Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Miłośniczki luster w dobrej cenie informuję, że dziś w Pepco widziałam zestaw 3 okrągłych luster w czarnych ramach za 25 zł :) Największe ma ok. 30 cm, a kolejne są mniejsze o grubość ramki (są włożone jeden w drugie). Nie kupiłam, ale korci mnie, żeby się wrócić ;) Zawsze na prezent się przyda :D

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

2 miesiące to już taka fajnie przerobiona jest, nalewki mają to do siebie, że im dłużej stoi tym lepsza. Ale tę akurat można pić niemal od razu.

Gdzieś się biedactwo tak zaprawiła??

Wczoraj naszą naleweczką kurowałam męża, który wrócił z pracy bez głosu, z czerwonym gardłem i złym nastawieniem do świata. Sama zażyłam porcję profilaktyczna - a jak :)

No to przecież napisałam, że nie będę się czepiać pomarańczowego :)

Piękny ten Twój narożny kominek :)

Pusiu, raz zmarzłam, raz przegrzałam i tak się załatwiłam ;) W takim razie dzisiaj wyciskam nową porcję cytryn ze wzmacniaczem ;) Muszę się ratować, bo przecież jutro w planie placki :lol2:

A kominek bardzo dziękuje :) Wczoraj się martwiłam, czy metalowe haczyki z metalowymi linkami nie rozpuszczą się pod wpływem gorąca ;) Bo lusterka są zawieszone na linkach zaczepionych o kratkę wylotową gorącego powietrza :D Nic się im nie stało i wiszą nadal, ale, nie powiem, miałam stracha ;)

A jak się tę galerię chronologiczną robi? Chodzi o numery stron ze zdjęciami? No przecież ja sama nie wiem :lol2:

Anuś, ja też nie wiem jak robi się galerię chronologiczną :D

tak tylko napisałam, bo się wczoraj naszukałam tego zdjęcia, żeby porównanie zrobić i mi się znaleźć nie udało :rolleyes:

możesz oczywiście w wolnej chwili przelecieć wątek swój ponad 200-stronicowy...

co ja mówię... wręcz powinnaś, bo cykliczne pomysły, które uskuteczniłaś

do tego czasu, całkiem się w tym galopie gubią... a szkoda...;)

może pomogłyby numery stron....

czyli spis treści, ale wtedy to skakanie (zdjęcie tu, zdjęcie tam)

najlepiej chyba założyć nowy wątek bez możliwości komentowania albo bloga :wiggle:

mam już nawet propozycje jak mógłby się nazywać: ;)

Tomkowej sposoby na nudę

Moje twórcze ADHD

Nie usiedzę... by Tomkowa

Kobieta potrafi! :wave:

blog o tyle fajny, że każdy projekt/pomysł to osobny post....

a taka mała łazienka np. to może być bohaterem razy kilka....

lustra, krzesła, legowisko, pojemnik na herbaty, lampy, wianki, kołnierzyki.....

no sama widzisz!

a ten wątek niech dalej jest jak pendolino... :yes:

aaaaa... kominki :jawdrop:

genialne!

a do lustra w łazience, które wisiało jeszcze kilka dni temu, mam wyjątkowy sentyment :)

nowe, oczywiście piękne :)

Catti, Ty to masz pomysły ;) Blog? To przecież drugi etat ;) Ale podziwiam forumki, które się na takie rozwiązanie zdecydowały, zwłaszcza Luizę :) Jej blog Homelikeilike jest przecudny :yes:

Pierwszą stronę z linkami do zdjęć opracuję, obiecuję ;)

Ja też mam sentyment do lustra w ramie na obrazy :) Wiesz, że to Ty byłaś motorem jego powstania? :yes: Zupełnie spontaniczny pomysł po nieudanej próbie z okrągłym ;) Szkoda, że tych ramek nie ma już w Ikea, bo zrobiłabym drugie i powiesiła po obu stronach dużego lustra w górnej łazience :) Ale kto wie, czy nie zawiśnie nad wanną? :)

Daj znać jak wyszły.

A ja też coś pysznego pichcę (ze strony tej dziewczyny od cynamonowca), postaram się pokazać :)

I zdrowiej :hug:

Pusiu, placki wyszły znakomite!! Wszystko zrobiłam, jak pisałaś, najpierw cebula i czosnek, potem ziemniaki. Wyciskarka spisała się rewelacyjnie. Na soku z ziemniaków wyszła 4-centymetrowa piana, która w całości poszła do masy. Dodatkowo w soku było jeszcze sporo miąższu ziemniaczanego, więc całość przelałam przez drobne sitko i to, co na sitku do masy. Jedno jajko, zero mąki :) Podałam z gulaszem wołowo-pieczarkowym :) Wylizywaliśmy talerze :D Fotek nie mam bo zapomniałam zrobić, tak mi się spieszyło do jedzenia :p

Po wzmocnionej dawce witaminy C już mi dużo lepiej :D Dziękuję :hug:

Jestem ciekawa, co pysznego wykombinowałaś :)

Szukałam rolet i trafiłam taki wzór. http://www.dekoria.pl/offer?seria-produktow=135-10&sort=cena-od-najnizszej

Tak jakoś pomyślałam że ci się spodoba

Aniko, dziękuję za pamięć o mnie:hug: Tę tkaninę Comics znam i cały czas tam zaglądam, czy nie wyjdzie ten wzór w czarnej wersji. A granatową mam zamiar kupić na pled na łóżko :) Ona nawet na moich wizkach była i zapisałam sobie ku pamięci TU :)

ale tak mi wpadło do głowy..... nie, żeby ci roboty dodawać, tylko, żebyś mogła się chwalić, bo jest czym :wiggle:

A mi dziś wpadło do głowy pojechać jednak po te okrągłe lusterka i je kupiłam ;) Niech sobie leżą i dojrzewają ;) Ale było jeszcze coś, na co się skusiłam: zasłonki :) Pamiętasz, kiedyś myślałam o wzorzystych do jadalni :) Kupiłam więc wersję ciemniejszą do jadalni i wersję jaśniejszą do salonu :D

Kupowałam je z zamysłem, że, ze względu na to, że są bardzo cienkie, powieszę ja zamiast firanek. Ale po zawieszeniu okazało się, że nic niemal przez nie nie widać, mimo, że cieniutkie ;) Z pewnością jako zasłonki samodzielnie nie są zaciemniające, więc wymyśliłam, że zawieszę je na tych, co już są :D Poza tym, ja nie wiem na jakie mieszkania oni je szyją bo mają 240 cm wysokości. Są więc za krótkie, ale na tle szarych zasłon nie rzuca się to tak bardzo w oczy ;) Jak będę miała więcej czasu, to je przedłużę, bo kupiłam jedną awaryjną na sztukowanie :)

To się pochwalę, jak wyszło ;)

zasłony1.jpg

zasłony6.jpg

zasłony5.jpg

zasłony4.jpg

zasłon5.jpg

Edytowane przez Tomkowa

Tomkowa, jakoś mi umknęło - jakie Ty masz lampy nad stołem w jadalni?

(jestem zainspirowana :yes: placki ziemniaczane w sokowirówce albo blenderze to jest dla mnie złoty medal im. Pomysłowego Dobromira :yes: i pomyśleć, że w tym tygodniu zdzierałam sobie ręce na tarce ... muszę sprawdzić czy mi z blenderem się uda)

Pamiętasz, kiedyś myślałam o wzorzystych do jadalni :) Kupiłam więc wersję ciemniejszą do jadalni i wersję jaśniejszą do salonu :D Z pewnością jako zasłonki samodzielnie nie są zaciemniające, więc wymyśliłam, że zawieszę je na tych, co już są :D

To się pochwalę, jak wyszło ;)

bardzo fajnie wyszło :wiggle:

super to wymyśliłaś....

i fajnie, że są jednakowe, ale w lustrzanym odbiciu....

I coś specjalnie dla Catti :D

"moje " lustro zawisło :wiggle:

u Ciebie to jest super... dziś pomysł, a najdalej jutro realizacja :D

(jestem zainspirowana :yes: placki ziemniaczane w sokowirówce albo blenderze to jest dla mnie złoty medal im. Pomysłowego Dobromira :yes: i pomyśleć, że w tym tygodniu zdzierałam sobie ręce na tarce ... muszę sprawdzić czy mi z blenderem się uda)

uda się ;)

robię w blenderze od lat :rolleyes:

tylko siekaj długo aż na miazgę :)

wiwik te lampy to zwyczajne Massive Adiso :) Powinny wisieć wzdłuż stołu, ale podczas remontu ustaliłam odwrotnie i tak są ;) Żeby nie uderzać o nie głowami wymyśliłam, że zrobię z nich łamańce :lol2: TU kiedyś ujawniłam szczegóły :)

A placki nie są z sokowirówki :no: Nie wiem, jak z sokowirówki wyjdą, ale chodziło o wypróbowanie wyciskarki Botti do zrobienia placków, według genialnego pomysłu i wytycznych Pusi :)

Zasłony rewelacyjne, nie wiem, czy to tylko tak wygląda, ale kolor starych o nowych zasłon zgrał sie idealnie, wyglądają swietnie :yes:

Dla mnie zaskakujące za każdym razem jest to, że jak pokazujesz kolejne dodatki, ozdoby, to ja widzę skończone, zrównoważone wnętrze, a Ty oddajesz jakiś nowy element i ... jest jeszcze idealniej :D

Ja sobie zaklepuję miejsce u Ciebie, i jak w końcu ja dotrę do etapu "wnętrza" to przyjdę tu na poważne konsultacje:p

Catti - nie lustrzane, tylko negatyw:rotfl:

bardzo fajnie wyszło :wiggle:

super to wymyśliłaś....

Dziękuję Catti :) To była szybka akcja z zakupem i nawet nie było ważne, że będą za krótkie :D Tak sobie pomyślałam, że fotel z takim prostym wzorem też byłby fajny ;) Bo oczywiście w sypialni też te zasłony przymierzałam :) I wcale nie zauważyłyście, że one mają kółka, bo są przeznaczone do zawieszenia na drążku karniszowym :D Gdybym je odcięła, byłyby jeszcze krótsze. Pierwotnie miałam taki plan i dlatego dokupiłam jedną ekstra na przedłużki. Może kiedyś się zmobilizuję i to zrobię ;)

Tomkowa, zasłonki sa MEDALOWE :) tego mi u Ciebie brakowało, taki nie nachalny ale jednak wzorek. Chyba kiedyś namawiałam Cię na paski ;)

Pestko, bardzo się cieszę, że zasłużyły na taką ocenę :) Oj, rozważań na temat zasłon było sporo, nawet mało brakowało, a już bym kupiła wzorzyste na ww, pamiętasz? ;) Paski też by świetnie wyglądały. Może kiedyś się coś trafi :D

Zasłony rewelacyjne, nie wiem, czy to tylko tak wygląda, ale kolor starych o nowych zasłon zgrał sie idealnie, wyglądają swietnie :yes:

Dla mnie zaskakujące za każdym razem jest to, że jak pokazujesz kolejne dodatki, ozdoby, to ja widzę skończone, zrównoważone wnętrze, a Ty oddajesz jakiś nowy element i ... jest jeszcze idealniej :D

Ja sobie zaklepuję miejsce u Ciebie, i jak w końcu ja dotrę do etapu "wnętrza" to przyjdę tu na poważne konsultacje:p

Mamik, ależ Ty jesteś miła :hug: Oj, do ideału temu wszystkiemu duuużo brakuje :) Po pierwsze wszystkie pomieszczenia powinny być większe i wyższe. A po drugie to meble w salonie trzeba przemalować :lol2: Wiem, wiem, gadam i nic z tego nie wynika, ale i za to się kiedyś wezmę, oj wezmę ;)

A na jakim Ty teraz jesteś etapie? Poważne konsultacje? Od tego "poważne" od razu robi mi się bardzo wesoło :lol2:

Ja jestem na etapie ... mozna powiedzieć deweloperskim i wykańczaniem mnie PRZERAŻA

Dlatego tak się pętam po pięknych wątkach, szukam, oglądam i wiem, że coraz mniej wiem

Jednego jestem pewna - bez dobrego stolarza nie ruszę do przodu, więc na razie to mnie najbardziej uwiera

malowanie mebli??? Wg mojej pamięci to najpierw dach, potem sypialnia miała być :wiggle:

Ten piękny granat w sypialni tez mi sie marzy, cudny jest