jak to będzie wyglądało.

Koncepcja malowania tylko krzeseł bardzo do mnie przemawia, bo szybko pójdzie :lol2:

Lampy to najtańszy i najzwyklejszy model Massive Addiso :)

Bardzo proszę, patent na łamańce by Tomkowa :lol2:

lampy.jpg

Fajnie wyglądałaby sama komoda z grafiką w cieniutkiej ramie w lubianym przez Was kolorze/kolorach. Do tego po dwóch stronach rozstawione krzesła (całe tapicerowane).

Super oferta z dnia dzisiejszego, 75 PLN/szt :D Mogłyby być? ;) A może w takiej cenie kupić do stołu? :lol2: Ja się kompletnie na tym nie znam, więc za wskazywanie przykładów będę bardzo zobowiązana :D

krzesło1.jpg

krzesło2.jpg

Ja takie lubię, ale nie dałabym wszystkich. Jeśli przy stole ma być 6, to postawiłabym w szczycie stołu 2 takie z pełnym oparciem. Reszta musiałaby być nie koniecznie z tej samej bajki, ale koniecznie bez tapicerowanego oparcia.

Łamańce są genialne. Potrzeba jest matką wynalazku, ale tylko dla ludzi inteligentnych :rotfl:

Tomkowa, jutro. Obiecuję i obrazki i coś o meblach. Dziś cały dzień w rozjazdach była. Zamęczyło mnie, ale mogę polecić fajną knajpkę gdybyś wybierała się do Kozienic, lub Puław trasą sandomierską (79). W Magnuszewie pysznie, szybko i miło karmią w Starej Kuźni, potrawami przygotowywanymi w piecu :)

Lusterka dla Ciebie z mojego pinteresta :)

https://www.pinterest.com/pin/413064597049590841/

https://www.pinterest.com/pin/413064597048043282/

https://www.pinterest.com/pin/413064597047659354/

Aniko zamieszanie zrobiłaś z żartami o lodach warzywno-owocowych :lol2:

Tomkowa ja bym nie szła w kolejny odcień szarości, pozostawiłabym je w brązie tak jak są, ale rozumiem, że Ty te meble masz na co dzień i pojawia się chęć zmiany

Pusia świetny tort na "18"-kę chyba mojemu synowi zrobię z bobem budowniczym ;)

Aniko zamieszanie zrobiłaś z żartami o lodach warzywno-owocowych :lol2:

Czemu żart? Naprawdę takie robimy. Tutaj dowód:

Lody buraczane jedzone przez córkę (brokulowych nie mam na zdjęciach niestety)

http://images.g.folog.pl/folog/images/2e/cf/21548-1196441-864b2daa0e34a2810c4d32431fc64c85.jpg

Znalazłam jeszcze marchewkowe

http://images.g.folog.pl/folog/images/4b/1f/16340-1196441-75331d9d91df7337a9400ba577704fc9.jpg

Edytowane przez AnikoPL

W tym wątku przelewają się takie ilości procentów, że wszystko jest możliwe :rolleyes:

nie dosc ze watek trzaska strony jak z kopyta, procentami polewaja, to jak taka zblakana duszyczka jak ja- nie wypoczeta,(jeszcze:D) ma zatrybic z tematem? :rolleyes:

Dzien dobry :bye:

oficjalnie oglaszam, ze mamy juz wakacje od dnia wczorajszego :p :D

Aniu, podobnie jak dziewczyny jestem zdania ze mebelki sa fajne i ich bym nie ruszala, ale inspiracje pokazuja, ze moze byc ciekawiej i przelamuje sie...tylko balabym sie isc po calosci w szarosc...