PusiaKssawery 09.02.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Ja na pewno nie montowałabym z powodu osadu na bateriach czy na kabinie Jasne, ja swojego też nie montowałam z powodu osadu, tylko z powodu potworniej twardej wody i osadzania się kamienia na bateriach takiego że zatyka perlatory, a co musi się dziać na grzałkach nowego sprzętu i w nowych rurach?? Oczywiście oprócz oznak zewnętrznych robiliśmy test twardości wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 09.02.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 A z jakiego powodu zamontowałaś... no toż przecież pisałam, że z powodu pieca i gwarancji na tenże Pusia, u nas twardość około 18, jeśli dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.02.2016 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Pusia, u nas twardość około 18, jeśli dobrze pamiętam To jeszcze gorzej niż u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 09.02.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 może powinnam przypomnieć, że ja jeszcze nie mieszkam, znaczy tam nie mieszkam, więc nie mam pojęcia na ile taka twardość byłaby uciążliwa, być może po roku miałabym dość i płaciłabym KAŻDE pieniądze za pozbycie się kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.02.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 może powinnam przypomnieć, że ja jeszcze nie mieszkam, znaczy tam nie mieszkam, więc nie mam pojęcia na ile taka twardość byłaby uciążliwa, być może po roku miałabym dość i płaciłabym KAŻDE pieniądze za pozbycie się kamienia My z tej wody korzystaliśmy w starym domu 14 lat, więc wiem jak niszczycielska moc ma kamień. Dlatego w planie na nowy dom był zmiękczacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.02.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Mam szklany czajnik i co kilka dni odkamieniam go kwaskiem cytrynowym, bo biała płyta grzejna źle wpływa na moje dobre samopoczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.02.2016 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Ja pod zlewem mam ustrojstwo uzdatniające wodę metodą odwróconej osmozy, więc w czajniku nic się nie osadza, a herbata i kawa nie zostawiają żadnych dziwnych plam na naczyniach. Gdybym instalowała zmiękczacz, to tylko i wyłącznie dla ochrony armatury, pralki i wiekowej zmywarki, która mimo mojej twardej wody działa idealnie do 15 lat Ale moje sprzęty, to takie zabytki, jak i ja No nic, pomyślę o tym zmiękczaczu, a póki co mam frajdę ze sprzątania i obserwowania różnic "przed" i "po" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.02.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]346307[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346308[/ATTACH] Na razie stołek wcisnelam koło kanapy, może jak wyleci wiosną stojak z drewnem do kominka, to przestawie gopod wysoką lampę podłogowa. Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 09.02.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Ja pod zlewem mam ustrojstwo uzdatniające wodę metodą odwróconej osmozy, więc w czajniku nic się nie osadza, a herbata i kawa nie zostawiają żadnych dziwnych plam na naczyniach. Gdybym instalowała zmiękczacz, to tylko i wyłącznie dla ochrony armatury, pralki i wiekowej zmywarki, która mimo mojej twardej wody działa idealnie do 15 lat Ale moje sprzęty, to takie zabytki, jak i ja No nic, pomyślę o tym zmiękczaczu, a póki co mam frajdę ze sprzątania i obserwowania różnic "przed" i "po" No właśnie Tomkowa ja też mam takie ustrojstwo tylko, że w garażu i podłączone do oddzielnej instalacji wodnej- do lodówki i do wylewki przy zlewie. A masz zamontowany mineralizator przy filtrze?-bo inaczej likwidujesz z wody nie tylko to co złe ale i to co dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.02.2016 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 mmikka, no i co Ty chcesz od tego stołka? Nie wiem, czy lampa na nim to dobry pomysł A druga strona kanapy? Nigdzie go nie "wciskaj", tylko daj mu wolność i pozwól błyszczeć swoim blaskiem Daj szerszy kadr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.02.2016 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 No właśnie Tomkowa ja też mam takie ustrojstwo tylko, że w garażu i podłączone do oddzielnej instalacji wodnej- do lodówki i do wylewki przy zlewie. A masz zamontowany mineralizator przy filtrze?-bo inaczej likwidujesz z wody nie tylko to co złe ale i to co dobre. E tam, uwierzyłaś w demagogię sprzedawcy Pewnie, że mam mineralizator, ale z niego nie korzystam Odwrócona osmoza to proces zachodzący w naturze, więc nie może likwidować razem ze złym tego, co dobre Inaczej jest ze zmiękczaczem, w przypadku którego używa się środków chemicznych do zmiany parametrów wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.02.2016 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 osmoza likwiduje wszystko, chyba, że mineralizator, wtedy dodaje sztucznie minerały do wody wyczyszczonej przez osmoze zmiękczacz podmienia jony wapnia na jony sodu, środkiem chemicznym jest tu sól, wiec średnio ona chemiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.02.2016 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 [ATTACH=CONFIG]346318[/ATTACH]stołek mi się podoba, tylko, że kupowałam go z myślą o prysznicu. Pokój ten jest mały i nie mam gdzie go wyeksponować.Fotka zrobiona teraz w ciemnoscisch, ta kanapa to wersalka, z związku z tym, że jest wygodna, to pozostała jako miejsce do spania dla gości.Za biblioteczką jest narożny kominek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 09.02.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 E tam, uwierzyłaś w demagogię sprzedawcy Pewnie, że mam mineralizator, ale z niego nie korzystam Odwrócona osmoza to proces zachodzący w naturze, więc nie może likwidować razem ze złym tego, co dobre Inaczej jest ze zmiękczaczem, w przypadku którego używa się środków chemicznych do zmiany parametrów wody. To nie demagogia. Jakieś 20 lat temu pracowałam w firmie która sprzedawała filtry z odwróconą osmozą, więc trochę mam o tym pojęcia... Używaj mineralizatora:yes: A jak z niego nie korzystasz? Ja mam go zamontowanego razem z filtrami i membraną i działa samoczynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.02.2016 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 mam rurki przygotowane pod podpięcie osmozy, ale chyba nie będę jej montować. Wodę pijemy butelkowaną, do zupy raz na 2 tygodnie też leje butelkowaną. a baterię upatrzyłam sobie trójprzepływową - ma 3 kurki - 2 zwykłe - ciepła-zimna woda i trzeci na wodę z osmozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.02.2016 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 [ATTACH=CONFIG]346318[/ATTACH]stołek mi się podoba, tylko, że kupowałam go z myślą o prysznicu. Pokój ten jest mały i nie mam gdzie go wyeksponować. Fotka zrobiona teraz w ciemnoscisch, ta kanapa to wersalka, z związku z tym, że jest wygodna, to pozostała jako miejsce do spania dla gości. Za biblioteczką jest narożny kominek . To może postaw go po drugiej stronie wersalki? Widzę tam zasłony, więc to chyba okno? Mógłby tam stać? Na odłożenie np. książki? Fajnie tam u Ciebie Bardzo podoba mi się zawartość biblioteczki, ta nie dosłownie książkowa osmoza likwiduje wszystko, chyba, że mineralizator, wtedy dodaje sztucznie minerały do wody wyczyszczonej przez osmoze zmiękczacz podmienia jony wapnia na jony sodu, środkiem chemicznym jest tu sól, wiec średnio ona chemiczna Emi, ja uwierzę we wszystko, co piszecie, bo ze mnie taki znawca, jak z zawodnika sumo baletnica Była kiedyś akcja osmoza, to zrobiliśmy. Podobno minerały nieorganiczne nie są przyswajane, więc trzeba, tak jak pisała Pusia, na rozum to wszystko wziąć I pić soki!! To nie demagogia. Jakieś 20 lat temu pracowałam w firmie która sprzedawała filtry z odwróconą osmozą, więc trochę mam o tym pojęcia... Używaj mineralizatora:yes: A jak z niego nie korzystasz? Ja mam go zamontowanego razem z filtrami i membraną i działa samoczynnie. Wcześniej miałam dodatkowy kranik do wody w filtra, który miał dwie strony otwierania: mineralizowaną i niemineralizowaną. Teraz mam baterię z dwoma "kurkami": pierwszy do ciepłej i zimnej wody, drugi do wody z filtrów. mam rurki przygotowane pod podpięcie osmozy, ale chyba nie będę jej montować. Wodę pijemy butelkowaną, do zupy raz na 2 tygodnie też leje butelkowaną. a baterię upatrzyłam sobie trójprzepływową - ma 3 kurki - 2 zwykłe - ciepła-zimna woda i trzeci na wodę z osmozy O właśnie, taką mam baterię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.02.2016 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Aniu,drzwi balkonowe. Często używane, bo kocur nie może się zdecydować gdzie siedzieć i kursuje non stop Drewno do kominka też się nosi z ogródka. Szlak komunikacyjny jak za czasów kupieckich;) Półkę, która wpadła Tobie w oko też bardzo lubimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.02.2016 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 mmikka, to może zostaw, tam, gdzie stoi, mi się podoba Zamiast lampki postaw ładny kieliszek ze złotym rantem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.02.2016 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 pralki i wiekowej zmywarki, która mimo mojej twardej wody działa idealnie do 15 lat Ale moje sprzęty, to takie zabytki, jak i ja A ja wierze w Twoje wiekowe sprzęty, bo też takie miałam w starym domu - pralka 16 lat, zmywarka bosch - pewnie ok. 18 lat, bo kupiliśmy ja używaną, u nas działała 15 lat i działającą wywieźliśmy z elektrośmieciami, nasz pierwszy płaski telewizor też 13 lat działał. Ale jak tu już ktoś pisał - teraz takich sprzętów nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 10.02.2016 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 To może postaw go po drugiej stronie wersalki? Widzę tam zasłony, więc to chyba okno? Mógłby tam stać? Na odłożenie np. książki? Fajnie tam u Ciebie Bardzo podoba mi się zawartość biblioteczki, ta nie dosłownie książkowa Emi, ja uwierzę we wszystko, co piszecie, bo ze mnie taki znawca, jak z zawodnika sumo baletnica Była kiedyś akcja osmoza, to zrobiliśmy. Podobno minerały nieorganiczne nie są przyswajane, więc trzeba, tak jak pisała Pusia, na rozum to wszystko wziąć I pić soki!! Wcześniej miałam dodatkowy kranik do wody w filtra, który miał dwie strony otwierania: mineralizowaną i niemineralizowaną. Teraz mam baterię z dwoma "kurkami": pierwszy do ciepłej i zimnej wody, drugi do wody z filtrów. O właśnie, taką mam baterię Ja mam taką http://cdn28.pb.smcloud.net/t/files/74/96/43/b0702159a0/bateria-zlewozmywakowa-z-plaska-wylewka-z-podlaczeniem-do-filtra-wody-deante-aster-bca-065m.jpg Tym pierwszym wylotem leci woda zwykła,a drugim z filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts