Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Czy to taka, że nie trzeba np, jabłek obierać i wyciągać gniazd nasiennych - a i tak wyciśnie sok?? I nie obierać marchewki??

Pusiu, ja na początku tak właśnie robiłam, że nie obierałam jabłek i gruszek, ale wycinałam gniazda nasienne. Marchewkę tylko szorowałam (jeżeli się kupi ładną i czystą). Kilka razy zapchałam urządzenie i teraz owoce obieram. Hurom trzeciej generacji wyciska sok nawet z pestek :)

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pusiu, ja na początku tak właśnie robiłam, że nie obierałam jabłek i gruszek, ale wycinałam gniazda nasienne. Marchewkę tylko szorowałam (jeżeli się kupi ładną i czystą). Kilka razy zapchałam urządzenie i teraz owoce obieram. Hurom trzeciej generacji wyciska sok nawet z pestek :)

A kiwi?? Obierasz??

I jeszcze - czy można części wyciskarki myć w zmywarce??

Witaj ave! :) Korzystaj do woli, mam nadzieję, że te moje wątpliwości i bezcenne rady koleżanek będą Ci przydatne :) A jaki masz plan na swój fotel?

plan... im bliżej konkretnej decyzji, tym bardziej plany się zmieniają :confused: miał być klasyczny w kremowym pluszu (w każdym razie miękkim materiale), była w planach i krata.... fotel jest we wnętrzach w uszakach.

Twoje inspiracje są cudne i dlatego mam problem:bash: osiołkowi w żłoby dano....

plan... im bliżej konkretnej decyzji, tym bardziej plany się zmieniają :confused: miał być klasyczny w kremowym pluszu (w każdym razie miękkim materiale), była w planach i krata.... fotel jest we wnętrzach w uszakach.

Twoje inspiracje są cudne i dlatego mam problem:bash: osiołkowi w żłoby dano....

Byłam, widziałam, fotel ekstra :) Oj, coś wiem o bólu głowy od zbyt wielu możliwości wyboru i koncepcji :lol2: Jeżeli ograniczysz się do krajowej oferty tkanin, to dylemat będzie o wiele mniejszy ;) Gorzej, jeżeli wybierać będziesz spośród oferty zagranicznej, zwłaszcza amerykańskiej, bo tam, to zupełnie można zwariować od mnogości wzorów i kolorów :D

I mam do Ciebie gorącą prośbę: czy możesz pokazać w całej okazałości swój kominek? :)

Edytowane przez Tomkowa

Kiwi obieram tym bardziej :) Części można myć w zmywarce, ale ja czyszczę ją ręcznie od razu po użyciu, więc nie powiem, jak sito i reszta wygląda po myciu mechanicznym.

Tomkowa, ja pomarancze kroję w poprzek na 4 i Botti to łyka. Jak dotąd to tylko pestki pomidorowe zatkały, ale wyciskałam ponad 5 kg i 2 razy musiałam przepłukać.

Ok, dzięki, jesteście kochane.

Znalazłam wreszcie sposób na wszystkie moje problemy, związane z cienkim portfelem :D I kto by przypuszczał, że to takie proste! :lol2:

http://www.alorsquoidefun.fr/wp-content/uploads/2014/11/application-telephone-mobile-billet-banque-table.gif

No boskie :rotfl::rotfl::rotfl:

Dziewczyny, dziękuję za info o wyciskarce. Trochę się zmartwiłam tymi cytrusami. W sumie w sezonie, tak jak teraz, bardzo mi na tym zależy... chciałabym sok pomarańczowy robić codziennie. Rozumiem, że z marchewką nie ma problemu?

No właśnie dlatego wywlokłam temat wyciskarki, bo wypijam rano hektolitry soku z czerwonych grejpfrutów i używam do tego wyciskarki elektrycznej do cytrusów.

Jakoś mi nie leży jedna wyciskarka do cytrusów a druga do innych owoców.

dodałam do koszyka ;) mam nadzieję, że szybko realizujesz zamówienia ;)

Wysyłam w przezroczystych workach :lol2: Jeżeli nie dojdzie w ciągu dwóch tygodni, to proszę o kontakt z kurierem, bo to pewnie jego wina :rotfl::rotfl:

No właśnie dlatego wywlokłam temat wyciskarki, bo wypijam rano hektolitry soku z czerwonych grejpfrutów i używam do tego wyciskarki elektrycznej do cytrusów.

Jakoś mi nie leży jedna wyciskarka do cytrusów a druga do innych owoców.

Pestka wyciska cytrusy bez problemu, więc może ja coś źle robiłam? Obiecuję, że dziś zrobię sok pomarańczowo-cytrynowy i zdam relację :)