SylwiaS 14.02.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Ja pitolę, dziewczyny, ale Wy to macie zapał. Szkoda, że podczas przeprowadzki wyrzuciłam większość rzeczy bo bym się nauczyła porządków. Podziwiać http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,11_hq_orig.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.02.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Poszewki należą do grupy tych rzeczy, których nie wyrzucam, chyba, że się spiorą lub zniszczą Kwiatkowe to stary zakup z Ikea, ale już ich chyba nie ma. Wani, szyję poszewki, ale z powodu kiepskiego sprzętu do szycia nie podejmuję się szycia poza najbliższą rodzinę Moja maszyna nie ma też overlocka, a mi materiał obrzucony zygzakiem nie przeszkadza Znasz na pewno Dianę i jej wątek. Szyje bardzo ładnie i w rozsądnej cenie. Zapytaj, czy zechciałaby Ci uszyć to, czego potrzebujesz Tomkowa ja wcale nie chciałam prosić żebyś mi coś szyła Ja mam maszynę ale raczkuję w temacie a szkoda mi tych paru ładnych tkanin które mam. Myślałam właśnie żeby Dianę zaangażować ale to jak już uzbieram więcej do szycia, teraz najchętniej bym coś gotowego kupiła na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.02.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Aniu niezle te porządki chyba musze u siebie coś pomyśleć chociaż z wyrzucaniem nie mam problemu wlasnie mam szafy Ikea zaglebokie i musze obmyslic plan układania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 14.02.2016 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Mam problem z wyrzucaniem, jak dorobimy się dużej szafy, to postaram się posegregować ubrania. W garażu gdyby części z różnych marek aut pasowały do siebie, to mielibyśmy dwunastokołowego, dwukierownicowego, sześcioradiowego perpetuum mobile :lol2: Za wyprzedażami garażowymi tęsknię, bo mam trochę drobiazgów do zbycia. Wczoraj oglądałam resztki tkanin i myślałam właśnie o uszyciu poszewek na poduszki, tylko proste te poszewki musiałyby być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.02.2016 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 mmikka moja wyobraźnia się przegrzała :rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 14.02.2016 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Emi, zapasowa gaśnica też się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 15.02.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 z wrażenia aż kupiłam tę książkę, mam nadzieję, że niedługo dotrze teraz mamy półki głębokie na 40cm, ale też mają taką szerokość - ni w pięść ni w oko, niezależnie od tego, czy trzymam tam t-shirty czy grubsze rzeczy - i wysokość - i to faktycznie też jest niepraktyczne. A już szuflady tego rozmiaru to jest kosmiczna pomyłka Ale garderobę projektowaliśmy sobie sami i jednak garść wskazówek z Internetu nie zastąpi doświadczenia kolejne szafy już wiemy, jak robić Tomkowa, dzięki za konsultację w sprawie relingu-który-nie-jest-częścią-szafki a miałam nadzieję, że jednak jest to jakaś forma nóżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 15.02.2016 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 nie wiem, czy akceptowalne, ale mam nadzieję wystarczająco przejżyście no i jak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.02.2016 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 z wrażenia aż kupiłam tę książkę, mam nadzieję, że niedługo dotrze teraz mamy półki głębokie na 40cm, ale też mają taką szerokość - ni w pięść ni w oko, niezależnie od tego, czy trzymam tam t-shirty czy grubsze rzeczy - i wysokość - i to faktycznie też jest niepraktyczne. A już szuflady tego rozmiaru to jest kosmiczna pomyłka Ale garderobę projektowaliśmy sobie sami i jednak garść wskazówek z Internetu nie zastąpi doświadczenia kolejne szafy już wiemy, jak robić wiwik, jestem ciekawa Twoich wrażeń po lekturze Jestem przekonana, że po przeczytaniu książki będziesz wiedziała, jak ułożyć rzeczy na półkach, które teraz określasz jako niewygodne Okażą się w sam raz nie wiem, czy akceptowalne, ale mam nadzieję wystarczająco przejżyście no i jak??? Mamik, dziękuję bardzo Pamiętaj, że właśnie czytam książkę o sprzątaniu, więc jestem nawiedzona, co gdzie i jak Głęboka na 40 cm wnęka pod skosem na walizki jest na walizki za płytka. Poza tym, ja tam chyba walizek trzymać nie chcę Nie chcę też mieć w tej szafie miejsc trudno dostępnych, a tu trzeba by przedzierać się przez wiszące ubrania. Muszę mieć relingi na takiej wysokości, żeby powiesić na nich i płaszcz, czy sukienki i koszule. Reling na wysokości 134 cm jest chyba za nisko i długie ubrania szurałyby po podłodze. Cały czas się zastanawiam, jak wykorzystać zabudowę z drugiej ściany. Ona ma głębokość 60 cm i teraz po przeczytaniu Kondo najchętniej całość zrobiłabym w szufladach Ale jak to połączyć z półkami na bocznych ściankach?? Dwie szafki z drugiej ściany mają dokładnie 2 metry, więc wszystkie cztery idealnie zmieściłyby się pod skos. Ale co wtedy z bokami i środkiem odgradzającym część męską od damskiej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 15.02.2016 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) to co naszkicowałam, to tylko propozycja idei rozwiązania zabudowy, jeśli dasz zabudowę pod skos, tam gdzie masz 85 cm, to po wszystko musisz sięgać na kolanach, relatywnie jest to najlepsze miejsce na wieszaki, a nie półki czy szuflady, tak jak na inspiracji z półką na buty przestrzeń za wieszkami miałaby służyć jako przecowywalnia rzeczy sporadycznie użwanych, jeśli nie chcesz tak, to może tak? edit: zabuowę, którą masz może dać na bocznych ściankach, nad nimi półki edit 2 szuflady możesz mieć tylko do pewnej wysokości, tak żeby swobodnie do nich zajrzeć Edytowane 15 Lutego 2016 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.02.2016 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) edit: zabuowę, którą masz może dać na bocznych ściankach, nad nimi półki edit 2 szuflady możesz mieć tylko do pewnej wysokości, tak żeby swobodnie do nich zajrzeć Czytasz w moich myślach! Tak na szybko narysowałam na podstawie Twojej pracy: Edytowane 15 Lutego 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 15.02.2016 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 bardzo się cieszę :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.02.2016 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Znalazłam w sieci zbliżoną zabudowę i, po zamianie pod skosem półek na reling na całej szerokości, mogłoby to wyglądać tak: Oczywiście ubrania na półkach nie będą ułożone w stos, tak jak na obrazku Szuflady mają głębokość 60 cm. Naprzeciwko szuflad byłaby także szafka ze starej zabudowy, ale o zmniejszonej głębokości do 50 cm. Zamiast półek zamontowałabym prowadnice na kosze. Coś takiego, jak tu na dole: Mogłoby tak być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 15.02.2016 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 mam tylko wątpliwość co do zamiany szuflad na kosze - czy w koszach rzeczy nie będą się bardziej kurzyć niż w szufladach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 15.02.2016 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 o właśnie tak ale tak jak na "zdjęciu", czy na rysunku? bo jeśli dobrze widzę, to wysoka szafa jest w różnych miejscach ja bym zrobiła wiszące jak na "zjęciu", czyli wiszące dalej od wejścia z koszami zgadzam się z wiwik, poza tym jeśli nie wyłożysz ich czymś (jak na zdjęciu) zawartość będzie wyłazić przez dziury, jak dasz jakieś zabezpieczenie, to nie będzie widoczna zawartość, no i koszty też wyższe niż półek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.02.2016 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 mam tylko wątpliwość co do zamiany szuflad na kosze - czy w koszach rzeczy nie będą się bardziej kurzyć niż w szufladach? Tak sobie pomyślałam, że może kosze tańsze niż szuflady Kurzy się wszędzie tak samo, czy półki, czy kosze o właśnie tak ale tak jak na "zdjęciu", czy na rysunku? bo jeśli dobrze widzę, to wysoka szafa jest w różnych miejscach ja bym zrobiła wiszące jak na "zjęciu", czyli wiszące dalej od wejścia z koszami zgadzam się z wiwik, poza tym jeśli nie wyłożysz ich czymś (jak na zdjęciu) zawartość będzie wyłazić przez dziury, jak dasz jakieś zabezpieczenie, to nie będzie widoczna zawartość, no i koszty też wyższe niż półek Zgadzam się, że wiszące dalej od wejścia Chyba u kogoś widziałam gęste kosze, których nie trzeba niczym wykładać, a zawartość ma być widoczna po wysunięciu Nie wiem jeszcze, jak to będzie, jeżeli półki, to z wysuwanymi pudłami, w których będą poukładane ubrania. Dziś obkupiłam się w pudła, żeby zlikwidować kolumny ubrań w szafkach Ale najpierw wszystko na środek pokoju, selekcja i dopiero układanie Nie ma lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.02.2016 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Pamiętacie moją szachownicę na prezent? Planowałam zrobić drugą dla nas, ale dzisiejszy nabytek zwolnił mnie z tego zadania Stolik ma wymiary 55x55 cm, wysoki 32 cm. Pozostaje zrobić jakieś fajne pionki do warcabów lub kupić ładny zestaw figur szachowych Nabytek ze sklepu na B Podobno są jeszcze w zygzak i całe czarne, ale u mnie była wyłącznie szachownica i byłam happy Gdybyście widziały i miały zamiar kupić (69 zł) to ostrzegam, że należy dokładnie sprawdzić jakość Ja dwa razy kursowałam do sklepu, a na koniec skompletowałam cały bez wad z 8 dostępnych w sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 15.02.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Tomkowa dla mnie ta szachownica na tle chevronowego dywanu to trochę za dużo Sam w sobie stolik fajny ale nie jestem przekonana że tu pasuje. Patrzę, patrzę i serio nie jestem przekonana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.02.2016 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Wani, ja nie wiem jeszcze jakie jest jego miejsce docelowe Musi być gdzie pod ręką, żeby móc, w razie chęci, zagrać partyjkę Masz rację, musi stać na neutralnym tle, czyli na drewnie Coś pokombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 16.02.2016 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Ja po lekturze magii sprzątania wywaliłam dwa wory ciuchów zrobiłam to już 2 miesiące temu i faktycznie porządek na półkach mam dalej, więc metoda składania rzeczy działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts