SylwiaS 10.02.2016 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 noszz straszne one co nie?? szczuja i to w "taka" srode ale kto mowi,ze to picie ma.byc dzisiaj??? Co do przyjecia Sylwii jestem."za"... ale orpcz ciacha to moze jeszze cos pod pazuche co? SORKI za literki..ale z tel pisanie to.nie pisanie A przyniosę, przyniosę. Tylko dajcie znać ile tych procentów ma być, żebym na cieniasa nie wyszła http://www.gify.net/data/media/328/alkohol-ruchomy-obrazek-0009.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.02.2016 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 A przyniosę, przyniosę. Tylko dajcie znać ile tych procentów ma być, żebym na cieniasa nie wyszła http://www.gify.net/data/media/328/alkohol-ruchomy-obrazek-0009.gif Ja i Ivy mamy robić montaż - wikt i opierunek reszta ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.02.2016 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Ja mam taką http://cdn28.pb.smcloud.net/t/files/74/96/43/b0702159a0/bateria-zlewozmywakowa-z-plaska-wylewka-z-podlaczeniem-do-filtra-wody-deante-aster-bca-065m.jpg Tym pierwszym wylotem leci woda zwykła,a drugim z filtra. Aż się głupio przyznać, nigdy wcześniej nie widziałam takiej baterii jaką pokazała Sylwia. Zgodnie z radą postawię na złotym cielcu kieliszek, nie mam ze złotym paskiem ale domaluję złotolem A teraz idę czytać o ivy filtrze, widzę, że następna choroba zakaźna na FM nadciąga Ja mam bardzo podobną baterię Model Torino inox od Blue Water. Czekam na fotkę stołka ze szkłem Tomkowa jak ja Ci zazdroszczę łatwości podejmowania decyzji. U mnie od idei do czynu mija wieczność! Niestety pledów juz nigdzie w okolicy nie było - tak więc Twój pozostaje unikatem na FM. Czy nowy dywan w salonie to Ikea? Ja chciałam dokupić drugi, ale też już mi się nie udało Dywan to Ikea Aniu nasz model to ten , jak widzisz cena to poniżej 2 tyś. Jak widzisz tak jak Pusia pisze do 2 tyś można sie zmieścić Nie wydaje mi się żeby przerobienie instalacji miało kosztować 3-4 tyś, nie bardzo wiem co by trzeba tam robić żeby tyle kosztowało Ivy, ale czujna jesteś jakoś nie wczytałam tego! 3-4 tys?? Za podłączenie 2 szt. plastikowych rurek?? Gdzie mieszkasz Aniu?? Jak nic w życiu nie zamontowałam to zamontuję Wam ten zmiękczacz Pusia ja coś tam robiłam, zabiorą narzędzia ty wino i damy radę a potem za zarobione chyba seeeee wielką beczkę wina kupimy i zostaniemy u Ani z miesiąc :rolleyes: ja tez chce z Wami :rotfl: Macham w przelocie Jestem ZA Tym bardziej jestem ZA srodek tygodnia a te juz o procentowaniu.... Jest Moc Bo nie doczytałaś Melisko - winem musimy uzupełniać niedobory minerałów z tej wody ze zmiękczacza :lol2::lol2: ooo tak, uzupełnimy idealnie razem z witaminkami Wiecie co, jesteście samolubne-może nie mam niedoboru minerałów, ale dobre towarzystwo i winko jeszcze nikomu nie zaszkodziło. A ja mogę jakiegoś super plakora upiec. Przyjmiecie do spółki? Pusia, Mel bierzemy ?? beczka na 5 wystarczy co ?? i to jeszcze Popielec .......... ładnie tak ? Moc to jest, bo Meliska wie kiedy się pojawić coś na zasadzie: "uderz w beczkę (z winem), a Meliska się odezwie ;P Bierzemy, ale wina trzeba więcej skołować, Ania nas wykarmi, ale już zapowiedzala szlaban na procenty w rozpoczynającym się dzisiaj poście - więc w tej kwestii nie możemy na nią liczyć Chyba, że jej rabat damy z tych 4 tys za montaż?? dobra policzymy na 8% noszz straszne one co nie?? szczuja i to w "taka" srode ale kto mowi,ze to picie ma.byc dzisiaj??? Co do przyjecia Sylwii jestem."za"... ale orpcz ciacha to moze jeszze cos pod pazuche co? SORKI za literki..ale z tel pisanie to.nie pisanie A przyniosę, przyniosę. Tylko dajcie znać ile tych procentów ma być, żebym na cieniasa nie wyszła http://www.gify.net/data/media/328/alkohol-ruchomy-obrazek-0009.gif Ja i Ivy mamy robić montaż - wikt i opierunek reszta ekipy Ale cudną ekipę zmontowałyście :lol2: Chyba już mogę uznać, że prawie mam zmiękczacz Przyjmę Was wszystkie z radością Zapewniam brak nudy, ale na dobre jedzenie się nie nastawiajcie, bo na czas montażu męska część domostwa będzie w delegacji zamiejscowej, a ze mnie kucharka, jak z.. same wiecie A moje 40-dniowe postowanie niech Was nie zniechęca, bo ja świetnie się bawię także bez alkoholu Będę Was wspierać w spożyciu i namawiać do spróbowania samych dobrych win, które mam poutykane tu i tam Chciałam też przypomnieć, że część towarzystwa deklarowała się swojego czasu, że przybędzie z pomocą na dokonanie porządków w sypialnianych szafach Możemy połączyć wszystko razem, nieco pobyt przedłużyć i załatwić, co trzeba Przybywajcie!! :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.02.2016 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Zanim pobiegnę głowę posypać popiołem daję szybko cynk, że w sklepie na T jest zestaw 11 naklejek lustrzanych heksagonalnych Z opisu domyślam się, że to lusterka akrylowe, ale mam na nie pewien plan i mam nadzieję, że dojdą w tym tygodniu I cała kolekcja mieszkaniowa jest bardzo fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.02.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Z tej kolekcji wpadł mi w oko chodnik, szkoda tylko, że jest z nadrukiem i pranie tylko chemiczne.Komody są bardzo fajne. Zrobilam fotkę pustego kieliszka na stolku, ale w pokoju jest tak bardzo ciemno, że chandry chyba się nabawię z tęsknoty za słońcem.[ATTACH=CONFIG]346358[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.02.2016 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Przybywajcie!! :lol2: Czy ten wpis niżej ma związek z tym wyżej??? pobiegnę głowę posypać popiołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.02.2016 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Zrobilam fotkę pustego kieliszka na stolku, ale w pokoju jest tak bardzo ciemno, że chandry chyba się nabawię z tęsknoty za słońcem. [ATTACH=CONFIG]346358[/ATTACH] No i zobacz, jak ładnie Jakiś taki trochę samotny, więc może drugi dla towarzystwa i karafka np. ze sokiem? Ja też tęsknię za słońcem, ale pociesz się, że masz bardzo słoneczny stołek Czy ten wpis niżej ma związek z tym wyżej??? Ma U mnie trzy stołki i na każdym mogą stać kieliszki Zostałaś szefem ekipy zmiękczającej i oprócz wody możecie zmiękczać u mnie, co tylko chcecie :lol2: pobiegnę głowę posypać popiołem Ty się turlasz, a ja już posypana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.02.2016 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 możecie zmiękczać u mnie, co tylko chcecie :lol2: Jesteś pewna, że to przemyślałaś?? Ty się turlasz, a ja już posypana W niektórych kręgach kulturowych posypanie głowy popiołem to rodzaj aktu desperacji, wieć jeśli to zrobiłaś w kontekście naszego najazdu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 11.02.2016 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Zanim pobiegnę głowę posypać popiołem daję szybko cynk, że w sklepie na T jest zestaw 11 naklejek lustrzanych heksagonalnych Z opisu domyślam się, że to lusterka akrylowe, ale mam na nie pewien plan i mam nadzieję, że dojdą w tym tygodniu I cała kolekcja mieszkaniowa jest bardzo fajna [ATTACH=CONFIG]346356[/ATTACH] oj tak, fajne są tez je namierzyłam i jeszcze fajny chodniczek (wrzuciłam do przechowalni, bo były inne wydatki i nie wiem, czy mi styknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 11.02.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Tomkowa pozwolisz, że napiszę u Ciebie: dziewczyn, gdybyście poszukiwały jakiego wsparcia w sprawie oświetlenia, to piszcie w moim wątkuw Iluminacjach Elfir zrobiła porządki ............ nie będę się tutaj rozpisywać, ale delikatnie mówiąc przesadziła ...........wpisałam co trzeba w tamtym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 13.02.2016 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Dzień dobry wszystkim w ten piękny, sobotni poranek Tomkowa, na pewno coś pięknego znowu robisz, bo milczysz No chyba, że to takie postanowienie wielkopostne - ograniczenie obecności na forum ja rozważałam przez chwilę, ale poprzestałam na standardowych słodyczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.02.2016 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 oj tak, fajne są tez je namierzyłam i jeszcze fajny chodniczek (wrzuciłam do przechowalni, bo były inne wydatki i nie wiem, czy mi styknie Chodniczek bardzo fajny, ale fakt, że jest drukowany jakoś mnie nie przekonuje, a zwłaszcza to, że nie można go prać. Trzymam kciuki za Twój zakup fotela!! Tomkowa pozwolisz, że napiszę u Ciebie: dziewczyn, gdybyście poszukiwały jakiego wsparcia w sprawie oświetlenia, to piszcie w moim wątku w Iluminacjach Elfir zrobiła porządki ............ nie będę się tutaj rozpisywać, ale delikatnie mówiąc przesadziła ........... wpisałam co trzeba w tamtym wątku To się narobiło Nie za bardzo to rozumiem Ale na pewno pamiętamy, że w kwestiach oświetlenia zawsze możemy na Ciebie liczyć Dzień dobry wszystkim w ten piękny, sobotni poranek Tomkowa, na pewno coś pięknego znowu robisz, bo milczysz No chyba, że to takie postanowienie wielkopostne - ograniczenie obecności na forum ja rozważałam przez chwilę, ale poprzestałam na standardowych słodyczach Poranek piękny, to prawda, dzień dobry Niestety, "nic pięknego" nie robię, a nieobecność wynika z wirusowych szaleństw w moim domu, czego efektem jest ścięta z nóg dwójka pociech, z temperaturą 39 stopni, pękającymi kościami, mięśniami i mną biegającą od jednego do drugiego Istne lazaret komando A dziś przymiarka do porządków, według zasad z książki "Magia sprzątania" Trochę się boję, co z tego wyjdzie, bo pierwsza zasada brzmi "zacznij od wyrzucania" No i czekam na wizytę fachmana od ocieplania, żeby ocenił, co tu u mnie trzeba zrobić, ile to będzie kosztowało i dlaczego tak drogo Ach, i miałam napisać jak sprawuje się zakupiony piankowy materac i właśnie piszę: sprawuje się bardzo dobrze Syn śpi na stronie twardszej, z matą kokosową i jest bardzo zadowolony. Ja próbowałam też stronę z pianką molet i leżało się bardzo wygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.02.2016 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Poranek piękny, to prawda, dzień dobry Niestety, "nic pięknego" nie robię, a nieobecność wynika z wirusowych szaleństw w moim domu, czego efektem jest ścięta z nóg dwójka pociech, z temperaturą 39 stopni, pękającymi kościami, mięśniami i mną biegającą od jednego do drugiego Istne lazaret komando A dziś przymiarka do porządków, według zasad z książki "Magia sprzątania" Trochę się boję, co z tego wyjdzie, bo pierwsza zasada brzmi "zacznij od wyrzucania" ze tez ksiazki nie kupilam bedac w Pl buuuuuuuuuuu :cry::bash::cry::cry: moze tak bez niej mi sie uda "wyrzucanie"??? w koncu jak czegos nie nosilam lat kilka, a zostawiam bo moze ubiore, chociaz wiem ze nie ubiore, skoro nie ubralam to moze bez ksiazki dam rade? Ale nie wiem jak to z Toba Tomkowa bedzie Zdrowka zycze slysze w tv ze straszne zachorowania sa w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 13.02.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Tomkowa, to zdrowia dla rodziny życzę, u mnie właśnie kończą sie ferie, więc przez ostatnie dwa tygodnie byliśmy poza potencjalnym miejscem roznoszenia chorób, jakim jest szkoła. Żebym w złą godzinę nie napisała Książki o porządkach do ręki nie wezmę, nie jestem absolutnie gotowa na to, żeby sie rozstać z czymkolwiek , wszystko jest potrzebne, wszystko się przyda i w ogóle na samą myśl o sprzątaniu poprzez wyrzucanie robi mi się słabo chyba jestem bardzo ciężkim przypadkiem klinicznym, smutne to w sumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.02.2016 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 ze tez ksiazki nie kupilam bedac w Pl buuuuuuuuuuu :cry::bash::cry::cry: moze tak bez niej mi sie uda "wyrzucanie"??? w koncu jak czegos nie nosilam lat kilka, a zostawiam bo moze ubiore, chociaz wiem ze nie ubiore, skoro nie ubralam to moze bez ksiazki dam rade? Ale nie wiem jak to z Toba Tomkowa bedzie Zdrowka zycze slysze w tv ze straszne zachorowania sa w PL Meliska, dziękuję za wsparcie, mam nadzieję, że najgorsze przesilenie już za nami Książka jest świetna, bo też myślałam, że bez dodatkowego wsparcia uda mi się pozbyć rzeczy, które zostawiam "bo kiedyś się przydadzą". Jeszcze jej nie przeczytałam do końca, ale z kilku rzeczy pomogła mi sobie zdać sprawę, o których dotąd nie miałam pojęcia Cytat: "Trzeba tylko poświęcić czas na to, żeby usiąść, obejrzeć każdą rzecz, jaka do ciebie należy, zdecydować, czy ją zatrzymać, czy wyrzucić, a następnie zdecydować, gdzie ułożyć to, co zatrzymasz". Takie proste, nie? Ale autorka świetnie tłumaczy, jak podejmować decyzje o "zostawieniu" i jak podejść do całego zagadnienia. Ja, na razie, jestem nastawiona pozytywnie Tomkowa, to zdrowia dla rodziny życzę, u mnie właśnie kończą sie ferie, więc przez ostatnie dwa tygodnie byliśmy poza potencjalnym miejscem roznoszenia chorób, jakim jest szkoła. Żebym w złą godzinę nie napisała Książki o porządkach do ręki nie wezmę, nie jestem absolutnie gotowa na to, żeby sie rozstać z czymkolwiek , wszystko jest potrzebne, wszystko się przyda i w ogóle na samą myśl o sprzątaniu poprzez wyrzucanie robi mi się słabo chyba jestem bardzo ciężkim przypadkiem klinicznym, smutne to w sumie Mamik Czyli musisz koniecznie przeczytać tę książkę Ja, po lekturze, zdałam sobie sprawę, że np. nici i przybory do szycia, mam schowane w domu w kilku miejscach I jak dojdzie co do czego, to mam spory kłopot ze znalezieniem tego, czego potrzebuję Albo, że w dwóch szufladach, mam te same, w sumie niepotrzebne rzeczy Kolejny cytat: "Sedno problemu tkwi w tym, że te same rzeczy często gromadzone są w więcej niż jednym miejscu. Kiedy sprzątamy każde miejsce osobno, umyka naszej uwadze fakt, że powtarzamy to samo działanie w wielu miejscach i że zamykamy się w błędnym kręgu sprzątania. Aby tego uniknąć, polecam sprzątanie tematami. Zamiast na przykład sprzątać konkretny pokój, wyznacz sobie cel: dziś ubrania, jutro książki. Sprzątanie tak często kończy się niepowodzeniem, gdyż mamy za dużo rzeczy. Nie przyjmujemy do wiadomości, ile tak naprawdę rzeczy posiadamy. Są porozkładane po całym domu, a więc sprzątając każde miejsce po kolei, nie mamy pełnego obrazu naszego stanu posiadania. Aby tego uniknąć, zachęcam do sprzątania według kategorii, a nie lokalizacji". Trzymajcie kciuki, aby dziesiątki moich poszewek na poduszki wreszcie znalazły jedno miejsce, zamiast trzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.02.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 do tej książi podchodzę jak do jeża, już pewnie z pół roku może kiedyś dojrzeje do niej z ciuchami to u mnie jak z zabawkami dla maluchów. Co jakiś czas wyciągam ciuchy nienoszone kilka lat i cieszę jakby miała nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 13.02.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 [[...] Książki o porządkach do ręki nie wezmę, nie jestem absolutnie gotowa na to, żeby sie rozstać z czymkolwiek , wszystko jest potrzebne, wszystko się przyda i w ogóle na samą myśl o sprzątaniu poprzez wyrzucanie robi mi się słabo chyba jestem bardzo ciężkim przypadkiem klinicznym, smutne to w sumie Podpisuję się wszystkimi czterema kończynami. Jestem zbieraczem totalnym. Do tego zawsze jak coś wyrzucę to w ciągu tygodnia czy dwóch już okazuje się że przydało by mi się coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 13.02.2016 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Przeczytałam z uwagą temat "Magii sprzątania". Na pewno nie mam problemu z wyrzucaniem i pozbywaniem się niepotrzebnych rzeczy. Natomiast oświeciło mnie, że faktycznie mam te same rzeczy w kilku miejscach - przykład igły z nitką odnosi się i do mnie. No i niestety mam jeszcze męża...który to jest zbieraczem wszystkiego, "bo się przyda"... i może nawet by się czasem przydało, gdyby w tym właściwym momencie było wiadomo, gdzie to coś jest. Ale nie jest wiadomo. Bo żeby było, to te rzeczy musiałyby mieć swoje miejsce i jeszcze w dodatku na to miejsce trzeba by je odkładać. Dlatego w nowym domu małż będzie miał swój tzw. gabinet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.02.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 mój mąż ma swój gabinet - jesssuuu co tam się dzieje, Julki pokój to pikuś przy tym :rotfl: ja tam palcem nie kiwam - jedynie czasem podczas odkurzania odkurzę po środku pokoju, żeby mi sie nie nosiło na resztę domu no i jak mi szklanek zaczyna brakować w kuchni to robię tam wyprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.02.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 wysłałam właśnie do stolarza zabudowę garderoby-szatni przy wejściu do domu, W końcu będę mogła zrobić porządek z butami, kurtkami i czapkami tylko mam problem, bo mam szafę na zbyciu, muszę znaleźć jej jakieś miejsce - może mężowi do gabinetu ją wstawię? będzie miał gdzie trzymać swoje kabelki i śrubki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts