PusiaKssawery 27.01.2016 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Raz nawet wrzucalam pomarańcze ze skórką, ale generalnie obieram i kroję w poprzek na 3-4 części. Ze skórką były dla mnie niesmaczne Poszperałam trochę w necie - i mam jeszcze dwa pytania: 1. placki ziemniaczane?? da się?? 2. Wino? ktoś robił z soku z tej wyciskarki?? np. aroniowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 27.01.2016 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 jesuuu oglądam te filmik zafascynowana już 10 min i przeliczam ile hajsu jeszcze bym potrzebowała :rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.01.2016 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 jesuuu oglądam te filmik zafascynowana już 10 min i przeliczam ile hajsu jeszcze bym potrzebowała :rotfl::rotfl: :rotfl: To jest mój ulubiony film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.01.2016 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Poszperałam trochę w necie - i mam jeszcze dwa pytania: 1. placki ziemniaczane?? da się?? 2. Wino? ktoś robił z soku z tej wyciskarki?? np. aroniowe?? A wiesz, że z tymi ziemniakami to dobry pomysł? Nie wpadłam na to dotychczas, bo placki to zawsze tarka, ale przecież z powstałej pulpy wyszły by pewnie znakomite Niedługo się za to wezmę Wyciskarkę potraktowałam dziś bezlitośnie Ponieważ zapomniałam kupić pomarańcze, test był na cytrynach. Może i lepiej, bo są trudniejszym towarem ze względu na pestki Pomarańcze można kupić przecież bez;) Wyciskałam więc cytrynki i po szóstej sztuce wyciskarka się zapchała. Wyczyściłam ją więc i zapodałam nieobrane gruszki i jabłka. Z gniazdami nasiennymi. Gruszki poszły gładko, ale po pierwszym jabłku znów zapchanie. Podejrzewam, że ze wszystkimi warzywami i owocami z pestkami będzie podobnie. Wpadł mi jeszcze do głowy pomysł, żeby wycisnąć mleko z migdałów, ale może następnym razem Z testu jestem bardzo zadowolona Soku wyszło dużo, a wyciskarka jest cała i gotowa do dalszej pracy Specjalnie dla Was wersja pure Czysty sok z cytryny! Proszę się nie krzywić i się częstować. Same witaminki, a grypa szaleje I jak pijecie świeże soki, to starajcie się je pić tak, aby je jak najlepiej przed połknięciem wymieszać ze śliną. Starzy Indianie mówią, że tak jest najzdrowiej Zdrówko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.01.2016 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Dziś, zupełnie nieplanowanie, znalazłam się w okolicach ulubionego sklepu na T i.. powiększyłam swój zasób luster Zainwestowałam całe dziewięć dyszek i pochwalę się, co z tego wyszło Wybaczcie jakość zdjęć, ale do dyspozycji mam tylko niezbyt dobry telefon Pierwsze lusterko to heksagon, w czarnej ramce i od razu powędrował do łazienki Edytowane 27 Stycznia 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.01.2016 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Drugie lusterko to zestaw 7 lusterek Wzięłam je spontanicznie nie mając koncepcji, gdzie zawisną Poszły na kominek Kto zgadnie, jak zostały zawieszone? Edytowane 27 Stycznia 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klawdia 27.01.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Piękne lustro, cena powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 27.01.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 lustro piekne!!!!!!!!!!!! też jestem fanka luster *może nieco w innym stylu), więc rozumiem chęć i radość z nabycia kolejnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.01.2016 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Piękne lustro, cena powala Dziękuję klawdia Jak za osiem sztuk, to rzeczywiście niezła lustro piekne!!!!!!!!!!!! też jestem fanka luster *może nieco w innym stylu), więc rozumiem chęć i radość z nabycia kolejnego Witaj w klubie! Ja kocham lustra niemal bez względu na styl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 27.01.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Witaj w klubie! Ja kocham lustra niemal bez względu na styl to "niemal" można obejść zdarzyło mi się "wcisnać" siostrze lustro, które było piękne, ale nijak nie nie pasowało do mojego domu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.01.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Przepuszczałam przez Botti owoce tarniny wymieszane ze śliwkami i rodzynkami, bo jestem zachłanna na to co zostaje po zrobieniu nalewki. Skrzeczała na tych pestkach, ale poszło w sumie kilogram było samej tarniny. Zmiażdżyła te tarkowe pestki. Nie zapchała się. Tylko bardzo chrupało ;( Aronia z soku przechodzi przez Botti, ale podobnie jak pomidory, zatyka LUSTERECZKO, powiedz przecie, kto najpiękniejszy na świecie Oczywiście ściany u Tomkowej w blasku lusterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.01.2016 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 ave, "niemal" dotyczyło pierwszego rzutu oka Przy drugim zazwyczaj okazuje się, że każde lustro można przerobić tak, żeby pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.01.2016 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 LUSTERECZKO, powiedz przecie, kto najpiękniejszy na świecie Oczywiście ściany u Tomkowej w blasku lusterek Ale powiedz szczerze, czy z tym kominkiem ujdzie? Zdjęcia są fatalne, niestety, a rzeczywistość sporo lepiej się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.01.2016 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Bardzo mi się podoba A coż Ty w kominku nie palisz To mi się nie podoba:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.01.2016 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 tez sie zastanawialam czemu w tym kominku "tak czysto" zima jest, drewno jest ! Tomkowa co na temat luster mysle to wiesz ( mam na nie zboczenie), jak juz tak kupujesz, nie chce przypadkiem mi kupic tego na Wayfair??? :lol2: a tak serio - slicznie masz! moge sie wprowadzic i pomieszkac troche? nie wybierasz sie na jakie wakacje? nie potrzebujesz kogos do podlewania kwiatkow?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.01.2016 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Bardzo mi się podoba A coż Ty w kominku nie palisz To mi się nie podoba:no: tez sie zastanawialam czemu w tym kominku "tak czysto" zima jest, drewno jest ! Drewno naszykowane we środku, a człowiek nie ma czasu iskry podłożyć Śnieg się stopił, więc pomyślałam, że dziś za ciepło Tomkowa co na temat luster mysle to wiesz ( mam na nie zboczenie), jak juz tak kupujesz, nie chce przypadkiem mi kupic tego na Wayfair??? :lol2: a tak serio - slicznie masz! moge sie wprowadzic i pomieszkac troche? nie wybierasz sie na jakie wakacje? nie potrzebujesz kogos do podlewania kwiatkow?? Maniu, dziękuję, bardzo mi schlebiasz Ale to ja prędzej do Ciebie kryształy polerować I na wszystkie Twoje cudne lustra chuchać i dmuchać A pewnie, że chcę Ci Wayfair kupić, a sobie kilka Eleanor z Pottery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2016 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Aj....jjjjjjjjjj, położyłabyś chociaż to drewno tak, żeby wyglądało, na prawidłowo ułozone do rozpalenia Tak, to zupełnie jak to obok we wnęce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.01.2016 00:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Pestko, oczywiście do palenia będzie ułożone warstwami na krzyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.01.2016 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 A wiesz, że z tymi ziemniakami to dobry pomysł? Nie wpadłam na to dotychczas, bo placki to zawsze tarka, ale przecież z powstałej pulpy wyszły by pewnie znakomite Niedługo się za to wezmę Aniu, placki ziemniaczane od lat robię wyłącznie w sokowirówce. Moja rodzinka jest uzależniona od placków, wiec jak robię to porcję olbrzymią i gdybym to miała z moimi długimi pazurami trzeć na tarce.... Z sokowirówki są wg mnie lepsze niż te z tarki. Przede wszystkim bez grama mąki. Najpierw przepuszczam cebulę, czosnek i sok zachowuję, potem ziemniaki. To suche - te pulpę przekładam do miski, dodaję sok z cebuli i czosnku, i z naczynia gdzie jest woda z ziemniaków z dna wybieram powstałą tam mąkę ziemniaczaną, dodaje do pulpy, sól pieprz wiadomo i kilka jajek. Mieszam, jeśli jest za suche dodaję odrobinę tej wody z ziemniaków (najlepiej piankę która po niej pływa). Placki podczas smażenia "puchną" jakby drożdże miały, są pyszne i chrupiące, a człowiek się nie narobi, bo to 3 minuty przepuścić wszystko przez sokowirówkę. Dlatego tak wypytuję o Botti, bo kupię ją tylko wtedy gdy zastąpi mi sokowirówkę i elektryczny wyciskasz do cytrusów. Chce mieć wszystko w jednym urządzeniu. No i z Twoich doświadczeń wynika, że się da. I jeszcze widziałam, że wyciskarka jest czarna więc pasuje [ATTACH=CONFIG]344794[/ATTACH] A do tego pysznego soczku trzeba było dodać taką samą ilość miodu i spirytu - odstawić na 2 miesiące - i byłoby jeszcze lepsze Twoja kompozycja luster zwala z nóg, świetnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2016 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Uwielbiam placki. Bardzo nie lubię ich robić, bo to tyle paprania ale z Botti muszę spróbować. Ona się bosko łatwo myje. Pusiu jest czarna, ale elementy silikonowe ma pomarańczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts