Tomkowa 21.02.2016 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Jeżeli mają być gotowe meble, to podwójna komoda Malm ma 160 cm, więc chyba zajmie dużo mniej miejsca, niż narysowałaś Na ścianie obok nich zmieści się spokojnie szafa szerokości 270 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.02.2016 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 (edytowane) Wiwik, pokój ma 3,19 m szerokości i przy ustawieniu łóżka na dłuższej ścianie jest trochę ciasno. Łóżko zabierze 2 metry i zostaje 119 cm. Szafa powinna mieć minimum 50 cm głębokości i zostaje nam na komunikację i otwieranie szafy i szuflad tylko 69 cm. To mało. Malmy mają głębokość 48 cm, więc też będzie ciasno A nie można łóżka postawić pod oknem? To byłoby chyba najlepsze rozwiązanie. edit: wrzucam inspirację A TU jest ich dużo więcej Edytowane 21 Lutego 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.02.2016 03:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Łóżko pod oknem chyba lepiej pasuje, pod warunkiem że nie ma tam grzejnika Ja bym się najmniej przejmowała łóżeczkiem dziecięcym bo to stan przejściowy a zresztą zawsze się gdzieś wciśnie. Zgadzam się że szafa sypialniana musi być pojemna A teraz idę spać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 22.02.2016 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 oo to przydały by się mi do Pax'a bo własnie taki głeboki Ciekaw jestem czy wrocisz do tych rzeczy ze strychu , z tych worow u Teściowej może 5% wróciło na przestrzeni lat teraz przy najbliższej okazji musimy opróżnić strych tam wiec będzie duuuuzo śmieci Badzo jestem ciekawa tego układania pościel, musze zglebic temat bo o jedynie mi nie daje spokoju Nie no raczej nie wrócę, bo wyniosłam rzeczy takie, które mogą posłużyć innym, żal było wyrzucać skoro dobre Dużo zabawek, ubranek dziecięcych, albo wydam albo sprzedam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 22.02.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Tomkowa, wielkie dzięki! Internet oraz ja padłam po wieczornym poście fajny ten układ, skonsultuję się w sprawie grzejnika, bo pewnie standardowo jak to w PL jest właśnie pod oknem szerokość to podobno coś około 3,4, w każdym razie właśnie ze względu na szerokość nie ciągnęłam zabudowy po całości ściany, żeby się dało wygodnie przechodzić ale pomyślałam, że może zrobić w rogach zabudowę głęboką na 60+drzwi na drążki, a pomiędzy wrzucić taką głęboką na 40cm z pólkami i szufladami. Muszę też się upewnić, bo była mowa tylko o ciuchach, więc chyba miejsce na te wszystkie dodatkowe rzeczy mają gdzie indziej. PS wrzuciłam dwa podwójne Malmy, czyli 2x160cm, dlatego tak mało miejsca do szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 22.02.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 wiwik, mam teraz u siebie bardzo podobny układ do tego, który narysowałaś, ale szafę mam "w rządku", na tej samej ścianie co komody, nie pamiętam dokładnie ile jest przejścia pomiędzy łóżkiem a komodą, ale tak max około 80 cm i jest wygodnie, mogę zmierzyć w domu wieczorem dla mnie ten układ jest wygodny, dobry dostęp do szafy i szuflad, nad komodami mam półki, głębokie na około 20cm, więc nie ma "dziury" wizualnej na ścianie, ale też przez różne głębkości mebli nie ma wrażenia ściany, mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 22.02.2016 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Od kilku dni czytam o tych porządkach u Was. To faktycznie zarażliwe, nie mniej niż grypa. I myślałam, że mnie to nie dotyczy, aż wczoraj nie wytrzymałam i wzięłam się za komodę Małego. Spodnie poszły gładko, ale bluzki już trudniej, bo to malutkie i nie chcą się trzymać w pionie. Tomkowa należą Ci się gratulację, u Ciebie to dopiero rewolucja się dzieje. Postępy w szafie rewelacyjne, ale dla pełnego efektu powinnaś zakupić w I wieszaczki drewniane Ja za każdym razem kupuje jeden komplet i tym sposobem wydatek mały, a wieszaki mam wszystkie takie same , ale wiesz, ze ja mam hopla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.02.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Tomkowa należą Ci się gratulację, u Ciebie to dopiero rewolucja się dzieje. Postępy w szafie rewelacyjne, ale dla pełnego efektu powinnaś zakupić w I wieszaczki drewniane Ja za każdym razem kupuje jeden komplet i tym sposobem wydatek mały, a wieszaki mam wszystkie takie same , ale wiesz, ze ja mam hopla [ATTACH=CONFIG]347640[/ATTACH] właśnie to samo miałam napisać Ani, ze dla pełnego efektu potrzeba jednakowych wieszaków Ja ma zwyklaki z I. plastikowe - w garderobie białe, na dole czarne a dla gości seledynowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 22.02.2016 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 właśnie to samo miałam napisać Ani, ze dla pełnego efektu potrzeba jednakowych wieszaków Ja ma zwyklaki z I. plastikowe - w garderobie białe, na dole czarne a dla gości seledynowe Ja zaczęłam kupować, te plastikowe i na ubrania są ok, ale już pod cięższą kurtką się wyginały, dlatego przeszłam na drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 22.02.2016 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 plastikowe kolorowe wieszaczki to ja mam dla moich corek dla nas tez kupuje te drewniane biale.. czasami po dwa komplety biore, czasami wcale bo mi sie nie chce nie lubie plastikowych tych cienkich.. Ksiazki nadal nie mam, wiec i porzadkow w szafach brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 22.02.2016 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 dzięki Mamik dla nas 80cm to też jest wygodnie (tyle zostaje jak rozkładamy suszarki w sypialni), ale faktycznie jest to też kwestia wysokości - łokciem się człowiek nie ma w co walnąć przy suszarkach, a przy mijaniu wysokiej zabudowy już tak kombinuję dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 22.02.2016 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 wiwik, ale u Ciebie, tak jak u mnie, wysoka zaudowa (szafa) nie byłaby na wysokości łóżka bardziej mi chodziło o to, że komody potrzebują miejsca na wysunięcie szuflady, w malm to jest mało, chyba mniej niż 40cm jest wygodnie wiwik, Tomkowa - łóżko pod oknem, to moim zdaniem poza problemem z grzejnikiem, utrudniony dostęp do otwierania okna, problematyczne rozwiązanie zagłówka/oparcia, poza tym uchylenie okna powoduje, że wieje z niego prosto na śpiących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.02.2016 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Od kilku dni czytam o tych porządkach u Was. To faktycznie zarażliwe, nie mniej niż grypa. I myślałam, że mnie to nie dotyczy, aż wczoraj nie wytrzymałam i wzięłam się za komodę Małego. Spodnie poszły gładko, ale bluzki już trudniej, bo to malutkie i nie chcą się trzymać w pionie. Tomkowa należą Ci się gratulację, u Ciebie to dopiero rewolucja się dzieje. Postępy w szafie rewelacyjne, ale dla pełnego efektu powinnaś zakupić w I wieszaczki drewniane Ja za każdym razem kupuje jeden komplet i tym sposobem wydatek mały, a wieszaki mam wszystkie takie same , ale wiesz, ze ja mam hopla [ATTACH=CONFIG]347640[/ATTACH] właśnie to samo miałam napisać Ani, ze dla pełnego efektu potrzeba jednakowych wieszaków Ja ma zwyklaki z I. plastikowe - w garderobie białe, na dole czarne a dla gości seledynowe Ha, ja też na to od razu wpadłam Ten miszmasz wieszakowy od razu mi się nie podobał, ale pokazałam, co miałam Drewniane są w planie, pomalutku będę wymieniać Ale bardzo dziękuję, że czuwacie Wiecie jaki to niesłychany komfort, kiedy na jednym wieszaku wisi jedna rzecz? Pewnie wiecie, bo macie porządek, ale ja dotąd miałam po kilka na jednym wiwik, Tomkowa - łóżko pod oknem, to moim zdaniem poza problemem z grzejnikiem, utrudniony dostęp do otwierania okna, problematyczne rozwiązanie zagłówka/oparcia, poza tym uchylenie okna powoduje, że wieje z niego prosto na śpiących Nie do końca się z tym zgadzam, ale ponieważ stereotypy są najtrudniejsze do obalenia, nie będę się sprzeczać Łóżko nie musi być dosunięte do samego okna, a powiew od okna na śpiących w upalne noce, to ulga, a nie problem Ja bez wątpienia, przy takich wymiarach pokoju, zrobiłabym łóżko na krótszej ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 22.02.2016 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Tomkowa, w sprawie powiewu latem w zupełności się z Tobą zgadzam Kiedyś, w zamierzchłych czasach, kiedy za ogrzewanie w mieszkaniach płaciło się od metra, spałam przy otwartym oknie cały rok, lato, zima, mrozy, upały - bez znaczenia, bez dopływu świeżego powietrza nie mogłam spać i komu to przeszkadzało ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.02.2016 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Ja zaczęłam kupować, te plastikowe i na ubrania są ok, ale już pod cięższą kurtką się wyginały, dlatego przeszłam na drewniane tu się zgodzę kiedyś się wymienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 23.02.2016 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 ojej, porządki w szafach. jak ja tego nie znoszę robić mam tam istny Mordor. fakt, poukładane, ale za mało miejsca na te wszystkie ciuchy haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.02.2016 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Czytam o Waszych perypetiach z porządkami i przypomniałam sobie jak szykowaliśmy nasz stary dom do rozbiórki, przez 14 lat troszeczkę rzeczy uchomikowaliśmy, a z domu trzeba było uprzątnąć wszystko.Że lubię działać z planem wiec 3 lata wcześniej zaczęłam owo wynoszenie-pakowanie-wyrzucanie.Na pierwszy rzut poszły książki, których mamy mnóstwo, segregacja, kartony, opis na kartonach, taśma i do garażu.Najlepsza była nasza garderoba. Wielkości sporego pokoju, bez okien, 2 zestawy mebli tzw. segmenty załadowane po sufit, kosze, kartony i miliony rzeczy ogólnie od ubrań po choinkę.Wzięłam urlop, męża wysłałam na Woodstock a sama do roboty.Plan był taki, że w 5 dni zostaje puste pomieszczenie tylko z meblami do wyniesienia.Robota szła jak szalona, wieczorem padałam na twarz, rano znowu w robocze ubranie i od nowa, nawet się nie kąpałam.Zaczęłam chyba w jakiś amok popadać ze zmęczenia, kurzu, braku tlenu i szału bitewnego ogólnie.Zadzwoniłam do mojego tatusia i grzecznie poprosiłam "kup mi sernik z brzoskwiniami i przywieź". Tatus próbował: 'ale ja.. teraz nie mogę.. może później, gdzie ja ci teraz sernik znajdę" więc ja przez zęby "kup mi sernik z brzoskwiniami i przywieź".Tatuś za ok 40 min. był u mnie z sernikiem, gdy wynurzyłam się z garderoby na mój widok zareagował treściwym: "o kur...". Ale dałam radę.PCK w okolicy załadowałam ciuchami po brzegi, dzieci sąsiadów zabawkami też, reszta w worki, kartony do garażu, a pozostałe bez litości do śmieci. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 23.02.2016 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 takie sprzątanie to ja rozumiem! brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.02.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 (edytowane) takie sprzątanie to ja rozumiem! brawo Dzięki Edytowane 23 Lutego 2016 przez Pusia&Kssawery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.02.2016 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Pusia, brawo Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts