PusiaKssawery 23.01.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Czekam na dostawę Wybrałam piankowy, TEN Koniecznie daj znać jak się sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.01.2016 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 mi sie 2 podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 23.01.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 A ja glosuje za 1 lub 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.01.2016 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Udało mi się znaleźć mebel z tkaniną nr 1 Od razu widać, jakiej wielkości jest wzór i jak go można ułożyć Fotel z tkaniną nr 3: Fotel z tkaniną nr 8: A z nr 13, do którego też czuję miętę nic nie znalazłam Jest jeszcze fajna tkanina szenilowa w dobrej cenie: 19. Trzynastka ma dwa głosy, a jedynka, biorąc pod uwagę pół głosu mamik ma głosów 2,5 Przypatrzcie się tej 19, bo mnie kusi TUTAJ szczegóły i można powiększoną lekko zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 23.01.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 mnie też zachwyciła 13-tka (chyba dlatego, że poprzez cienie wygląda jakby była wypukła, trójwymiarowa, a pewnie jest płaska ) świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 23.01.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Nie pomoge Wiesz ze ja jestem mono-kolorystyczna Moj fotel czeka bo mam 3 kolory do wyboru - czarny, szary badz kremowy jak w kominkowym. A kolorami jakby co - beda dodatkowe poduszki. Czarne te chodza za mna a jesli chodzi o dwukolorowe - najbardziej mi sie podoba jak tyl jest we wzorki a przod czysty, cos jak tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.01.2016 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Nie pomoge Wiesz ze ja jestem mono-kolorystyczna Tak samo jak ja, ale kibicuję głosowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.01.2016 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Nie pomoge Wiesz ze ja jestem mono-kolorystyczna Moj fotel czeka bo mam 3 kolory do wyboru - czarny, szary badz kremowy jak w kominkowym. A kolorami jakby co - beda dodatkowe poduszki. Czarne te chodza za mna [ATTACH=CONFIG]344197[/ATTACH] a jesli chodzi o dwukolorowe - najbardziej mi sie podoba jak tyl jest we wzorki a przod czysty, cos jak tutaj: [ATTACH=CONFIG]344198[/ATTACH] Taka kombinacja też wchodziła w grę i może wchodzi? Maniu, przecież te wszystkie tkaniny są monokolorystyczne Szary na białym, albo szary z czarnym i białym A jak by Cię torturami zmusili do wyboru, do która?? Tak samo jak ja, ale kibicuję głosowaniu No to pięknie Czyli żadna Ci się nie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 23.01.2016 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Chciałam jak Mania i Pusia nie głosować , poddana torturom sobie wybrałbym 13 lub 14. Ale 13 bardziej z poduszką mi się kojarzy. Fotel z tkaniną nr 3 jest zrobiony z dbałością o szczegóły. Dlatego boję się wzorów, że przerosna moją amarorszczyzne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.01.2016 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Chciałam jak Mania i Pusia nie głosować , poddana torturom sobie wybrałbym .... boszzzzzzzzzzzzz do tortur już dochodzi, a jeszcze nie tak dawno dobrymi trunkami w tym wątku częstowano No dobra pod torturami 9. Ale bez tortur to te czarne Mani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 23.01.2016 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 ale pokazalas kilka z 3 kolorami a dla mnie to juz za duzo - ale to dla mnie, wiec nie sugeruj sie tym. Dla mnie gora 2 kolory , tymbardziej ze trzeci jeszcze bedzie. Ciezko wybrac wiec wlasnie ciezko glosowac, ale jak mowisz tortury...to moze zaczne od tego: nr 13 jest ladny jako wzor, ale jako material odpada. A mowie to bo kupilam z tej samej serii tylko inny wzor. Na poduszke ok, ale nie na fotel. Szukaj materialow (jesli juz latasz po tutejszych stronach) na upholstery - to nr.1, a dwa na drapery, chenille juz zupelnie jest super (przypomina aksamit ale jest grubszy i sie nie traci kudelkow). jesli mialabym u siebie robic, nawet zakladajac ze nie mam wszystkiego w szaro-bialo-czarnym wybralabym: 7 i 14 17 szybko sie znudzi - osobiscie uwielbiam te wzory i nawet mam kilka luster w tym ksztalcie, ale materialy sie nudza - kupilam kilka i leza. fotel #8 i ta chenille 19 tez ok jest tylko problem.Niektore materialy po zakupie sa identyczne jak na zdjeciu, inne nie. Zrobilam sie tak na swoim (co mam krzeselko i krzeslo czyli Iman). Oprocz bialo-czarnych i innych mieli jeszcze SZARE. Na zdjeciu byly szare. Po przyjsciu okzalo sie a. jest bezowy, b. jest zupelnie innym materialem. Zrobilam krzeselko, i wywalilam do smieci takie paskudne bylo. Nie umywal sie do tego co mam.Dlatego kupowanie na necie to troche jak ruletka i dlatego nie chce radzic, no chyba ze akurat mam ktorys z nich (jak Imana i z seri 13tki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.01.2016 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 a jeszcze nie tak dawno dobrymi trunkami w tym wątku częstowano No dobra pod torturami 9. Pusiu, i to jest myśl! Co to za głosowanie bez popijania Proszę bardzo, coś naprawdę na osłodę Pyszniutki, słodziutki Tokaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.01.2016 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Od razu inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 23.01.2016 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 cos pokaze Jesli chodzi o mojego Imana mowilam ze jak dla mnie za "krzyczaty" na duzy fotel, ale mialam na mysli siedzisko i wewnetrzne oparcie. Jak najbardziej sie nadaje na tyl i zewnetrzne boki. Poprostu nie wali tak po oczach. Pamietasz moje dodatkowe krzesla do jadalni?? przod jest szary, tyl - zupelnie nie z mojej bajki - ZOLTY. A jednak nie ruszam! bo na tyle to fajnie wyglada. Obojetnie jaki kolor i jaki wzor moim zdaniem wyglada lepiej na tylach fotela/krzesla. oblookaj te fotki i porwnaj sobie aaa...na pierwszy strzal - Sultana na przodzie, no jak ja uwielbiam na moich krzeselkach to na tak wielkiej plaszczyznie jak dla mnie za duzo zadymy ale jak najbardziej bym dala na tyl i zewnetrzne boki http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/xxx/79939094884efc0b6888d56dc390a229_zpsyokvpwhx.jpg a tu masz fotki do przemyslenia - gdzie wsadzic wzor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 23.01.2016 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 pokazuje do porownania, bo najpierw musisz zdecydowac gdzie bardziej wyazisty material chcesz a dopiero potem ktory i jaki wzor, bo w zaleznosci od tego - mozesz wybrac zupelnie co innego - bo bedzie - ze tak powiem - sie reprezentowac inaczej w innym ukladzie a teraz se siedz i mysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.01.2016 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Maniu, a zerknij TU, TU, bo właśnie wcześniej myślałam o wzorzystych bokach Ale boję się, że jednak Iman, nawet na boki będzie za intensywny Chociaż jak by przy toaletce krzesełko, a dalej fotel z takimi bokami, jak siedzisko krzesła, to może nie byłoby źle? Aha, nr 13 wcale nie wygląda z opisu na złą tkaninę, TUTAJ szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 23.01.2016 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Ja wiem jaki ma opis bo mam ten material. Jesli bys go dala na tyl jest OK ale tam gdzie siedzisko - odradzam - za cienki. Jesli mi w opisie pisze ze sie nadaje na duvet covers, czyli na poszwe na koldre - juz bym go nie uzyla na obicia foteli czy kanap gdzie sie siedzi - bo jest duzo cienszy niz np Iman, badz inny taki gruby, lub jak material ktorym obijalam sofke i moj zaglowek. Na takie meble ja poprostu lubie ciezkie i mocne typowo "kanapowe" materialy. A takie na poszwy sie nie nadaja lapiesz o co mi chodzi?? No nie wiem, mysl mysl, bo od tego zalezy ile materialu potrzebujesz. ale nie bede Ci radzic, jak mowie - jesli mam material moge cos na ten temat powiedziec, a jesli go nie mam - nie bede za duzo bo mozna niezle sie naciac - nie masz pojecia ile razy sie nacielam i ile materialow mam w domu ktorych nie uzylam bo sie okazalo zupelnie co innego niz myslalam ze bedzie - mimo opisow. kombinuj kombinuj, czekamy na wybor. Pamietj ze na koniec sama musisz wybrac, chociaz wiem ze ciezko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.01.2016 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 (edytowane) Ja wiem jaki ma opis bo mam ten material. Jesli bys go dala na tyl jest OK ale tam gdzie siedzisko - odradzam - za cienki. To dziadki, a napisali Medium/Heavyweight Informacja, że można z niego poszwę uszyć mi nie przeszkadzała, bo kto komu zabroni spać pod czymś takim Ale tą swoją uwagą o pościeli ograniczyłaś Maniu wybór dość istotnie Bo jeszcze raz sprawdziłam wszystkie wzory i, zgodnie z opisami, na uszycie poszew nie są przeznaczone numery: 9, 12, 15 (szenil), 18 (szenil) i 19 (szenil) 7 odpada, bo doczytałam, że to minky No i zobacz, mamy fotki foteli z tkanin 1, 3 i 8, a okazuje się, że pościel też z tych obić uszyć można Powiedz mi, proszę, jakie ilości materiału powinnam kupić na siedzisko i oparcie, a ile na tył. To jest całkiem spory fotel Edytowane 23 Stycznia 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 23.01.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Mi się podoba 14, 17,18, i jeszcze kilka innych ale te najbardziej. Zrobiłabym jak Mania radzi, wzorek na plecach i bokach z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 23.01.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Medium /heavy bo np nie nadaje sie na zwiewna spodniczke Wiesz, moze tez byc tak - co dla mnie nie jest pozadnym materialem na sofki i lozka moze byc OK dla kogos innego! Ale uwierz, mimo ze np. Iman jest 100% cotton a nie np Chenille - w zyciu ale to W ZYCIU bys poszwy na koldre tego nie zrobila - za grube! to samo sie tyczy materialu ktory uzylam na sofke czy lozko. Pomacaj swoja kanape, zobaczysz o czym mowie. Dlatego pisalam ze kupowanie na necie to jak ruletka - bo sie nacielam wiele razy. Ale moze cienszy ci podjejdzie??? ile materialy? na fotel? troche to liczenia bedzie, bo robiac z jednego latwiej, z dwoch - musisz policzyc dwa razy. I nie zapomniec o poduszce. Najpierw sobie tyl oblicz, potem boki 2x. Pamietaj ze zawsze musisz z nadwyzka. Pamietaj tez ze wzor jesli jest typu Imana musisz wyposrodkowac zeby ladnie wygladalo, a wtedy materialu wejdzie wiecej . Jesli material we wzorki jest jednolity to wsio ryba, liczysz jak jednolity. Potem musisz wymierzyc od srodka i poduszke 2x plus boki poduszki. Nie robilam swojego jszcze wiec nie wiem bo nie liczylam. tu jest "podpowiednik" na jeden material Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts